poca Opublikowano 3 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2004 Cos tam allen wygral. Mial chyba 5. Nie pamietam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Labe Opublikowano 3 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2004 ehh gdybym to ja wygrał chłopaki wszystkich aktywnych z tweaka wziąbym jak kolega mowi nad morze na 2 tygodnie a panienki to bysmy przywieżli tirem wchodziły by do niego jak ryby do sieci :lol: :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
phobosq Opublikowano 3 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2004 i po trzech minutach juz bys byl na minusie :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
harry Opublikowano 4 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2004 Moj stary zagral 3x za 10 zl czyli lacznie 24 zaklady i nic nie trafil mial tylko 2 jedynki. Biednemu zawsze piach w oczy a bogatemu.... :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasir Opublikowano 4 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2004 albo od reki - lokata roczna ma ok. 2,5%..... podziel przez 40 i juz wiesz ile masz na rok odsetek.....2,5 % to trochę smiesznie mało. Przy tak dużej kwocie (liczonej w milionach) można lekko uzyskać ok. 3,5-4 %. Zakładając zatem 3,5 % uzyskamy 3,5%x20 pln/365 = czyli dziennie ok. 2 000 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Allen Opublikowano 4 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2004 Cos tam allen wygral. Mial chyba 5. Nie pamietam.Nie mogę :lol: :lol: :lol: 8) Uwierzyłeś w ten status na GG? :lol: 8) :twisted: Przecież dodałem na końcu znacek: :> Leżę. :lol: 8) Sorki za OT ;) But come back to the topic... Generalnie gościowi zostanie trochę ponad 11 mln z wygranej, w końcu musi odliczyć ok. 40% podatku, który każdy dorosły płaci [22% + jakiś dochodowy jeszcze w granicach 19% ;]] ] :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sikor Opublikowano 4 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2004 Generalnie gościowi zostanie trochę ponad 11 mln z wygranej, w końcu musi odliczyć ok. 40% podatku, który każdy dorosły płaci [22% + jakiś dochodowy jeszcze w granicach 19% ;]] ] :)Że co :?: 8O A skąd Ty wziąłeś te procenty :?: 22% to podstawowa stawka VAT. A VAT to podatek od towarów i usług. Także odpada - wygrana nie jest ani towarem, ani usługą. 19 % - jest to pierwsza stawka w skali podatkowej podatku dochodowego od osób fizycznych. Podatek dochodowy nie obejmuje wygranych. Też odpada. Wygrana w Lotto podpada pod USTAWĘ z dnia 29 lipca 1992 r. o grach i zakładach wzajemnych: [....] Art. 45. 1. Stawka podatku od gier wynosi dla: 1)loterii fantowych, gry bingo fantowe, gry bingo pieniężne oraz zakładów wzajemnych - 10 %; 2)loterii pieniężnej i gry telebingo - 15 %; 3)gier liczbowych - 20 %; 4)gier prowadzonych w kasynach gry i w salonach gier na automatach oraz dla wideoloterii - 45 %. 2.Stawka podatku od gier z tytułu prowadzenia działalności w zakresie zakładów wzajemnych na sportowe współzawodnictwo zwierząt na podstawie zezwoleń udzielonych wyłącznie na ich urządzanie wynosi 2 %. [.....] Gościu zapłaci, więc, 20 % podatku. Jeżeli czegoś nie wiesz, to nie pisz głupot :evil: . Informacje te czerpane są z dobregoźródła, czyli Lex'a. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rcube Opublikowano 4 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2004 Gościu zapłaci, więc, 20 % podatku. A nie 10% :roll: Bo w roznych miejscach pisza ze bierze do kieszeni 18 mln :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sikor Opublikowano 4 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2004 A nie 10% :roll: Bo w roznych miejscach pisza ze bierze do kieszeni 18 mln :) Mam Ci wrzucić cały tekst ustawy do poczytana :?: :evil: Pisać sobie mogą. [.....] Art. 2. 1. Grami losowymi są gry o wygrane pieniężne lub rzeczowe, których wynik w szczególności zależy od przypadku, a warunki gry określa regulamin. Są to: 1) gry liczbowe, w których wygraną uzyskuje się przez prawidłowe wytypowanie liczb, znaków lub innych wyróżników, a wysokość wygranych zależy od łącznej kwoty wpłaconych stawek; 2) loterie pieniężne, w których uczestniczy się poprzez nabycie losu lub innego dowodu udziału w grze, a podmiot urządzający loterię oferuje wyłącznie wygrane pieniężne; [......] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymoon Opublikowano 4 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2004 Sikor, a jak ty tak szybko znajdujesz tresci ustaw ? toz to niemozliwe w Polsce :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sikor Opublikowano 4 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2004 Napisałem przecież, że z Lex'a. A, że przypadkowo studiowałem nieco przydługo (11 lat :roll: ) prawo, to jeszcze umiem czytać ustawy, co w brew pozorom wcale nie jest takie łatwe :P . BTW, do prawa finansowego (głowny powód długich studiów) podchodziłem w sumie 11 cz 12 razy (w tym dwa komisy :evil: ), to mam łatwiej jeżeli chodzi o podatki. :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rcube Opublikowano 4 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2004 Mam Ci wrzucić cały tekst ustawy do poczytana :?: :evil: Pisać sobie mogą. Ja tam nie wiem. Tutaj pisza :D ze 10%, wogole wszedzie pisza ;) [....] "Dzięki szczęśliwie wytypowanej szóstce jego konto powiększy się niebawem o ponad 18 mln zł. Tyle wyniesie wygrana w wysokości 20 mln zł 119 tys. 858 zł i 20 gr pomniejszona o 10-proc. podatek.[....] [......]" Gazeta Stołeczna Wypłacana jest cała kwota wygranej pomniejszona o zryczałtowany podatek dochodowy w wysokości 10% wygranej kwoty. http://www.lotto.pl/strona--ID-1023831.html Ale to nie moja wygrana i nie moje zmartwienie :mrgreen: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JohnyFX Opublikowano 4 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2004 fakt wygrana w totalizatorze podlega 10% podatkowi , sam wiem bo wybierałem piatke i na miejscu 10% odliczyli tak jest dla kazdej kwoty powyzej 2.000pln Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Allen Opublikowano 4 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2004 Jeżeli czegoś nie wiesz, to nie pisz głupot :evil: .Nie buldersuj się tak, bo Ci serce pęknie :wink: 8) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
phobosq Opublikowano 4 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2004 z bukmacherem jest tak samo, dlatego czesto goscie graja duzo zakladow o mniejsze stawki...... :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krootki Opublikowano 5 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2004 Sikor, podatek jest 10%. A Lotto nie podchodzi pod "Twoją" definicję. W przytoczonym przepisie jest cytat "(...)a wysokość wygranych zależy od łącznej kwoty wpłaconych stawek(...)". W Dużym lotku czy zagrasz za 1,25 zł czy za 1000zł jeśli trafisz - zawsze wygrywasz tyle samo. z bukmacherem jest tak samo, dlatego czesto goscie graja duzo zakladow o mniejsze stawki...... Hahahaha, a co to za różnica?? Oj matematyka na poziomie klasy 4 szkoły podstawowej się kłania. 10000x10% = 10 x (1000 x 10%). A goście grają dużo takich samych zakładów o mniejsze stawki, ponieważ w zakładach bukmacherskich (np. w STS) masz ograniczoną wygraną - coś koło 10-12k. Ale możesz to ominąć i wysłać paręnaście takich samych kuponów i w przypadku wygranej zgarniasz np. 100k. fakt wygrana w totalizatorze podlega 10% podatkowi , sam wiem bo wybierałem piatke i na miejscu 10% odliczyli tak jest dla kazdej kwoty powyzej 2.000pln Małe sprostowanie - nie od kwoty powyżej 2000 tylko od kwoty powyżej trzykrotności minimalnego wynagrodzenia - na dzień dzisiejszy 2472. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kilobajt Opublikowano 5 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2004 Kobieta z mojego osiedla w zeszlym roku przez przypadek wyslala ten swm kupon dwa razy. I na obu miala szustke. TO sie nazywa miec szczescie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pr0^^ | LoleX* Opublikowano 5 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2004 A świstak siedzi bo sreberka były kradzione.... :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JohnyFX Opublikowano 5 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2004 Kobieta z mojego osiedla w zeszlym roku przez przypadek wyslala ten swm kupon dwa razy. I na obu miala szustke. TO sie nazywa miec szczescie. tylko szkoda ze nie dostała wygranej x 2 a tylk ojedna w dwóch kawałkach :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ajgon Opublikowano 5 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2004 Ale jesli np. na 3 kupony padla wygrana, to ona zgarnela 2/3 :mrgreen: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrtnt Opublikowano 6 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2004 We wloszech padl rekord lotto, ale nie wiem czy dobrze pamietam 150 mln lub 250 mln $ USD to jest kasa a nie jakies grosze, a wy sie jeszcze podatkiem stresujecie :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radzio_ Opublikowano 6 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2004 We wloszech padl rekord lotto, ale nie wiem czy dobrze pamietam 150 mln lub 250 mln $ USD to jest kasa a nie jakies grosze, a wy sie jeszcze podatkiem stresujecie :Pwe wloszech to bylo ~50 mln € a w usa bylo 250 mln $ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrtnt Opublikowano 6 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2004 Mozliwe mniejsza z tym ja tych pieniedzy potrzebuje bardzo :P Mnie by tam sto baniek USD wystarczylo! :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...