Skocz do zawartości
Luc312

Radeon 9550 Cz. I

Rekomendowane odpowiedzi

Ja moze z innej beczki. Ale z tego co ladowalem ludziom do kompow MSI KT4AV to czesc z nich miala problemy z obsluga pamieci na 400. Nie wychodzi to zawsze i wszedzie, ale sprobuj obnizyc ich taktowanie na 333.

W razie czego sprobuj jeszcze reinstalke Windy zrobic ;) .

Z powazaniem JA

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

pamieci mam synchro do proca czyli 266 - wiec to nie to na pewno.

Podejrzewam ze postawienie systemu na nowo i zainstalowanie omeg 59 rozwiaze sprawe, ale juz bialej goraczki dostaje na samą myśl ze format ma byc :evil: to u mnie łacznie z pełnym postawieniem systemu zajmie z 3h...

chrzanie to - poganiam radka - myslicie ze za 300pln pojdzie ? ma założonego silencera i alu radiatory coolermaster na memki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Założyłem radiatorki na pamięc i nic więcej nie moge podkrecic moich pamiątek, za to core poszedl o 50. Zastanawaim sie teraz czy przyklejenie zwykła tasma dwustronna było błędem, czy po prostu nie da sie wiecej wycisnac na pamiatkach hynixa 5n niz 500, niezaleznie czy jest im zimno czy ciepło??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jak dla mnie taśma to szit najlepiej polerka radiatorka pasta termoprz. cztery kropki supergluta lub lepiej akrylu po rogach pamięci i przykliejamy :lol: lub tak jak ja zrobiłem na pastę i zapinki zrobione z spinek od włosów tz. spinkę skracamy odpowiednio np. o dł 1/3 1/4 dł w środek wpychamy ołówek łapiemy za kąńce i wyginamy w przeciwne stony i wychodzi nam coś ala omega czy może kształt kobiecej figóry :lol: no i takie dwie służyły mi za zapinki podtrzymujące dwa radiatory założone naprzeciw siebie dodam że nie były to małe radiator tylko przecięty radator na pół od PII więc sporej wielkości :D :lol: :wink:

oczywiście jeżeli pamieci nie sa dowoltovane i nie są nawet ciepłe to pewnie to nic nie da moje na 9100 były gorące radiatory też :lol: :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No i stalem sie posiadaczem szafirka 9550 :D Chcialem kupic Asusa, jednak juz nie dostalem i wogole nie wiadomo kiedy bedzie, a za szafirka dalem 279zl wiec chyba nie jest zle 8) Dzis jak sie wyrobie z czasem to przeprowadze testy i oczywiscie dam znac co mi sie udalo zdzialac :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przesiadłem się z mojego Sapphira na 9550xt którego tak jak sapphira kupiłem w esc.pl za 395zł. Miałem nadzieję że dostane rev. 1.2 i taką też dostałem. Wczoraj zrobiłem testy i karta bardzo mile mnie zaskoczyla. Rdzeń poszedł na 510mhz a pamięci na 805mhz. Przy takich ustawieniach mam 4210pkt w 2k3. Pamięci na mojej karcie to Hynixy 2.8ns.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przesiadłem się z mojego Sapphira na 9550xt którego tak jak sapphira kupiłem w esc.pl za 395zł. Miałem nadzieję że dostane rev. 1.2 i taką też dostałem. Wczoraj zrobiłem testy i karta bardzo mile mnie zaskoczyla. Rdzeń poszedł na 510mhz a pamięci na 805mhz. Przy takich ustawieniach mam 4210pkt w 2k3. Pamięci na mojej karcie to Hynixy 2.8ns.

Co to za karta którą teraz posiadasz ze masz takie rewelacyjne wyniki? Jeli mozesz podaj link do sklepiku... Osobiscie chcialem kupic Gigabyte z pamieciami 4ns z Allegro za 300 zł, ale z tego co wiedze sa lepsze karty... Prosze o namiar! :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

www.esc.pl teraz kosztuje 409zl ale za takie osiagi i tak sie oplaca. Moja karta kreci sie nawet wyzej ale jak juz daje 810mhz na pamieci to zaczynaja sie pojawiac w grach i markach artefakty. Mysle ze wystarczy zalozyc jakies dobre radiatory na pamiatki i jeszcze wyzej je pociagne. Rdzen natomiast grzeje sie juz konkretnie i powyzej 510mhz notuje zwis w 2k1 natomiast w 2k3 rdzen moge ustawic nawet na 515 i nic sie nie dzieje.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam.

Ja własnie czekam na moją XT z ESC własnie pewnie bedzie niebawem.Ale jedno pytanie a mianowicie - dlaczego http://www.gecube.com/mbu/productCategory.php czyli na stronie domowej tej karty producent milczy o jej istnieniu?? Jest 9600XT ale 9550 sa trzy rodzaje zadnej zaś XT ? zastanawiające.....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

cholera, 800 MHz to juz naprawde swietny wynik choc na swojej karcie na obnizonym rdzeniu (200-300 MHz) tez spokojnie wykrecam pamiatkami zegary pod 8 setek, byc moze zasilacz mam za slaby zeby podniesc jednoczesnie i rdzen i mem, kto wie

w kazdym badz razie na tych hynix'ach po vmodzie mysle ze spokojnie mozna wiekszoscia R9550 XT dojsc do zegarow 500-550/800..........o ile ktos takowego vmoda zrobi i podzieli sie "przepisem" :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

awathar - napisz do nich maila, tak bedzie najprosciej :D cena niezla, ciekaw jestem czy maja na stanie czy tylko w cenniku wisi za tyle :P

Kusil mnie ten XT, ale to dodatkowe 130zl , a i counter na nic mi sie nie przyda :? Zaraz wsadzam szafirka i zobaczymy co bedzie :twisted:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

cholera, 800 MHz to juz naprawde swietny wynik choc na swojej karcie na obnizonym rdzeniu (200-300 MHz) tez spokojnie wykrecam pamiatkami zegary pod 8 setek, byc moze zasilacz mam za slaby zeby podniesc jednoczesnie i rdzen i mem, kto wie

w kazdym badz razie na tych hynix'ach po vmodzie mysle ze spokojnie mozna wiekszoscia R9550 XT dojsc do zegarow 500-550/800..........o ile ktos takowego vmoda zrobi i podzieli sie "przepisem" :P

o ile mnie pamięć nie myli to VMOD do 9550XT był już zapodany wcześniej

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kurcze jak widze, ze te nowe serie gecube tyle chodza to troche mnie bierze....

Ja mam ta posrednia :/ z 2.8ns hynix 400/500MHz.

A gdyby bios od tych 400/600MHz wgrac do mojego gecube? to napiecia od pamieci i vpu moga sie zwiekszyc? czy to nie jest w biosie zapisane?

Ps. dostalem mocniejszy zasilacz i pora przetestowac :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

www.esc.pl

GeCube Radeon 9550 exterme 128MB /128bit/ TV-out DVI-out

polecam :] a jak dla kogos to za drogo to zawsze mozna sprzedac cs:cz za 50 zł i karta go wyniesie 360 zł :]

o tym to my wimy juz jakies 3 tygodnie :) jak nie wiecej

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Dodaj nową pozycję...