Madness Opublikowano 9 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2004 $migacz nie bardzo ci się opłaca taka wymiana. No chyba że Ti tak padacznie ci chodzi w co wątpię. Zastanawiałbym się czy ci 9600Pro poradzić ale chyba też by się nie opłacało. Poczekaj dozbieraj kapusty a później przyłożysz sobie np. 9800pro. Wtedy poczujesz różnicę. 9550 nawet XT możesz się rozczarować szczególnie w DX 8. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawels Opublikowano 9 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2004 $migacz - ten XT to jaki? GeCube v2.0 z hynixami 2.5ns? powiem tak - pewnie zakręcisz nim bez jakiegokolwiek moda w okolice 500/650 - co do wydajności - popatrz na osiągi 9600XT choćby na benchmark.pl - będziesz miał podobne. Zyskujesz obsługę DX9, podejrzewam,że tracisz wydajność w DX8. Jak widzisz szansę na dozbieranie kapuchy (i sens wydania większej kasy na grafę) - łykaj coś lepszego.Ja się przesiadłem z GF3 - oprócz oczywistego wzrostu wydajności - jakość tv-out - nieporównywalnie lepsza na R9550 (o dual head nie wspomnę ale Ty na GF4 to masz) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 9 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2004 kolesie z benchmarka kręcili rdzeń na 290MHz i wyżej mieli zwisy??????? to nie mozliwe raczej....min 350 musieli osiagnac a zeby tak słabo to naprawde musieli sie "bardzo" postarać :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawels Opublikowano 9 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2004 może kolesie z benczmarka mieli nie osiągnąć więcej ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EmperoR_2001 Opublikowano 9 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2004 $migacz nie bardzo ci się opłaca taka wymiana. No chyba że Ti tak padacznie ci chodzi w co wątpię. Zastanawiałbym się czy ci 9600Pro poradzić ale chyba też by się nie opłacało. Poczekaj dozbieraj kapusty a później przyłożysz sobie np. 9800pro. Wtedy poczujesz różnicę. 9550 nawet XT możesz się rozczarować szczególnie w DX 8. Jak można polecać R9600pro z zerową gwaranją podkręcania (te nowe tak sobie się kręcą) za 500zł jak za 400zł jest karta która napewno pięknie się z kręci? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witchman Opublikowano 9 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2004 omg moj rdzen na samym radiatorze chodzi na 450mhz bez zadnych zwisow... po prostu zalosnie na tym benchmarku, zalosnie :twisted: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Madness Opublikowano 9 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2004 EmperoR_2001 toż przecież mówie tzn. piszę że bym raczej nie polecił :wink: A z drugiej strony to 9550XT od GeCuba strasznie padają. Ciekawe czy nowa seria będzie wytrzymalsza. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
$migacz Opublikowano 9 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2004 z kapuchą nie jest tak źle :D tylko ze kupować karte graficzną za 1000 zł to troche hmmm zboczone :D wiem ze na tweaku sami komputerowi maniacy ale ja jeszcze jakos sie bronie lubie dobrze zjesc wypic i inne bajery :D najdroższą kartą jaką kupiłem był radek 8500 za 610 zł.... takze 1000 zł na karte odpada... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aross Opublikowano 9 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2004 Czy moglibyscie podawac swoj zasilacz w opisie? Wtedy bym wiedzial czy to wina mojej karty czy zasilacza ze nawet po zmianie chlodzenia nie wyciagam wiecej niz 390 :| Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EmperoR_2001 Opublikowano 9 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2004 EmperoR_2001 toż przecież mówie tzn. piszę że bym raczej nie polecił :wink: A z drugiej strony to 9550XT od GeCuba strasznie padają. Ciekawe czy nowa seria będzie wytrzymalsza. Chyba dlatego dali hynixy :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrek820 Opublikowano 9 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2004 Czesc To moj pierwszy post wiec jedziemy! Mam karte GeCube 9550 Extreme Platinum! Kupiłem ja ze sklepu z dwu letnia gwarancja za 430 zl. Nie wiedzialem co innego wybrac i padlo na nia! Moja wersja tej grafiki to ta z Hynixami czyli REV 2!!!! Karta chodzi ladnie a narazie na najnowszych catalystach 4,9c chodzi na 470 rdzen i 330 czyli efektywnie 660 Pamieci. wynik w #DMarki 2001 se to 12834 a na 2003 nie sprawdzilem bo teraz nie mam czasu! jak narazie wszystko ladnie chodzi i wydaje mi sie ze karta pojdzie jeszce wyzej ale trzeba zmienic to chlodzenie na jakies lepsze bo to od GeCuba jest padaczkowate. Karte szczerze polecam bo zeby uzyskac takie wyniki i jakosc w grach to wszytskie inne karty kosztuja sporo wiecej wiec ta polecam. Narazie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpak Opublikowano 10 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2004 http://www.ati.com/support/driver.html wyszly nowe catalysty . Sprawdzal ktos czy da sie na nich krecic ;]?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
soissons Opublikowano 10 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2004 ... Moja wersja tej grafiki to ta z Hynixami czyli REV 2!!!! Karta chodzi ladnie a narazie na najnowszych catalystach 4,9c chodzi na 470 rdzen i 330 czyli efektywnie 660 Pamieci .... witam wszystkich, możesz podać jaki masz zasilacz w kompie ? mam dokładnie taką samą kartę i nie jestem w stanie wyciągnąć stabilnie na rdzeniu więcej niż 440 MHz, pomimo tego, że mam na nim blok wodny i używam dobrej pasty. Niestety, mam również słaby zasilacz - obudowa Mode Com Fine II czyli 300W. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrek820 Opublikowano 10 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2004 Moj zasilacz to DEER 350Watt! Własnie instalowalem stery omegi i moje nowe wyniki to 3Dmark 2001 se 12911 a 3DMark2003 to 3891 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawels Opublikowano 10 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2004 soissons a na ile masz bujnięte pamięci - u mnie też tak było jak miałem je na 333 - jak zjechałem do 330 - rdzeń z 440 poszedł na 485 - na 333 pracowały na słowie honoru zatem. Co do zasilacza - mam wynalazek 420W - tak naprawdę na +5V i +3.3V poniżej 200W więc siajowy.Pozdro. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
soissons Opublikowano 10 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2004 O pamięciach nie wspominam nawet, bo nie mogę na nich przekroczyć 275 MHz, pomimo tego, że mam na nich aluminiowe radiatorki OCZ. Zaczynam już wątpić czy mam rev. 2 :-), ale to będę mógł sprawdzić dopiero wieczorem. Przy ustawieniach 440 i 275 wyciągam na moim sprzęcie (P4 1.6@2.3, 768 MB, Gigabyte GA-8IRXP, Mode Com 300W) 3350 w 3DMark 2003. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maxymili Opublikowano 10 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2004 Czy moglibyscie podawac swoj zasilacz w opisie? Wtedy bym wiedzial czy to wina mojej karty czy zasilacza ze nawet po zmianie chlodzenia nie wyciagam wiecej niz 390 :|8) modecom 300W standardowy z obudowy za 150 PLN. Kręci się słabo mój HIS i przy 371 rdzeń to max, przy czym nie jest to stabilny max... więc może to być też wina zastosowanego gpu, gpu do 9550 to odpady z produkcji kart 9600 i mogą się trafiać lepsze i gorsze, dlatego tak obniżone są oryginalne timingi. :idea: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarineDelta Opublikowano 10 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2004 Czy moglibyscie podawac swoj zasilacz w opisie? Wtedy bym wiedzial czy to wina mojej karty czy zasilacza ze nawet po zmianie chlodzenia nie wyciagam wiecej niz 390 :|8) modecom 300W standardowy z obudowy za 150 PLN. Kręci się słabo mój HIS i przy 371 rdzeń to max, przy czym nie jest to stabilny max... więc może to być też wina zastosowanego gpu, gpu do 9550 to odpady z produkcji kart 9600 i mogą się trafiać lepsze i gorsze, dlatego tak obniżone są oryginalne timingi. :idea: wina zasilacza, sam mialem 300W tani bubel 50zł his kręcił sie na max 380 - spaliłem dziada :P i kupiłem markowy 350W 160zł , his po vmodzie kręci sie na 500 mhz 8) /bez vmoda 440 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomwer Opublikowano 10 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2004 a ja teraz jade na takich timingach ale w porownaniu do tych od gigabyta duzego wzrostu ine ma ... sprubuje zejsc jeszcze nizej ;] Szpak, udało Ci się zejść do jeszcze nizszych timingów?? Czy na tych ustawieniach masz wszystko stabilnie? Zastanawiam się czy nie zedytować biosu do takich ostrych timingów :? Boje się tylko że cos nie wyjdzie i bedzie lipa bo nie mam karty graficznej na pci :( Zastanawiam się też czy podrasowane timingi mają jakiś wpływ na żywotność karty. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aross Opublikowano 10 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2004 dobrze wiedziec :| ale na nowy zasilacz mnie nie stac :( Moze mi ktos powiedziec co moga oznaczac trzy lub cztery (nie dokladnie pamietam)dlugie pikania na poczatku wlaczanai kompa (piknal dlugo 3-4 razy i sie wylaczyl) kilka razy mi sie tak juz zdarzylo :/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
j.h.hudy Opublikowano 10 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2004 założyłem na hisa radiator od p4 2.8ghz :D wywierciłem otworki i przełożyłem opaski zaciskowe , radiator sie sie czyma , chyba rowno siedzi na rdzeniu , tylko mam pewne wątpliwosci... poczym poznać ze radaitor dobrze odbiera ciepło i jest dobry styk z rdzeniem ????????? przeszło 5 razy pod rząd 3damrki , nfsu poół godziny i działa , grzeje sie tylko stabilizator , radiator leciutko ciepły , druga strona karty gdzie jest gpu jest ciepła pozdro Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Carmamir Opublikowano 10 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2004 oto mój wynik, powiem tak dla rdzenia to raczej troche poniżej max stabilnego, dla pamięci 640 to jak narazie jeszcze nie max (nie widziałem jeszcze artefaktów) ale z kreceniem dalej wstrzymam się dopuki nie kupie nowego proca (pewnie jakiś Barton 2500@3000-3200). http://service.futuremark.com/compare?2k3=3078831 Wynik 4120. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarineDelta Opublikowano 10 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2004 a ja teraz jade na takich timingach ale w porownaniu do tych od gigabyta duzego wzrostu ine ma ... sprubuje zejsc jeszcze nizej ;] Szpak, udało Ci się zejść do jeszcze nizszych timingów?? Czy na tych ustawieniach masz wszystko stabilnie? Zastanawiam się czy nie zedytować biosu do takich ostrych timingów :? Boje się tylko że cos nie wyjdzie i bedzie lipa bo nie mam karty graficznej na pci :( Zastanawiam się też czy podrasowane timingi mają jakiś wpływ na żywotność karty. na żywotnosc karty wplywa jedynie za wysokie podnoszenie vcore rdzen/pamiec , zmiana timingów powoduje najwyrzej jedynie niestabilna prace karty i trza w takim wypadku podniesc wartosci Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpak Opublikowano 10 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2004 no to tak : co do zywotnosci sie zgadzam z tym co napisal przedmowca. jesli chodzi o stabilnosc to tak mam wszytko stabilne w dooma3 szarpalem kawalek czasu i nic sie nie stalo .. bios mozesz zedytowac z takimi timingami ale najpierw spawdz programowo czy czy ci bedzie wszytko biegalo na tych ustawieniach . zejsc nizej nie prubowalem bo mi sie nie chcialo moze dzis w nocy sie pobawie ale juz nie bardzio wiem co obnizyc :) TRAs z 7 mysle ze na 6 zejdzie co do reszty sie zobaczy.. karte mecze w grach na 400@500 a do testow daje jej maxa jak z opisu , dalej jade na standardowym chlodzeniu ;] tylko radiatorki na pamiatkach mam a no i na moich samsungach pisze 5ns lol ;] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 10 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2004 :) własnie katowałem 1h znów moja grafe :P rdzeń tak jak było 430-432MHz, Pamięć 535-540MHz :) czyli tak jak poprzedni egzemplarz...testowałem z otwartą obudową bo z zamknięta pamięć ma ledwo 500MHz....pózniej spróbuje zarzucić timingi które podał "szpak" i zobacze jaki jest przyrost pkt w 3d marku 03 i aquamarku :) P.S wiecie czy do aquamarka 3 też sie liczy mocno procek czy raczej mniej, tak jak w 3d marku 03?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aross Opublikowano 10 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2004 dobrze wiedziec :| ale na nowy zasilacz mnie nie stac :( Moze mi ktos powiedziec co moga oznaczac trzy lub cztery (nie dokladnie pamietam)dlugie pikania na poczatku wlaczanai kompa (piknal dlugo 3-4 razy i sie wylaczyl) kilka razy mi sie tak juz zdarzylo :/ ... Grzesiu, ty to tak krecisz na swoim 250 W? ja na moim jak wczesniej napisalem za chu** nie przekrocze 400 - zwis na 3dmarku (rdzen) :/ a zmienialem chlodzenie na takie co ma aerial :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomwer Opublikowano 10 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2004 No to sobie zedytowałem w Rabicie timingi na takie które miał Szpak. Bios który obecnie mam pochodzi od Powercolor 9600EZ. Czy jest możliwe że po zmianie biosu na np. Sapphire 9600non-pro i zedytowaniu go tak samo jak tego od Powercolor'a będe miał lepsze wyniki w 3dmarkach? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpak Opublikowano 10 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2004 zszedlem jeszcze tak jak pisalem TRAS z 7 na 6 pogralem w ET i wsio ok wiec nie bede narazie grzebal bo nie chce mi sie ;] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mariobros Opublikowano 10 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2004 jak sie poleruje/szlifuje radiator ?? aby był jak lusterko ?? :) czyli równy wiatrak BOx od Athlona XP 2200+ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomwer Opublikowano 10 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2004 Timings 2 4 2 4 6 2 CL+2 2 1 2 2 Takie timingi ustawiłem. Jest w pełni sprawnie i stabilnie. Lepiej się już na mojej karcie chyba nie da. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...