nielpiter Opublikowano 2 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2004 Witam serdecznie. Co polecacie mi zmienić, aby wycisnąc jak najwięcej z tego 2500+ Mobile ? Moja konfiguracja Procek : 2500+ - Mobile (Niedługo) Płyta : K7N2 Delta -L (zmiana napięcia, mnoznika, FSB WYPAS!) nForce 2 Zasilka: 300W X-POWER Radiator : Cooler Master CP5-8JD1F (dedykowany pod 3200+) Pamięci : DDR-400 CL3 Coś jeszcze ? PS. Napięcie na płycie mozna zmieniac do 1,8V Teraz mam Athlona 1700+@1995 MHZ@1,7V mnoznik mam 9,5 i FSB chyba 215 :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KIULIK Opublikowano 2 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2004 Ile wycisnąć najwięcej ??? Przecież na to pytanie nie ma jednoznacznej odpowiedzi. Każdy egzemplaż kręci się inaczej !!! Niestety musze ci powiedzieć, że na MSI K7N2 Delta-L ciężko osiągnąć jakiś dobry wynik w O/C, ponieważ płyta ma #@!$%!#@$ wahania V-Core :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yasiu22 Opublikowano 2 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2004 A ile masz kasy?W pierwszej kolejnosci zasilacz , a potem płytke bo MSI nie za specjalnie nadaje sie do OC. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nielpiter Opublikowano 2 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2004 Chodzi mi co zmienić na w mojej konfiguracji ;) A napięcie jak dam na 1,8V to mam wachania (w AIDA) 1,8 - 1,87 V Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xxx Opublikowano 2 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2004 zasilacz na Chiefteca 360 i płyte na Abita S Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paszczu Opublikowano 2 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2004 Na 'dzień dobry' zaopatrz się w porządny zasilacz i porządny cooler (aż dzwine że nikt o tym nie wspomniał) np: ten - http://www.proline.pl/shop.php?prodid=5452...34c4b2d39343755 . Drogo? Za jakość się niestety płaci. Ten CoolerMaster jest ok, ale nie do podkręcania. Płyty na razie nie zmieniaj jak radzą co poniektórzy, zobacz co wyciśniesz na niej z tego procesora. Jeśli będzie coś nie tak, to wtedy pomyślisz o zmianie płyty. Jeżeli ciągnie FSB 215 to na razie nie widzę potrzeby. Nie wiem co wam się rzuciło na mózgi - podkręcać można nie tylko na Epoxach i Abitach. Może niech najpierw spróbuje na tym co ma a nie od razu wymieniać. P.S nielpiter - 9.5x215 nijak nie daje 1995MHz :) A dobry zasilacz i cooler/radiator przyda się zawsze Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nielpiter Opublikowano 3 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2004 Sorka mam aktualnie 210, ale do 215 ciągnie, ale niestety już procek jest niestabilny ;) A ten link co podałeś to dałeś do samego radiatora, a co z wentylkiem ?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maks! Opublikowano 3 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2004 to jest pasywny cooler, o nie ma smigla Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mechl!n Opublikowano 3 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2004 Pasywny cooler do podkręcania? 8O Radiator ten nie ma wentyla bo producent wyszedł z założenia (IMO), że każdy indywidualnie dokupi sobie do niego wiatraka- albo szyszego albo wolniejszego- w/g uznania. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojwar Opublikowano 3 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2004 Witam serdecznie. Co polecacie mi zmienić, aby wycisnąc jak najwięcej z tego 2500+ Mobile ? hyhyhyhy - wszystko ;) oprócz procka 1. Płyta - Abit NF7 2. Zasilacz - np chief DF, Tagan 380 3. Wentyl na procesor - jak chcesz wyciągnąć max to Albo ten thermalright co polecał kolega, albo Thermal sp97 (jeszcze lepszy - ale trzeba przerabiać), albo w ostateczności ZM7000A-CU 4. Jak chcesz max wycisnąć - to pamięci zmień na Hynixa 4.3 NS (są w rozsądnej czenie), albo jakieś OCZ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chaos Opublikowano 3 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2004 pamięci zmień na Hynixa 4.3 NS (są w rozsądnej cenie), albo jakieś OCZ Hynix D43 (nie 4,3ns. takich nie znajdzie) D43 = DDR 400 3-3-3-x Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nielpiter Opublikowano 3 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2004 Nie sądze, abym zmienił płyte główną może w przyszłości, ale Zasilke i Cooler to na 100% (bezpieczeństwo pracy). Co do MAX wyciskania zależy mi jedynie na 3200+ i wyżej nie oczekuje 4200+ czy coś takiego ;) :twisted: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paszczu Opublikowano 3 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2004 A dlaczego tylko 3200+ ? Przecież na takim procesorze to tylko 'kosmetyka'. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nielpiter Opublikowano 3 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2004 No 3200+ może troche zaniżyłem. Ale fajnie powiedzieć kolegom, że ma się 2500+@2,7GHZ :twisted: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
phobosq Opublikowano 3 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2004 ale moze on chce 260x8 :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ClareS Opublikowano 3 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2004 Ja jakoś się specialnie nie interesowałem tymi 2500+ mobilnymi i teraz mam pytanie czy wszystkie się tak fajnie kręcą? (tak z 2.4ghz stykło by mi :)) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mavers Opublikowano 3 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2004 2,4 to mogą nawet zablokowane bartki 2500+. Tylko trzeba trafić na dobra sztuke. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
a_n_y Opublikowano 3 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2004 Witam serdecznie. Co polecacie mi zmienić, aby wycisnąc jak najwięcej z tego 2500+ Mobile ? Moja konfiguracja Procek : 2500+ - Mobile (Niedługo) Płyta : K7N2 Delta -L (zmiana napięcia, mnoznika, FSB WYPAS!) nForce 2 Zasilka: 300W X-POWER Radiator : Cooler Master CP5-8JD1F (dedykowany pod 3200+) Pamięci : DDR-400 CL3 Coś jeszcze ? PS. Napięcie na płycie mozna zmieniac do 1,8V 1. zmien zasilke na jakiegos FORTRONa -dobre i tanie 2. sprzedaj plyte jakiemus jeleniowi - ta sie nie nadaje do OC 3. od kiedy pamieci CL3 na nForce? 4. a na procka najlepiej jakies WC no chyba ze sie boisz to Zalman 7k Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nielpiter Opublikowano 3 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2004 No na nForce mam CL3. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
a_n_y Opublikowano 3 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2004 ja tylko zalecam CL2.5 najlepiej CL2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...