cih Opublikowano 27 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2002 W czwartek ide do sklepu i kupuje: Gigabyte GA-7VRXP AMD Athlon XP 2000+ DDRAM 256MB 333MHz SAMSUNG 1. Jak sądzicie czy DragonOrb 3 7000 poradzi sobie z prockiem AMD Athlon XP 2000+ 2. Co sądzicie o płycie i pamięciach P.S. zaczynam zbierać kase na WC Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reed Opublikowano 27 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2002 W czwartek ide do sklepu i kupuje: Gigabyte GA-7VRXP AMD Athlon XP 2000+ DDRAM 256MB 333MHz SAMSUNG 1. Jak sądzicie czy DragonOrb 3 7000 poradzi sobie z prockiem AMD Athlon XP 2000+ 2. Co sądzicie o płycie i pamięciach P.S. zaczynam zbierać kase na WC DRAGON ORB 3 / 7000 Zastosowanie: AMD ATHLON 1.5GHz+ / ATHLON XP 2100+ INTEL PIII 1.13GHz & TUALATIN up to 2.0GHz Wymiary: 69 x 74 mm Wentylator: 60x60x25 mm : 37 dBA, 38 CFM, 7000+-10% obr./min, łożyskowany Radiator : Anodized Aluminum Alloy 6063 Podstawa wykonana z czystej miedzi !!! IMHO lepiej (cichszy od ORBa i tanszy + regulator) Volcano 7 Zastosowanie: AMD Socket 462/ Athlon XP 2100+ INTEL Socket 370 Wentylator: 80x80x25 mm - podwójnie łożyskowany w zależności od temperatury: 2900 obr./min. przy 25 St.C 46CFM,27 dBA 5000 obr./min. przy 35 St.C 53CFM,39 dBA Radiator : Anodized Aluminum Alloy 6063 Podstawa wykonana z czystej miedzi !!! Plyta moze Epox ??? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 27 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2002 procesor cool (ja tesh chce) płyta całkiem fajna - ja bym poczekał na kt400 ram - podobno szajsungi są nawet niezłe Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cih Opublikowano 27 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2002 W czwartek ide do sklepu i kupuje: Gigabyte GA-7VRXP AMD Athlon XP 2000+ DDRAM 256MB 333MHz SAMSUNG 1. Jak sądzicie czy DragonOrb 3 7000 poradzi sobie z prockiem AMD Athlon XP 2000+ 2. Co sądzicie o płycie i pamięciach P.S. zaczynam zbierać kase na WC DRAGON ORB 3 / 7000 Zastosowanie: AMD ATHLON 1.5GHz+ / ATHLON XP 2100+ INTEL PIII 1.13GHz & TUALATIN up to 2.0GHz Wymiary: 69 x 74 mm Wentylator: 60x60x25 mm : 37 dBA, 38 CFM, 7000+-10% obr./min, łożyskowany Radiator : Anodized Aluminum Alloy 6063 Podstawa wykonana z czystej miedzi !!! IMHO lepiej (cichszy od ORBa i tanszy + regulator) Volcano 7 Zastosowanie: AMD Socket 462/ Athlon XP 2100+ INTEL Socket 370 Wentylator: 80x80x25 mm - podwójnie łożyskowany w zależności od temperatury: 2900 obr./min. przy 25 St.C 46CFM,27 dBA 5000 obr./min. przy 35 St.C 53CFM,39 dBA Radiator : Anodized Aluminum Alloy 6063 Podstawa wykonana z czystej miedzi !!! Plyta moze Epox ??? Zgadzam sie z tym co piszesz ale o jednym zapomniałem mam Speed Fana i nie lubie puszczać Dragona powyżej 5000 obrotów. Jak dostane tego nowego epoxa z tym nowym mostkiem południowym na KT333 i z RAIDEM w rozsądnej cenie to chyba go wezne. Jak sądzisz ten GIgabite to kicha, ostatnio u Tonnego wygrał w testach :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cih Opublikowano 27 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2002 procesor cool (ja tesh chce) płyta całkiem fajna - ja bym poczekał na kt400 ram - podobno szajsungi są nawet niezłe Też myslałem o tym żeby czekać, ale stwierdziłem że na AGP 8x narzaie za bardzo mi nie zależy, a zreszta kart narzie za dużo nie ma a te nowe będą troche kosztować, USB 2.0 mam na płycie więc nie musze czekać, no a DDR 400 Mhz krążą pogłoski ze trzeba obsadzać parami, więc kupyje Gigabyte na KT333, jak wejdzi nFORCE 2 to może tą spyle na allegro ise kupie :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reed Opublikowano 27 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2002 Zgadzam sie z tym co piszesz ale o jednym zapomniałem mam Speed Fana i nie lubie puszczać Dragona powyżej 5000 obrotów. Jak dostane tego nowego epoxa z tym nowym mostkiem południowym na KT333 i z RAIDEM w rozsądnej cenie to chyba go wezne. Jak sądzisz ten GIgabite to kicha, ostatnio u Tonnego wygrał w testach :) Testy testami , a do XPka najlepszy i tak jest Epox (z tych dostepnych u nas) BTW Volcano i tak jest wydajniejsze :) ale Twoj wybor :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cih Opublikowano 27 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2002 Zgadzam sie z tym co piszesz ale o jednym zapomniałem mam Speed Fana i nie lubie puszczać Dragona powyżej 5000 obrotów. Jak dostane tego nowego epoxa z tym nowym mostkiem południowym na KT333 i z RAIDEM w rozsądnej cenie to chyba go wezne. Jak sądzisz ten GIgabite to kicha, ostatnio u Tonnego wygrał w testach :) Testy testami , a do XPka najlepszy i tak jest Epox (z tych dostepnych u nas) BTW Volcano i tak jest wydajniejsze :) ale Twoj wybor :) Mam już w tej chwili w domu dragona III, a odnośnie płyty mam teraz dylemat, chyba zadecyduje dopiero w ostatnim momencie :? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Interloper Opublikowano 27 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2002 Mam już w tej chwili w domu dragona III, a odnośnie płyty mam teraz dylemat, chyba zadecyduje dopiero w ostatnim momencie :?Współczuję lepiej jak najszybciej zaopatrz się w potencjometr hałasu nie wytrzymasz mam go teraz na Celku z Fan mate zalmana i jest git. Ta Gigabyte to naprawdę dobra płytka miałem ja i wiem co mówię ale ilością opcji w biosie to ona nie rozpieszcza.... :? ja bym za taką kaskę wziął albo 1. Abita Kx7333 2. Epoxa 8K3A+ 3. Gigabyte Ga7Vrxp 4. Soltek Drv5 5. MSi KT3 Ultra Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slayne Opublikowano 27 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2002 Abit kx7-333 jest fajny pamieci samsunga są super a co do dragona ta mysle ze pociągnie zreszta zbierasz na wc wiec chyba nie ma sensu kupowac nowego wentylka Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartezjusz Opublikowano 27 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2002 super wybrałeś to mobo gb jest moim zdaniem (i nie tylko moim) najlepsze w tej chwili pod amd miałem i asusa a7v33 i msi ultra aru i ten gb jest z nich najlepszy ddr samsunga są tiptop Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cih Opublikowano 27 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2002 Mam już w tej chwili w domu dragona III, a odnośnie płyty mam teraz dylemat, chyba zadecyduje dopiero w ostatnim momencie :?Współczuję lepiej jak najszybciej zaopatrz się w potencjometr hałasu nie wytrzymasz mam go teraz na Celku z Fan mate zalmana i jest git. Ta Gigabyte to naprawdę dobra płytka miałem ja i wiem co mówię ale ilością opcji w biosie to ona nie rozpieszcza.... :? ja bym za taką kaskę wziął albo 1. Abita Kx7333 2. Epoxa 8K3A+ 3. Gigabyte Ga7Vrxp 4. Soltek Drv5 5. MSi KT3 Ultra Szłyszałem ze jest doniej soft pod windows do O/C i dopiero wtedy można fajnie kręcić czym się chce. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slayne Opublikowano 27 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2002 kazdą mozna krecic z windozy np poprzez SOFT FSB Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cih Opublikowano 27 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2002 kazdą mozna krecic z windozy np poprzez SOFT FSB Wiem ale te soft Easy Tune III fajnie wygląda i jest dostosowany tylko do tej płyty :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cih Opublikowano 28 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2002 A może brać Gigabyte GA-7VAXP RAID AGPx8 KT400 USB2.0 DDR400 cena 750 zł troche dużo. :cry: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartezjusz Opublikowano 28 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2002 A może brać Gigabyte GA-7VAXP RAID AGPx8 KT400 USB2.0 DDR400 cena 750 zł troche dużo. :cry: marudzisz!!! 7vrxp jest super a kt400-po co??? wypada nawet czasami gorzej niż 333 a nic więcej nie oferuje Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cih Opublikowano 28 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2002 A może brać Gigabyte GA-7VAXP RAID AGPx8 KT400 USB2.0 DDR400 cena 750 zł troche dużo. :cry: marudzisz!!! 7vrxp jest super a kt400-po co??? wypada nawet czasami gorzej niż 333 a nic więcej nie oferuje Masz racje biore gigabyte 7VRXP Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
walczy Opublikowano 28 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2002 popieram wybór GA-7VRXP to płyta skała, tylko zwróc uwagę na ver płyty weź ver1.1 a najlepiej 2.0 bo ver 1.0 nie ma dzielnika 1/5 dla FSB 166 i kilku opcji w biosie, pisałem o tym kiedyś na forum więcej. Dragon Orb i w ogóle wszystkie orbowe coolery IMHO to juz historia a Dragon jest bardzo hałaśliwy. U mnie jeśli mam procka na 1800+ to starcza Titan D5TB ale juz przy małym OC nie daje rady :( trzeba się będzie powoli rozglądać za lepszym coolerem. z 6 punktowym zaczepem. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cih Opublikowano 30 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2002 W czwartek ide do sklepu i kupuje: Gigabyte GA-7VRXP AMD Athlon XP 2000+ DDRAM 256MB 333MHz SAMSUNG 1. Jak sądzicie czy DragonOrb 3 7000 poradzi sobie z prockiem AMD Athlon XP 2000+ 2. Co sądzicie o płycie i pamięciach P.S. zaczynam zbierać kase na WC No i po zakupach Gigabyte GA-7VRXP AMD Athlon XP 2000+ MicroStar G-Force 4 Ti4200 64MB DDR TV-out pamięci jakieś ciulate ale w przyszłym tygodniu wymieniam na Samsungi :) Jak zrobie testy to zapodam Kręciłem proca 1800 MHz no problem temperatura 46-49 stopni czyli wiatrak daje jakoś sobie rade, jak sądzicie teperatura OK czy za dużo Kupiłem Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cih Opublikowano 30 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2002 popieram wybór GA-7VRXP to płyta skała, tylko zwróc uwagę na ver płyty weź ver1.1 a najlepiej 2.0 bo ver 1.0 nie ma dzielnika 1/5 dla FSB 166 i kilku opcji w biosie, pisałem o tym kiedyś na forum więcej. Dragon Orb i w ogóle wszystkie orbowe coolery IMHO to juz historia a Dragon jest bardzo hałaśliwy. U mnie jeśli mam procka na 1800+ to starcza Titan D5TB ale juz przy małym OC nie daje rady :( trzeba się będzie powoli rozglądać za lepszym coolerem. z 6 punktowym zaczepem. rev 2.0 płyta OK Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...