insane Opublikowano 7 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2005 kupilem radeona 9550 gigabyte i bawie sie ustawieniami core i memory speed w ati tray tools ale nie wiem czemu po zmianie tych parametrow nie zapisuja sie :/ Probowalem na wszelkie sposoby, zmienialem, dawalem aply i ok potem wchodzilem znowu i byly juz standardowe. Zapisalme profil ale jak wszedlem jeszce raz do programu to rowniez byly standardowe, to samo kiedy ustawielm load selected profile on startup :/ Jak sie to tam zapisuje :mur: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ur8an Opublikowano 7 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2005 (edytowane) Radek ma blokade w biosie.. Zainstaluj sterowniki OMEGA (tylko nie najnowsze !, bo maja jakis blad) i podkrecaj RadLinkerem.... Albo edytuj ID karty w biosie i juz bedziesz mial po blokadzie... Edytowane 7 Lutego 2005 przez Ur8an Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fonzi Opublikowano 7 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2005 POMOCY !!! Kupiłem tego ABITA 9550 vguru i mam podobny problem jak bobson tez jak przełącze zworke na turbo to jak włącze ocguru to mi wyskakuje temp 200 c !! Tylko ze on nic nie pisał ze mu napięcie wzrosło znaczie a mi wzrosło mam core na 1.6 i mem na 3.2 !! to chyba nie dobrze !! co mam zrobić ? pomózcie !!! Teraz mam karte na normla ale ta karta na normal ustawiona to grzech :) :!: 1262721[/snapback] pobierz z tej strony uaktualnienie do abit guru: http://www2.abit.com.tw/page/en/download/d...YPE=Radeon+9550 też tak miałem podobnie ale dałem uaktualnienie i jest ok. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konar Opublikowano 7 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2005 Zdecydowalem sie na zakup Radeona 9550 firmy Gigabyte. Juz od pewnego czasu czytam ten temat i wyciagnalem pewne wnioski... Prosze o odpowiedzi w nastepujacych pytaniach: 1. Gdybym trafil na slaba sztuke w OC, to po VMOD pojdzie na 400/500(250MHz) ? 2. Czytalem, ze w Gigabyte pamieci podkrecone na 500(250) bardzo sie grzeja, czy moga tak pracowac bez dodatkowego chlodzenia, nie spala sie ? 3. Czytalem o jakosci wyjscia TV-OUT, niektorzy pisza, ze na Gigabyte jest slabe, prosze o odpowiedz, czy ktos porownywal TV-OUT na kartach: Gigabyte/Sapphire/His/Asus/Abit 4. Czy zbyt agresywne timmingi moga uszkodzic karte ? W sumie ten Radke Gigabyta przypomina mi Voodoo3 2000 - potezny potencjal OC, pasywne chlodzenie, pierwsze mialem wlasnie Voodoo3 2000 ktore zawsze cieplo wspominam, potem Gf2Ti z ktorego jakos nie jestem zadowolony do konca, czuje, ze ten Radek bedzie tym czego szukam :D. 1262832[/snapback] 1. Z Vmodem to mozesz biegac 500/550, ale zalezne od karty masz te 400/500 na luzie B) 2. Grzac to straszenie sie nie grzeja ale nie ryzykowalbym te 14 zlotych za jakies alusy na nie to zaden problem :razz: 3. Co do TV-Outu to powiem tak Sapphire ma lekko przewage nad reszta na moje oko, testowalem na 14 calowym telewizorze philipsa i najwyrazniejszy byl szafir (nie to ze sam mam tylko stwierdzam to co bylo naprawde na tym monitorze :wink: ) 4. Ke? Timingi to moga zrobic tylko tyle ze karta nie bedzie sie nadawac do uzycia (kupa kresek kropek i innych smieci :-P ), ale po co ci na gigabytach zmieniac timingi jak ma najlepsze?. :huh: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bobson37 Opublikowano 7 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2005 Kali990 ----> ja takiego problemu nie mialem, fakt program jest powalony z deczka i sam wykrylem ze jak wlaczam aide32 i lukam napiecia i temp to porgram swiruje, pokazuje 200* i wypasione napiecia, ale tylko wtedy, jelsi ty tak masz caly czas to cos masz w tle co monitoringuje ci pc, musisz sam dosj co jest nie tak. Pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
insane Opublikowano 7 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2005 Radek ma blokade w biosie.. Zainstaluj sterowniki OMEGA (tylko nie najnowsze !, bo maja jakis blad) i podkrecaj RadLinkerem.... Albo edytuj ID karty w biosie i juz bedziesz mial po blokadzie... 1262921[/snapback] tzn jak mam ja edytowac ? na co zmienic ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konar Opublikowano 7 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2005 @ bobson37 jakie dajesz szanse ze "dżeju" pokaze wyniki 3dm? cos mi sie zdaje ze ta karto to jakas ostra sciema bo bylem dzis w sklepie i stalem w kolejce a przedemna typ co przyniusl tego msi na gware zapytalem sie go czy go krecil i powiedzial ze wykrecil max stabilny 425/520 zapytalem go o zasilke to powiedzial ze ma szfa 360-302df to raczej jest jakas lipa ale nic poczekam na dalsze rozwiniecie sprawy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ur8an Opublikowano 7 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2005 insane wszystko pisze w tym temacie, wystarczy sie postarac i przeczytac. Musisz zgrac z radka bios, edytowac go np. "RaBitem" zmieniajac ID z 4153 na 4150 i sflahsowac karte z tak przygotowanym biosem (odrazy mozesz podkrecic radka np dac 325/250 (500) napewno bedzie tak chodzil) ale zamin to zrobisz to lepiej zainstalowac te OMEGI i sprawdzic jak sie radek kreci i ustawic w biosie odrazu takie czestotliwosci (dla bezpieczenstwa 5mhz mniejsze ;)), zeby potem nie bylo problemow i koniecznosci ponownego edytowania biosu. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leonheart Opublikowano 7 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2005 zauwazylem niepokojaca rzecz, oturz taktuje swojego asusa 400/550 i gram sobie spokojnie 3h w hl2, zadnych problemow zadnych artow, ale jak wyjde z gry i radlinkerem zanizam taktowania do standardowych, to wyskakuja mi arty, coz to za blad? za gwaltownie zanizam taktowania? :blink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dżeju Opublikowano 7 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2005 Kur** już piąty raz to pisze mam nadzieje że teraz się uda :mur: (mam radiówke). najpierw że nie może znaleźc strony teraz że jakiś ERROR że nie moge dać załącznika Pamięci są dwustronne max idą 740 ale z artami ,720 bez artów ale zwisy.Rzeń 505 max i są zwisy, 500 stabilne ale normalnie mam 496 :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dżeju Opublikowano 7 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2005 (edytowane) może na forum pclab dam?tam mi szybciej chodzi w 3dmark mam 3800 pkt Edytowane 7 Lutego 2005 przez dżeju Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 7 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2005 @lionheart uzywaj atitool. ma funkcje 3d detection ktora automatycznie wrzuca profil oc po wlaczeniu gier/markow... krotka zabawa ale wszystko sprawnie dziala. @dżeju zadamy dowodow. nie obietnic. linki do 3dmarka03 albo przynajmniej screen nieedytowany z wynikiem :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dżeju Opublikowano 7 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2005 zauwazylem niepokojaca rzecz, oturz taktuje swojego asusa 400/550 i gram sobie spokojnie 3h w hl2, zadnych problemow zadnych artow, ale jak wyjde z gry i radlinkerem zanizam taktowania do standardowych, to wyskakuja mi arty, coz to za blad? za gwaltownie zanizam taktowania? :blink: 1263036[/snapback] Reż tak miałem jak podkręcałem Readlinkier, ale w ati tool ten problem znikną Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zgf1 Opublikowano 7 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2005 Dzieki wszystkim :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dżeju Opublikowano 7 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2005 Dalej to samo :( Za chwile znowu spróbóje Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kali990 Opublikowano 7 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2005 Dzeju czy ty aby troszke nie zmyślasz ? pamięci na 700 na msi ? No coś mi sie nie wydaj ale jak dasz screeny to zobaczymy :!: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dżeju Opublikowano 7 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2005 Za hu** nie da rady!!!!nie wiem może później spróbuje Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ur8an Opublikowano 7 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2005 dzeju podeslij mi te sceerny na mejla.. ur8an@o2.pl Chyba z poczta nie masz problemow.... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dżeju Opublikowano 7 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2005 Dzeju czy ty aby troszke nie zmyślasz ? pamięci na 700 na msi ? No coś mi sie nie wydaj ale jak dasz screeny to zobaczymy :!: 1263086[/snapback] Aco nie wolno im? :D Max poszły 740 ale z artami,720 bez artów ale zwisy 700 stabilne.Rdzeń 505 max i zwisy ,500 stabilnie ale normalnie mam 496 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dżeju Opublikowano 7 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2005 Dobra już wysyłam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ur8an Opublikowano 7 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2005 Dobrze czekam... Zamieszcze potem linki... P.S. Nie pisz posta jednego pod drugim, uznawanie jest to za postfuckerstwo ;] nie jest to tu mile widziane.... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leonheart Opublikowano 7 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2005 ok dzieki tak zrobie :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dżeju Opublikowano 7 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2005 Nie wiem co się dzieje ale jest coraz gorzej!!!E-mail też nie chodzi Chyba jakiś wirus!!!!Szukałem moda również tutaj http://forum.pclab.pl/index.php?showtopic=75907 Jestem jako WujekSAM Jeszcze wczoraj chodziło Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dem Opublikowano 7 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2005 @dżeju http://www.imageshack.us/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ur8an Opublikowano 7 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2005 Jak nam powiesz ze przez Imageshack tez nie pojdzie to uwazaj ze ktos Ci uwierzy... :| Jak to poczta Ci moze nie dzialac... :| Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 7 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2005 Ech.. dajcie sobie spokoj... kolega nie wie jakie ma pamieci, poczta mu nie dziala, nie moze załacznikow dawac, linka do ORBa tez nie ma. Wiec o czym tu gadac ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lobo0 Opublikowano 7 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2005 sciema :[ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Woodie Opublikowano 7 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2005 Posiadam Gigabyta 9550 128/128 kreconego na 420/530 i wyczytalem ze nawet oplaca sie robic v-moda pod warunkiem zrobienia vddq, aby nie stracic OC pamieci.Mam takie pytanie: czy oplaca sie robic rowniez v-moda na pamieciach, bo z tego co slyszalem to zysk bedzie raczej marny (40 max 50 mhz) a do tego duze ryzyko uszkodzenia.Jesli jestem w bledzie to oswieccie mnie :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dżeju Opublikowano 7 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2005 (edytowane) Buuuuuuuuuu jaka ściema przecierz wiem co mam w kompie i to jest NAJWAŻNIEJSZE Przecierz dałem linka do PCLAB? Nie chcecie wierzryć to nie wasza sprawa(swoją drogą też nie wiem czy bym uwierzył )Ale spróbuje coś zrobic z tym internetem i może się uda Edytowane 7 Lutego 2005 przez dżeju Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ur8an Opublikowano 7 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2005 Spisz wszystkie oznaczenia z kosci pamieci... Tyle mozesz nie ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...