Skocz do zawartości
Paechu

Jaka nagrywarka DVD R-/R+??

Rekomendowane odpowiedzi

...plotka glosi ,ze moga byc problemy z pierwszymi partiami 812S ze stycznia 2004(oczywiscie w kwestii modowania :wink: ).Dopiero starsze 812ki sa na identycznych ukladach co 832S.Wiecej tutaj : http://www.cdrinfo.com/forum/tm.asp?m=6663...e=1&key=𐑋

...

a jak mam z LUTEGO to co :?:

uda sie czy nie - wie ktos :?: oczywiscie chodzi nie tylko o to zeby naped byl rozpoznawany jak 832 ale zeby bezproblemowo palil plytki dwuwarstwowe :?:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

benek@ jak sie pojawia nosniki DL bedzie mozna powiedziec cos wiecej

narazie ... za malo danych

wlasnie widze ten szal przerabiania (wcale bym sie nie smial zeby te przerobione firmware'y od 832 okazaly sie firmware'ami od 312 tylko ze zmienionym ID napedu) a jak do tej pory to nie widzialem w ofercie plytek DL, moze jutro na gieldzie cos bedzie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Benek,jesli proces flashowania sie uda (a wlasnie z tymi pierwszymi to roznie bywa,flasher potrafi sie zwiesic) i bedzie dobrze nagrywala plytki to mozna byc juz pewnym ze DL tez lyknie.

Tu chlopcy nagrywali plyty DL na 812S@832S : http://club.cdfreaks.com/showthread.php?t=97781

Wszystkie aktualnie sprzedawane liteony 812S produkowane od kwietnia 2004 sa juz na dokladnie tym samym ukladzie MediaTek co liteon 832S,wiec technicznie sa to IDENTYCZNE konstrukcje.

http://cdrlab.pl/index.php?module=photosha...nail=0&viewkey=

Druga sprawa to ,ze litek przerobiony na 832S potrafi lepiej nagrywac "zwykle" plytki dvd+ - R/RW niz na orginalnym biosie z 812S

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

pol godzinki temu przyjechal moj litek 812S OEM z sirius'a :D

Pierwsze co zrobilem to oczywiscie flash na 832S :lol: ,podlaczylem pod drugiego kompa (zalecane jest aby naped byl na PRI/SEC Master,a niechcialo mi sie babrac z przepinaniem) i wio.Cala operacje przebiegla calkowicie bezbolesnie.Naped jest z marca 2004.

Dołączona grafikaDołączona grafikaDołączona grafika

Tu juz na swoim miejscu :wink:

Dołączona grafika

Jako ze jest to OEM,to niestety narazie niemam zadnych plytek DVD-+R/RW,przed chwilka wypalilem plytke audio i film i wszystko gra :D

Jeszcze fota z DVDInfoPro i NERO

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Przy okazji zdjolem sobie z palnika blokade regionu :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na moją 812S też wgrałem biosik z 832S ten który podawałeś (04 z auto) i działa świetnie :D Powiedz mi proszę jak zdjołeś blokade regionu ??

PS: DL nie sprawdzałem bo niemam ale jak zdobęde to nieomieszkam sprawdzić 8)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Widzę, że nie tylko ja jestem zainteresowany Litkiem SOHW-812S... jak narazie jestem za jego kupnem spośród pozostałych oferowanych na rynku...

A co to jest ta blokada regionu ;) i co daje jej ściągnięcie...

A tutaj coś dla zasysających...

http://www.optcom.com/file_exchange/index....name=LtnRPC.zip

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

poczytaj sobie to : http://www.cdrinfo.pl/software/slownik/slo...p?ID=2181154257

blokada regiony to troche mylne pijecie,bo albo odtwarzacz ma nadany jakis region albo go niema :wink:

bardziej tu pasuje termin "region all" czyli poprostu mozliwosc odtwarzania plytek z kazdego regionu

BTW - nastepnym razem szukaj bo naprawde bardzo latwo znalesc takie informacje

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tez ma NECa i jest super. Cichy i niezawodny. Mialem plytke RW z przed 3 lat, ktora byla na tyle porysowana, ze nawet z drugiej strony folia byla troszke obdarta i co? Wypalila elegancko, a moj czytnik Lite-on DVD odczytal bezblednie. Polecam obydwa!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A co powiecie PAŃSTWO :) na Pioneer DVD+/-RW DVR-107 bulk ... ostatnio widziałem go w promocji poniżej 400zł i jakoś tak mnie do niego ciągnie... lepszy od litka?

Czy może lepiej nie przepłacać i wybrać coś sprawdzonego...

Wady jakie znalazłem to gwara na 12 m-cy (Litek 24) oraz brak oprogramowania... czy to znowu znaczące argumenty, żeby jednak wyrzucić ten sprzęt z pamięci...

Zalety szybszy czas dostępu do płyt (porównanie z LiteOn DVD R/RW +/- SOHW812S)

Litek: czas dostępu dla CD 160 ms

czas dostępu dla DVD 160 ms

Pionerek: czas dostępu dla CD 130 ms

czas dostępu dla DVD 140 ms

Poza tym chyba marka o kilka klas lepsza

I tak na marginesie... czym się różni litek w wersji BOX od OEM... bo ten i ten ma oprogramowanie... czyżby tylko brakiem kolorowego pudełeczka?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

z ta marka o kilka klas lepsza to przesadziles :wink:

teraz Litek juz nie robi sam swoich napedow.Przykladowo 812S i 832S byly robione w kooperacji z SONY i sa to analogiczne nagrywarki.To samo dotyczy TEAC'a ktory tez ma w sobie bebechy LiteON'a

Pionek to dobry palnik ,ale jednak wybieralbym miedzy 812S i Nec'iem 2500A

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

qna pech chcial ze moj Litek stanial i juz jest za 380 wersja black za 385 :/ Nec za 400 zl grr. No ale nic narazie jestem zadowolony bo nagrywara cichutka :] Calkiem inna niz Litki CD-RW :P

Tylko dziwnie wykrywa predkosc plytek w Nero - predkosc plytki niby 4 a on daje 2,4 - strange :/

No i szukam softu, ktory mi zgra menu filmu na obydwu DVD - prosze o sugestie ale konkretne bo w sumie wszystkie programy tego typu juz sprawdzalem i narazie bez rezultatu :/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No dobra.... PIONEK odpada...

Jak tak zachwalacie SONY to może coś takiego:

Napęd DVD +/-RW Sony DW-U18A bulk

Malutka specyfikacja:

klasa szybkości zapisu CD-R: 24 x

klasa szybkości zapisu CD-RW: 10 x

(8x DVD+R, 4x DVD-R)

(4x DVD+RW, 2x DVD-RW)

klasa szybkości odczytu CD-ROM: 32 x

klasa szybkości odczytu DVD-ROM: 12 x

czas dostępu dla CD: 105 ms

czas dostępu dla DVD: 115 ms

niezawodność MTBF: 100 000 godz.

pojemność pamięci podręcznej: 2 MB

interfejs: IDE metody zapisu dla CD:

Track at Once

Session at Once

Packet Writing

Multi-session

Disc at Once

formaty zapisu dla CD:

Video-CD

Photo-CD

CD-Text

CD-RW

CD-ROM XA

CD-ROM

CD-R

CD-I

CD-DA

formaty zapisu dla DVD:

DVD-Video

DVD-RW

DVD-ROM

DVD-R

DVD+RW

DVD+R

odczytywane formaty CD:

CD-I

CD-DA

CD-Bridge

Bootable CD

CD-Plus

CD-R

CD-ROM

CD-ROM XA

CD-RW

CD-Text

odczytywane formaty DVD:

DVD+R

DVD+RW

DVD-R

DVD-ROM

DVD-RW

DVD-Video

wsparcie technologii typu Burn-Proof: tak

masa netto: 0,9 kg

Chociaż moim zdaniem chyba zostałbym przy Litku... ale czekam na komentarze...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ten soniak to dokladnie to samo co Lite-On 851S ktorego mozna kupic za ok. 300zl :wink:

Juz to pisalem,ale napisze raz jeszcze....nagrywarki dvd marki TEAC,SONY i LiteON to dokladnie te same napedy o identycznej elektronice,ukladach sterujacych Mediatek itd.

Kup albo NEC'a 2500A/2510A albo LiteON'a 812S/832S

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ten soniak to dokladnie to samo co Lite-On 851S ktorego mozna kupic za ok. 300zl :wink:

Sony Model DW-U18A

Prędkość zapisu CDR/CDRW/odczytu 24x10x32

LiteOn LDW-851S

40/24/40

:?: :?:

roznica tylko biosu,uklad sterujacy jest identyczny (Mediatek MT1816B)

na sieci nawet sa modyfikowane biosy 851@U18A

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A jak jest z nagrywaniem płytek DVD na tym Litku... są jakieś problemy, jakieś szczególne oprogramowanie, itp.

A tak na marginesie to słyszałem żeby lepiej się teraz wstrzymać przy kupmnie takiego sprzętu... że po wakacjach ma to stanieć i to koszmarnie...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

LiteOn DVD R/RW +/- SOHW832S OEM 395,00 zł

Co Wy na to? Zero problemów ze zmianą biosku typu 812S@832S :) i od razu DL :))) a kosztuje równie niewiele.... na taki sprzęt chyba czekałem... zapewne zaproponujecie jakąś inną zmianę biosiku, żeby było jeszcze lepiej.... ale teraz inny dylemat.... czy będą jeszcze palniki tanieć? Oto problem... kupować czy się jeszcze wstrzymać :/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A co powiecie o LG DVD - Multi recorder GSA-4082B??

Cena tego sprzetu to 470 zl (gdzies w jakims sklepie internetowym).

A tak w ogole to tez na dniach (jutro, lub pojutrze) kupuje nagrywarke DVD i mam mentlik w glowie... na forum potarzaja sie tylko marki Lite-on i NEC. I juz nie wiem ktora wybrac?? czy obie po lekkiej modyfikacji beda dzialac z plytami DL?? i czy jesli przerobie na DL to spadnie predkosc wypalania tych standardowych plyt? (SL). Czy ten zabieg ma sens skoro cena DL to kilkadziesiat zlotych??

z gory dzieki za sugestie i rady

pozdroofki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

LG to straszna kupa.Po modyfikacji Litka 812S i/lub Nec'a 2500A odpowiednio na 832S i 2510A dodajesz im poprostu mozliwosc nagrywania plytek DL i to wszystko,predkosc SL nie spada bo niby czemu :D.Zabieg ten ma jak najbardziej sens bo czasami poprostu trzeba gdzies upchac te przeszlo 8GB

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A co powiecie o LG DVD - Multi recorder GSA-4082B??

Cena tego sprzetu to 470 zl (gdzies w jakims sklepie internetowym). 

Ja powiem ze drogo.

Lite-on 812s w zwykłym sklepie kosztuje ~360zł. A za ~470 to juz 832 kupić mozna.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi