Sawa Opublikowano 8 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2004 Może mi ktoś powiedzieć jak wgrać bios do Gigabyte 9550 . Jak prubuje gvf12.exe to pisze że katy 0 nie znależiony. Wiem że gdzieś było około 90 strony ale siedze na modemie i nie bardzo mam jak szukać. Gdzie znależć gvf10.exe bo nie bardzo moge znaleźć, a może to rozwiąże problem? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sawa Opublikowano 8 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2004 damek a gdzie ty to wyczytałeś - na rdzeniu? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piovra Opublikowano 8 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2004 Dzieki Lukaszp za odpowiedz na moje pytanie :) Żeby z pamieciami coś jeszcze sie udało to lepiej być nie może :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
feluś Opublikowano 8 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2004 cześć kupiłem 9550 sapphire jakim cudem załozyliście na to silencera 3. Te wyjście od monitora przy śledziu i wogóle rozkład na to nie pozwala więc jak to zrobiliście. Kartę podkręciłem na tym małym wiatraczku na 375mhz pamięci o dziwo samsungi 4ns doszły w ati tool do 253 i nic wyżej przy 240 walą artami. Radiatorów nie mam, czy to coś da? Miałem samsungi 4ns na 4ti i biegały 580 mhz bez radiatorów. Wybaczcie nie mogę przeczytać całego tematu. W 3dmarku 2001 ma równe 10000pkt na 2200 mhz athlon i fsb 200 w 3dm03 2700. Czy wymiana na 4ti miałaby jakiś sens miałbym pewnie z 13000 ale jak z wydajnością w grach opłaca się zamieniać? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GregK Opublikowano 8 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2004 Piovra przy robieniu Vmoda bazowalem na opracowaniu http://www.rojakpot.com/default.aspx?locat...var1=116&var2=0 Tam jest ładnie opisane jak robic vmoda na R9600XT gecuba [cut] Probowales moze robic vmoda na olowku? Jesli by to zadzialalo to by byla ciekawsza opcja niz zostawianie sladow po potencjometrze. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maslosky Opublikowano 8 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2004 witam... mam takie pytanko... przy zmianie biosu z r9550 na r9600 trzeba wziac bios z r9600 z takimi samymi pamieciami ?? czytalem gdzies ze tak ale nie znalazlem nigdzie czy musi byc to karta tego samego producenta np. HISa, jeśli tak jest, to ja szukam biosu do hisa 9600 z pamięciami 4ns, jeśli nie musi sie zgadzac producent, to szukam biosu 9600 z hynixami 4ns Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pichulec Opublikowano 8 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2004 Poszukaj tu Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sawa Opublikowano 8 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2004 feluś a mówiłem weź gigabyta :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuwerty Opublikowano 8 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2004 Na 9600XT regulator napiecia ma inne wyprowadzenia nozek niz na naszych 9550XT. Mnie po pierwszym nieudanym vmodzie poki co odeszla ochota na zabawe, ale dla odwaznych jeszcze raz daje linka gdzie moze jest rozwiazanie tego problemu. http://forums.extremeoverclocking.com/show...ighlight=9550xt Z powazaniem JA Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Damek Opublikowano 8 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2004 damek a gdzie ty to wyczytałeś - na rdzeniu?Pisze tak w Aida32 i Riva tuner. A ta karta to Gecube 9550 ale nie XT tylko zwykła o standardowych taktowaniach 400/400 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukaszp Opublikowano 8 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2004 GregK Probowalem ołowkiem ale nic z tego nie wychodzilo. kuwerty W linku ktory podales wydaje mi sie ze gosc (mindless1) sie myli. On pisze o regulatorze napiecia NCP1575 ktory faktycznie ma na 7 nozce umieszczony feedback pin. Wedlug mnie 1575 PFEQ jest odpowiednikiem 1575 PXCR gdzie feedback pin jest na 2 nozce.Moge sie oczywiscie mylic gdyz nie udało mi sie znalezc na necie dokumentacji do 1575 PFEQ ale u mnie zmierzone napiecie podniosło sie z 1.28V do 1.48V i rdzen poszedl z 480 na 550. Przy tym nie odnotowalem gorszej podkręcalności pamieci. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomwer Opublikowano 8 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2004 Lukaszp może zrobiłbyś jakieś fajne,przejrzyste opracowanie Vmoda dla Raedeona 9550XT :?: :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojwar Opublikowano 8 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2004 Lukaszp może zrobiłbyś jakieś fajne,przejrzyste opracowanie Vmoda dla Raedeona 9550XT :?: :) Słuchajta no ludki tak se patrzam na rysunek: http://i.frazpc.pl/pliki/2002/artykuly/art273/008.jpg i zastanawiam się czy czasem w prawym górnym rogu tej kary nie ma miejsca na dodatkowe zasilanie (takie ze stacji dyskietek). W sumie raczej żadnej elektroniki nie brakuje... może się mylę - a może nie. Wie ktosik ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MARIOSKARPA Opublikowano 8 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2004 link niehasa :| pytanie , mam zamiar nabyć r9550xt, czy pamieci 3,3ns kreca sie jakoś przyzwoicie :?: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
r_n Opublikowano 8 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2004 Lukaszp może zrobiłbyś jakieś fajne,przejrzyste opracowanie Vmoda dla Raedeona 9550XT :?: :) Słuchajta no ludki tak se patrzam na rysunek: http://i.frazpc.pl/pliki/2002/artykuly/art273/008.jpg Na laminacie są nawet dwa miejsca na te zasilanie :) P.S. oto pełny link do artykułu: http://www.frazpc.pl/artykuly_wyswietl/273 foto nr 8 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SKRYTOBOJCA Opublikowano 8 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2004 link niehasa :| pytanie , mam zamiar nabyć r9550xt, czy pamieci 3,3ns kreca sie jakoś przyzwoicie :?: Kiepskie karty - czesto padaly ponoc, poczytaj w opracowaniu o 9550 jest przyklejony nizej :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
feluś Opublikowano 8 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2004 czy da się na 9550 od gigbyte(gigacube) da się bez problemu zamontować wentyl 80m jaki rozmiar ma radiator? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzych650 Opublikowano 8 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2004 czy da się na 9550 od gigbyte(gigacube) da się bez problemu zamontować wentyl 80m jaki rozmiar ma radiator?Patrz podpis... - zawsze znajdzie się sposób :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomwer Opublikowano 8 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2004 Zastanawiam się o cochodzi z tymi 2 najlepszymi wynikami na Futuremarku(na 2k3 w R9550) :? W ogóle nie ma sensu teraz walczyć o 1 miejsce- bo nie ma szans :( Jakieś oszustwo :x :!: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Draks_Maxim Opublikowano 8 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2004 mhmm jets problem :( mam tego gecuba co w ospie i taki baran w serwisie mi sciagal artica i mi ukruszyl jadro tak lekko w gornym lewym rogu i neichca mi teraz wymienic grafy :( ... p.s rdzen powienien dzialac i ma mpytanie czy ktos z katowic niewie moze gdzie jest jakis serwis co mogl by wymienic spalona czesc tzn na tym pisze : 1R5 ( prawdopodobnie odpowiedzialne o stabilizowanie napiecia ) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
feluś Opublikowano 8 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2004 czy da się na 9550 od gigbyte(gigacube) da się bez problemu zamontować wentyl 80m jaki rozmiar ma radiator?Patrz podpis... - zawsze znajdzie się sposób :D też myślałem żeby tak zrobic nie boisz sie że te kabelki leżace na pcb mogą zrobić jakieś spięcie czy coś? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 8 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2004 felus , one sa w izolacij , jak sie boisz ze moze powstac zwarcie to zrob to jak ja , wentyl na sledziu pod grafa i wsio oki , nie dosc ze wieje na gpu to i mem owiewa Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukaszp Opublikowano 8 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2004 Lukaszp może zrobiłbyś jakieś fajne,przejrzyste opracowanie Vmoda dla Raedeona 9550XT :?: :) Moze i bym zrobil ale troszke brakuje czasu a poza tym podejrzewam ze po tym jak jacys narwancy zaczeli by Vmody robic serwisy komputerowe mialy by pelne rece roboty :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukaszp Opublikowano 8 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2004 sorki ale wcisnelo mi sie kilka razy wyslij - problem z netem Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 8 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2004 lukaszp kasuj te posty nie potrzebne bo syf sie zrobil Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
feluś Opublikowano 8 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2004 ok panowie jakie timingi dla sapphire 9550 4ns samsung iczym zmienić ewentuaplnie skąd tego rabbita czy coś ściągnąć? Wybaczcie ale 120 stron samo przeskoczenie 10 to około 10 minut. Pamięci biegają max 500 mhz bez artów z góry dziękuje Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 8 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2004 felus wysil sie i przegladnij sobie ten topic bo niekt u nie bedzie po 20 razy zas pisal jakie timingi dla sapphira itd , ten topic to nie bledne kolo :evil: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
feluś Opublikowano 8 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2004 ok dzięki to jakie te timingi i czy ma ktoś silencera3 na 9550? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomwer Opublikowano 8 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2004 feluś poczytaj sobie opracowanie które Yeti przygotował specjalnie dla NAS! http://forum.purepc.pl/about91386.html Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
liquidboy Opublikowano 9 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2004 Właśnie nabyłem Gecube 9550XT i zaczynam zastanawiać się nad blokami wodnymi, ktoś byłby na takowe chętny? Mam na myśli osobno blok na GPU i MEM. Bloki bedą mysle niedrogie aczkolwiek na najwyższym poziomie :) O ile będzie $$ i czas... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...