Skocz do zawartości
Boyco

Rosnąca temperatura na procku

Rekomendowane odpowiedzi

Wiem ze to dziwne ale...

Dotychczas na maksymalnie obciazonym procku, przy upalach i wogole ekstremalnych warunkach mialem do 62 stopni C. Po jakims czasie temp zaczela skakac do 64 a teraz nawet 66 stopni mi wyskakuje...

Co moze byc tego przyczyną?

Dodam ze nie grzebalem wewnątrz komputera - wiec jakies kable czy inne cuda nie powinny chyba miec wpływu na wzrost temperatury.

Procek podkrecony oczywiscie :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wiem chyba w czym jest problem bo mam praktycznie taki sam...

JAk dałem świerzej pasty to temperatura była ok 42* przy zamkniętej obudowie teraz mam 48* przy zamkniętej (po 3 tyg od założenia pasty)

a temperatura w pokoju bez zmian.

Stawiam na to, że pasta (kiepska) traci swoje właściwości i nie jest już świerza spróbuj wymienić na jakąś lepsza ja też się do tego przymierzam ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie wiem czy wiecie ale pasty na silikonie z czasem tracą swoja masę i właściwości . Na opakowaniu od past silikonowych ( tych tanich ) jest podane żę[/size] UBYTEK MASY W TEMP 200 STOPNI / 24 h WYNOSI 5 % . Tak więc przy temperaturach niższych niż 200 stopni ubytek jest mniejszy ale z czasem ...... .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja stawiam na to ze poprostu sie radiator zasyfil i juz nie ma tej wydajnosci.

A tez moze byc! Teraz kurcze mam 61stopnie przy full load. Zobacze jutro miedzy 12 a 15 godzinka kiedy slonko bedzie najwieksze...

Zglupiec mozna...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...