dayus Opublikowano 13 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2004 sorry dopiero co sie obudzilem,nie zajarzylem....:) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamien Opublikowano 13 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2004 kamien pomysl jest ok...ale co do EUB to uwarzam ze nie ma sensu jego odlaczac...to jest bardzo dobry uklad stabilizacyjny...wedlug mnie jedynie co mozna zrobic z VGPU to przed EUB dodac jeszcze stabilizacje z 12V. A co do VDDQ to dodac stabilizacje z 12V i pozniej np taki EUB :twisted: i to juz bedzie ciekawe... PS.w radkach 9800 sa cztery stabilizatory na kazde z napiec zasilajacych :) tylka skad wziac 12V stabilizowane, pozatym skoro to taki bardzo dobry uklad to dlaczego napiecie Vgpu przy obciazeniu spadaja ??, pozatym chodzi mi o to ze podkrecajac gpu z Vgpu i Vdd modem spada napiecie na pamiatkach i dlatego gorzej sie kreca, tak wiec mysle zeby zupelnie odlaczyc galezie zasilania Vgpu i Vdd i zastapic je wlasnymi, z Vgpu moze i masz racje zeby dac nan dobrze stabilizowane 12V tylko skad je wziac, potrzebny by byl dodatkowe zasilanie na poziomie okolo 15V aby je wystabilizowac i dostac 12V tak wiec moja wersja zaklada cos takiego: z galezi 5V poprzes 2-3 fazowa stabilizacje wciac sie w Vgpu, a z galezi 12V poprzez rowniez przez 2-3 fazowa stabilizacje wciac sie w Vdd, wtedy mozna by bylo ustawic np Vgpu 1,4V i Vdd 2,85V i nie drgnelo by ono nawet przy maksymalnym obciazeniu, dodatkowo linia zasilajaca pamieci bylaby odciazona Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lobo0 Opublikowano 13 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2004 z tym sie w 100% zgadzam zeby wszystkie napiecia byly niezalezne od siebie...to by rozwiazalo wszystkie problemy...a co do 12V i 5V to nie jest problem zeby molexa dorobic... najlepiej zeby zrobic cos ala zasilanie radeona 9800 tu jest opis a ta zabawa z kilkufazowym zasilaniem to juz mozna powiedziec jest niezly hardcore :twisted: ... jezeli bedziesz sie za to zabieral to ja rowniez biore swojego sapphirka w lapki :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość jurasjo Opublikowano 13 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2004 jeżeli dobrze rozumiem to jedyną kartą która ma rozwiązane all v-mody jest szafirek mamy vgpu i vmem moda + vdd moda na ruskiej stronce 8) mierzyłem v na pamiątkach i jest 2.59v = max 510 MHz, jakie napięcie można dać żeby było bezpiecznie, ja myślę o 2.75v. co wy na to ???? 8O Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
me.wa Opublikowano 13 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2004 Witam, mam 2 pytania: 1) da sie zmienic timingi na pamięciach bez edycji biosu karty? jesli tak to czym 2) skąd <span style='color: red;'>ORT: wziąść</span> bios od 9600pro do saphhire 9550, dzialający poprawnie, najlepiej z taktowaniami 400/500 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dayus Opublikowano 13 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2004 @me.wa - ad1) atitool ad2) na poprzednich stronach byl Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
me.wa Opublikowano 13 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2004 @dayus wielkie dzieki, zaraz poszukam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stickers Opublikowano 13 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2004 1. Jak chodza gry na radku gigabyte 9550 taktowanym jako 325/200 (9600 non pro), chodzi mi o gry doom3, NFSU, NFSU2, Far Cry, medal of honor pacific assault, richard burns rally i moze jeszcze jakies inne nowe .... 2. Czy warto zmienic Herca 9100 na Gigabyte 9550 ? Bedzie roznica, nie bedzie bledow w wyswietlanej grafice ? 3. Jak kto ma takiego radka gigabyte, albo sapphire albo cokolwiek innego his.. niech odpali gry i powie jak chodza one na taktowaniu 9600 non pro 4. jak chodzi nfsu2 na max detale bez fsaa (taktowania rozwniez 325/200) ewentualnie taktowania 325/250 uwaga! zalezy mi glownie na odpowiedzi o nfsu2 przy takt. 325/200, jak ktos ma tego radka prosze niech zrobi dla mnie test, bo mi fps spada na r9100 a jesli na 9550 rowniez by spadal to na co mi bylby taki radek.... i jeszcze tajue bonusowe pytanie - wykrecil ktos ram na 600mhz a gpu na 400 na r9550 ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpak Opublikowano 13 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2004 siema chlopaki mam prozbe ! jako ze tam gdzie obecnie mieszkam na stancji nie mam neta <placze> wiec za czesto juz nie moge tu zagladac a widze wiele zmian i w zwiazku z ograniczonym czasem moge was prosic o linka do v - moda dla sapphirka albo nr strony na ktorej on jest ? nie kazcie mi sukac jestem z tym tematem prawie od pczatku i nie dam rady tego przejzec od nowa z gory dzieki ps. Najlepeij taki opis zebym mogl zapisac i zabrac na stancje i tam zrobic swojego moda ok sorrki za off topa ;] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamien Opublikowano 13 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2004 z tym sie w 100% zgadzam zeby wszystkie napiecia byly niezalezne od siebie...to by rozwiazalo wszystkie problemy...a co do 12V i 5V to nie jest problem zeby molexa dorobic... najlepiej zeby zrobic cos ala zasilanie radeona 9800 tu jest opis a ta zabawa z kilkufazowym zasilaniem to juz mozna powiedziec jest niezly hardcore :twisted: ... jezeli bedziesz sie za to zabieral to ja rowniez biore swojego sapphirka w lapki :) no wlasnie 12V i 5V to nie problem wziac zeby wystabillizowac je na 1,3-1,5V i 2,6-3,0V jednak tak jak mowiles zeby podac na eub 12V stabilizowane to juz problem bo potrzebne by bylo conajmniej 15V zeby uzyskac 12V wystarczajaco stabilne --- czyli wiaze sie to z dodatkowym zewnetrznym zasilaniem, w poniedzialek pokabinuje z moim radkiem i zewnetrznym zasilanien (a'la 9800) doczepie molex do karty i zrobie 2 fazowa zasilanie dla Vdd i Vgpu :D update: ogladajac specyfikacje radkow 9600 stwierdzam ze na Vgpu mozna bezpiecznie do 1,6V dojechac a na Vdd do 3,2V Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99tomcat Opublikowano 13 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2004 1. Jak chodza gry na radku gigabyte 9550 taktowanym jako 325/200 (9600 non pro), chodzi mi o gry doom3, NFSU, NFSU2, Far Cry, medal of honor pacific assault, richard burns rally i moze jeszcze jakies inne nowe .... 2. Czy warto zmienic Herca 9100 na Gigabyte 9550 ? Bedzie roznica, nie bedzie bledow w wyswietlanej grafice ? 3. Jak kto ma takiego radka gigabyte, albo sapphire albo cokolwiek innego his.. niech odpali gry i powie jak chodza one na taktowaniu 9600 non pro 4. jak chodzi nfsu2 na max detale bez fsaa (taktowania rozwniez 325/200) ewentualnie taktowania 325/250 uwaga! zalezy mi glownie na odpowiedzi o nfsu2 przy takt. 325/200, jak ktos ma tego radka prosze niech zrobi dla mnie test, bo mi fps spada na r9100 a jesli na 9550 rowniez by spadal to na co mi bylby taki radek.... i jeszcze tajue bonusowe pytanie - wykrecil ktos ram na 600mhz a gpu na 400 na r9550 ? opłaca sie zmieniać 400mhz to na rdzeniu wlaściwie wszyscy przechodzą a 600 na memkach to z v-modem tylko :( co do wydajności to może sobie kupisz radka i sam sprawdzisz? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stickers Opublikowano 13 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2004 1. Jak chodza gry na radku gigabyte 9550 taktowanym jako 325/200 (9600 non pro), chodzi mi o gry doom3, NFSU, NFSU2, Far Cry, medal of honor pacific assault, richard burns rally i moze jeszcze jakies inne nowe .... 2. Czy warto zmienic Herca 9100 na Gigabyte 9550 ? Bedzie roznica, nie bedzie bledow w wyswietlanej grafice ? 3. Jak kto ma takiego radka gigabyte, albo sapphire albo cokolwiek innego his.. niech odpali gry i powie jak chodza one na taktowaniu 9600 non pro 4. jak chodzi nfsu2 na max detale bez fsaa (taktowania rozwniez 325/200) ewentualnie taktowania 325/250 uwaga! zalezy mi glownie na odpowiedzi o nfsu2 przy takt. 325/200, jak ktos ma tego radka prosze niech zrobi dla mnie test, bo mi fps spada na r9100 a jesli na 9550 rowniez by spadal to na co mi bylby taki radek.... i jeszcze tajue bonusowe pytanie - wykrecil ktos ram na 600mhz a gpu na 400 na r9550 ? opłaca sie zmieniać 400mhz to na rdzeniu wlaściwie wszyscy przechodzą a 600 na memkach to z v-modem tylko :( co do wydajności to może sobie kupisz radka i sam sprawdzisz? 600Mhz z modem hmm brzmi niezle, a co do wydanosci to wolalbym sie dowiedziec juz teraz jak to jest niz mam wydac kase w potem sie okaze ze mi w NFSU2 spada fps, tak jak teraz na R9100 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twój Pan Opublikowano 13 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2004 na pewno spoko starczy ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
knmisiek Opublikowano 13 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2004 1. Jak chodza gry na radku gigabyte 9550 taktowanym jako 325/200 (9600 non pro), chodzi mi o gry doom3, NFSU, NFSU2, Far Cry, medal of honor pacific assault, richard burns rally i moze jeszcze jakies inne nowe .... 2. Czy warto zmienic Herca 9100 na Gigabyte 9550 ? Bedzie roznica, nie bedzie bledow w wyswietlanej grafice ? 3. Jak kto ma takiego radka gigabyte, albo sapphire albo cokolwiek innego his.. niech odpali gry i powie jak chodza one na taktowaniu 9600 non pro 4. jak chodzi nfsu2 na max detale bez fsaa (taktowania rozwniez 325/200) ewentualnie taktowania 325/250 uwaga! zalezy mi glownie na odpowiedzi o nfsu2 przy takt. 325/200, jak ktos ma tego radka prosze niech zrobi dla mnie test, bo mi fps spada na r9100 a jesli na 9550 rowniez by spadal to na co mi bylby taki radek.... i jeszcze tajue bonusowe pytanie - wykrecil ktos ram na 600mhz a gpu na 400 na r9550 ? opłaca sie zmieniać 400mhz to na rdzeniu wlaściwie wszyscy przechodzą a 600 na memkach to z v-modem tylko :( co do wydajności to może sobie kupisz radka i sam sprawdzisz? 600Mhz z modem hmm brzmi niezle, a co do wydanosci to wolalbym sie dowiedziec juz teraz jak to jest niz mam wydac kase w potem sie okaze ze mi w NFSU2 spada fps, tak jak teraz na R9100 Witaj! Ja mam radeona Gigabyte wykręconego tak jak widać w opisie spzretu 405/526 , no powiedzmy tak mialem (teraz male zmianki :) ) Nsf2 chodzi dobrze tj. na 1280x1024 (LCD mnie zmusza... :) ) na max wszystko, wyłączyłem tylko light trails i ten kontrast poprawiony i mam tak na spokojnie od 40 do 24 kl/s a wszystko wszystko na max... zapomnij... poniżej 20 i niemilosernie spada! W Doom 3 sobie pograsz nawet na 1024x768 High ale BEZ CIENI!!!! Far cray - w tescie HardwareOC Far Cry Benchmark na max detali ponad 25kl. Spoko kręć do 400 rdzeń!!!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stickers Opublikowano 13 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2004 No skoro fps wacha sie od 40 fo 24 tzn ze jest ok a tam jakies kontrasty to mi niepotrzebny i fsaa rowniez... poza tym na cholere mi 1280 wystarczy mi 1024 spokojnie.... i detale medium bez spadania fps ponizej 25...... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michal111 Opublikowano 13 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2004 Stałem się dzisiaj posiadaczem Gigabyte 9550 i narazie mam same problemy. Najpierw chciałem spróbować bez formatu przełożyć kartę, ale cały czas było odświeżanie w monitoże 60hz, mimo iż sterownik podawał 85. Myślałem, że to jakaś niekompatybilność z monitorem, zrobiłem ten format i na początku nic nie pomogło (na innym monitorze było 85hz). Potem doszedłem z tym odświeżaniem o co chodzi. Możesz napisać jak sobie poradziłeś z tym odświeżaniem, chyba mam podobny problem, z góry dzieki. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość jurasjo Opublikowano 13 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2004 mierzyłem v na pamiątkach i jest 2.59v = max 510 MHz, jakie napięcie można dać żeby było bezpiecznie ? ja myślę o 2.75v. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twój Pan Opublikowano 13 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2004 2,9-3v spoko ;) - nie zapomnij o radiatorach na pamieci!! o widze, że kolega z olsztyna ;) :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
n3cRo Opublikowano 13 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2004 Hello Zrobiłem Flasha na moim Gigabycie i jest super dzis załozyłem radiatorki na pamiątki i poszedł na 415/560 :] tylko powiedzcie mi dlaczego jak dam wyzej core to mi sie wiesza idzie cosik z tym zrobic dodam tylko ze mam zalmanka na nim :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
$McFly$ Opublikowano 13 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2004 Hello Zrobiłem Flasha na moim Gigabycie i jest super dzis załozyłem radiatorki na pamiątki i poszedł na 415/560 :] tylko powiedzcie mi dlaczego jak dam wyzej core to mi sie wiesza idzie cosik z tym zrobic dodam tylko ze mam zalmanka na nim :) nie dovoltowane GPU, diagnoza ? - VMOD :!: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
$McFly$ Opublikowano 13 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2004 co do wydajności to może sobie kupisz radka i sam sprawdzisz? 600Mhz z modem hmm brzmi niezle, a co do wydanosci to wolalbym sie dowiedziec juz teraz jak to jest niz mam wydac kase w potem sie okaze ze mi w NFSU2 spada fps, tak jak teraz na R9100 na GEF 4Ti 1024x768x32 full detale i nic nie spada :] full płynność 8) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotres Opublikowano 13 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2004 cze @ all : opis wykonania VDDQ moda dodam do mojego poradnika w poniedzialek lub wtorek ... odrobina cierpliwosci !! :D @ moderatorzy : prosze czy mozecie przylykleic moj temat na tym forum z opisem v-moda Gigabyte 9550 ??? Mysle ze wiele osob skorzysta jeszcze , bo w tej chwili niewiele osob wie o istnieniu w ogole takiego opracowania .. co za tym idzie poziom polskiego overclokingu podniesie sie , bo wiecej osob bedzie wykonaywalo v-mody (bo przekonaja sie ze to nic strasznego) - a o to chyba nam wszystkim tu chodzi... :roll: @ heniek86 : Ja za drobna oplata moglbym ci cyknac v-moda - jak chcesz to zalatwic wysylkowo to udzerz do mnie na maila : piotres@w.pl (tak tu nie ma bledu - w.pl) :) @ bobson 37 : dzieki za propozycje ze strona WWw . W pon- wtorek dodam opis VDDQ i potem moze zrobisz mi jakis ladny layout tej stronki , bo teraz to taki koszmarek :P @ kamien : pierwsza sprawa - prosze dowiedz sie (baaardzo mi zalezy) czy ten Gigabyte ktorego tak w pistek meczyliscie w pracy 1.5/3.0 V i bylo 600/535, mial mosfety PMD305 , czy 0426 i takie logo "ON" i pod tym 3150 - bo sa dwa typy mosfetow na tych kartach. TO NAPRAWDE DLA MNIE MEGA WAZNE ! :!: :!: druga sprawa- sprawdz prosze za mnie tego moga vmem - przylutuj do 13 nogi LM-ki potencjometr 50K i objedz cos opor - chyba wczoraj zle sprawdzilem i zbyt pochopnie wyciagnalem wnioski ze to nie dziala - dochodza do wniosku ze to musi dzialac !!! wczoraj chyba zle mierzylem opor :oops: i dlatego nic mi nie wzroslo na mem . Teraz juz nie mam czasu na lutowanie - prawie caly weekend przesiedzialem nad ta karta - musze sie w koncu pouczyc do szkoly bo poczatek tygodnia mam goracy w kochanej szkolce :evil: . Dzialajmy po kolei - najpierw opracujmy fully v-moda i potem kombinujmy z zasilaniem (twoja idea) . Pusc mi maila najlepiej i napisz czy to dziala . Podalem go wyzej . trzecia sprawa - twoj pomysl z wywalenie mosfetu jest niezly :lol: . Wyjasnij mi tylko prosze - rozumiem ze chcesz w miejsce source'a mosfetu VDDQ walnac cos <3V z zewnetrzenego zasilacza , tak ??? A co z 1954 EUB i napieciem na GPU ? - chcesz tez go wywalic i puscic ok. 1.5V z drugiego zewnetrzego zasilania ??? Wyjasnij prosze . JAK TAK to jestem z toba :twisted: . O wykonanie takich zasilaczy moglbym sie spytac kolegi on sie na tym nieco bardziej zna i pewno by wiedzial jak to wykonac . Tylko jak odlutowac te mosfety - gazem , hot gunem ??? Laminat latwo sie moze rozwarstwic, a wtedy to juz karta odrazu do kosza idzie :evil: ... Myslales nad tym ???? Aha ja narazie wymyslilem cos mniej xtreme :idea: - do drenia mosfetu VDDQ dolaczyc przewod bezposrednio z wtyku ATX zasilacza - to moze cos tez da - bo zmierzylem ze podczas markowania mam na mosfecie karty 3.20 V , a we wtyczce ATX ciagle 3.30 V (to sie nazywa Codegen power :lol: ) . Co o tym myslisz ??? NIECH ZYJE EXTREMALNY OVERCLOKING :twisted: :twisted: :lol: :D !!! dobra narazie, musze leciec juz do historii :lol: piotres Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
allcapone Opublikowano 13 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2004 witajcie mam na oku tego radka 9550 oto link http://www.proline.pl/shop.php?prodid=5341...f3132385f313238 Moje pytanie brzmi jak wgrac tego biosa ?? i ktory to ma byc 9600xt czy 9600 PRO?? o to link http://www.techpowerup.com/bios/ oczywiscie skutkiem bedzie po zmianie biosu bo zmieni sie pamiec i rdzen i otrzymam 9600 XT lub 9600 PRO........Czy dobrze rozumiem wasza dyskusje na forum ????????? [/b] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
allcapone Opublikowano 13 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2004 witajcie mam na oku tego radka 9550 oto link http://www.proline.pl/shop.php?prodid=5341...f3132385f313238 Moje pytanie brzmi jak wgrac tego biosa ?? i ktory to ma byc 9600xt czy 9600 PRO?? o to link http://www.techpowerup.com/bios/ oczywiscie skutkiem bedzie po zmianie biosu bo zmieni sie pamiec i rdzen i otrzymam 9600 XT lub 9600 PRO........Czy dobrze rozumiem wasza dyskusje na forum ????????? chodzi mi oto ze po wgraniu biosa dostane wyzej wymienionego radka Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_jakac_ Opublikowano 13 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2004 może ktoś z was napisac gdzie zmierzyć vddq w gigabyte tylko nie piszcie że w tym samym miejscu gdzie na saphire Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rogaler Opublikowano 13 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2004 :( czyli z mojego Vmoda narazie nic nie bedzie...no nic szkoda kamien daj moze jakies namiary na ten serwis w ktorym pracujesz jezeli jest w bstoku to kiedys sie zglosze do ciebie z karta jezeli mozna i cos mi pomozesz (oczywiscie nie ma nic za darmo) jak nie chcewsz na forum to tu jest moj -> rogusiak@wp.pl a moze ktos moglby mi powiedziec mniej wiecej ile kosztuja takie mierniki i ewentulanie ma jakies opracowanie lub nie wiem cos takiego z czego moglbym sie podszkolic w mierzeniu napiec...jakby cos to na maila..z gory dzieki troszke mi zalezy bo logistycznie juz sie do niego przygotowalem (wszystkie radiatory sa juz gotowe i tylko chwilka czasu mi wystarczy na ich montarz) pzdr Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
domeen Opublikowano 13 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2004 Witam wszystkich! Poczytałem posty, pomyślałem trochę i w końcu wyjąłem z budy mojego HIS'a 9550 i poszedłem do sklepu go wymiienić na Gigabyte'a 4 ns. Jak dotąd wszystko spoko. Pisałem kilka dni temu że mam problemy z wyłączonym AGP, Fast write i że nie mogę uruchomić AGP 8x Rozwiązałem problem AGP 8x - moja płyta: Epox 8RDA3+ obsługuje tylko karty na AGP 8x 1,5V a GB i HIS są na AGP 0,8V (dam sobie z tym spokój chyba że ktoś wie jak poustawiać płytę żeby działało AGP 8x na 1,5V bo w biosie napięcie mogę zmieniać tylko w górę) Mniejsza z tym. Teraz to dopiero mam jazde: 1. Nic w ustawieniach się nie zmieniło po wymianie karty na GB: Dalej Everest podaje mi że AGP jest wyłączone. 2. Mam tragicznie ustawioną rozdzielczość w pierwszej fazie uruchamiania Windows i przy poście z BIOSU jak i w samym BIOSIE. Obraz jest ściągnięty do połowy ektanu i wygląda jak film z czarnymi paskami na dole i u góry. Na to nie mam żadnego pomysłu. 3. Jak w ATI Tray Tool zmienię ustawienia zegarów karty na powiedzmy 350450 (stery Omegi) to Vtuner2 (dostarczony na CD z kartą) pokazuje mi że mam 12371696MHz!!!!???? I co wy na to?????? W życiu nie widziałem takich bredni!! Jeśli ktos ma pomysł na rozwiązanie to będę bardzo wdzięczny za pomoc. Dodam, że mam system Windows XP SP2 (może to jego wina????) I jeszcze jedno: założyłem na pamięci radiatory i mam pytanko czy moge spokojnie zamienić bios na 9600 400500 (nie mam wiatraka na karte)??? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rogaler Opublikowano 13 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2004 :( czyli z mojego Vmoda narazie nic nie bedzie...no nic szkoda kamien daj moze jakies namiary na ten serwis w ktorym pracujesz jezeli jest w bstoku to kiedys sie zglosze do ciebie z karta jezeli mozna i cos mi pomozesz (oczywiscie nie ma nic za darmo) jak nie chcewsz na forum to tu jest moj -> rogusiak@wp.pl a moze ktos moglby mi powiedziec mniej wiecej ile kosztuja takie mierniki i ewentulanie ma jakies opracowanie lub nie wiem cos takiego z czego moglbym sie podszkolic w mierzeniu napiec...jakby cos to na maila..z gory dzieki troszke mi zalezy bo logistycznie juz sie do niego przygotowalem (wszystkie radiatory sa juz gotowe i tylko chwilka czasu mi wystarczy na ich montarz) pzdr :( czyli z mojego Vmoda narazie nic nie bedzie...no nic szkoda Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
knmisiek Opublikowano 13 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2004 co do wydajności to może sobie kupisz radka i sam sprawdzisz? 600Mhz z modem hmm brzmi niezle, a co do wydanosci to wolalbym sie dowiedziec juz teraz jak to jest niz mam wydac kase w potem sie okaze ze mi w NFSU2 spada fps, tak jak teraz na R9100 na GEF 4Ti 1024x768x32 full detale i nic nie spada :] full płynność 8) Ale direct 8.1 a direct 9 to troszke różnicy w grafice. Kumpel w fs2 gra na MX2 400 na 800x600 na wysokich ustrawieniach i ... płynnie :) Ale nie ma połowy opcji graficznych dostępnych w grze - są ukryte. nie wiem jak w direct 8.1, pewnie też cos wyłączone. Tak czy inaczej twój GEF 4Ti to i tak bardzo fajna karta :) Pozdrawiam! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dayus Opublikowano 13 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2004 moja płyta: Epox 8RDA3+ obsługuje tylko karty na AGP 8x 1,5V a GB i HIS są na AGP 0,8VNie zgodze sie mam HIS i ta plyte co Ty i wszystko dziala ok Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...