Skocz do zawartości
Luc312

Radeon 9550 Cz. I

Rekomendowane odpowiedzi

yo

zrobiłem to z 3d markiem03 ale mam jedno pytanko na GPU@380

wywaliło mi VPU recovery czy jak wyłącze VPU Recovery w ustawieniach t nic sie nie stanie i czy bedzie można dalej dojechać na rdzeniu (pamiątkami sie jeszcze nie bawiłem)

Mam r9550 od gibabyte'a(na standardowym chłodzeniu)

i omegi 2.5.58

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wie ktos moze skad tyle wersji 9600 pro? www.esc.pl

Sapphire Radeon 9600 128MB /128bit/ TV-out DVI-out

gwarancja: 24 miesiace

cena netto: 349 zł cena brutto: 425 zł

Sapphire Radeon 9600 Pro 128MB TV-out DVI-out

gwarancja: 24 miesiace

cena netto: 393 zł cena brutto: 479 zł

Sapphire Radeon 9600 Pro Advantage 128MB TV-out DVI-out

pamiec: 466MHz; gwarancja: 24 miesiace

cena netto: 349 zł cena brutto: 425 zł

i co to jest ten Advantage?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

EmperoR_2001 a jaki model? 3.3ns itp?

To chyba jasne :( Teraz kupię chyba Fx5700le bo mi szkoda kasy, sprzedam tego 9550t co dostanę za 400zł i artica (jak ktoś chętny to prosze na priv) więc dużo zyskam (fx mogę kupić za 306zł).

nie lepiej zamiast tego 5700LE kupic zwyklego R9550 ?

lepsza obsluga DX9.0, co bardzo sie przyda w nowych gierkach....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To chyba jasne :( Teraz kupię chyba Fx5700le bo mi szkoda kasy, sprzedam tego 9550t co dostanę za 400zł i artica (jak ktoś chętny to prosze na priv) więc dużo zyskam (fx mogę kupić za 306zł).

Jak dostaniesz spowrotem, to będzie to już R9550XT z pamięciami 2,5 lub 2,8 - a ta karta jest lepsza od FX5700 (nie tylko LE).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie lepiej zamiast tego 5700LE kupic zwyklego R9550 ?

lepsza obsluga DX9.0, co bardzo sie przyda w nowych gierkach....

W dx9.0 mi się nie przyda bo nie gram w żadne strzelanki. 5700le raczej będzie lepszy od 9550 bo kręci się grubo ponad specifikacje pełnego 5700.

Po drugie za różnice w cenie kupię sobie ram :P

Po trzecie muszę mieć kartę na poniedziałek.

Po czwarte, tak czy siak nie potrebna mi taka karta, to bedzie i tak moja ostatnia. Zbieram na konsole.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam.Dla wszystkich ktuzy zastanawiaja sie czy zdecydowac sie na gecube9550xt-TAK,TAK,TAK./pamieci oczywiscie2.8,2.5lub mnej/.Karta jest REWELACYJNA.Minusem tej karty jest chlodzenie/tak jak juz wczesniej ktos napisal-totalne badziewie/poza tym jest super.Moje wyniki to 3dM2001-11294---3dM2003-3142--Bez podkrecania./kosci samsung-2.8-omegi 2.5.58-mobo jak w podpisie.//szkoda ze na orbie wykrywa ja jako 9600 :( //POZDRAWIAM.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na początek chciałbym się z wszystkimi przywitać, gdyż to mój pierwszy post na tym forum.

Czytałem opracowanie Yetiego, a także około 50% wypowiedzi w tym wątku (trochę z początku, środka i z końca – wszystkiego nie dam rady w najbliższym czasie). Zastanawiam się nad kupnem którejś z omawianych kart i nie wiem czy brać Szafirka za 300PLN, Gigabyta za 320, czy GeCuba na kościach 2.86 za 390. Wiem, że mogę sprzedać CS, ale trochę boję się utraty gwarancji. Padają tutaj różne pytania, co na ile pójdzie itp. Mnie natomiast interesuje czy to, OC pamięci rzeczywiście tak dużo daje. Pojawiło się tu sporo wyników, ale wszystkie (chyba że mi coś umknęło) mają podstawową wadę – są robione na różnych platformach platformach i przez to nieporównywalne. Mam więc prośbę do posiadaczy GeCubów o przeprowadzenie testów w 3DMarkach przy kilku ustawieniach:

• 350/350 na tyle pójdzie chyba, każdy egzemplarz,

• 400/500 standard dla GeCuba i osiągane przez wiele pozostałych,

• 450/550 to chyba osiąga większość kart GeCuba

• maksymalne osiągnięte wartości.

Jeśli coś takiego było już przeprowadzone, to bardzo przepraszam i proszę o skierowanie na właściwą stronę.

Pozdrawiam

Wolfgang

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wyniki sa identyczne z karta Gigabyte (mialem przed GC), wiec tak:

250/400 okolo 2200 (GC i Giga)

400/500 okolo 3200 (GC i Giga)

450/670 3775 (GC - stabilne, zadnych bledow)

460/695 - szedl ale roznie bywalo, czasem chodzil, czasem zwis (czesciej).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kupiłem dzisiaj mojego wymażonego Gigabyte'a i mam takie pytanie.

Co muszę zrobić aby w systemie była widoczna temperatura na rdzeniu GPU? Wcześniej miałem MX 440 i nie zależało mi na tym.

Jaki kabelek muszę mieć i z czym podłączyć.

Moje MOBO to MSI 845PE

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wreszcie założyłem radiatorek od proca i radiatorki made in home na pamiątki :twisted: karta potym zabiegu praktycznie wogóle się nie grzeje ale i nic więcej się nie kręci :? ale zawsze bezpieczniej i wydaje się być bardziej stabilna 8) no i nawet fajnie wygląda Ale po vmodzie karta napewno pokazała by rogi :twisted:

narazie co mi się udało wycisnąć w 3d01 to 13686 14k na mnie czeka :twisted:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

lukaszp bądz dobrym człowiekiem :) i zrób opracowanie Vmoda tak aby Yeti mógł go zamieścić w swym opracowaniu :D

liquidboy ja chyba byłbym zainteresowany bloczkiem,wkrótce będe miał R9550XT.

pasażer chyba zapodałeś złego linka.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

chris_gd sapphire robi dziwne Radki 9600. Ten pierwszy to zwykły 9600 mocno zaniżony 325/400. Ten drugi jest chyba w miarę normalny (brak niestety opisu) 400/600 :?: . I ostatni wynalazek advantage (400/446) z pamięciami 4ns czyli w DDR 446 :!: Kicha jakich mało.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czyli rozumiem że wystarczy to odkręcić i powinno zejść.

ps. GregK zmieniałeś u siebie?

Zmienilem na VGA Silencera, ktorego musialem pilowac bo sie blokowal o sledz karty, chyba za malo spilowalem, bo zwieszal sie przy nizszych czestotliwosciach na jakich chodzil normalnie. Narazie znowu mam standard.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kupiłem dzisiaj mojego wymażonego Gigabyte'a i mam takie pytanie.

Co muszę zrobić aby w systemie była widoczna temperatura na rdzeniu GPU? Wcześniej miałem MX 440 i nie zależało mi na tym.

Jaki kabelek muszę mieć i z czym podłączyć.

Moje MOBO to MSI 845PE

Te karty nie maja takich bajerow :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pytanie jakie standardowe taktowanie ma Gecube 9550XT czy 400/500

bo pojawiły siękarty które wyglądają identyczne jak 9550XT tylko na pódełku w środku też tak samo pamiątki małe kwadratowe 2.8ns te same "ogromne" chłodzenie ale na nim nie pisze 9550 XT tylko 9550!!!!! bez XT i taktowanie kary 250/400 nie wiem czy to jakis przekręt czy co??? podkręcają się podobno nie zaciekawie niby 9550XT ale właściwie 9550 Extrime ??? niewiem czy mi się coś pogibało po 2 piwach chy gcube zrobiło jakiś przkręt???

i niech ktoś powie czy próbował wgrywać do 9550XT bios od 9600XT ??? :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pytanie jakie standardowe taktowanie ma Gecube 9550XT czy 400/500

bo pojawiły siękarty które wyglądają identyczne jak 9550XT tylko na pudełku w środku też tak samo pamiątki małe kwadratowe 2.8ns te same "ogromne" chłodzenie ale na nim nie pisze 9550 XT tylko 9550!!!!! bez XT i taktowanie kary 250/400 nie wiem czy to jakis przekręt czy co??? podkręcają się podobno nie zaciekawie niby 9550XT ale właściwie 9550 Extrime ??? niewiem czy mi się coś pogibało po 2 piwach chy gcube zrobiło jakiś przkręt???

i niech ktoś powie czy próbował wgrywać do 9550XT bios od 9600XT ??? :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie, mam pewien problem, mianowicie moj gigabyte 9550 na hynixach 4nano kreci sie do 325 mhz GPU i 250 mhz pamieci, standardowe chłodzenie z wymienionym na normalny bialy sylikon,wypolerowana podstawa radiatora,parametry kompa: Barton 2500+@2600+,256 ddr 400mhz, asrock K7S8X, problem jest taki: radek powyzej 325 mhz GPU pokazuje smieci(masa małych trójkącików) w 3d marku 2003, czy powodem może być za słaby zasilacz (250W)- wiem ze to malutko, mam zamiar zmienić na 350w, jezeli to nie zasilacz to jaka moze byc przyczyna tak słabego OC GPU ? wiem ze GPU mozna podsrubowac nawet ponad 400mhz ktoś zna przyczyne takiego stanu rzeczy ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

las3k sam sobie odpowiedziałeś na pytanie :wink: - i mam dla ciebie rade - nie kręć karty dopóki nie zmienisz zasiłki, bo może się okazać że ten twój "zasilaczyk" jest w stanie narobić więcej kłopotów niż tylko za małe oddawanie mocy...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ładne kwiatki, ludki co wy spać nie chodzicie ? :) Heh, Podkręcam radlinkerem, wiem ze pamieci liczy sie x2 a GPU normalnie, zapomnialem dodać że obudowa jest dobrze wentylowana 4xwietroki + 1 w zasilaczu, aha i dodałem też wietrok na oryginalny radiator Radaka, bede trzymał sie wersji z zasilaczem, chyba że ktoś natknąl sie na podobny problem to niech da znać.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Dodaj nową pozycję...