BiBeR Opublikowano 8 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2005 Dokładnie taki model Radeon Saphire 9550 128MB DDR 128bit(jeszcze w cenniku jest napisane Atlantis),wiem,że kości Hynixa są lepsze,ale ja nie miałem możliwości wyboru pamięci,która jest na grafi jak składałem komuś tego kompa:).Więc pytałem się tylko czy Samsunga kostki też są dobre.Pozdrawiam 1263756[/snapback] Dobre sa, moje 4ns ida 620-630 wiec jak widzisz nie takie straszne B) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotres Opublikowano 8 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2005 Czesc Sprzedalem swojego Radeona 9550 515/528 za tyle ile chcialem juz w piatek :razz: . Sprzedalem go bo pomyslalem podobnie jak BiBeR - oczywiscie ze jak chyba z 3/4 forum :lol: zacieram sobie raczki na GF6200 z tym ze ja poczekam az stanieje do ok. 350 zl . Chcialem najpierw tak jak BiBeR kupic sobie GF2MX i go troche skrecic (v-mody i inne modsy - po prostu max co sie da). Ale ze akurat na allegro trafilem niezla okazje to kupilem Radeona 9200 128/128 tez Gigabyte , tez na Hynixach 4 ns, takty tez 250/400 czy taki R9550 tyle ze z innym rdzeniem :lol: . I teraz bede siedzial kilka miechow na tym R9200 . Ciekawe bo on ma napiecie na memkach identyko jak R9550 czyli 2.51 V, ale Vcore to juz ma 1.64 V :mellow: - chyba rdzen jest wykonany w 0.15 nm prawda ? I stad ten wiekszy woltaz :razz: . Nie zdejmowalem coolera to narazie nie wiem, ale wszystko na to wskazuje. Narazie nie markowalem go bo mi dysk sie zwalil- Barracuda 160 GB poszla w weekend w zaswiaty (100 GB danych poszlo przy okazji w pizdu) i nawet nie mam 3DMarka zadnego w tej chwili . Moze za pare tygodni jak juz ochlone po utracie dysku to sie wezme za V-moda tego Radzia bo widze ze juz bedzie dobrze :grin: - kontroler ISL6522CB tuz obok kondensatora od VCORE :mrgreen: . Czyli VCore da sie zrobic na pewno . V-Memek nie mam zamiaru podbijac bo to bezsens. ciekawe czy VCore tez bedzie tak zalezne od VDDQ jak na R9550 - mam nadzieje ze nie....wnioskuje po tym ze na karcie sa 4 mosfety (oddzielny dla Vcore) i powinno juz byc normalnie . Pozyjemy, zobaczymy. Sam jestem ciekaw jak blisko zblize sie do R9550 po V-modzie w 3D Marku 03. pozdro piotres Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość jurasjo Opublikowano 8 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2005 no to wspaniale : sprzedać dobrą kartę , kupić złom, pracowac na nim kilka miesięcy a potem kupić coś co będzie na tym poziomie jak to co się sprzedało. Gratulacje Panowie przez te kilka miesięcy co będzieci robić z kompem ? Grać w sapera. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grimlock Opublikowano 8 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2005 (edytowane) no to wspaniale : sprzedać dobrą kartę , kupić złom, pracowac na nim kilka miesięcy a potem kupić coś co będzie na tym poziomie jak to co się sprzedało. Gratulacje Panowie przez te kilka miesięcy co będzieci robić z kompem ? Grać w sapera. 1263998[/snapback] Np. HL2 na tej karcie spokojnie pójdzie, ja grałem na Radeonie 7200 z 64MB SDRAM i z drobnymi przycinkami dało się grać :wink: prawie żadnych efektów - a gdzie np. trawa w Ravenholm :lol: Edytowane 8 Lutego 2005 przez Grimlock Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BiBeR Opublikowano 8 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2005 Hehe, spoko damy rade :mrgreen: Mam zamiar pomykac na mx'ie jakies 2miechy, no max 3, ale to juz w ostatecznosci;] Ja wlasnie dzis dostalem mojego MX'a B) Dalem za niego 36zl (z tv-out) @piotres - ile dawales za tego 9200? IMHO z wynikami w 2003 nie zblizysz sie zanadto, powiem wiecej nie daje szans zebys przeskoczyl 2tys pkt :-| Jak mialem 8500 (R200) to wyniki byly w okolicy 1600pkt, a jak wiadomo 9200 (RV280) jest karta slabsza. No i tylko dx8,1. No ale w 2001 mozesz powalczyc i tu juz powinno byc zupelnie inaczej. A pograc spokojnie sie da w nizszych rozdzialkach, gorzej u mnie, ale obecnie tylko HL2 a tu slyszalem ze nawet pograc sie da (wyprowadzcie mnie z bledu jak sie myle <_< ) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
terro Opublikowano 8 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2005 Hmm wiem ze truje dup* :P ale ktos ma moze ta Radeon 9550 Gigabyte GV-R955128Dkarte jak sie ona kreci i jaka jest jej wydajnosc? ile 3dmarkow ?Warto ja kupic czy lepiej ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: <span style='color: red;'>ORT: wziasc</span> Gigacube extreme? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubasiek1 Opublikowano 8 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2005 Hehe, spoko damy rade :mrgreen: Mam zamiar pomykac na mx'ie jakies 2miechy, no max 3, ale to juz w ostatecznosci;] Ja wlasnie dzis dostalem mojego MX'a B) Dalem za niego 36zl (z tv-out) @piotres - ile dawales za tego 9200? IMHO z wynikami w 2003 nie zblizysz sie zanadto, powiem wiecej nie daje szans zebys przeskoczyl 2tys pkt :-| Jak mialem 8500 (R200) to wyniki byly w okolicy 1600pkt, a jak wiadomo 9200 (RV280) jest karta slabsza. No i tylko dx8,1. No ale w 2001 mozesz powalczyc i tu juz powinno byc zupelnie inaczej. A pograc spokojnie sie da w nizszych rozdzialkach, gorzej u mnie, ale obecnie tylko HL2 a tu slyszalem ze nawet pograc sie da (wyprowadzcie mnie z bledu jak sie myle <_< ) 1264040[/snapback] Kupiłes jako niedziałajaco?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BiBeR Opublikowano 8 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2005 (edytowane) @kubasiek1 - do kogo to pyt ? @terro - nie nikt nie ma tej karty i nie wiemy wogole co to za nowosc. a kreci sie pewnie wokol wlasnej osi tylko stol musi byc plaski :mur: A na drugi raz nie truj d... tylko zadaj sobie troche wysilku i poczytaj choc pare stron :rulez: Edytowane 8 Lutego 2005 przez BiBeR Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cloperflake Opublikowano 8 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2005 Hmm wiem ze truje dup* :P ale ktos ma moze ta 1264045[/snapback] Tak trujesz dup* przeczytaj kilka(nascie) stron wstecz i wyrobisz sobie zdanie u mnie na standardowym chłodzeniu 400/300 i więcejnie jest mi potrzebne działa jak radeon 9600 pro koszt 240 PLN :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
terro Opublikowano 8 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2005 Wiem wiem ale jestem len :P dobra dobra sprobuje poczytac troche, ale w koncu to forum :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grimlock Opublikowano 8 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2005 Wiem wiem ale jestem len :P dobra dobra sprobuje poczytac troche, ale w koncu to forum :lol: 1264075[/snapback] Rzuć okiem na mój podpis. Bez Vmodów wyciągnąłem na GPU 420, a na MEM 540 (270), pomimo FSB 100 RAM synchro w 3DMarku 2003 wyciągnąłem około 3300 punktów. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotres Opublikowano 8 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2005 @BiBeR : Dalem - az sie wstydze :oops: :oops: - 120 zl z przesylka . No tak przejrzalem ORB'a na R9200 i najwyzszy wynik to cos ponizej 1300 p. w 3dm03 :? . No nie za super . :) Zrobi sie v-moda to ciekawe co u mnie bedzie . :rolleyes: A grac to prawie w nic nie gram (2 godziny na 3 tygodnie w NFS:u2 jedynie :lol: )- wole meczyc hardware :lol: . pozdro piotres Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aerial Opublikowano 8 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2005 @BiBeR : Dalem - az sie wstydze :oops: :oops: - 120 zl z przesylka . No tak przejrzalem ORB'a na R9200 i najwyzszy wynik to cos ponizej 1300 p. w 3dm03 :? . No nie za super . :) Zrobi sie v-moda to ciekawe co u mnie bedzie . :rolleyes: A grac to prawie w nic nie gram (2 godziny na 3 tygodnie w NFS:u2 jedynie :lol: )- wole meczyc hardware :lol: . pozdro piotres 1264205[/snapback] :mad: to zrobiles interesik! zawsze sie smieje z tych kolesi co kupuja za 120-150 r9200 a za niewiele wiecej maja 9550 ktore badz co badz slabe ale miazdzy 9200. Juz lepiej przstawic sie jak sie nie gra na gf2mx (ale i to troche drogo jak ma byc 128bit i mx400) albo szukac jeszzce taniej. Winda / filmy starczy karta za marne grosze, a 9200 nic wiecej praktyzcnie ci nie da. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
serwal4 Opublikowano 8 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2005 Hmm... Mnie Nęci pobawienie się moim Gf 3 ti200 który po wpakowaniu do kompa nr 2 gecube'a 9550xt leży na zapasowym 3 monitorku u mnie w pokoju. Niestety mam chyba na niego kupca a nie chce pozbawić się możliwośći zasilenia mojego pustego kieszonkowego :) (gostek daje mi za niego 100zł, więc jak dla mnie to jest juz coś, pierwsze 100zł na nowe mobo,ram i procka do kompa nr.2) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotralek Opublikowano 8 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2005 Czy żeby zainstalować sterowniki OMEGI muszę mieć zainstalowanego ATI Catalysta ?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
devil-80 Opublikowano 8 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2005 raczej nie:) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wadim Opublikowano 8 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2005 gostek daje mi za niego 100zł, więc jak dla mnie to jest juz coś, pierwsze 100zł na nowe 1265074[/snapback] dam ci 110 zł jezeli chcesz tylko jaki to jest? pisz na gg:3358796 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fidel Opublikowano 8 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2005 ja mojego GF3 sprzedalem 3 dni temu na allegro za 150zl:PP Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konar Opublikowano 8 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2005 widzial ktos owego 9550? to pcb jakies takie puste sie mi wydaje to przypomina mi xpert vision karty Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
icemac Opublikowano 9 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2005 a teraz pytanie z zupelnie innej beczki gdzie sprawdzic na jakiej predkosci AGP dziala karta ??? bo w omegach mam to wylaczone i nie moge wlaczyc :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cloperflake Opublikowano 9 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2005 (edytowane) RivaTuner edit : Main -> Customize -> Low-level system settings -> AGP Edytowane 9 Lutego 2005 przez Cloperflake Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
icemac Opublikowano 9 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2005 (edytowane) wybacz ale nie zauwazylem takiej opcji :( edit: a to dziekuje :D Edytowane 9 Lutego 2005 przez icemac Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vous Opublikowano 9 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2005 Niestety to tylko z nazwy radeon 95XX w testach jest kiepski :( a zapowiadalo sie calkiem milo. 876063[/snapback] Ja testowałem Radeon9550 ale w wersji XTURBO GURU, XTURBO bo ma pamięci z czasem dostepu 2,5 ns, Guru bo jest ABITA i mozna ja dowolnie podkrecac. Generalnie bylem zadowolony. Karta nie kosztowała duzo. Testy znajdują sie na http://www.benchmark.pl/artykuly/recenzje/...550_XTurbo.html Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grimlock Opublikowano 9 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2005 Ja testowałem Radeon9550 ale w wersji XTURBO GURU, XTURBO bo ma pamięci z czasem dostepu 2,5 ns, Guru bo jest ABITA i mozna ja dowolnie podkrecac. Generalnie bylem zadowolony. Karta nie kosztowała duzo. Testy znajdują sie na 1266003[/snapback] IMHO trochę kosztowny zakup jak na R9550 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
icemac Opublikowano 9 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2005 (edytowane) RivaTuner edit : Main -> Customize -> Low-level system settings -> AGP 1265927[/snapback] mam najnowsze omegi i nie mam tej zakladki :( na GeForce jest ??? o co chodzi ??? moze jakies inne drivery zarzucic ??? wrzucilem DNA i tez to samo jakis SMARTGART wylacza mi AGP :( w czym tkwi problem ??? Edytowane 9 Lutego 2005 przez icemac Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zygi Opublikowano 9 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2005 Witam Wlasnie nabylem to "cudo" jakim jest radeon 9550 producenta ASUS GE. Swoja droga nie kupujcie w komputroniku bo te asusy z nowej dostawy za 280zl maja pamieci 5ns hynix!!! Mam problem. W 3DMark01 i 03 wystepuja przeklamania w grafice. Jakies paski czy braki niektorych elementow. W grach to samo. Probowalem z wieloma sterownikami ale nic nie pomoglo. Zmniejszylem zegary w ATITool tez nic. Pomozcie prosze zatrzec niemile wrazenie po ATI bo przesiadlem sie z GF2gts i nie spotkalem sie wczesniej z takim problemem. pozdro Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grimlock Opublikowano 9 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2005 Witam Wlasnie nabylem to "cudo" jakim jest radeon 9550 producenta ASUS GE. Swoja droga nie kupujcie w komputroniku bo te asusy z nowej dostawy za 280zl maja pamieci 5ns hynix!!! Mam problem. W 3DMark01 i 03 wystepuja przeklamania w grafice. Jakies paski czy braki niektorych elementow. W grach to samo. Probowalem z wieloma sterownikami ale nic nie pomoglo. Zmniejszylem zegary w ATITool tez nic. Pomozcie prosze zatrzec niemile wrazenie po ATI bo przesiadlem sie z GF2gts i nie spotkalem sie wczesniej z takim problemem. pozdro 1266192[/snapback] To są artefakty - za mocno podkręciłeś albo GPU albo MEM albo to i to. Na ile podkręciłeś. Masz radiatory na pamięciach? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zygi Opublikowano 9 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2005 Wlasnie tez myslalem ze to arty ale jak krecilem gf2 to arty mialy postac kolorowych kropek widac moze byc i tak. Odrazu po wlozeniu karty bez jakiegokolwiek krecenia mialy miejsce te arty w 3d bo w windzie jest ok. Chyba jebne jak bede musial oddac karte na 2 tygodnie do serwisu!!! Moze jednak to wina sterow? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 9 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2005 a na jakich taktowaniach leci karta?jesli na domyslnych to mozesz reklamowac. sprawdzales na roznych sterownikach? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zygi Opublikowano 9 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2005 Reklamowac to ja moze i moge ale czy chce!? Czy jest mozliwosc ze wymienia mi karte od reki jesli powolam sie na rekojmie a nie na gwarancje? Karte kupilem w komputroniku przez sklep w moim miescie(maja jakies uklady ze soba) i gwara jest wlasnie na ten sklep a komputronik dostarczyl tylo towar. pozdro Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...