Skocz do zawartości
Behemothh

Uzytkownicy chello rezygnujcie niech udlawia sie limitem

Rekomendowane odpowiedzi

Nie bardzo rozumiem tej logiki, temat niczego nie opisuje a jedynie propaguje rzucenie chello zarazem więc pozwala na dyskusje o tematach pokrewnych, zreszta tak czy inaczej to ja caly czas o tym mowie i tylko dyskutowalem ze wydaje mi sie iz to czy telefon jest wymogiem nie, to nie ma za bardzo znaczenia i to byl Twoj pomysl ;-).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ma znaczenie - chociazby w moim przypadku ! poza tym w kazdym przypadku tak jest - chcesz mieć neo = musisz mieć telefon ! a przy obecnych cenach połączeń GSM to nie widzę za bardzo sensu posiadania 022 ! tak więc w tym przypadku to jest transakcja wiązana ! a co z tego ze w netii tez tak jest, albo dialogu albo gdziekolwiek indziej ?? rozmawiamy o chello - a w nim nie trzeba miec kablowki zeby miec net ! mozna zamowic osobno i to jest bardzo wygodne ! pasuje ci kablówka przez aster albo masz satelite ? to zamawiasz chello sam net ! nie musisz placic abonamentu za kablowke bo masz satlelite ! a jak chcesz neo a juz masz komórke i głównie jej uzywasz to 022 staje sie zbedny ale wymogeim jest placenie abonamentu ! tak wiec w moim przypadku koszt neo jest powiekszony o koszt abonamentu - a co z tego ze wiekszosc ludzi ma 0XX ! jak uzywaja to spoko - i tak placa ! ale ja nie uzywam ! a moja wypowiedz byla skierowana przeciwko tematowi topicu ! uwazam ze rozsądnemu(powtarzam : rozsądnemu) człowiekowi 15GB na miesiąc wystarczy !

znam sporo ludzi ktorzy maja chello - ich limity sie koncza głównie przez ściąganie rzeczy "na próbe" - spox ! dla takich jest neo, ja zanim coś sciagne to sie dowiaduje czy sie opłaca czy nie. Po co mam ściągać śmieci ? zeby je kasowac ? albo stwierdzic ze : "znowu kaszana" ! przykro mi bardzo ale ludzie mają różne gusta i różne wymagania - ja np mam dosyć gniotów, ciągle to samo :(

dlatego argumentuje dlaczego chello wcale nie jest takie tragiczne z tym limitem 15GB - sam takze go przekroczylem - nie ukrywam ze mnie to denerwowalo ale po czasie stwierdzilem ze jednak sie nie oplacalo poswiecac limitu na to co ściągałem - nauczyłem sie na błedzie!

a co do tego ze "to ze trzeba miec telefon to nie jest argument" to nie masz racji ! zadzwon na BL i sie zapytaj czy ci założa neo jak nie masz tel ! koszt rosnie, i ja jak kalkulowalem co wybrac to doszedlem do wniosku ze to nie jest fair ze taka transakcja musi być wiązana. pytanie : dlaczego tak jest ??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Siedze na chello od ponad roku, na samym poczatku bylo swietnie, kumpel znalazl obejscie na limit sciagania i przez pare miesciecy norma bylo ze na liczniku mialem 50-60gb sciagniete, niestety sposob "wyciekl" poza waskie grono osob no i panowie z upc zablokowali....na upartego mozna sie jeszcze bawic tym sposobem lecz po parunastu dniach przychodzi liscic z UPC zeby zaprzestac tego procederu albo umowe rozwiaza (mam bodajze dwa takie lisciki:P) oraz przerejestrowuja wtedy na chello light do konca miecha, wiec chcac nie chcac [gluteus maximus].....jest jeszcze inny sposob ale kumpel go sprobowal to dzwonili do niego i prokuratorem straszyli 8O

Co do pingow do serverow, gram ostro w ultime online i ping mam 17-25ms do servera na ktorym gram, do innych podobnie.....chello gdyby nei ten limit bylo by super, albo z limitem 50gb....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi