domeryk Opublikowano 2 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2004 HYNIX DDR 256 PC3200 400MHz HY5DU56822BT-D43 Czy te pamieci sa naprawde takie dobre do krecenia czy lepsze niż TwinMosy 2700 ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mavers Opublikowano 2 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2004 Na Hynixach mozna teoretycznie marzyć o FSB w granicach 250 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
QbaS Opublikowano 2 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2004 nie mazyc ale miec - chyba pomyliles twinmosy 2700 z 4000 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
domeryk Opublikowano 2 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2004 Czyli Hynix to dobre pamieci chodzi mi o te co napisalem bo podobno jedne z najlepszych ten numerem seryjnym wiec juz sam nie wiem a nie pomyliłem sie TwinMos 2700 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojwar Opublikowano 2 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2004 HYNIX DDR 256 PC3200 400MHz HY5DU56822BT-D43 Czy te pamieci sa naprawde takie dobre do krecenia czy lepsze niż TwinMosy 2700 ?? oczywiście że lepsze są hynixy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
d-d Opublikowano 3 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2004 a gdzie chcesz kupic te hynixy? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
QbaS Opublikowano 3 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2004 ja czegos nie rozumiem - porownujesz DDR333 sredniej klasy z DDR400 najwyzszej jakosci?? i jeszcze masz watpliwosci co lepsze?? no chyba ze masz twinmosy na winbondach Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chaos Opublikowano 3 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2004 hynixy nie sa wcale najwyzszych lotów są dobre do wysokiego fsb .. przy niskim maja slabe timingi .. pociagna minimum 2-3-3-11 o 2-2-2-11 nie masz co pomazyc nawet przy 166 (2-2-3-11 ostatecznie) Mushkim to sa memorki .. ale hynixa to tlyko wysokie fsb ratuje Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michasiek Opublikowano 3 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2004 Jak dla mnie: -winbond bh-5/6 lub mtece50b to ideał dla amd - ich górna granica MHz kończy się mniej więcej tam gdzie możliwości nfoce'a i można przy odrobinie szczęścia i wysokim napięciu marzyć o cl2 przy 250MHz... -hynixy zaś są raczej własciwe do platfom intela - przy prędkościach osiągalnych na nforce tracą do winbondów wiele na timingach, a ich potencjału co do MHz amdekowcy wykorzystać nie są w stanie... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pci Opublikowano 3 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2004 Pozatym możesz myśleć o wysokim fsb jesli masz regulacje napięcja :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fit Opublikowano 4 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2004 no dobrze - czy ktos mi moze napisac jaka jest różnica w wydajnosci systemu 2 konfiguracji: AThlon - FSB 250 CL 2-2-2-11 CL 2,5-3-4-11 ?? bo ciągle słyszę... tylko cl2 dla AMD Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FumFel_20 Opublikowano 4 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2004 eeeee anpewno nieda Ci to 10 klatek dodatkowych w grach :) .W benchmarkach to pewnie są ale ja nie gram w 3dmarka i aidę :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr_the Opublikowano 29 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2004 Chaos pisał że Mushkim to są memorki – jak lamnie nie warte swojej ceny a co do Twinmosów 2700 jak najbardziej super sami poczytajcie test http://www.overclockers.pl/txt.php?id=pamieci_ddr !!!!!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vasago Opublikowano 1 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2004 Ponizej link do testu,w ktorym udawadniaja,ze nie ma sie specjalnie co zabijac o wyzylowane timingi. http://www.tomshardware.pl/motherboard/200...0119/index.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pcmax Opublikowano 1 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2004 tak wiec ktore pamieci sa lepsze do markow hynix 400mhz czy twinmos 400mhz (ale nie twister) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr_the Opublikowano 2 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2004 a jeszcze tak niedawno na tomashard... pisali żeby kupować pamieci z cl2 a unikać z cl3 i testy inaczej im wychodziły chyba im ktoaś zato płaci :?: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lagier Opublikowano 5 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2004 era twinmosow dawno minela no moze ostatnie wersje na ch5 byly jeszcze wporzo, hynixy sa OK ale do wysokiego fsb przy niskim nie lubia niskich timingow jak juz tu ktos wspomnial generalnie na fsb 200 leca na 2-3-3-11 przy 2.6v ale wyzej trzeba ras to cas zwiekszac na 4 +- do 225 mhz potem niestety trzeba wrzucic cl2.5 no tak juz moze zostac az do fsb 250+ :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malinek Opublikowano 5 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2004 Przepraszam, że się wtrącam w temat, ale co jest lepsze wieksza ilosc Mhz czy niższe Cl. Może ktoś mnie oświecić. Ja ma jakieś Geile do Dual chanel pc3200 2-3-3-6. Jak to zrobić aby było dobrze. Mam bartona 2500 kreconego na 3200 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thoom Opublikowano 5 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2004 Przepraszam, że się wtrącam w temat, ale co jest lepsze wieksza ilosc Mhz czy niższe Cl. Może ktoś mnie oświecić. Ja ma jakieś Geile do Dual chanel pc3200 2-3-3-6. Jak to zrobić aby było dobrze. Mam bartona 2500 kreconego na 3200 Oczywiście lepsza jest większa ilość MHz i najlepiej FSB 1:1. A to dlatego że w ten sposób zwiększasz wydajność całego systemu (procesor, płyta główna, pamięci). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pcmax Opublikowano 5 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2004 najlepiej gdyby bylo jak najwyzsze fsb i jak najnizsze cl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pcmax Opublikowano 5 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2004 gdzie moge kupic i za ile hynixy bo na siriusie ich nie widzialem!?? prosze o link Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fit Opublikowano 5 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2004 mozna ode mnie - wal na priva Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
letrev Opublikowano 5 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2004 ja powiem tylko ze rozsmieszyl mnie gosc ktory porownal tu hynixy z mushkinammi :] hynixy zeczywiscie nie maja rekoprdowo niskich timingow ale za cene +-200 zl za 256mb to chyba nie ma nic lepszego . . . no i mozna "troszeczke" je podkrecic :] BTW. u mnie smigaja na 2.77V na 210 fsb z timingami 2-3-3-6 i zero problemow Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jurek911 Opublikowano 10 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2004 tak wiec ktore pamieci sa lepsze do markow hynix 400mhz czy twinmos 400mhz (ale nie twister) Dolanczam sie do pytania,bo ostatnio ludziska narzekaja na te tanie twinmosy (200pln) a i te slawne hynixy tesh cosik odbigaja od normy. wiec co wybrac?? Prosze o konkretna odpowiedz. :roll: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RIKER Opublikowano 10 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2004 tak wiec ktore pamieci sa lepsze do markow hynix 400mhz czy twinmos 400mhz (ale nie twister) Dolanczam sie do pytania,bo ostatnio ludziska narzekaja na te tanie twinmosy (200pln) a i te slawne hynixy tesh cosik odbigaja od normy. wiec co wybrac?? Prosze o konkretna odpowiedz. :roll: na hynixach najwiecej pokrecisz :) i sa dosc tanie :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pcmax Opublikowano 10 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2004 ale nie ma juz ich w sklepie! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jurek911 Opublikowano 10 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2004 Alez sa tutaj http://www.arest.pl/index.php?inc=cennik&katid=3 tylko ze hynixy i kingstony pracuja na cl 3 a twinmosy na 2.5 wsyd przyznac ale do mnie to przemawia na korzysc twinow. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RIKER Opublikowano 10 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2004 tutaj tez sa www.pcprojekt.pl tylko ze hynixy i kingstony pracuja na cl 3 a twinmosy na 2.5 wsyd przyznac ale do mnie to przemawia na korzysc twinow. no i co z tego na cl2 moje pracuja do 220 FSB na FSB 250 pracuja na cl 2.5 1 kosc jak 2 w dualu to cl 3 trzeba ciekawe czy te twiny co chcesz kupic tak potrafia :mrgreen: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pcmax Opublikowano 10 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2004 no te wyniki sa imponujace") Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jurek911 Opublikowano 12 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2004 ciekawe czy te twiny co chcesz kupic tak potrafianio :lol: ja tesh jestem ciekaw, ale po to jest to forum aby sie dowiedziec tera to jush chyba mnie przekonaliscie do Hynix'ów 8) Ale ja nie chce 250fsb, bo elektronik ze mnie kiepski, a jakis Vmod by sie przydal do tego. Dzis mi komp wywalilo przy fsb 185 :evil: i to przy wysylaniu poczty :? Ta moja zasilka mnie dobija, a te pamiatki tesh :cry: Pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...