Skocz do zawartości
Paechu

Jaka nagrywarka DVD R-/R+??

Rekomendowane odpowiedzi

oki, to ja mam jeszcze ostatnie pytanie do panow moderatorow :-)

Litkek 812S czy Nec 2500A?? Mile widziana obiektywna porada (taka na dzien dzisiejszy, z uwzglednieniem ceny obu produktow, technologii w nich zawartych oraz latwosci przerobienia ich na modele z obsluga DL) Ktora z tych dwoch?

pozdroofki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a ja mam poważny problem podkręciłem liteona 812S na 832 S i mam z nim coraz więcej problemów nie cyzta wiekszości płytke dvd ,

sa problemy przy nagrywaniu co mam zrobić aby powrócić do poprzedneigo biosu z 812 S ?

prosze o rade bo jestem zielony :cry:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam nadzieje, że zachowałeś poprzedni bios z 812 :> to wystarczy go teraz wgrać... a jak nie to usuń ten bios co masz i wgraj nowy (inny). Na forum znajdziesz dużo odnośników, choćby m.in. ten od VIP-a:

http://www.1000lecie.pl/~vip/832S.VS04.pat...-bitsetting.exe

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ten odnośnik co podałeś jest do  podkręcenia na 832 s

a ja chce go "odgręcić na 812 s" 

mógłbyś napisać w jak najprostrzy sposób  jak usunąć tą wersje biosu 832 S :roll:

ja też miałem problemy po zmianie 812S@832S

przinstalowałem system i jest git

poszukałem troche w rejestrze zostaje syfu i się coś gryzie

po całkowitej reinstalce jest wszystko jak powinno być

nagrywarke wykrywa jako 832S i wszystkie płytki nagrywa bez

problemowo jeszcze tylko DL musze gdzieś w sklepie znaleźć i sprawdzić nagrywanie

_

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ten odnośnik co podałeś jest do  podkręcenia na 832 s

a ja chce go "odgręcić na 812 s" 

mógłbyś napisać w jak najprostrzy sposób  jak usunąć tą wersje biosu 832 S :roll:

Chyba nie użyłeś opcji szukaj... przeoczyłeś równie ważny (toczący się w równoległym świecie :)) wątek odnośnie palników DVD...

Zachęcam do przejrzenia tego tematu"

http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?t=582...=asc&&start=150

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jaką polecacie mi nagrywarkę DVD, oczywiści dwuzakresową. Chodzi mi o sprzęt, który będzi wypalał wszystkie płyty DVD jakie są dostępne na rynku i które się nie długo na nim znajdą. A co sądzisz o Lite-ON DVD+/-RW SOHW-832S, jest ona dwuwarstwowa. Co to ma oznaczać?? Jest ona lepsza od Lite-ON DVD+/-RW SOHW-1213S ?? Ale dlaczego cena dwuwarstwowej jest niższa??Proszę o pomoc

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

SOHW 1213S jest napeden nowszym ale tylko jednowarstwowym (SL - Singel Layer),SOHW-832S natomiast potrafi nagrywac plyty dwuwarstwowe (DL - Dual Layer) o pojemnosci 8.5GB co IMHO jest wieksza zaleta niz predkosc zapisu DVD+R x12 w 1213S

Zastanow sie jeszcze nad SOHW-812S,latwo mozna ja zmodyfikowac na 832S (napedy te sa na identycznych podzespolach)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi