Konar Opublikowano 20 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2005 (edytowane) AGP x8 (podobnie jak x4) ma 1,5 V i dokładnie tyle jest przekazywane na kartę. Jeśli napięcie byłoby za małe, to karta będzie się wieszać lub się nie uruchomi, za duże spowoduje spalenie karty. Słaby zasilacz raczej nie jest powodem zwalniania w grach. A tak wogóle to zwolnienie do poziomu Rivy TNT jest mierzone FRAPSEM czy może "na oko" (bo na to w szpitalu umierają). Jakie jest zwolnienie (o ile FPS), w porównaniu z czym? jaka konfiguracja komputera? ile marków na tamtym sprzęcie ? i jaka gra ? 1226052[/snapback] To taka jest config pc: Athlon 2400+(20x100mhz) 2x256MB 333mhz plytka msi ale modelu dokladnie nie pamietam R9550 Sapphire 128mb 128bit all bez oc w 3D markach: 2001 - 8563 2003 - 1986 No i tak to co wyłowiłem to tak w Counter-Striku 1.5 1024x768 opengl Riva TNT - 60-80fps normal, smoke granade 10-20fps R9550 - 80-100fps normal, smoke granate 5-15fps Half-life 1 Riva TNT - 60-80fps, strzal (z byle jakiej broni) 70-60fps R9550 - 80-100, strzal (tak jak wyzej) 40-60fps Komp po reinstalce na tych omegach najnowszych i na catach to samo, no raczej nie wiem co jest grane. Aha riva ma 32mb pamieci, nadal nie wiem co jest grane dzis ide do kumola ze swoim radkiem i bede badal EDIT: to nie ten Athlon 2400+ co mam w podpisie ten był 15x133mhz Edytowane 20 Stycznia 2005 przez Bl4ck Sh4dow Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojwar Opublikowano 20 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2005 (edytowane) R9550 Sapphire 128mb 128bit all bez oc w 3D markach: 2001 - 10769 2003 - 3492 po prostu ściemniasz - tak więc twoje wywody potraktuję (*jak to trafnie określił Michnik) "jako gadanie mitomana" jak chcesz sobie pogadać (i ponabijać liczbę postów) to zapraszam na czat onetu, tweak nie jest najlepszym miejscem na to. Edytowane 20 Stycznia 2005 przez wojwar Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arczowsky Opublikowano 20 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2005 @Bl4ck Sh4dow - FSB Cie bardzo ogranicza. Szczególnie podczas większego obciążenia. (smoke) Kiedy miałem niekręconego Antka 2400 + 256 DDR 400 to też mi leciały fps'y w dół, no może nie aż tak ale jednak. Może sie wydawać że CS to stara gra, nie wymagająca zbyt dużo, niestety jej silnik jest troszkę 'zepsuty' i dlatego takie spadki FPS. Na moim obecnym sprzęcie dopiero mi nie spadają FPS'y. No może tak do maks. 70 przy kupie ludu + 10 smoke'ach na aztecu;] pozdro Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konar Opublikowano 20 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2005 (edytowane) po prostu ściemniasz - tak więc twoje wywody potraktuję (*jak to trafnie określił Michnik) "jako gadanie mitomana" jak chcesz sobie pogadać (i ponabijać liczbę postów) to zapraszam na czat onetu, tweak nie jest najlepszym miejscem na to. 1226462[/snapback] Omg nie mozna sie pomylic nie podałem jego wynikow a jakis inne jeszcze raz musze do niego isc i je porobic do te sa sprzed reinstala a ty nie uwazaj sie za nie omylnego boze kazdemu moze sie zdarzyc :blink: za twoj rozsadek to :mur: :mur: Edytowane 20 Stycznia 2005 przez Bl4ck Sh4dow Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojwar Opublikowano 20 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2005 Omg nie mozna sie pomylic nie podałem jego wynikow a jakis inne jeszcze raz musze do niego isc i je porobic do te sa sprzed reinstala a ty nie uwazaj sie za nie omylnego boze kazdemu moze sie zdarzyc :blink: za twoj rozsadek to :mur: :mur: 1226467[/snapback] mylić się można zawsze - jednak jeśli nie jesteś czegoś pewien to sprawdź to i bądź pewnym i dopiero podawaj wyniki. W ten sposób unikniesz posądzenia przez kogoś o kłamstwo. Kultura wymaga by nie ściemniać i tyle Jak mamy teraz traktować podane wcześniej przez ciebie dane co do ilości klatek ? też może się pomyliłeś ? A tak wogóle jest prawdopodobne by np 4MX miała lepszą wydajność w CS:S lub HL2 niż 4ti, podobnie może być z TNT2 i 9550 (non OC). Spowodowane to jest faktem iż 4MX oraz TNT2 są DX7, a 4Ti DX 8.1, zaś radek DX 9.0. Więc karty DX7 nie wyświtlają dodatkowych efektów (przez co nie muszą ich liczyć) - dlatego przy tych efektach, które wyświetlają mogą być szybsze od nowszych technologicznie kart. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lobo0 Opublikowano 20 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2005 Witam, Co sądzicie o Hisie 9550 Pamieci VData "VDD7616A4A-5B H0449-E". Dostałem ta karte zamiast Gigabyte "była w serwisie". Czy miał ktoś styczność z tymi pamieciami i jaki maja czas dostępu?. Dobrze zrobiłem, że zamiast GB wziołem tego HISA :blink: pzdr, ROB 1226394[/snapback] to jest his z pamiatkami 5ns. mialem kiedys hisa ale nie na VDatach ale taz 5 ns i krecilem go rdzen na @465 a pamiatki @530 wiec calkiem niezle. Niestety mu sie zepsulo :oops: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wadim Opublikowano 20 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2005 to jest his z pamiatkami 5ns. mialem kiedys hisa ale nie na VDatach ale taz 5 ns i krecilem go rdzen na @465 a pamiatki @530 wiec calkiem niezle. Niestety mu sie zepsulo :oops: 1226533[/snapback] sam by sie nie zepsuł :) ja jutro sprawdze mozliwosci rdzenia bo pamiątki na 516 ida niestety na wiekszym atitool popkazuje kropeczki :( czekam na papsta :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lobo0 Opublikowano 20 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2005 no troszke mu pomoglem :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kolos Opublikowano 20 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2005 Jak miałem wcześniej GB to takie miałem wynik: 410/500 3211 w 3DMarku 2003 ciekawe jak bedzie z tym Hisem i ile bedzie sie dało podkręcić :). Ale dam znać co i jak jutro bo dopiero jutro bedzie blok na CPU to wtedy sie będe bawił w OC. Dzięki za odpowiedzi co do mojego posta B). pzdr, ROB Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oommeenn Opublikowano 20 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2005 Jest to mój dopiero 3 post na tym forum a pierwszy w tym wątku także na początku Witam Wszystkich. Chciałem się podzielić moimi przedwczorajszymi bojami z Gigabyte 9550. Kartę zakupiłem jakieś 3 miesiące temu. Prędkość mi wystarczała na początku ale od tygodnia pogrywam w Farcry no i nie jest najlepiej z prędkością. Poczytałem trochę na forum o karcie i naprzód. Ściągnąłem wszystkie programiki z sieci. Zgrałem bios z mojej karty Programem FLASHROM. Wyedytowałem go programem RaBit 1.7. Podniosłem prędkość procka z 250 Mhz na 324. Pamięć pozostawiłwem nie ruszoną tzn 400Mhz. Zaznaczam że nie zmnieniałem chłodzenia, nie zakładałem żadnego wiatraka. Następnie zmieniłem Device ID z 4153 - które oznacza radeona 9550 na 4150 czyli radeon 9600 ponieważ czytałem że na oryginalnym biosie nie można tej karty podkręcić. Tak zmodyfikowany bios wgrałem z powrotem do karty. Nie chciałem ładować biosu od 9600 bo tak też można podobno obejść blokadę ale gdzieś wyczytałem że karta na tym biosie chodzi wolniej tzn przy ustawieniu samych częstotliwości. Uruchomiłem komputer a windows przy starcie krzyknął że wykrył nową kartę Radeon 9600. Odinstalowałem sterowniki i zainstalowałem je ponownie ( używam Ati Catalist 4.10 ). We właściwościach ekranu pokazał mi się napis Radeon 9600 series a w zakładce Karta - Typ mikroukładu Radeon 9600 XT. Programem ATI TOOL sprawdziłem najważniejsze tzn. czy częstotliwości się nie zresetowały, no i okazało się że wszystko ok. Wydaje mi się że jest to najprostszy sposób podkręcania tej karty bo w tym wątku przeczytałem niektóre dziwne sposoby choć całego przyznam że nie czytałem - miał 220 stron :wink: Przyszedł czas na testy....karta 324/400Mhz.... procek Athlon 1800+......512 mb ram 3DMark 2001se: było-7500 jest 8200 3DMark 2003: było-2150 jest 2500 Ktoś powie że to nie dużo może i tak ale ja chciałem kręcić bez zakładania wiatraka ponieważ zależy mi na jak najcichszym kompie. Dlaczego akurat taka prędkość - ponieważ radeon 9550 to podobno programowo obniżony z prędkości 9600 a skoro 9600 jest sprzedawany bez wiatraka to ten również powinien wytrzymać. A teraz mam m pytanka do bardziej doświadczonych w temacie kolegów: 1. Jak dużo można tę kartę podkręcić bez modyfikacji chłodzenia aby stabilnie pracowała 2. Jaki przyrost prędkości daje podkręcanie procka a ile pamięci Pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojwar Opublikowano 20 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2005 (edytowane) mi z 2200 w 3Dmarku 03 przy taktowaniach stock wzrosła do 2600 na taktowaniach 324/450. Bez dodatkowego chłodzenia sądzę że można spokojnie zapuścić jej 480 MHz na ramach, a na rdzeniu 350-360 Edytowane 20 Stycznia 2005 przez wojwar Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oommeenn Opublikowano 20 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2005 wojwar - a jaki masz procek i ile ramu ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arczowsky Opublikowano 20 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2005 @oommeenn - kręć co kilka mhz i testuj np. markami - aż dojdziesz do częstotliwości przy których karta będzie się wieszać albo wywalać arty. Wtedy zchodzisz do ostatnich wartości na których karta działała stabilnie i znowu testujesz, tak hardcore'owo żeby zobaczyć czy na prawde karta jest maksymalnie stabilna ;) ... Nie martw się o to że się spali, to jest raczej nie możliwe - najwyżej będzie się wieszać albo wysypywać arty.. powodzenia. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cooli Opublikowano 20 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2005 A teraz mam m pytanka do bardziej doświadczonych w temacie kolegów: 1. Jak dużo można tę kartę podkręcić bez modyfikacji chłodzenia aby stabilnie pracowała 2. Jaki przyrost prędkości daje podkręcanie procka a ile pamięci 1226667[/snapback] Może i nie jestem doświadczonym w tym temacie ( bynajmniej się za takiego nie uważam), ale mam też GB R9550 i bez dodatkowego chłodzenia miałem ustawione 380/520 i chodziło stabilnie. Jednak dla mnie to było mało i założyłem radiatorki na RAM i przykręciłem wiatraczek na GPU i maksymalnie chodziła na 425/595 ale na stałe mam ustawione 410/580 żeby było trochę zapasu. Na tych ustawieniach w 3D Marku 03 mam około 36XX (dokładnie nie pamiętam). A na domyślnych ustawieniach karty nie robiłem niestety testów ponieważ ta karta kupiona była z założeniem OC. P.S. Mam pytanie do innych użytkowników: jakie taktowania wyciągneliście z GIGABYTE'a R9550 bez żadnych V-modów?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oommeenn Opublikowano 20 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2005 Ten programik Ati Toll ma taką ciekawą opcję że powoli podnosi częstotliwość procka i go na bieżąco testuje aż dojedzie do maksymalnej wartości i to samo można zrobić z pamięcią, chyba go użyję. aRczii - czy takie bezpieczne to nie wiem, kolega podkręcił kiedyś swojego radka ale inny model i zaczą mu wyświetlać arty więc wrócił na ustawienia fabryczne a karta dalej wyświetlała arty. Na szczęście karta była na gwarancji i mu wymienili. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wadim Opublikowano 20 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2005 Jest to mój dopiero 3 post na tym forum a pierwszy w tym wątku także na początku Witam Wszystkich. Chciałem się podzielić moimi przedwczorajszymi bojami z Gigabyte 9550. Kartę zakupiłem jakieś 3 miesiące temu. Prędkość mi wystarczała na początku ale od tygodnia pogrywam w Farcry no i nie jest najlepiej z prędkością. Poczytałem trochę na forum o karcie i naprzód. Ściągnąłem wszystkie programiki z sieci. Zgrałem bios z mojej karty Programem FLASHROM. Wyedytowałem go programem RaBit 1.7. Podniosłem prędkość procka z 250 Mhz na 324. Pamięć pozostawiłwem nie ruszoną tzn 400Mhz. Zaznaczam że nie zmnieniałem chłodzenia, nie zakładałem żadnego wiatraka. Następnie zmieniłem Device ID z 4153 - które oznacza radeona 9550 na 4150 czyli radeon 9600 ponieważ czytałem że na oryginalnym biosie nie można tej karty podkręcić. Tak zmodyfikowany bios wgrałem z powrotem do karty. Nie chciałem ładować biosu od 9600 bo tak też można podobno obejść blokadę ale gdzieś wyczytałem że karta na tym biosie chodzi wolniej tzn przy ustawieniu samych częstotliwości. Uruchomiłem komputer a windows przy starcie krzyknął że wykrył nową kartę Radeon 9600. Odinstalowałem sterowniki i zainstalowałem je ponownie ( używam Ati Catalist 4.10 ). We właściwościach ekranu pokazał mi się napis Radeon 9600 series a w zakładce Karta - Typ mikroukładu Radeon 9600 XT. Programem ATI TOOL sprawdziłem najważniejsze tzn. czy częstotliwości się nie zresetowały, no i okazało się że wszystko ok. Wydaje mi się że jest to najprostszy sposób podkręcania tej karty bo w tym wątku przeczytałem niektóre dziwne sposoby choć całego przyznam że nie czytałem - miał 220 stron :wink: Przyszedł czas na testy....karta 324/400Mhz.... procek Athlon 1800+......512 mb ram 3DMark 2001se: było-7500 jest 8200 3DMark 2003: było-2150 jest 2500 Ktoś powie że to nie dużo może i tak ale ja chciałem kręcić bez zakładania wiatraka ponieważ zależy mi na jak najcichszym kompie. Dlaczego akurat taka prędkość - ponieważ radeon 9550 to podobno programowo obniżony z prędkości 9600 a skoro 9600 jest sprzedawany bez wiatraka to ten również powinien wytrzymać. A teraz mam m pytanka do bardziej doświadczonych w temacie kolegów: 1. Jak dużo można tę kartę podkręcić bez modyfikacji chłodzenia aby stabilnie pracowała 2. Jaki przyrost prędkości daje podkręcanie procka a ile pamięci Pozdrawiam 1226667[/snapback] wydaje mi sie ze 325/500 mozesz bez zmiany chłodzenia :) ale kup sobie paspta na allehgeo jezeli nie ma to ci dam namiar na kolesia on ma ich duzo za 15 zł pmasz cłodzonko ktore przykrecasz do standardowego radiatora od gigabyta :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oommeenn Opublikowano 20 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2005 Dzięki za info. No to widzę że mam jeszcze trochę zapasu. Pokręce jeszcze, a wynikami się podzielę. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arczowsky Opublikowano 20 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2005 (edytowane) Ten programik Ati Toll ma taką ciekawą opcję że powoli podnosi częstotliwość procka i go na bieżąco testuje aż dojedzie do maksymalnej wartości i to samo można zrobić z pamięcią, chyba go użyję. aRczii - czy takie bezpieczne to nie wiem, kolega podkręcił kiedyś swojego radka ale inny model i zaczą mu wyświetlać arty więc wrócił na ustawienia fabryczne a karta dalej wyświetlała arty. Na szczęście karta była na gwarancji i mu wymienili. 1226734[/snapback] w takim razie karta musiała być fabrycznie uszkodzona, chyba że kolega miał wielkiego pecha:huh: Edytowane 20 Stycznia 2005 przez aRczii Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oommeenn Opublikowano 20 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2005 Co to jest - paspta ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daniel89 Opublikowano 20 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2005 Mam ~9600 w 3DMarku 01SE na sprzęcie Athlon 1500+ 1333 Mhz@1490 Mhz, ASUS A7V600, 512 MB RAM, Sapphire Radeon 9550 128 MB 128 Bit 405/512. Czy to dobry wynik na tym konfigu????? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grimlock Opublikowano 20 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2005 Co to jest - paspta ? 1226765[/snapback] PAPST to nazwa firmy produkującej jedne z najlepszych - najcichszych wentylatorów na świecie. Niemiecka firma :wink: Np. taki model 60x60 mm będzie pasował na radiator Twojej grafiki - Gigabyte http://www.allegro.pl/show_item.php?item=40105007 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
loobek Opublikowano 20 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2005 Spowodowane to jest faktem iż 4MX oraz TNT2 są DX7, a 4Ti DX 8.1, zaś radek DX 9.0. Więc karty DX7 nie wyświtlają dodatkowych efektów (przez co nie muszą ich liczyć) - dlatego przy tych efektach, które wyświetlają mogą być szybsze od nowszych technologicznie kart. 1226519[/snapback] tnt2 jest dx 6.1 :-P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wadim Opublikowano 20 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2005 PAPST to nazwa firmy produkującej jedne z najlepszych - najcichszych wentylatorów na świecie. Niemiecka firma :wink: Np. taki model 60x60 mm będzie pasował na radiator Twojej grafiki - Gigabyte 1226855[/snapback] mylisz sie 60 na 60 nie bedzie pasował najlepiej pasuje 40x40, chyba ze mi sie powaliło :) ale Kamien z tego forum uzywa 40 na 40 i mowi ze jest akurat na ta karte wiec watrpie w tego 60 na 60 :) zreszta jutro powiem jezeli dojdzie a powinien :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cooli Opublikowano 20 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2005 60x60 chyba się nie zmieści na radiatorze. Ja mam 40x40 i jest akurat. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Son-Goku Opublikowano 20 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2005 Co to jest - paspta ? 1226765[/snapback] Miało być papsta PAPST wentylator np Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
areox Opublikowano 20 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2005 mam pytanko czy ktos uzywam do 9550XT chlodzenia ARCTIC COOLING REV3 ? jak tak czy one przylega dobrze do pamieci ? =] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grimlock Opublikowano 20 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2005 mylisz sie 60 na 60 nie bedzie pasował najlepiej pasuje 40x40, chyba ze mi sie powaliło :) ale Kamien z tego forum uzywa 40 na 40 i mowi ze jest akurat na ta karte wiec watrpie w tego 60 na 60 :) zreszta jutro powiem jezeli dojdzie a powinien :) 1226895[/snapback] Miało byc 40x40, z tym 60x60 rąbnąłem się :oops: W każdym razie wentyl potrzebny przy GPU np. @400MHz Pograłem 10 minut w RBR i temp 52 - 58 C (temp radiatora). Z radiatora zdjąłem ten plaster z klejem, wyczyściłem, nałożyłem odrobinę Arctic Ceramique. Czekam na przesyłkę z Komputronika. Pewnie przyjdzie dopiero w poniedziałek. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oommeenn Opublikowano 20 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2005 wadi - jak już założysz ten wentylator to napisz jakie wrażenia z odsłuchu tzn. czy on rzeczywiście jest taki cichy. A ten wentylator z linku na allegro za 13 zł to chyba używany bo gość napisał że jest w dobrym stanie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grimlock Opublikowano 20 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2005 wadi - jak już założysz ten wentylator to napisz jakie wrażenia z odsłuchu tzn. czy on rzeczywiście jest taki cichy. A ten wentylator z linku na allegro za 13 zł to chyba używany bo gość napisał że jest w dobrym stanie 1227030[/snapback] Nowe Papsty są bardzo drogie: http://www.4max.pl/szukaj.asp?prod=46&tekst=&x=12&y=6 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
playerman Opublikowano 20 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2005 Nowe Papsty są bardzo drogie: 1227052[/snapback] No to chyba zamiast kupować nowego papsta lepiej bedzie dołożyć pare groszy i kupić ati silencer.Nie bedzie aby cichszy? lub pasywnego thermalteka ewentualnie coolermastera np.tu http://allegro.pl/show_item.php?item=39917386 lub tu http://allegro.pl/show_item.php?item=39763221 które mogą pracować bez wentyla :-P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...