Ower_lolek Opublikowano 1 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2004 Moim zdaniem powinieneś sobie kupić asusa 9550 128 bit z aktywnym chłodzeniem jest on pewny a z moich informacji wynika ze jest znacznie lepszy od gigabajta, lepiej sie kręci i jest niewiele droższy. A co do róznicy to po dobrym podkręceniu radka powinieneś odczuć mniej więcej 4 krotną poprawe wydajności jezeli chodzi o takie gry jak Domm 3 , Far cry czy Half life 2 :D Tak więc zapewniam karta moze mile zaskoczyć. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Peter_82 Opublikowano 1 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2004 @Ower_lolek www.a.pl to jest hurtownia nie sklep to chyba nie kupisz. to jest 128 bitowa karta A9550 Ge. @boroveeK radiator przy 450 na rdzeniu jest cieply tak samo z drugiej strony karty ale nie parzy moge trzymac caly czas tam. pamieci tez sa cieple przy 580 i przy dluzszej grze cala plytka sie nagrzewa :D . musze radiatorki zalozyc :) Pozdrawiam. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_freddie_ Opublikowano 1 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2004 <cut> No i ostatnie pytanie: widzialem w sklepie znak.pl asusa z pasywnym chlodzeniem, a wczesniej byly z wentylatorami(oczywiscie mowie o 128bitowych), ktore oplaca sie brac bardziej? A moze gigabyta?na zdjęciu sam radiator, a opis: Rodzaj chłodzenia : wentylator Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ower_lolek Opublikowano 1 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2004 No właśnie ta cena wydała mi sie troszke zbyt niska ale jeśli ktoś znajdzie jakis sklep internetowy z tanimi asusami to dawać odrazu :) Apropo tych radiatorów numerek zastosował docisk i dlatego teraz ma 610 na pamięciach zresztą jak poszukasz to znajdziesz dokładny opis jak to zrobić. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 1 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2004 @Peter_82 pamieci mi max ida na 295 ale radiatory sa juz cholernie gorace i bez aktywnego nawiewu(zastanawiam sie nad dwoma malymi 40x40)to z nimi lipa bo bardziej trzymaja wysoka temperature niz ja wywalaja.mozliwe tez ze trzeba bedzie zwiekszyc na nich napiecie(magiczne R818 zlokalizowane) ale to juz jest widok na przyszlosc Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamien Opublikowano 1 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2004 Witam. Wiem ze prawdopodobnie temat zostal juz poruszony, ale niemoglem przekopac sie przez te wszystkie strony. W takim razie mam prosbe do kogos, kto posiadal taka karte jak ja(Gainward GF3 TI/450 GS) i przesiadl sie na radka 9550 aby podzielil sie wrazeniami. Czy w grach takich jak Call od Duty, FIFA 2005 czy MOH nastapil spadek wydajnosci?? Na swojej karcie osiagam 9900 markow w 2001SE i nie chcialbym utracic takiej wydajnosci w grach na dx8. W dooma 3 gram 800x600 w low, ale z cieniami, czy na sprzecie jak w opisie moge liczyc na 800x600 medium w przypadku radka? No i ostatnie pytanie: widzialem w sklepie znak.pl asusa z pasywnym chlodzeniem, a wczesniej byly z wentylatorami(oczywiscie mowie o 128bitowych), ktore oplaca sie brac bardziej? A moze gigabyta? Pozdrawiam wszystkich i dziekuje z gory za odpowiedzi. po podkreceniu na 400/500 powinienes miec troche ponad 11000 w 2001SE, tak wiec w DX8 bedziesz mial troche szybciej i w DX9 duzo szybciej Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
r_n Opublikowano 1 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2004 Gdzie jesteś ABICIE 9550 (ABIT R9550XTurbo-Guru) wspomniała o nim polska strona ABITa ale jak na razie cisza, z tego co widać po opisach to coś będzie lepiej szło niż Gecube 9550 XT ale grafy brak w PL :( i z tego co widzę za granicą też może to tylko karta wirtualna marzenie ABITa które się nie spełniło. :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
r_n Opublikowano 1 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2004 Gdzie jesteś ABICIE 9550 (ABIT R9550XTurbo-Guru) wspomniała o nim polska strona ABITa ale jak na razie cisza, z tego co widać po opisach to coś będzie lepiej szło niż Gecube 9550 XT ale grafy brak w PL :( i z tego co widzę za granicą też może to tylko karta wirtualna marzenie ABITa które się nie spełniło. :) P.S. Z tego co znalazłem karta będzie na pamięciach BGA 2,8ns Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość jurasjo Opublikowano 2 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2004 @ jarson : do gigabajta to flashromem sie nie da, trzeba gf11.exe lub gf12.exe chyba przesiądę się na gecube, tego z pamiątkami 3,3 może będą nawet za 390 PLN bo z moich pami pamiątek więcej niż 520 stable nie będzie a różnica w przepustowości 8.1gb/s a 10dg/s to spory kop w grach Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bobson37 Opublikowano 2 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2004 Ragemus - bierz radka, mialem tez gf 3 ti 200 GS, krecila sie ladnie, w 2001 mialem ponad 11000, wiec duzo, a nie byl to max dla niej, ale to nie wszystko, radek pokazuje co potrafi w dx9 i nowych grach, tak wiec naprawde dobra inwestycja, dla porownania na gf mialem w 2k3 1300pkt z kreceniem,a w radziu bez krecenia mam 2200, po 3650, w grach jest miodzio, call na maxa, un2 tez, doom3 tez, HL2 to samo itd :wink: W tej chwili za ta cene i az do 450-500 zl anjlepiej ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: <span style='color: red;'>ORT: wziasc</span> moim zdaniem Radzia Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bateou Opublikowano 2 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2004 taa, z cala pewnoscia doom'a 3 da sie zapuscic na max detalach majac tylko 256 MB RAMU...........jasne...... A co do NFSU2 ktory jest dla niektorych osob wyznacznikiem wydajnosci - ta gre mozna w max detalach grac nawet na GeForce 2 Tit (sprawdzone empirystycznie), czesc efektow oczywiscie nie bedzie dostepna bo to jest karta DX7 o ile sie nie myle, ale fackt jest fucktem, grafike mialem plynna :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 2 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2004 posiada ktos ta grafe na k7s5a? bo kumpel zamierza qpic r9550 tylko nie wiadomo czy plyta nie odjebie babuna.... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość jurasjo Opublikowano 2 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2004 @ bobson37: no właśnie nawet ja nie moge pograć na max detalach przy moim kompie a ty takie rzeczy wygadujesz co nfsu2 to średnio mi się podoba, nfsu był lepszy nawet mój stary geforce 2 mx to ciągnął a jedyna róznica między 9100 kumpla to to że nie było lasek na starcie i przy nosie nic się nie rozmywało doom3 jest w porządku hmmmmm wczoraj wgrałem half lajfa2 i spisuje się całkiem całkiem, graficzka jest spoczko @ grzesiu: kumpel zapodał radzia na tej samej płycie i babunów :o nie stwierdzono :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Listonosz Opublikowano 2 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2004 helo , wiec zakupilem 9550 by gigabyte 4ns hynix ... na 98 i orginalnych sterach bylo kiepsko ... dosyc zenujaca ... po formacie i xp + dna drivers karta ozyla http://service.futuremark.com/compare?2k3=3381572 .. kto moze niech sobie porowna .... jak na takie taktowania to calkiem fajny wynik ... nie mam zadnego dodanego chlodzenia (jedynie radiator na gpu ), a 0 artow do 340 / 530 ... nic nie zmienialem w timingach ani w biosie ... wszystko leci na default ... mi sie podoba jak za ta kase ( 290zl ) gl Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarson Opublikowano 2 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2004 @jurasjo - dzieki serdeczne Moze ktos podac linka do programu gf11.exe lub gf12.exe Z gory dzieki Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CriXu Opublikowano 2 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2004 prosze niech ktos mi napisze na jakim napieciu chodzi Radek 9550 Gigabyte 128Mb 128Mbit (chodzi mi o napiecie AGP) barzdo prosze o szybka odpowiedz poniewaz bardzo mi sie spieszy a szukalem na necie i nie znalazlem..... PS. moze ktos ma zestawienie jakie grafiki maja napiecia lub wypisanie kilku ktore moge wlozyc do plyty z napieciem 1.5V.... jest to dla mnie bardzo wazne i bardzo prosze o odpowiedz.... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość jurasjo Opublikowano 2 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2004 @ jarson: jeżeli masz płytkę ze sterami do tej karty to poszukaj tam bo na pewno jest Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość robot Opublikowano 2 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2004 ja gram na sprzecie jak w podpisie , + gb9550 oc 495/520 a wiec naprwade wysoko - na sterach omega i powiem ze w nfs u 2 mozna grac z wszytkim na maxa ale bez AA - frapsem mierzylem - nie spada ponizej 25 klatek . rozdzielczosc 1024-760 , ale przy moim 19 cali monit AA przydaloby sie i to bardzo , np taki colin 04 z wszystkim na maxa + AAx2 chodzi szybciej od tego NFS UG2 , a wg mnie grafika lepsza , no i Colin 04 ma duzo wyzsze wymagania niz n4speed - musialem rdzen o 10 obnizyc i pamieci o 5 zeby nie bylo artow .. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pan_Borowik Opublikowano 2 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2004 Jeżeli ktośszuka nawiewu na standardowy radiator GB to polecam Pentium II http://www.allegro.pl/show_item.php?item=36233903 8,99 a wentylator to 40x40 Papst 6600 RPM!! (przynajmniej ten PII którego ja kupiłem miał takiego), do tego całkiem cichy. No i ten wielki radiator, który można pociąć na SPORO mniejszych. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarson Opublikowano 2 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2004 @jurasjo ok,dzieki dzis sprawdze na plytce ze sterami od karty graficznej Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gent Opublikowano 2 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2004 jestem "dopiero" na stronie 170, ale nie mam czasu dalej czytac wiec zadaje pytanie tu: W ktorych rev jest Counter Stricke, czytalem ale zapomnialem :lol: Wydaje mi sie ze 2.0 i 2.1 - tak :?: z gory wielkie THX Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bobson37 Opublikowano 2 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2004 Bateou - co ty taki mądry?? kto powiedział ze grałem na 256 mb??, opisalem wydajnosc karty a nie mojego kompa, czytanie ze zrozumieniem to trudna rzecz Co do wydajnosci, w NFSU2 najwiecej mocy, nawet 40% plynnosci zje motion blur i cala reszta tych swiatel i poswiat, ty nie majac tego mozesz grac na wysokim fps, ale co z tego?? Jurasjo - do ciebie to samo, opisalem karte nie moj pc, a tak wogole to na 256 mb idzie grac bez zacinek, ale trzeba ruszyc tylek i poustawiac w kompie kilka rzeczy i w grze Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bobson37 Opublikowano 2 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2004 Bateou - co ty taki mądry?? kto powiedział ze grałem na 256 mb??, opisalem wydajnosc karty a nie mojego kompa, czytanie ze zrozumieniem to trudna rzecz Co do wydajnosci, w NFSU2 najwiecej mocy, nawet 40% plynnosci zje motion blur i cala reszta tych swiatel i poswiat, ty nie majac tego mozesz grac na wysokim fps, ale co z tego?? Jurasjo - do ciebie to samo, opisalem karte nie moj pc, a tak wogole to na 256 mb idzie grac bez zacinek, ale trzeba ruszyc tylek i poustawiac w kompie kilka rzeczy i w grze Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tetsuo86 Opublikowano 2 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2004 witam, u siebie w komputerowym mam do wyboru sapphire 128mb/128bit za 265zl Asus ASUS ATI 9550 128MB TV DVI AGPx8 265.14 zł Asus ASUS ATI 9550GE 128MB TV DVI AGPx8 301.58 zł Co byscie polecali z tego oraz napiszcie czy asusy sie dobrze podkrecaja (chcialbym 400/500 przy aluminiowych radiatorkach na pamieci) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Techu Opublikowano 2 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2004 witam tak polookalem;p tak mniej wiecej all co tu napisane i mam pytanie. Moj gecube jak widac w podpisie to sie rdzen neichce zbytnio krecic ;p widzialem tutaj u was po 480 500 a jak ja dupne 450 to juz kiszka po jakims czasie, zreszta bylo jeszcze gorzej jak mialem to seryjne to 425 stabilnei teraz mam tego silencera rev 3 no ale i to tak cienko 440 stabilnie moze nawet mniej. neichialbym robic vmod ale mysle ze mam poprostu kiepski rdzen ;p Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ower_lolek Opublikowano 2 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2004 Do tetsuo86 Bierz ASUS ATI 9550GE 128MB TV DVI AGPx8 Jego spokojnie z radiatorkami na pamięciach ustawisz na 450/580 tak więc powinien wystarczyć a tak przy okazji masz jakąs stronke tego sklepu bo 301 zł to dosyć tanio jak za asusa. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarson Opublikowano 3 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2004 @jurajso przeszukalem wczoraj cala plytke ze sterami i nie ma tam gf11,ani gf12.Mam tylko stery,V-tuner`a,VGA Utility i jakies demka do Radka 8500.Jak mozesz to podaj linka skad moge zassac programik. Jezeli mozecie podajcie linka skad moge zassac gf11 lub gf12. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pan_Borowik Opublikowano 3 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2004 @Ower_lolek: ASUSY potaniały sporo ostatnio. W esc.pl są na przykład za 290 (tyle, że jakaś nowa partia, bo napisane, że na pamiątkach 4ns- może jeszcze lepiej się będą kręcić :twisted: ). W ciągu ostatnich 3 dni tam cena spadła z poziomu 319 na 290, więc pewnie jeszcze niżej poleci. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JohnyFX Opublikowano 3 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2004 wczoraj kupiłem GB 9550(300pln) i na pasywnym chlodzeniu na rdzeniu i bez radiatorków na pamieci leci na 400/500 artow jak na razie nie stwierdziłem, na razie nie robiłem modyfikacji w biosie itd. , jak dla mnie karta w 100% warta swojej ceny Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarson Opublikowano 3 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2004 Ok znalazlem Gvf11.exe zobaczymy jak z moim Radziem mi pojdzie :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...