mlodass Opublikowano 2 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2005 Ktoś tam się pytał jakie mają ASUSY pamięci: kiedyś 5ns, teraz 4ns. Ja mam bude cały czas otwartą - tylko szkielet, więc jak ? ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: <span style='color: red;'>ORT: wziasc</span> miedziaki czy aluminiowe ? Ew. moge sie skusic na zamontowanie jednego wentylatora co mowi za tym zeby ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: <span style='color: red;'>ORT: wziasc</span> miedziane :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BiBeR Opublikowano 2 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2005 Bylo juz walkowane setki razy - jak chcesz osiagnac jakis efekt (slaby bo slaby - dalej twierdze ze w 9550 bez modow stosowanie radiatorow daje mizerny przyrost) to dawaj ALU. Chyba ze lubisz miec przerost formy nad trescia to dawaj CU. Ale przypominam ze najwieksza frajda, to wycisnac jak najwiecej za jak najmniejsza kase B) Wiec ja bym kupil jakis radiator slot1 za kilka zlotych i pocial - masz frajde ze zrobiles sam;] No chyba ze Ci to nie robi, to bierz gotowe :rolleyes: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rosolini Opublikowano 2 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2005 MichalS 580 Mhz na memkach... hmm ciekawy ten ASUS.. Moze sie skusze.. Ktos ma jeszcze tego ASUS'a ? Chodzi mi glownie o krecenie pamieci, poniewaz GPU 350 MHz bedzie napewno.. :roll: EDIT: cysioo to w czym w takim razie lepszy jest np. HiS od Gigabyta albo Sapphire od HiS'a.. Czy stawiasz poprostu HiS i Sapphire the best a Gigabyte nie "bo nie"... to jest tok myslenia 14 latka (nie obrazajac nikogo).... 1251562[/snapback] moj asus idzie maksymalnie 420/640 bez zadnych v-modow wczesniej mialem sapphira a jeszcze wczesniej gigabytea i z tych trzech zdecydowanie polecam asusa oczywiscie duzo zalezy tez od tego na jaki egzemplarz sie trafi Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotres Opublikowano 2 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2005 hello @skinny500: Nie koniecznie to wina zasilacza . Moje rady dla Ciebie : -opusc VMEM do max. 2.55 V - podbijanie VMem i tak nic nie daje , ten mod jest wogole zbedny, co wiecej powyzej 2.65 V moga wystepowac arty przez zbyt duzy woltaz na pamieciach (i mozesz miec nawet na nich ciekly azot , to i tak nic nie da) ; - opusci VGPU do 1.30 V i VDDQ na 2.61 V - zrob test , nie powienienes miec artow i memki powynny spasc o 15 mhz na maxa w porownaniu do sytuacji sprzed moda . Jak brak artow to podnies dop 1.32/2.65 V i to samo. Jak bez bledow to jeszcze wyzej napiecia . Moja karta np. wali artami powyzej 1.33 V GPU bez wzgledu na takty . To zalezy od karty jaki lyknie maxymalny woltaz . Sa egzemplaze co nawet na 1.4 V nie sypia artami , ale to rzadkosc . :plom: @aerial: Jak tam prace nad upragnionymi 4000 punktow w 3DM03 do uzytku 24/7 ??? Czekam na wiesci, czekam ... :gitarzysta: Ktos sie pytal ile leca GB9550 "tuz po wyjeciu z pudelka" : moj szedl (a nawet 2 sztuki juz testowalem i wyniki te same) : 430/535 - cos w tych okolicach. Karty byly kupowane w listopadzie 04r. @wszyscy psiaczacy na zasilacze Codegen :26: : Mam Codegena 400W PFC (z tableki wynika 400W , bo byly i takie co mialy niby 400W wg modelu , a na tabliczce wychodzilo 300W :shock:) : Ustawienia typu 250x10 na 1.85V , VDIMM 3V , VDD 1.7 V ; do tego R9550 po vmodzie (1.30/2.62/2.63V) ; dysk 160 Gb itp. itd. - W 9 godzinie Prime 95 napiecia mierzone w molexach to 5.31 V, 12.06 V , 3.32 V . Na radzia raz dalem 1.40/2.83/2.65 i tez napiecia nie drgnely w Marku ponizej tych podanych powyzej, nie sposob go zmeczyc . Dawalem mu przez jakis tydzien 2.1 Vcore to wtedy tylko spadlo 12V do 11.95 V . Byl tez VDimm mod na 3.25 V i tez ni cholery nie drgnelo 3.3 V . Nie sposob go zakatowac , ja juz czynie starania od 10 miesiecy i nic z tego :gitarzysta2: ! I co zatkalo kakao z tymi Codegenami :twisted2: ? Nie wierzcie odczyta z programow - ja mam w SpeedFanie 11.50/5.00/3.20 ale to poprostu juz mobo (w moim przypadku NF7) nie wyrabia ze stabilizacja,co juz nie raz sprawdzilem miernikiem . Tylko multimetr prawde Ci powie !!! :rulez: Sprzedaje swojego Gigabyte'a latajacego wszystko co sie da bez artow na 500/530 z coolerkiem Titankiem PIII na GPU i duzych (radiator z Athlona XP) , wypolerowanych radiatorkach alu na Memkach i radiatorkach na mosfetach. oczywscie wszystkie 3 vmody elegancko zrobione na Wieloobrotowych Trimmerach . Jeszcze 20 miesiecy gwarancji na deserek oraz pudelko z fabrycznym wyposazeniem + oryginalny cooler. Oferty cenowe na piotrek_wis@poczta.onet.pl . Nie mysle o zbyt wygorowanej cenie, ale za darmo tez go nie oddam bo to naprawde pewna karta do ustawien ponad 500/530 , co jest rzadkoscia. Tak to wyglada : pozdro for all piotres Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aerial Opublikowano 2 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2005 @aerial: Jak tam prace nad upragnionymi 4000 punktow w 3DM03 do uzytku 24/7 ??? Czekam na wiesci, czekam ... :gitarzysta: Wczoraj nie mialem na stanie miernika, ale dzis mam go odzyskac wiec zobaczymy co sie da wycisnac z tego gigabyte. Na tym kompie na ktorym odsiaduje ferie (sesja mi uległa :) ) 4k nie wyciagne raczej, bo to sempron ktorego ew daloby sie na te fsb 200 puscic ale cooler tu slaby jest i ogolnie platforma nie ta... Narazie jest przy 410/530 w 2k3 prawie 3300, co wynikiem jest marnym ale proporcjonalnie marnym do oc tej karty (z allegro :) ) ale za to tanio. Sprobuje dzis cos napsiac o wynikach jesli wsyztko pojdzie dobrze. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
emk Opublikowano 2 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2005 (edytowane) Mam Szafira z 4ns sams. i w porównaniu do 9600 tez Szafira brakuje mu z lewej strony jednego hmmmmm kondensa?? i pytanie brzmi - czy ktoś z tego forum jest w stanie mi powiedzieć jakie on ma zadanie i czy mozna by było go wlutować takiego samego i czy to cos zmieni Edytowane 5 Lutego 2005 przez emk Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
icemac Opublikowano 2 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2005 panowie a co wy tak swoje SUPERZASCIE WYKRECONE grafiki wyprzedajecie ?? najpierw ladowanie szmalu w coolery, radiatory a pozniej na handel ??? P.S. nie moj biznes tak tylko zauwazylem ja tam dopiero kupilem i dlugo sie z nia nie rozstane, zastapi na dluugi czas 2MX@MX400 32MB SDRAM Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ur8an Opublikowano 2 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2005 BiBeR ile bys chcial za karte ? Albo panowie inne pytanie... Czy ktos z Krakowa (tam sie miecki PC Projekt moglby kupic (wybrac mi karte osobiscie) zeby 4ns byly i wogole ;) a potem umowic sie na wysylke ze mna? Plisss ;] P.S. piotres zmien wielkosc obrazkow bo sa za duze! Max to 640x480 - rozjezdzasz forum... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aerial Opublikowano 2 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2005 P.S. piotres zmien wielkosc obrazkow bo sa za duze! Max to 640x480 - rozjezdzasz forum... 1252618[/snapback] To zalezy, na 1280x1024 sie tego nei widzi :) Ale btw przeciez nawet na 17stkach do pracy w win taka rozdzialka jest jak najbardziej wlasciwa. Jedziecie na 1024x768? Aha, odpalilem hl2 na 768mb ramu i jest wyrazna roznica miedzy tym a 512. Przy zegarach 410/530 na 1280x1024 mozna od biedy pograc w single player :) detale, modele mid, cienie LOW (to starsznie spowalnia na high) i cozwyiscie non aa i fa. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jackkpl Opublikowano 2 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2005 To zalezy, na 1280x1024 sie tego nei widzi :) Ale btw przeciez nawet na 17stkach do pracy w win taka rozdzialka jest jak najbardziej wlasciwa. Jedziecie na 1024x768? Aha, odpalilem hl2 na 768mb ramu i jest wyrazna roznica miedzy tym a 512. Przy zegarach 410/530 na 1280x1024 mozna od biedy pograc w single player :) detale, modele mid, cienie LOW (to starsznie spowalnia na high) i cozwyiscie non aa i fa. 1252662[/snapback] co do tych 17" i 1280x1024 to ta rodzialka jest kiepska, nie pasuje do rozmiarow monitora (maja stosunek dl do szer 4:3, a 1280x1024 to 5:4 :). ). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ur8an Opublikowano 2 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2005 To zalezy, na 1280x1024 sie tego nei widziAle zawsze taki byl przepis.. Max 640x480.. Moze teraz juz tak nie jest... Tak mi zostalo.. ;] No i nie wszyscy pracuja w 1280x1024 :roll: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojwar Opublikowano 2 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2005 To zalezy, na 1280x1024 sie tego nei widzi :) Ale btw przeciez nawet na 17stkach do pracy w win taka rozdzialka jest jak najbardziej wlasciwa. Jedziecie na 1024x768? Aha, odpalilem hl2 na 768mb ramu i jest wyrazna roznica miedzy tym a 512. Przy zegarach 410/530 na 1280x1024 mozna od biedy pograc w single player :) detale, modele mid, cienie LOW (to starsznie spowalnia na high) i cozwyiscie non aa i fa. 1252662[/snapback] Ja mam 19 cali CTX i jadę na 1024x768 - bo tylko w takiej mam 100Hz szkoda mi oczu Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dżeju Opublikowano 2 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2005 co to za bestia, 11GB na pamieciach omg. Az sie zaczełem zastanawiac czy nie poszukac sobie takiego, no a 500 na rdzeniu to max czy mozna jeszcze krecic? 1251317[/snapback] 510 max zero artefaktów ale częste zwisy, pamięci 745 artefakty, 720 zwisy zero artefaktów.Da rade zrobić coś z tym Vmodem? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wadim Opublikowano 2 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2005 Welug mnie saphhire i his to najlepsze karty. Ale ze ktos kupil gigabyte i zaczal sie podniecac tym. To teraz wszedzie (na allegro tez) sa uwazane za najlepsze. A timing pamieci mozna zawsze zmienic. 1251556[/snapback] twoje teksty sa naprawde głupie, twierdzisz ze gigabyte jest gorszy bo ty akurat kupiłeś hisa wez człowieku przestan pisać głupoty, Masz hisa ciesz sie jest extra tez sie ciesz ale nie miałeś giagabyta nie wiesz jaka to karta ale ty akurat wiesz najlepiej bo ty masz hisa i jest super. Wez sie zastanów co piszesz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lobo0 Opublikowano 2 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2005 wadim...szkoda slow na takich ludzi...olej to Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KuBaB Opublikowano 2 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2005 (edytowane) w PCPROJEKCIE ASUSY MAJĄ 5ns ! sam chciałem kupic :( Kupiłem Gigabyte'a w prolinie, po wyjęciu z pudełka poszedł 400/520 na standardowym chłodzeniu. Wyżej pojawiło sie kilka kropek w Atitool wieć dałem sobie spokój. Grałem w demo DIII, Farcry i HL2. Radiator ciepły, ale nie gorący, pamięci to samo. 3Dmark2001: 250/400 - 6054 400/520 - 6071 3Dmark2003: 250/400 - 2082 400/520 - 2850 (tu jest skok jak należy). Edytowane 2 Lutego 2005 przez KuBaB Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wadim Opublikowano 2 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2005 wadim...szkoda slow na takich ludzi...olej to 1252917[/snapback] heh wiem :) dzieki za poparcie, ale on meci w glowach urzytkonikom ktorzy nie wiedzia co wzisc 3Dmark2001: 250/400 - 6054 400/520 - 6071 1252969[/snapback] bardzo mnie dziwi tak mały przyrost punktów nie pomyliłes czegoś?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ur8an Opublikowano 2 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2005 Obeszlem dzis Gliwickie sklepy... Juz mialem zamawiac ASUSa za 260 PLN uradowany ze bedzie na piatek... cos mnie podkusilo zeby jednak jeszcze raz zapytac (wczesniej pytalem sprzedawcy) czy aby napewno 128/128 i jakie pamieci... patrze 64 bit.. :shock: :lol: Podziekowalem grzecznie.. jutro ide po Gigabyte za 239 zl do Prolin'a.. ;] Mam nadzieje ze bedzie dobry :twisted: ;] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konar Opublikowano 2 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2005 (edytowane) twoje teksty sa naprawde głupie, twierdzisz ze gigabyte jest gorszy bo ty akurat kupiłeś hisa wez człowieku przestan pisać głupoty, Masz hisa ciesz sie jest extra tez sie ciesz ale nie miałeś giagabyta nie wiesz jaka to karta ale ty akurat wiesz najlepiej bo ty masz hisa i jest super. Wez sie zastanów co piszesz 1252893[/snapback] Wadim nic nie poradzisz na 238 pierwszy post napisalem i znow to samo ci ludzie sa inni nie zwracaja uwagi ze inni maja ich za baranow. Kazdy jara sie swoja karta ale zeby oczerniac inne jak sie jej nie mialo (no asusy te nie dowoltowane i wszelkiej masci xpower i xpert visiony to bez komentarza slabsze podzespoly = slabsza karta) ale wracajac do watku dla kazdego co pisze moj xxx 9550 jest da best to moge powiedziec no coments dip*hit i fin. Z nimi nie wygrasz mozesz jedynie zgodzic sie z nimi ze sa baranami i nie zwracac na ich uwagi bo oni tylko prowokuja do klotni Edytowane 2 Lutego 2005 przez Bl4ck Sh4dow Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aerial Opublikowano 2 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2005 OK, jestem wstepnie po vmodzie :twisted: Zrobilem cgpu i vddq, bo czesc twierdzi vmem na gigabyte nic nie daje... (to prawda?) bo ma jeszcze jeden potencjometr do tego celu kupiony. Lutowanie poszlo calkiem dobrze, lutownica mala 40W cienki grot. karta narazie nie ma zadnych modyfikacji chlodzenia oprocz wentyla 4x4 puszczonego na 7V, ktory sprawia ze radiator na gpu nie mozna nawet nazwac cieplym. Najpierw postanowilem jechac z napieciami tak, bezpiecznie i jak wielu ma - optymalnie (tzn ze wiecej juz im nic nie daje). Przypomne, przed vmodem (zmierzylem napiecia vgpu 1,19, vdd 2,50) karta szla stabilnie 0 artow 410 / 540. vgpu vddq gpu/mem 1.3V 2,61V 460/520 Potem poszedle dalej az dojechalem do: 1,4V 2,72V 495/500 (dla 500 na rdzeniu sa minimalne kropki w 2k3 w tescie wings of fury). Sadze ze moznaby utrzymac wyzej pamiatki na poziomie moze tych 540, bo arty nie sa kosmiczne tylko miga obraz, ale widac ze niewiele brakuje do stabilizacji. Wynik nie jest jakis super, bo te memki strasznie go zanizaja dochodzi do 3,5k ale to gorsza platforma. Na 410/540 bylo 3,2k wiec roznica dosc marna. Pamiatki sa dosc cieple, chciaz widzialem juz gorsze pamiatki na defaultowych ustawieniach w radkach 9800Pro :) Zastanawiam sie czy jakies bardzo niskie radiatorki by cos tutaj daly. Bo mimo 1,4V na gpu rdzen ma sie dorbrze, przynajmniej sadzac po temp radiatora. napewno warto cos dac na te stabilizatory napiecia. I teraz pytanie. Do ilu mozna dojechac na VDDQ ? Bo czuje ze to poprawia mi oc pamieci i chcialbym te 2,8V sprobowac. No i co daloby dolozenie radiatorkow na mem i stablizatory oprocz spokoju ze nic sie nie zjara, albo przedwczersnie nie zuzyje? Np piotres jakbys pozdejmowal to wszystko ze swojej grafy dal tylko wentylek na gpu (bo bez niego to jednak jest zbyt cieplo) o ile spadloby ci oc? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mlodass Opublikowano 2 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2005 Bylo juz walkowane setki razy - jak chcesz osiagnac jakis efekt (slaby bo slaby - dalej twierdze ze w 9550 bez modow stosowanie radiatorow daje mizerny przyrost) to dawaj ALU. Chyba ze lubisz miec przerost formy nad trescia to dawaj CU. Ale przypominam ze najwieksza frajda, to wycisnac jak najwiecej za jak najmniejsza kase B) Wiec ja bym kupil jakis radiator slot1 za kilka zlotych i pocial - masz frajde ze zrobiles sam;] No chyba ze Ci to nie robi, to bierz gotowe :rolleyes: 1252365[/snapback] bede miał za darmo :P wiec nie mam sobie czego żałować :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotres Opublikowano 2 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2005 @Cysioo : przestan juz prawic te swoje moadrosci na wyzszoscia HIS'a na Gigabytem :kijem: . Moj szedl zaraz po wyjeciu z pudla na 430/535 bez artow , twoj "miodny" HIS z tego co widze 420/512 robi . Moze i ma gorsze chlodzenie, ale co z tego skoro i tak rdzen sie lepiej wkreca niz na HISIE czy Sapphirze ? Na dodatek GB ma pasywne chlodzenie , nie to co hisy i szafirki jakies "pseudo" wentylatory. I po co tu sie rzucasz ?? GB ma tez lepsze timingi juz w serii . A poza tym zgadzam sie w pelni z chlopakami- wszystko zalezy jaki egzemplarz nam sie trafi. LUDZIE prosze przestancie wypisywac madrosci o niedovoltowaniu pamiatek na co niektorych kartach , bo az mi sie flaki przewracaja , jak czytam o tym co 2 strony w tym topicu :wisielec: . Bo to bzdura totalna . Jak sie memki na R9550 nie kreca od razu po wyjeciu karty z pudla, to juz im nic nie pomoze nawet Ln2 i 4 V :lol: . Zrobcie sobie Vmem moda na Sapphirze 9550 czy Gb 9550 i zobaczycie ile to wam da . ja zrobilem i wiem ze nie daje to NIC . Jedynie spore podbijanie voltarzu powoduje arty, juz nie zaleznie od taktowania memek. Vmem to moze cos daje dla kart typu GF4Ti, ale na pewno nie na zadnym 9550 , 9550 XT czy 9600 np. Kurcze widze ze te MSI 9550 to jakies nie glupie karty sa ;-) . Juz drugi przypadek na tym forum w okolicach 500/700 . Ja tez az nie wierze :zonk: . Po V-modzie moze byc naprawde JAZDA :blurp: . Ktos wie gdzie to mozna kupic i za ile ?? I jak jest ktos chetny na moja karte ?? Opis pare postow wyzej , naprawde nie bac sie i walic na piotres@w.pl lub piotrek_wis@poczta.onet.pl :grin: . Cena wcale NIE jest straszna . B) Narazie mam 3 oferty. Prosze o wiecej ;-) . pozdro for all piotres Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xiz Opublikowano 2 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2005 Witam. Na oczątku sory bo pytanie może już padło w tym wątku ale ponad 200 stron... a ja jutro/pojutrze chciałbym kupic karte ;). Do rzeczy: Czy gigabyte bez dodatkowego chłodzenia bedzie się podobnie kręciła jak saphire na standardowym chłodzeniu? I czy jeśli dokupiłbym jakiś wentyl na tego gigabyte'a mógłbym go bez problemu zmontować na radiator? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oommeenn Opublikowano 2 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2005 Widzę, że w porównaniu do was to mam pecha. Mojego radeona AtiTool na standardowym chłodzeniu kręci na 378/520. Także jak widać bardzo dużo zależy od egzemplarza. Mam pytanko: Na co kleicie radiatory na pamięci ? Bo ja znalazłem coś takiego THERMOPOX za 11 zł. Nie chcem kupować jakiegoś ultradrogiego kleju. Nada się? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99tomcat Opublikowano 2 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2005 Widzę, że w porównaniu do was to mam pecha. Mojego radeona AtiTool na standardowym chłodzeniu kręci na 378/520. Także jak widać bardzo dużo zależy od egzemplarza. Mam pytanko: Na co kleicie radiatory na pamięci ? Bo ja znalazłem coś takiego 1253442[/snapback] Wystarczą w zupełności coolermastery aluminiowe- samoprzylepne(taśma dwustronna w zestawie) Ale przwde powiedziawszy to i tak przy kręceniu w okolicy 250mhz rzeczywistego taktowania to są one zbedne. Można nakleic dla świętego spokoju jak ja uczynilem :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cysioo Opublikowano 2 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2005 Ja kupilem coolermastera i byl odrazu pod nimi taki pasek do przyklejenie. Ten klej jest dwuskladnikowy i jest duzo z nim zabawy. ' Ja w moim voodoo banashe mam na gpu przyklejony radiator na superglue i trzyma chlopak dzielnie. Wiec polecam superglue :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99tomcat Opublikowano 2 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2005 Ja kupilem coolermastera i byl odrazu pod nimi taki pasek do przyklejenie. Ten klej jest dwuskladnikowy i jest duzo z nim zabawy. ' Ja w moim voodoo banashe mam na gpu przyklejony radiator na superglue i trzyma chlopak dzielnie. Wiec polecam superglue :) 1253502[/snapback] Tylko w razie gwarancji tego super g nie odkleisz tak,zeby śladów nie było :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KuBaB Opublikowano 2 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2005 bardzo mnie dziwi tak mały przyrost punktów nie pomyliłes czegoś?? 1253055[/snapback] Hmm dlaczego miałem pomylić? W końcu to wersja 2001, która ponoć uzależniona od sprzętu niż karty, ale w sumie może masz rację? Jadę na najnowszych Omegach, innych nie próbowałem. BTW: jakiego rzędu powinien byc przyrost w 3dmark2001? Bo w 2003 ładnie mi poszedł. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
greg505 Opublikowano 2 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2005 Hmm dlaczego miałem pomylić? W końcu to wersja 2001, która ponoć uzależniona od sprzętu niż karty, ale w sumie może masz rację? Jadę na najnowszych Omegach, innych nie próbowałem. BTW: jakiego rzędu powinien byc przyrost w 3dmark2001? Bo w 2003 ładnie mi poszedł. 1253535[/snapback] wzrost w '01 powinien byc ok kilku tysiecy po podkreceniu na swoim sprzecie mam 11800 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KuBaB Opublikowano 2 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2005 poważnie? :( Późnym wieczorem sprawdzę jeszcze raz, ale się załamałem :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...