Buzzy Opublikowano 3 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2004 http://www.systemcooling.com/thermalright_...t_xp120-01.html Jak to zobaczylem to opadła mi szczeka az do samego dołu ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kubasik Opublikowano 3 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2004 z tego co widac to jest aluminium wiec nie wydaje mi sie zeby byl lepszy od sp-97 mimo swoich gabarytow bylo juz o nim :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dem Opublikowano 3 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2004 Wyczytalem, ze podstawka i heatpipy sa z platyny ( tak mi sie wydaje). Wyobraźcie sobie to monstrum z miedzi - wazyloby chyba ponad 1 kilogram! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 3 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2004 jest to alu i nie sadze, zeby dorownalo dla sp97, choc kto wie ;] zobaczymy co testy pokaza. ts primarily aluminum construction (the base and heat pipes are nickel plated copper) makes it feel feather-light, which it almost is, comparatively speaking, weighing in at almost 220 grams less than the SP-94.radiator jest calu a HP i podstawa sa wykonane z niklowanej miedzi a nie z platyny. pzoa tym masa jest malutka, bo wazy tylko ~350gram. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ent Opublikowano 4 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2004 No wyglada to to nie ziemsko, czekam na testy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BENITO Opublikowano 5 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2004 Jeezu, co za bydle to chyba największy seryjnie produkowany cooler jaki istnieje i te 5 heatpipe'ów!!!!!!!! Wrzucicć tam wiatrak 120mm i wyciąć wlot na powietrze z boku obudowy. Ja chcę ten wiatrak........mamo. No To wyrzucamy WC :) Moim zdaniem to ma duże szanse na pobicie SP97, a zwłaszacza przy najbardziej grzejących się prockach, bo wtedy największą rolę gra powierzchnia oddawania ciepła, a różnica alu/ miedź schodzi na dalszy plan. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Winchester Opublikowano 5 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2004 Zgadzam sie z BENITO. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
metal Opublikowano 5 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2004 jak pierwszy raz zobaczyłem tego nowego thermalrighta to... to musze go mieć! :]]] hehe poprostu to jest piękne jeszcze do tego papst 120x120 i więcej nic nie trzeba no i jeszcze arcticsilver5, ale to już mam :]]] a ciekawe jak z ceną? :[ ok.300 zeta? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jakac Opublikowano 10 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2004 ten cooler jest z alu wiec nie powinien być az tak drogi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
forest kila zbila Opublikowano 10 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2004 IMPRESSIVE !! :-D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
<SmILek> Opublikowano 11 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2004 jak by był z miedzi to by sie komp od niego przewrocił :lol: :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
viod Opublikowano 11 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2004 Nie zauwarzacie pewnych cyklicznych praw natury ? Wszysko w swojej koncowej fazie przed wyginienciem bylo byczo wielkie , dinozaury , III Rzesza a teraz AC :mrgreen: Przerost formy nad trescia . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
metal Opublikowano 11 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2004 Nie zauwarzacie pewnych cyklicznych praw natury ? Wszysko w swojej koncowej fazie przed wyginienciem bylo byczo wielkie , dinozaury , III Rzesza a teraz AC :mrgreen: Przerost formy nad trescia . to już wiem czemu prezydent [and były premier ] są tacy "wielcy" buhehehe :]]] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 12 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2004 jest juz test tego ustrojstwa i tak jak przypuszczalem przy podobnym poziomie halasu jest slabszy niz sp94 ;] szkoda, ze chlopaki dali na sp94 delte 80mm a nie 92mm http://overclockers.com/articles1043/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BENITO Opublikowano 13 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2004 Tyle że na P4 1500, więc w tym przypadku miedź zawsze będzie lepsza. Przecież on mało prądu żre. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vadeer Opublikowano 13 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2004 w wielu obudowach sie tego nie zamontuje... ale faktycznie fajne. a teraz takie moje pytanie: dlaczego rurki heatpipe sa zawsze z jednej strony? nie lepiej rownomiernie rozkladac po obu stronach? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
haszek Opublikowano 13 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2004 w wielu obudowach sie tego nie zamontuje... ale faktycznie fajne. a teraz takie moje pytanie: dlaczego rurki heatpipe sa zawsze z jednej strony? nie lepiej rownomiernie rozkladac po obu stronach? heatpipes maja za zadanie transportowac cieplo, a nie rozpraszac je, wiec wieksza powierzchnia nie jest potrzebna. Natomiast umieszczenie rurek z dwoch stron, powodowaloby mniejsza kompatybilnosc z plytami glownymi. Heatpipes oddaja cieplo do radiatora w podluznej czesci rurek przechodzacych przez caly radiator (widoczne na zdjeciu) , wiec to by i tak nic nie dalo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vadeer Opublikowano 13 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2004 wiem jak dziala heatpipe ale i tak uwazam ze umieszczenie ich po przeciwnych stronach poprawilo by prace... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kubasik Opublikowano 13 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2004 tutaj macie sp-97 z panaflo 120mm :> http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?t=76283 kto wie czy nie wydajniejsze od tej nowej konstrukcji thermalrighta :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
haszek Opublikowano 13 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2004 wiem jak dziala heatpipe ale i tak uwazam ze umieszczenie ich po przeciwnych stronach poprawilo by prace... Niby dlaczego?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 13 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2004 Tyle że na P4 1500, więc w tym przypadku miedź zawsze będzie lepsza. Przecież on mało prądu żre. ale oni obliczyli C/W a to jest wskaznik niezalezny od procka. z nim mozesz juz sobie obliczyc jekie bedziesz mial temp na innym procku jak znasz jego moc i temp w budzie/na zewnatrz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...