ZeroSuper Opublikowano 6 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2004 Ja mam niemiłe przygody z Hynixami. Mianowicie przesiadłem się z powodu uwalenia R9550 na 9600PRO z Hynixami 3,3ns. Pierwsza R9600 na Hynixach pochodziła tydzień i dead. Wymiana na nową, równierz na Hynixach - po trzech dniach dead, w między czasie do sklepu wróciły jeszcze dwie na Hynixach z tej samej partii co moje. Więc wziąłem samsungi 3,3ns i idą 740MHz więc polcam Samsungi. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pedross Opublikowano 6 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2004 No prosze,a ja myslalem ze hyniksy to klasa A i sa very good a jednak i te sie trafiaja kiepskie.Troszke mnie uspokoiles , zamawialem karte na hyniksach a dostane na samsungach/2.8/. :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pasażer Opublikowano 6 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2004 Rozebrałem chłodzenie i powiem szczerze, że się rozczrowałem :evil: Niby ładny duży radiator a tak naprawde to jest lipa, pic na wode :!: jakieś cieniutke blaszki polutowane i to jeszcze robi wrażenie nie starannie wyknanego :? i wątpie żeby on coś więcej chłodził od standardowego radiatorka :!: przynajmniej ja mam takie zdanie, oczywiście mogę się mylić i powiem szczerze, że bardzo chciałbym się mylić :!: Jutro zakładam porządny radiator od proca :twisted: i radiatorki na pamiątki made in home :twisted: Jeżeli wyniki nie będą lepsze to zawsze będzie bezpieczniej 8) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukaszp Opublikowano 7 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2004 Rozebrałem chłodzenie i powiem szczerze, że się rozczrowałem :evil: Niby ładny duży radiator a tak naprawde to jest lipa, pic na wode :!: jakieś cieniutke blaszki polutowane i to jeszcze robi wrażenie nie starannie wyknanego :? i wątpie żeby on coś więcej chłodził od standardowego radiatorka :!: przynajmniej ja mam takie zdanie, oczywiście mogę się mylić i powiem szczerze, że bardzo chciałbym się mylić :!: Jutro zakładam porządny radiator od proca :twisted: i radiatorki na pamiątki made in home :twisted: Jeżeli wyniki nie będą lepsze to zawsze będzie bezpieczniej 8)Ten radiator to zupelne nieporozumienie. Jak sie chce porzadnie rdzen pogonic to warto wstawic cos konkretnego. Ja w moim GeCube 9550 XT zamontowalem Volcano 10 na grafe, zrobilem lekkiego vmoda i chipset poszedl na 550przy napieciu 1.48V. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SR-71 Opublikowano 7 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2004 Czy u was w gigabajcie na sterach 2.5.58 radlinki na pulpicie zmieniają tylko taktowania,czy też ustawienia AA i anizo,bo u mnie bez wzgłedu jak poustawiam w poszczególnych radlinkach tylko częstotliwość się zmienia,a ustawienia AA i anizo pozostają takie,jak w panelu ati? :? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sawa Opublikowano 7 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2004 Dawno się nie odzywałem - gdzieś około strony 30 - 40 wątek o tym jak uśmierciłem HIS radeon 9550 @440/560 przez podniesienie napięcia na AGP do 1.9v :) . Karta poszła na gwarancje i wrucił HIS ale pamięci 5ns. ten to kręcił się strasznie h**owo. MAX @390/450 :( . Gości w sklepie powiedzaił że wymieni mi na Gigabyta 9550 Hynix 4ns jak tylko będzie miał zamówienia na Radeon 9550. Troche czekałem ale wczoraj następiła na wiekopomna :wink: chwila. Przyniosłem do domu wkładam i WinXp nie wstaje. no to nic reinstalka. Wszystko wgrane no i zaczynam kręcić. Ati tray tools. Na początek rdzeń 400 i chodzi, 420 chodzi jest dobrze :) . Natępne pamięci. 450 chodzi , 500 patrze artefakty :?: - myśle ki h** wode mąci. 490 atefakty :( . Puściłem atomatyczne w Att i zatrzmał się na 460 8O . No to się lekko wk**wiłem. Pomyslałem że może trafiłem na nową wersje z nie dovoltowanymi pamieciami. Sprawdziłem jeszcze riva tuner - em ale to samo. Pomyślamem chciałeś Gigabyta to masz :? . Zaczołem bawić się tamingami. Pierwsza zmiana i sukces :D . Zmieniłem tylko w att w zakladce Timings 2 z 4,2,4,8 ... na 5,2,4,8 .... i pamięci poszłe na 550 :D z poprzednich 460 . Więc rada dla wszystkich którzy mają problemy z pamięciami na Gibagyte 9550 spróbujcie zmienić pirwszy taiming w zakładce taiming2 ati tray tools , bo na fabrycznych ustawieniach nie chce się kręcić. Jak narazie mój wynik na AXP@210*10/512 ram/MSI KT6 delta/ soft Calysty4.8/ WIN XP 3dmark 2001 - 11900 3dmark 2003 - 3600 Zauważułem że nalepiej "wyłapuje" obecność artefaktów Fifa Word Cup 2002 8O . NP. w 3dmark nie ma albo bardzo trudno widoczne, a w fifie po 30s grania ślepu by zuważył :) . To samo z rdzeniem jakieś 30s i zawiecha jak za dużo. Więc polecam FIFA Word Cap 2002 ( nie wiem jak inne - nie mam na stanie) do testowania stabilności po podkręcaniu. no to tyle chciałem się tylko pochwalić :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
feluś Opublikowano 7 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2004 panowie nie denerwować się muszę kupić kartę do 350 zł nie mam czasu wogóle żeby czytać ten watek bo mam kupe roboty i tu pytanie jakiego 9550 his, saphhire czy gigabyte oc tez of kors biorę pod uwagę z góry dziękuje Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
feluś Opublikowano 7 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2004 panowie nie denerwować się muszę kupić kartę do 350 zł nie mam czasu wogóle żeby czytać ten watek bo mam kupe roboty i tu pytanie jakiego 9550 his, saphhire czy gigabyte oc tez of kors biorę pod uwagę z góry dziękujea może jakiegoś 4ti lepiej szukać? aha i w którym dają csa Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sawa Opublikowano 7 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2004 Bierz gigabyte . Najlepszy z tej trójki i masz pewność że pamieci 4ns. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maxymili Opublikowano 7 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2004 panowie nie denerwować się muszę kupić kartę do 350 zł nie mam czasu wogóle żeby czytać ten watek bo mam kupe roboty i tu pytanie jakiego 9550 his, saphhire czy gigabyte oc tez of kors biorę pod uwagę z góry dziękujeMożesz kupić w esc taniej. Ogólnie z całego topiku wyczytasz, że 128/128 ale za wyłączeniem kart xt: 1)gigabyte 2)HIS 3)saphire Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99tomcat Opublikowano 7 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2004 Mam takie małe pytanko :D posiadam od 2 tyg. hisa 9550 i chciałbym jakoś schłodzić rdzeń bez ingerencji w karte- widziałem rozwiązanie z wentylkiem przykręconym do pogietego śledzia- tylko nie wiem czy ten wentylator ma nadmuchiwać powietrze na fabryczne chlodzenie czy je stamtąd wyciągać. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarK Opublikowano 7 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2004 Mam takie małe pytanko :D posiadam od 2 tyg. hisa 9550 i chciałbym jakoś schłodzić rdzeń bez ingerencji w karte- widziałem rozwiązanie z wentylkiem przykręconym do pogietego śledzia- tylko nie wiem czy ten wentylator ma nadmuchiwać powietrze na fabryczne chlodzenie czy je stamtąd wyciągać.nadmuchiwanie da lepszy efekt Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99tomcat Opublikowano 7 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2004 Mam jeszcze jedno pytanie- jestem mocno zdziwiony tym,że zmieniając taktowanie atitraytoolsem mam zwysy już przy taktowaniu rdzenia ok 400 a jak robiłem to wczesniej ati toolsem(nie zapisuje niestety zmienionych timingów) to dochodziłem do 420! dlaczego dzieje sie cos takiego Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
feluś Opublikowano 7 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2004 która najlepiej sie kręci saphhire,his,czy gigabyte Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sawa Opublikowano 7 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2004 99tomcat ja zauważyłem coś podobnego. Wyściem jest zapisać zmiany timingów do bios Rabti-em i wgrać na stałe a podkręcać czymś innym. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sawa Opublikowano 7 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2004 feluś - gigabyte przeważnie - zależ też od szczęścia na jaki model trafisz chćoć przy gigabyte masz największą pewnosć że dobrze trafisz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
feluś Opublikowano 7 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2004 ok dzieki biorę gigabyte Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sawa Opublikowano 7 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2004 Feluś jak zabierzesz się do podkręcania to zobacz co napisałem na tej stornie troche wyżej Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
feluś Opublikowano 7 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2004 sawa pikne wyniki masz i wogóle z 2 dni temu zamordowałem radka 9800 czy ta zmiana timingów jest w 110% bezpieczna czy ktoś już tez zmieniał bo nie chce zbytnio 2 karty zabić :oops: jak miałem na jednej karcie hynixy 4 ns to z chłodzeniem pamięci biegały 580 mhz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maslosky Opublikowano 7 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2004 Problemów ciąg dalszy... No więc postawiłem na nowo system z nadzieją że coś sie poprawi... No może na standardowych ustawieniach nie ma artefaktów ale z kolei kiedy włączam doom 3 na medium details... troszke chodzi a potem wywala jakiś błąd "vpu recovery"... nie wiem czy to przez to, że mam szajsowny zasilacz Megashit 350W czy przez moją płytke główną ten his nie chce mi dzialac po ludzku... pamieci mam hynix 4ns wiec jako tako powinny sie krecic a tu kicha... kilka mhz w gore i artefakty jak z paryza do warszawy... nie wiem juz co mam robic... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Meniu Opublikowano 7 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2004 Dzisiaj dołączyłem do posiadaczy 9550xt :twisted: przedtem miałem 9600pro od gigabyta ale poszedł na serwis i czekałem już chyba z 2 tyg. przyszła decyzja, że karta zostaje uznana na gwarancji ale nie wiadomo kiedy ją dostane, powiedzieli napewno nie prędko, ale nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło 8) zaproponowali mi 9550xt i 70 zł zwrotu :) oczywiście się zgodziłem :wink: karta śmiga pięknie :twisted: naprawde minimalnie gorsza od 9600pro troszeczke gorzej się kręci :? no ale 70zł w kieszeni 8) Zastanawia mnie jakie mam pamięci(o jakich czasach) :?: wychodziło by ,że 2,2 są takie wogule 8O :?: są to samsungi a na kościach pisze tak: 422 k4d263238e-gc2a Z tego co ja wiem to są Samsungi 2,8 ns. Mam takie same :P pozdrawiam Meniu Nie wiem skąd kolega wie, że są to 2,2ns :? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SKRYTOBOJCA Opublikowano 7 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2004 Widzialiscie cfaniakow z barwkomp.pl? jak kupowalem to cena GeCube 9550XT byla 420zl teraz podniesli na 470zl zdziercy :/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
postal1 Opublikowano 7 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2004 maslosky juz ci pisałem co masz spróbować zrobić ale jak widze olałeś sprawe... zobacz pare postów wstecz - jakies 4 strony :!: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Damek Opublikowano 7 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2004 Witam Kupiłem Gigabayta 9550 ale mi sie wieszał, zaniosłem go więc do sklepu aby mi go wymienili na inny, ale że akurat nie mieli na stanie drugiego to dali mi w zastępstwie (do czasu aż przywiezą mi tego gigabyta) Radeona 9550 Gecube (nie wersje XT). Przychodze do domu wkładam go do kompa i moje zdziwienie- ona ma taktowanie 400/400Mhz rdzeń RV360. Moje pytanie co to za karta? Czy warto ją sobie zostawić zamiast tego Gigabyta (oni mi by jeszcze zwrócili 10zł do tego). Pozdro i czekam na opinieWitam Kupiłem Gigabayta 9550 ale mi sie wieszał, zaniosłem go więc do sklepu aby mi go wymienili na inny, ale że akurat nie mieli na stanie drugiego to dali mi w zastępstwie (do czasu aż przywiezą mi tego gigabyta) Radeona 9550 Gecube (nie wersje XT). Przychodze do domu wkładam go do kompa i moje zdziwienie- ona ma taktowanie 400/400Mhz rdzeń RV360. Moje pytanie co to za karta? Czy warto ją sobie zostawić zamiast tego Gigabyta (oni mi by jeszcze zwrócili 10zł do tego). Pozdro i czekam na opinieWitam Kupiłem Gigabayta 9550 ale mi sie wieszał, zaniosłem go więc do sklepu aby mi go wymienili na inny, ale że akurat nie mieli na stanie drugiego to dali mi w zastępstwie (do czasu aż przywiezą mi tego gigabyta) Radeona 9550 Gecube (nie wersje XT). Przychodze do domu wkładam go do kompa i moje zdziwienie- ona ma taktowanie 400/400Mhz rdzeń RV360. Moje pytanie co to za karta? Czy warto ją sobie zostawić zamiast tego Gigabyta (oni mi by jeszcze zwrócili 10zł do tego). Pozdro i czekam na opinie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Damek Opublikowano 7 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2004 Sorki że tak 3 razy wyszło ale coś mi sie net wiesza Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SKRYTOBOJCA Opublikowano 7 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2004 Ten GeCube zwykly ma pamieci bodajze 5ns :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
postal1 Opublikowano 7 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2004 jak na r360 to pierwszy raz takie cos widze... skad masz ta pewnosc ze to taki rdzen ? widziales czy sofware ci mowi ? a co do tego czy ja zostawic to wbji dobre zegary to sie przekonasz :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Damek Opublikowano 7 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2004 To że to rdzeń RV360 pokazuje Aida32 i Riva tuner. Dziwi mnie tylko dlaczego ma ona rdzeń taktowany 400Mhz skoro zwykłe 9550 mają 250? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
postal1 Opublikowano 7 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2004 próbowałeś kręcić ? potestuj i daj relacje co i jak ! i podaj jakie ma pamięci ta karta Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Damek Opublikowano 7 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2004 Pamięci to hynix 5ns :( ale chodzą na 500Mhz bez artów Rdzenia jesze nie testowałem ale potestuje i dam znać. A czy myślicie że za 295zł sie opłaci? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...