Skocz do zawartości
Luc312

Radeon 9550 Cz. I

Rekomendowane odpowiedzi

hmm , założyłem radaitor na swojego hisa od p4 2.6 ghz

poczym poznać ze radiator dobrze przylega ???

3damrki przechodzi nawet 10 razy bez problemów , czy to znaczy ze dobrze przylega ???

aha , mam propozycje zamiaany za dopłatą 40 zeta na golden sample ti 500 geforce 3 (gejnward) , opyla sie /?????

z pamieciami 3.3 ns

aha czy wam w 3damrk 2003 w 2 cpu test jak są te 2 trole tesz wam zwalnia do 1 fps , 2 i 3 itp ?????

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a czy jesli dobrze przechodzi 3damrki i gry to radiator dobrze przylega /????

hmm , zastanawiam sie na tym geforcem , holera , facet dopłaca 40 zeta , dlatego sie chce zamienić bo mój his idzie max 380 rdzeń i 220 ram bo potem arty w winowsie czasami albo zwis a zamiana ns ramu z 5 na 3.6 jest chyba dobra ???

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hmm , zastanawiam sie na tym geforcem , holera , facet dopłaca 40 zeta , dlatego sie chce zamienić bo mój his idzie max 380 rdzeń i 220 ram bo potem arty w winowsie czasami albo zwis a zamiana ns ramu z 5 na 3.6 jest chyba dobra ???

no i co z tego jesli dostajesz stara technologicznie karte bez dx9 ktora i nie bedzie szybsza od twojego 9550. a moze karte masz dobra tylko reszte sprzetu w kompie do d...??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam!!!!!!!! Mam pytanko

Mam grafę jak w podpisie, czyli geforce 2 pro (200/400) dx7 i chciałbym się dowiedzieć jaki będzie skok wydajności (szybkości ) w grach 3D, np. Unreal 2003 i innych, 3d mark itp. gdy zmienię tę grafę na Radeona 9550 i ewentualnie podkręce go do wartości np. 400/500 ( jeśli się uda oczywiście, no ale powiedzmy rdzeń do min. 325 ). Czy może lepiej kupić np. Geforce 3 ti z allegro ???

P.S I nie piszcie, że muszę dokupić ramu bo o tym wiem :P

I dodam tylko, że zapuszczałem benchmark ut2003 ( wchodzący w skład dema ) w 1024/768 i mam 66 flyby i 46 botmach

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no i co z tego jesli dostajesz stara technologicznie karte bez dx9 ktora i nie bedzie szybsza od twojego 9550. a moze karte masz dobra tylko reszte sprzetu w kompie do d...??

to co moze byc powodem ze tak mi sie kiepsko podkręca ??? :evil:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

moze podniej o jeden stopien napieci na agp ja tam mam o ile sie nie zmienilo bo juz nie wiem .. no i moze trfiles na jakas kiepska karte ja tez tak mialem ze szedl na poczatku na 424 a potem juz na 375 i sie blczyl dlatego wymienilem na sapphire

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja tez bym mile widzial jakiegos schludnie opisanego vmoda do radka 9550... bo to chyba ostatnia nadzieja na dopalenie tej karty. Nawet zegary rzedu 500/600 bylyby satysfakcjonujace, chociaz prawdopodobnie wiecej mozna bedzie osiagnac na rdzeniu oszczedzajac nieco na pamieciach (i tak nie daja tak duzego przyrostu).

Ja dodam tylko ze jestem narazie w fazie testow nowegom configa i chce tylko potwierdzic zdanie na temat zaleznoci 3dmarka2001 od procesora. W przypadku bartona 2.5+ a 3.2+ na czystym systemie roznica w pkt na ustawieniach karty 450/560 wynosi nieco ponad 1000pkt. Wiec nech ludzie na duronkach specjalnie nie pomstuja na swoje karty, tylko niech spluną na duronka :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jestem ciekaw ile wiecej bede mial jak wroce do ustawienia mojego XP2000+ na 10x200, poki co niestety jade na 256ddr 266mhz ktore calkowicie nie nadaja sie do OC :(

ps. ale i tak jest dobrze bo PES3 i Colin 4 smigaja lepiej niz na GF$ ti4200 przy lepszym procu :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

SKRYTOBOJCA - niektorym udalio sie wykrecic go (prawie) jak 9550XT od GeCube.

Poczytaj sobie posty kilka(-nascie:?) stron temu - ogolnie jest chwalony model i dobrze sie kreci.

U mnie i tak cokolwiek by bylo bylo by do wymiany - na Arctic Cooler VGA Silencer r3 (jak zlezie ofkoz, probowal ktos?), a wiatraczek przeloze na mostek i wszystko zostanie w rodzinie :D

a szafirka wzialem tez dlatego ze robia go ruscy, a oni sa najlepsi :D:lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

umnie sie nie da zwiekszyc napiecia agp :/

pozostaje vmod......

zwiększanie napięć AGP to jazda bez trzymanki tyłem do zwrotu. przepalenie karty... no jeżeli lubisz kożystać z gwarancji to napszód! :?

ee tam...jak zwiekszysz o 0,1v - 0,2v to karcie nic nie powinno sie stać...

A ja mam pytanie: 

Czy zwiększenie ilości pamięci ram powinno mieć jakiś wpływ na wyniki w 3dmarkach?

w 2k1se z 256 na 512 dało mi 150pkt. W 3d marku 03 pewnie wzrost nie bedzie widoczny....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mam takie pytanie. Niedługo zamierzam kupić Radka 9550, tylko nie wiem którego. W gre wchodzą Gigabyte i Shappire. Co się lepiej będzie kręcić bez podnoszenia napięcia i modowania? I czy powinienem w którymś wypadku dokupić lepsze chłodzenie?

Słyszałem, że Gigabyte ma dobre chłodzenie standardowe, natomiast Shappire jest tańszy, ale czy wtedy nie będu musiał dokupić radiatory?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mam takie pytanie. Niedługo zamierzam kupić Radka 9550, tylko nie wiem którego. W gre wchodzą Gigabyte i Shappire. Co się lepiej będzie kręcić bez podnoszenia napięcia i modowania? I czy powinienem w którymś wypadku dokupić lepsze chłodzenie?

Słyszałem, że Gigabyte ma dobre chłodzenie standardowe, natomiast Shappire jest tańszy, ale czy wtedy nie będu musiał dokupić radiatory?

Loknij wyzej co ja pisalem i inni :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

szpak !!!!!!!!!!!!!!!! KURDE masz u mnie wielkiego browca :DDD zrestowalem ustawienia w biosie na chama wcisnalem karte do konca i zaskoczylo :DDDD o tym nie pomyslalem, codziennie czlek sie czegos nowego nauczy :)

A czemu ati z fast writes nie dzialac dobrze?

Teraz pozbyc sie mojego starego GF4 i jupiii po Gigabyta :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W tym momencie kupno gigabyte mija sie z celem - najtaniej krzycza za niego 350 :/ za szafirka jakies 290-300. IMO za taka rónice to mozesz sobie nabyc radiatorki na ramy / arctica ;) A timingi i tak wlaniesz jak z GB or better :cool:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Dodaj nową pozycję...