ivan07 Opublikowano 12 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2004 Oplaca sie kupic ta grafe ?? http://www.allegro.pl/show_item.php?item=3...82+wys%C5%82any. i czy to co ten gosc pisze jest prawda??? i czy da sie to jeszcze podkrecic?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotres Opublikowano 12 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2004 kamien widze ze dzis w robocie miales owocny dzien :lol: Ladnie , bardzo ladnie !!! Takie to moje wyniczki (na dobry poczatek) : VGPU= 1.32 V VDDQ= 2.67 V 3D Mark 03 (Omega 2.5.58) - 0 artefaktow : GPU - 503 mhz MEM - 536 mhz Wynik : 3881 punktow . 3DMark 01 - 13164 punkty. Oczywiscie karty nie krecilem jeszcze "na maxa" - zalezaly mi tylko by w koncu przebic te magiczne 500 mhz ;-) . Chyba jednak v-mod cos daje :lol: Bez moda szla 439/540 . Cooler P4 BOX . PS. Zaraz jej dam 1.4/2.8x V i zobacze co sie stanie :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pan_Borowik Opublikowano 12 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2004 A ja mam pytanko troche z innej beczki. Chcę wymienić mojego Sapphirka na Gigabyte (moj sapphire na rdzeniu powyzej 300 wyswietla buraki w grafice i nie wiem od czego to). Napaliłem sie na tego gigabyte z arest.pl za 255zł. Tylko nie wiem jakie on ma pamiatki i stad pytanie: Czy gigabyte 9550 ma pamiatki 4 lub 5ns, czy wszystkie maja 4ns??? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99tomcat Opublikowano 12 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2004 A ja mam pytanko troche z innej beczki. Chcę wymienić mojego Sapphirka na Gigabyte (moj sapphire na rdzeniu powyzej 300 wyswietla buraki w grafice i nie wiem od czego to). Napaliłem sie na tego gigabyte z arest.pl za 255zł. Tylko nie wiem jakie on ma pamiatki i stad pytanie: Czy gigabyte 9550 ma pamiatki 4 lub 5ns, czy wszystkie maja 4ns???tak jak na razie wszystkie są 4ns a z tym rdzenium to dziwne- jeszcze chyba nie było na forum gościa ,któremu by poniżej 380mhz rdzeń w r9550 chodził! może za słaba zasiłka.... a tak przy okazji to z tego co wiem to arty są od za mocno kręconej pamięci a jak rdxeń nie idzie to zwisy :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bobson37 Opublikowano 12 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2004 Mylisz się 99tomcat W założeniu że masz dobry zasilacz i reszte kompa to artefakty czyli trójkąty są od przegrzewającego się GPU lub niedowoltowanego, a jeśli zakrecisz za mocno pamięć dostaniesz full kropek na monitorku, tak jest od zawsze, co do zawiasów przy podkręcaniu, zasłaby zasilacz na którym poprostu już wiecej nie idzie wycisnąć z karty lub poprostu max dla rdzenia danej grafy, zdażają się i takie co idą słabo. Apropo, pisałem wcześniej ale nikt nie zwrócił uwagi, wcześniej miałem omegi 2558 i kręciłem max 440/520 + czkawki na dzień dobry, teraz jade na omegach 2590 i wyciskam spokojnie 465/545 MAX i zero czkawek, wogóle juz nie ma ich, niech inni sprawdzą którzy mają czkawki bo sam nie wiem czy to dziwny fuks, czy to wina sterowników, karte testowałem w 2001, 2003, Aqua3, CodeCreaturesBenchmark, Doom3, XpandRally, rFactor i zero artów i wieszek, co wy na to?? Do Piotra czekam na twoje wyniki w kreceniu po modzie i czekam na dokladny opis co i jak, respect dla Ciebie I Kamienia :twisted: :wink: 8) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piovra Opublikowano 12 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2004 Wiatam Chyba przyszedł kres na moją karte 5550XT 2,5 ns hynix. Przy starcie w biosie przez zaladowaniem wina mam delikatne biale fale w tle na czrnym ekranie ale nie widac tego za bardzo. A jeszcze przed zaladowaniem sie wina nim pojawi sie niebieski ekran od XP sie monitor wlaczy i wylaczy. Jak sie win zaladuje wszytsko chodzi oki. Wlanczam 2k3 i w tescie procesora zwiecha i pojawia sie kolorowy ekran ale dziwne ze w tescie procka, na poczatku myslalem ze cos z plyta ale robilem prime95 testy na maxa i zero bledów. Wszytsko co pisze jest na defaltowych ustawieniach karty a wczesniej oczywiscie byla krecona i chodzila dobrze ale nie przeginalem z kreceniem jej. Co to moze byc napiszcie jak macie jakis pomysl czy zanosic do sklepu na gwarancji czy ja dobić jeszcze? pozdrowienia aha w grach tez mam resety albo zwisy czasami a ostatnio w colinie 05 w menu pojawil sie kolorowy ekran. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mmardok Opublikowano 12 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2004 Witam, mam durona 1300, 512 RAM'u czy przesiadka z gf4 440 MX na gigabyte 9550 (zmiana biosu na ten z 9600 i zegary 400/500) dużo da ? Czy proc jest za słaby do tej grafy ? Czy na takim sprzęcie będzie można pograć w nfsu 2 na 800x600 i na high detalach, czy proc będzie zwalniał grafe ? Aha, i czy ten gigabyte będzie chodził na AGP x4 ? Pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pan_Borowik Opublikowano 12 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2004 A ja mam pytanko troche z innej beczki. Chcę wymienić mojego Sapphirka na Gigabyte (moj sapphire na rdzeniu powyzej 300 wyswietla buraki w grafice i nie wiem od czego to). Napaliłem sie na tego gigabyte z arest.pl za 255zł. Tylko nie wiem jakie on ma pamiatki i stad pytanie: Czy gigabyte 9550 ma pamiatki 4 lub 5ns, czy wszystkie maja 4ns???tak jak na razie wszystkie są 4ns a z tym rdzenium to dziwne- jeszcze chyba nie było na forum gościa ,któremu by poniżej 380mhz rdzeń w r9550 chodził! może za słaba zasiłka.... a tak przy okazji to z tego co wiem to arty są od za mocno kręconej pamięci a jak rdxeń nie idzie to zwisy :) Sprawdzałem u kumpla i to samo, chociaż zasiłki jeszcze nie wykluczam, bo on ma jakiegoś "noname". A jak to kolega (całkiem trafnie zresztą) określił "trójkąty" pojawiają się powyżej 300 na rdzeniu (chociaż marki na 380 przechodzi, z trójkątami w niektórych testach), niezależnie od ustawienia pamięci. Może po prostu mam taki egzemplarz cienki. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m-a-n-i-e-k Opublikowano 12 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2004 prosze o szybka porade.... co lepiej wybrac: 1. GeCube 9550xt rev 2.1 czy 2. gigabyte 9550 i podkrecic a w przyszlosci vmod :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LEON2000 Opublikowano 12 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2004 Z przyjemnością oświadczam że dołączyłem do Pięćsetek r9550 ;). Mod udany. Narazie beta testy: GPU 505 Mhz Mem 530 V-GPU - 1.30 V Vddq - 2.62 V GPU nie grzeje się za mocno. Zaraz zapodam 1.40V i 2.85V i przetestuje jak nie napiszę znaczyć będzie ze tylko smród z karty został ;). Piotres/Kamień jeszcze raz congratulation. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Trovao Opublikowano 12 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2004 Mam proźbe , czy mogłby ktoś przedstawić łopatologicznie moda Vddq na GB ?? :) no wiecie zdjątka , opisik itp Moze Piotres znajdziesz chwilke i zaktualizujesz stronke http://republika.pl/mr_x/vmod/ Pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wamak Opublikowano 12 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2004 Stałem się dzisiaj posiadaczem Gigabyte 9550 i narazie mam same problemy. Najpierw chciałem spróbować bez formatu przełożyć kartę, ale cały czas było odświeżanie w monitoże 60hz, mimo iż sterownik podawał 85. Myślałem, że to jakaś niekompatybilność z monitorem, zrobiłem ten format i na początku nic nie pomogło (na innym monitorze było 85hz). Potem doszedłem z tym odświeżaniem o co chodzi. Chciałem zobaczyć, jaka jest różnica na omegach, zainstalowałem omegi i już obraz zaczął się kaszanić, więc z powrotem catalysty i tu problem, bo już ich nie można z powrotem zainstalować. Właśnie trwa drugi format, bo przywracanie systemu też nie pomogło. Czy te sterowniki do ATI są takie delikatne, czy co do ch*lery? Zaczynam żałować tego kupna, mam nadzieję, że problemy znikną.(z płytą gł. też na początku nie było różowo, a teraz jetem zadowolony Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rogaler Opublikowano 12 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2004 no dobra chlopaki od modow :) powiem tylko jestem pod wielkim wrazaniem:D no a teraz pytanko jako ze jestem kompletny laik w tych sporawach znczy w Vmodach ;], jak juz wszystko przyluje te potencjometry i tak dalej, to jak mam sprawdzic napiecie...od razu zaznaczam ze zadnych miernikow nie mam i nie wiem jak z nich kozystac, czy jest atka opcja zeby przesowac tym potencjometrem i sprawdzac napiecie np pod windowsem czy jest to niedopuszczalne?? no ijeszcze jedno mozecie zrobic taka specjalna stronke co do tego Vddg mniej wiecej tak jak poprzedni Vmod, bo tak w/g takich opisow jak cos tam do nuzki lewej a cos tam do prawej itp. bo tak jak mowilem jestem zieeelony :D i nie kumam tych nozek... za Vmody, opisy wielkie dzieki....sledze to caly czas i poprostu az dech zpiera jacy zdolni ludzi sa na tym forum czuje jak twozy sie historia...ahhahaaa :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lieoxxx Opublikowano 12 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2004 wałek -> oplaca sie ;) dolozysz z 50-100 zl i masz nowa karte z obsluga dx9 A tak propo, zamierzam sprzedac swojego gecuba xt (rev 1.2 400/600 rv360 2.8ns) Jak sadzicie ile za nia sobie zazyczyc? :P W koncu karty nigdzie juz nie ma, a jak wiadomo to byla najlepsza rewizja :wink: Ja sprzedałem na allegro 3 za 259 :) a kupiłem w esc.pl za 409 :D Mam pytanko? Gdy włacze find max core w ati tol sówak przesówa się i przesów u was tez tak jest (doszedł do 470 i wyłączyłem :/ ) mam czekać aż się skończy?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BiBeR Opublikowano 12 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2004 Ja sprzedałem na allegro 3 za 259 :) a kupiłem w esc.pl za 409 Hmm, nie kumam :P Jakas akcja harytatywna? :D Kupiles za 409 zl a sprzedawales je za 259? 8O Pilem jedno piwo, wiec chyba az tal zle ze mna nie jest :lol: A co do max core to ja wole znalesc samemu granice a nie tam zdawac sie na programy :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LEON2000 Opublikowano 12 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2004 no dobra chlopaki od modow :) powiem tylko jestem pod wielkim wrazaniem:D no a teraz pytanko jako ze jestem kompletny laik w tych sporawach znczy w Vmodach ;], jak juz wszystko przyluje te potencjometry i tak dalej, to jak mam sprawdzic napiecie...od razu zaznaczam ze zadnych miernikow nie mam i nie wiem jak z nich kozystac, czy jest atka opcja zeby przesowac tym potencjometrem i sprawdzac napiecie np pod windowsem czy jest to niedopuszczalne?? no ijeszcze jedno mozecie zrobic taka specjalna stronke co do tego Vddg mniej wiecej tak jak poprzedni Vmod, bo tak w/g takich opisow jak cos tam do nuzki lewej a cos tam do prawej itp. bo tak jak mowilem jestem zieeelony :D i nie kumam tych nozek... za Vmody, opisy wielkie dzieki....sledze to caly czas i poprostu az dech zpiera jacy zdolni ludzi sa na tym forum czuje jak twozy sie historia...ahhahaaa :D Miernik to podstawowe narzędzie przy robieniu moda bez niego nawet nie masz co myśleć o modzie :) pod windowsem nic nie sprawdzisz. Co do moda Vddq jest on prosty jak poprzedni. 6 nóżka tego układu to patrząc na ten układ w sposób prawidłowy tzn literki w dobrą stronę zwróconą, jest na dole licząc od lewej jest to 6 nóżka, można też liczyć od kropki, drugi koniec potencjometra podłączamy pod dowolną masę (GND) jest ich pełno na tej karcie np miejsce po brakującym kondesatorze. Co do wyników kręcenia mam mieszane uczucia- wygląda jakby stabilizacja napięcia na tym gigusiu w ogóle siadła. Brakuje mu prądu na GPU lub pamiątki w zależności co się mocniej podkręci. Moze V-mem to zmieni :? . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dayus Opublikowano 13 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2004 Co do wyników kręcenia mam mieszane uczucia- wygląda jakby stabilizacja napięcia na tym gigusiu w ogóle siadła. Brakuje mu prądu na GPU lub pamiątki w zależności co się mocniej podkręci. Moze V-mem to zmieni Confused . co przez to rozumiesz? ile max wyciagnales? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamien Opublikowano 13 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2004 przed koncem roboty zaszalelismy 1,5/3.0V .... i przekroczone 600 :D, rdzen 603 pamiatki z 550 na 535 spadly, siliencer sie cieplutki zrobil, pozniej chlopaki pukneli 15k na 3dm2k1 i karte wyjeli zalozyli standardowy radiatorek, odlutowali potencjometry, wsadzili do pudelka i w ludzi :) update: mam zwariowana idee co do ekstremalnego overclockingu, zastanawiam sie nad tym aby ominac EUB przy Vgpu i mosfet przy Vdd, tzn odlutowac noge np mosfeta od plytki i samemu w to miejsce walnac jakies 2 fazowe zasilanie na dwoch stabilizatorach bezposrednio z lini zasilacza -> np. z molexa wziac 12V, puscic to przez stabilizator 5V z jakims ladnym radiatorkiem, nastepnie puscic to jeszcze przez regulowany stabilizator i podlaczyc pod miejsce gdzie dawal prad mosfet co wy na to ?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Remo` Opublikowano 13 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2004 Witam, mam durona 1300, 512 RAM'u czy przesiadka z gf4 440 MX na gigabyte 9550 (zmiana biosu na ten z 9600 i zegary 400/500) dużo da ? Czy proc jest za słaby do tej grafy ? Czy na takim sprzęcie będzie można pograć w nfsu 2 na 800x600 i na high detalach, czy proc będzie zwalniał grafe ? Aha, i czy ten gigabyte będzie chodził na AGP x4 ? Pozdrawiam Powiem Ci tak , na mojej konfiguracji takiej jak w podpisie karta radzi sobie dobrze , wiekszisc gier smiga bardzo ladnie na max detalach , oczywiscie Doom III i Far Cry z powodu malej ilosci ramu i do tego na sdrach juz nie za dobrze sobie radza. Ale gdy wlozylem swoja karte do kompa z PIV 2.4@3.0 na DDR'ach to wtedy juz i Doom i Far Cry lecialy bez najmniejszego zajakniecia. Roznice bylo tez widac na NFSU 2 , na tym drugim sprzecie chodzilo znacznie plynniej , ale nie ma co sie dziwic. W kazdym badz razie przy przesiadce z gf4 440mx na R9550 i tak powinienes zauwazyc znaczny wzrost wydajnosci , poza tym w tej chwili chyba nie ma lepszej karty patrzac na stosunek ceny do wydajnosci (oczywiscie jesli sie ja podkreci , ale wlasnie po to kupuje sie ta karte). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Remo` Opublikowano 13 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2004 przed koncem roboty zaszalelismy 1,5/3.0V .... i przekroczone 600 :D, rdzen 603 pamiatki z 550 na 535 spadly, siliencer sie cieplutki zrobil, pozniej chlopaki pukneli 15k na 3dm2k1 i karte wyjeli zalozyli standardowy radiatorek, odlutowali potencjometry, wsadzili do pudelka i w ludzi :) kamien - to sie dopiero nazywa Hardcore overclocking hehe :) Chyba ciezko spotkac grafe w ktorej rdzen byl by wyzej taktowany niz pamieci hehehe ;) Gratuluje niezlego wyczynu :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wamak Opublikowano 13 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2004 No doszedłem do ładu z tymi sterami, tych omega 2.5.58 odechciało mi się na długo.( jak już udało się je zainstalować, to był zwis przy 300 core i artefakty przy 460 mem). Teraz mam zmodyfikowane Catalysty 4.9 ze strony ATITool i zniknęły problemy, o których wcześniej pisałem. Obecnie rdzeń 395, pamięć 530, na radiatorze wiatraczek 6cm/2500obr. Bez miernika nie zabieram się za Vmody, narazie mi to wystarcza, do czasu oczywiście. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mr.Martin Opublikowano 13 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2004 no wlasnie czzekamy na dokladny opis ( z fotkami) tego pelnego Vmoda Gigabyte) bo jak wiadomo bardzo latwo cos sppieprzyc a jak beda fotki ( tak jak w przypadku vmoda GPU) to bedzie latwiej to zrobic Wiem ze dla nie ktorych taki opis dokladny to zbedny czas ale wiekszosc jednak chciala by miec pelny opis vmoda gigabyte jaka wykonal nasz kolega z forum ( narazie vmoda GPU) dzieki ktoremu kazdy ( prawie kadzy) poprzez opis i fotki moze spokojnie zabrac sie do roboty Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuwerty Opublikowano 13 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2004 Jestem od ilku dni posiadaczem juz 4 egzemplarza 9550 (mialem juz HISa co nie chcial sie kreci i dwa 9550XT 3,3ns). Tym razem wybralem Gigusia, bo widze ze Piotres i Kamien (jestescie wielcy!!!) pysznie sobie radza z modami, a i karta musze przyznac ze i bez nich chodzi calkiem niezle, bo po zmianie timingow doszedlem do taktowan 420/550 (czyli prawie takich jakie mialem na 9550XT). Dolaczam sie do prosby o opis vddmoda. Szczgolnie olowkowy, bo raczej widzi mi sie uzyc do tego lakieru grafitowego niz lutownicy. Z powazaniem JA Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
r_n Opublikowano 13 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2004 Witam ma takie pytanie jaka jest najlepsza rozdzielczość dla Radka od Giagbyte 9550 pytam dlatego że w GeForce 256 DDR w rozdzielczość 1280x1024 po OC wydajność była najbardziej odczuwalna i wzrastała ~20% P.S. Przy okazji ostrzeżenie dla posiadaczy płyt SOLTEK SL-KT400-A4C jeżeli masz taką płytę i chcesz kupić do niej radka 9550 to możesz mieć problemy z uruchomieniem kompa (będzie się włączał na zasadzie rachunku prawdopodobieństwa – wymiana zasilacza i wgranie najnowszego BIOSu nic nie daje chyba że jest jakiś zmodyfikowany) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lobo0 Opublikowano 13 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2004 przed koncem roboty zaszalelismy 1,5/3.0V .... i przekroczone 600 :D, rdzen 603 pamiatki z 550 na 535 spadly, siliencer sie cieplutki zrobil, pozniej chlopaki pukneli 15k na 3dm2k1 i karte wyjeli zalozyli standardowy radiatorek, odlutowali potencjometry, wsadzili do pudelka i w ludzi :) update: mam zwariowana idee co do ekstremalnego overclockingu, zastanawiam sie nad tym aby ominac EUB przy Vgpu i mosfet przy Vdd, tzn odlutowac noge np mosfeta od plytki i samemu w to miejsce walnac jakies 2 fazowe zasilanie na dwoch stabilizatorach bezposrednio z lini zasilacza -> np. z molexa wziac 12V, puscic to przez stabilizator 5V z jakims ladnym radiatorkiem, nastepnie puscic to jeszcze przez regulowany stabilizator i podlaczyc pod miejsce gdzie dawal prad mosfet co wy na to ?? kamien pomysl jest ok...ale co do EUB to uwarzam ze nie ma sensu jego odlaczac...to jest bardzo dobry uklad stabilizacyjny...wedlug mnie jedynie co mozna zrobic z VGPU to przed EUB dodac jeszcze stabilizacje z 12V. A co do VDDQ to dodac stabilizacje z 12V i pozniej np taki EUB :twisted: i to juz bedzie ciekawe... PS.w radkach 9800 sa cztery stabilizatory na kazde z napiec zasilajacych :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piovra Opublikowano 13 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2004 Wiatam Chyba przyszedł kres na moją karte 5550XT 2,5 ns hynix. Przy starcie w biosie przez zaladowaniem wina mam delikatne biale fale w tle na czrnym ekranie ale nie widac tego za bardzo. A jeszcze przed zaladowaniem sie wina nim pojawi sie niebieski ekran od XP sie monitor wlaczy i wylaczy. Jak sie win zaladuje wszytsko chodzi oki. Wlanczam 2k3 i w tescie procesora zwiecha i pojawia sie kolorowy ekran ale dziwne ze w tescie procka, na poczatku myslalem ze cos z plyta ale robilem prime95 testy na maxa i zero bledów. Wszytsko co pisze jest na defaltowych ustawieniach karty a wczesniej oczywiscie byla krecona i chodzila dobrze ale nie przeginalem z kreceniem jej. Co to moze byc napiszcie jak macie jakis pomysl czy zanosic do sklepu na gwarancji czy ja dobić jeszcze? pozdrowienia aha w grach tez mam resety albo zwisy czasami a ostatnio w colinie 05 w menu pojawil sie kolorowy ekran. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość jurasjo Opublikowano 13 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2004 witam jestem nowy ale sledzę to forum od dłuższego czasu mam szafirka z pamiatkami 4ns i zrobiłem v moda na napięcie 1.36v i rdzeń idzie na razie fuul stabilnie na 490 pamięci mam na 510 i jest spoko. w 3d2001 poszło z11500 na 12000 a w 3d2003 poszło z 3500 na 3620 niedługo zmienie chłodzenie na memach i ikręce wyżej . mam dobre chłodzenie na rdzeniu więc myśle że ponad pięćset wyciągnę. wie ktoś ile można bezpiecznie do użytku domowego wyciągnąć na pamiątkach ??? :lol: chciałbym tak ze 560 najmniej chłodzenie na rdzeniu wytrzyma mi jakieś 1.4v i ze 520 MHz . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dayus Opublikowano 13 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2004 @Kamien - Ty na 603mhz jak cieply miales radiator? To byl ten standardowy? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lobo0 Opublikowano 13 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2004 przeciez pisal ze byl to silencer Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mr.Martin Opublikowano 13 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2004 piotres - uzuplenij swego vmoda o nowe pozycje pamieci itp - jest to bardzo ladnie przygotowany vmod wiec nalezaloby go uaktualnic Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...