Skocz do zawartości
Luc312

Radeon 9550 Cz. I

Rekomendowane odpowiedzi

Może mi ktoś powiedzieć jak wgrać bios do Gigabyte 9550 . Jak prubuje gvf12.exe to pisze że katy 0 nie znależiony. Wiem że gdzieś było około 90 strony ale siedze na modemie i nie bardzo mam jak szukać.

Gdzie znależć gvf10.exe bo nie bardzo moge znaleźć, a może to rozwiąże problem?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

cześć kupiłem 9550 sapphire jakim cudem załozyliście na to silencera 3. Te wyjście od monitora przy śledziu i wogóle rozkład na to nie pozwala więc jak to zrobiliście. Kartę podkręciłem na tym małym wiatraczku na 375mhz pamięci o dziwo samsungi 4ns doszły w ati tool do 253 i nic wyżej przy 240 walą artami. Radiatorów nie mam, czy to coś da? Miałem samsungi 4ns na 4ti i biegały 580 mhz bez radiatorów. Wybaczcie nie mogę przeczytać całego tematu. W 3dmarku 2001 ma równe 10000pkt na 2200 mhz athlon i fsb 200 w 3dm03 2700. Czy wymiana na 4ti miałaby jakiś sens miałbym pewnie z 13000 ale jak z wydajnością w grach opłaca się zamieniać?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Piovra przy robieniu Vmoda bazowalem na opracowaniu http://www.rojakpot.com/default.aspx?locat...var1=116&var2=0 Tam jest ładnie opisane jak robic vmoda na R9600XT gecuba [cut]

Probowales moze robic vmoda na olowku? Jesli by to zadzialalo to by byla ciekawsza opcja niz zostawianie sladow po potencjometrze.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

witam... mam takie pytanko... przy zmianie biosu z r9550 na r9600 trzeba wziac bios z r9600 z takimi samymi pamieciami ?? czytalem gdzies ze tak ale nie znalazlem nigdzie czy musi byc to karta tego samego producenta np. HISa, jeśli tak jest, to ja szukam biosu do hisa 9600 z pamięciami 4ns, jeśli nie musi sie zgadzac producent, to szukam biosu 9600 z hynixami 4ns

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na 9600XT regulator napiecia ma inne wyprowadzenia nozek niz na naszych 9550XT. Mnie po pierwszym nieudanym vmodzie poki co odeszla ochota na zabawe, ale dla odwaznych jeszcze raz daje linka gdzie moze jest rozwiazanie tego problemu.

http://forums.extremeoverclocking.com/show...ighlight=9550xt

Z powazaniem JA

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

GregK

Probowalem ołowkiem ale nic z tego nie wychodzilo.

kuwerty

W linku ktory podales wydaje mi sie ze gosc (mindless1) sie myli. On pisze o regulatorze napiecia NCP1575 ktory faktycznie ma na 7 nozce umieszczony feedback pin. Wedlug mnie 1575 PFEQ jest odpowiednikiem 1575 PXCR gdzie feedback pin jest na 2 nozce.Moge sie oczywiscie mylic gdyz nie udało mi sie znalezc na necie dokumentacji do 1575 PFEQ ale u mnie zmierzone napiecie podniosło sie z 1.28V do 1.48V i rdzen poszedl z 480 na 550. Przy tym nie odnotowalem gorszej podkręcalności pamieci.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Lukaszp może zrobiłbyś jakieś fajne,przejrzyste opracowanie Vmoda dla Raedeona 9550XT :?: :)

Słuchajta no ludki

tak se patrzam na rysunek:

http://i.frazpc.pl/pliki/2002/artykuly/art273/008.jpg

i zastanawiam się czy czasem w prawym górnym rogu tej kary nie ma miejsca na dodatkowe zasilanie (takie ze stacji dyskietek). W sumie raczej żadnej elektroniki nie brakuje...

może się mylę - a może nie. Wie ktosik ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Lukaszp może zrobiłbyś jakieś fajne,przejrzyste opracowanie Vmoda dla Raedeona 9550XT :?: :)

Słuchajta no ludki

tak se patrzam na rysunek:

http://i.frazpc.pl/pliki/2002/artykuly/art273/008.jpg

Na laminacie są nawet dwa miejsca na te zasilanie :)

P.S. oto pełny link do artykułu:

http://www.frazpc.pl/artykuly_wyswietl/273

foto nr 8

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mhmm jets problem :( mam tego gecuba co w ospie i taki baran w serwisie mi sciagal artica i mi ukruszyl jadro tak lekko w gornym lewym rogu i neichca mi teraz wymienic grafy :( ... p.s rdzen powienien dzialac i ma mpytanie czy ktos z katowic niewie moze gdzie jest jakis serwis co mogl by wymienic spalona czesc tzn na tym pisze : 1R5 ( prawdopodobnie odpowiedzialne o stabilizowanie napiecia )

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

czy da się na 9550 od gigbyte(gigacube) da się bez problemu zamontować wentyl 80m jaki rozmiar ma radiator?

Patrz podpis... - zawsze znajdzie się sposób :D
też myślałem żeby tak zrobic nie boisz sie że te kabelki leżace na pcb mogą zrobić jakieś spięcie czy coś?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moze i bym zrobil ale troszke brakuje czasu a poza tym podejrzewam ze po tym jak jacys narwancy zaczeli by Vmody robic serwisy komputerowe mialy by pelne rece roboty :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Właśnie nabyłem Gecube 9550XT i zaczynam zastanawiać się nad blokami wodnymi, ktoś byłby na takowe chętny? Mam na myśli osobno blok na GPU i MEM. Bloki bedą mysle niedrogie aczkolwiek na najwyższym poziomie :) O ile będzie $$ i czas...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Dodaj nową pozycję...