Luc312 Opublikowano 28 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2004 wiesz , bez obrazy, ale zamienił stryjek siekierke na kijek :lol: w piątek będę miał saphirowego radka 9550. wie ktoś jakie mogą być na nim pamiątki?? 8) Ciekawe ile siekierka ma 3d marków w 03' a ile kijek :wink: Żeby nie było że sie markami kieruje to w nowych grach będzie podobnie... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 28 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2004 nie wiem jak interesem można nazwać zmiana 4mx na 4mx :lol: :wink: ale co kto lubi 8) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dev-o Opublikowano 28 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2004 ej zamiesccie jakies testy, typu 3d mark 2003, far cry(dx 9) i UT2003 (dx 8.1) please !!!!! moze opitole swojego GF i dołoze te100zl :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
artus99 Opublikowano 29 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2004 te pamięci przy 581 MHz wcale sie tak nie grzeją. /3,3ns powinny iść spoko ponad 600/ Powyżej 581 są arty albo zwis. Myślę, że jest to wina biosu bo chłodzonko ta karta to ma świetne. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crusio Opublikowano 29 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2004 To moze sprobuj wgrac bios od Radeon 9600Xt, albo po prostu zmodyfikuj timingi swoich pamieci RaBitem :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SZTANGIEL Opublikowano 29 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2004 te pamięci przy 581 MHz wcale sie tak nie grzeją. /3,3ns powinny iść spoko ponad 600/ Powyżej 581 są arty albo zwis. Myślę, że jest to wina biosu bo chłodzonko ta karta to ma świetne. pamieci etrontech 3,3 i 3,5 ns były montowane na wiekszosci gf4ti gainwarda co prawda tsop'y ale tak czy siak te pamieci to szmelc . miałem 3 sztuki gf4ti gainwarda na tych modułach i max dla nich to ok 570-580 mhz wiec nie oczekujcie @ powyzej 600 ktos wczesniej pisał ze w jakims sklepie sa radki9550 na samsungach 4ns i one moga osiagnac 600mhz lub wiecej... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luc312 Opublikowano 29 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2004 nie wiem jak interesem można nazwać zmiana 4mx na 4mx :lol: :wink: ale co kto lubi 8) To największy wynik w 3d marku'03 Gf 4Ti 4200 http://service.futuremark.com/compare?2k3=2363883 A to największy wynik 9550 http://service.futuremark.com/compare?2k3=2699567 Zobacz jeszcze jaka jest różnica w prockach, to tesh pare smarków więcej wiec nie byłbym taki pewien że wymiana z 4 Ti na 9550 to zły pomysł... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boorak Opublikowano 29 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2004 Ciekawe, co by było lepsze jakiś zwykły 9550 tylko z pamięciami samsunga 4 ns, czy ten gigacube 9550 xt z pamięciami 3,3?? Kolega miał przez chwile 9550 his'a z pamięciami 4 ns i podkręcały się do 530 mhz! Nie wiem czy jakiś słaby egzemplarz, czy tak musi być! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SZTANGIEL Opublikowano 29 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2004 Luc312 jaki jest sens w porownaniu gf4ti (dx8.1) z r9550 ( dx9.0 ) w 3dm2k3 :?: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luc312 Opublikowano 29 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2004 SZTANGIEL - żeby udowodnić Leborgowi że opłaca się zmienić z 4Ti na Radka bo jak sam mówił "zmienił siekierke na kijek" A ja sądzę że sie opłaca i napewno różnica będzie w nowszych grach... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SZTANGIEL Opublikowano 29 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2004 SZTANGIEL - żeby udowodnić Leborgowi że opłaca się zmienić z 4Ti na Radka bo jak sam mówił "zmienił siekierke na kijek" A ja sądzę że sie opłaca i napewno różnica będzie w nowszych grach... nie wiem jak interesem można nazwać zmiana 4mx na 4mx ale co kto lubi chyba cosik nie doczytałes :wink: [/b] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 29 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2004 nie wiem jak interesem można nazwać zmiana 4mx na 4mx :lol: :wink: ale co kto lubi 8) To największy wynik w 3d marku'03 Gf 4Ti 4200 http://service.futuremark.com/compare?2k3=2363883 A to największy wynik 9550 http://service.futuremark.com/compare?2k3=2699567 Zobacz jeszcze jaka jest różnica w prockach, to tesh pare smarków więcej wiec nie byłbym taki pewien że wymiana z 4 Ti na 9550 to zły pomysł... ej, ale je mówie o Twymianie Twojej karty, a nie 4Ti 8) sam napisałeś że zmieniłeś 4mx na inną 4mx 8) a co do zmiany 4ti na tego radka to oczywiście żę sie opłaca Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luc312 Opublikowano 29 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2004 Heh sorry walło mi sie <zwracam honor> A co do wymiany mx na mx no to zawsze mam lepszą firme bo Leadtek lepsze pamięci, wyższe taktowania i w prolinku o 10 mhz podniosłem to arty a tu spokojnie moge kręcić... Kolo który mi sprzedał Winfasta wyciągał na niej w 3d marku '01 7500 pkt... a na prolinku góra 6000 :roll: Jakiś zawsze biznes zrobiłem :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gtR Opublikowano 29 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2004 witam pierwszy post... ale moze rozwieje watpilowsci wielu osob zakupilem karte Gecuba Radeon 9550 w wersji limited z licencja CZERO karta jest 128 bitowa , procesor z 9600 , 128 DDR i co najwazniejsze rdzen 400 !! ( kreci sie na 450 ) pamieci 500 !! ( bez radiatorow do 560 doszedlem .. ) tylko ten model 9550 ma takie parametry wszystkie inne HIS , czy iny shit sie nie umywa.. testy jakie przeproweadzilem : na seryjnych ustawieniach ( athlon 1.7 , 512 DDR , r9550 , win xp eng ) 3dmark 01 - 9920 pkt.. 3dmark03 - 3800 pkt .. takze maksymalnie polecam tylko ten model karty ..tego konkretnego producenta - GECUBE a karta wyglada tak : http://pclab.pl/art10264.html a kupilem w takim pudelku : http://www.gecube.com/productCategory.php?proID=42 cena : 470 PLN pozdro Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PeCet Opublikowano 29 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2004 ktos wczesniej pisał ze w jakims sklepie sa radki9550 na samsungach 4ns i one moga osiagnac 600mhz lub wiecej... Wejdźcie sobie tutaj http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=12083 i przeczytajcie komentarz gościa który kupił. A w tym sklepie http://sklep.ajc.setia.pl/index.php/cPath/...65eacb47e41b2dc jest właśnie ten HIS 128MB/128bit za 412zł !!!!!!! dzwoniłem tam i powiedziel że mogą wysłać Pocztą Polską i wyjdzie dzieśkoło 10zł przesyłka czyli zaj.ebiście tanio !!! Teraz zastanawiam się co zrobić. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PeCet Opublikowano 29 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2004 gtR. gdzie kupiłeś ją za 470zł ?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gtR Opublikowano 29 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2004 na gieldze komp.. w wawie mam w domu wizytowke firmy.. to wieczorem dam namiar. p.s. odliczajac cene licencji na czero (130 pln ) .. mamy karte za 340 PLN !!!! nie sadze zeby byla jakas karta ktora moglaby w tej chwili konkurowac z ta : cena/wydajnosc dzis zakladam radiatory na pamieci.. i puszcze 3dmarka na podkreconej karcie.. to napisze jakie wyniki otrzymam.. gorąco polecam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gtR Opublikowano 29 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2004 na gieldze komp.. w wawie mam w domu wizytowke firmy.. to wieczorem dam namiar. p.s. odliczajac cene licencji na czero (130 pln ) .. mamy karte za 340 PLN !!!! nie sadze zeby byla jakas karta ktora moglaby w tej chwili konkurowac z ta : cena/wydajnosc dzis zakladam radiatory na pamieci.. i puszcze 3dmarka na podkreconej karcie.. to napisze jakie wyniki otrzymam.. gorąco polecam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gtR Opublikowano 29 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2004 ktos wczesniej pisał ze w jakims sklepie sa radki9550 na samsungach 4ns i one moga osiagnac 600mhz lub wiecej... Wejdźcie sobie tutaj http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=12083 i przeczytajcie komentarz gościa który kupił. A w tym sklepie http://sklep.ajc.setia.pl/index.php/cPath/...65eacb47e41b2dc jest właśnie ten HIS 128MB/128bit za 412zł !!!!!!! dzwoniłem tam i powiedziel że mogą wysłać Pocztą Polską i wyjdzie dzieśkoło 10zł przesyłka czyli zaj.ebiście tanio !!! Teraz zastanawiam się co zrobić. a ten HIS to troche nieporozuemenie radiator jak na mala piczke ;):) rdzen wolny jak smola..:) i czasy pamieci.... tez z lamusa :) p.s. gdzies wyczytalem a propo tego geCuba "Domyślne taktowanie to 400/500 plus RAMDAC 400 (double). Karta jest wykrywana jako 9600XT. Rdzeń podkręca się do 475, pamięci do 600. " Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EmperoR_2001 Opublikowano 29 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2004 His ma pamięci 4ns? A szafirek takie same, czy lepsze? We wrocku oba po 415zł są. Która firma lepsiejsza :D? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gtR Opublikowano 29 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2004 gecube : 3,3 ns Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PeCet Opublikowano 29 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2004 His ma pamięci 4ns? A szafirek takie same, czy lepsze? We wrocku oba po 415zł są. Która firma lepsiejsza :D? O szafirku narazie nie wiadomo nic :/ nawet nie wiemy czy ma wentylatorek czy chłodzenie pasywne. Może ktoś go gdzieś widział ?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SZTANGIEL Opublikowano 29 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2004 gecube : 3,3 ns no i co z tego jaki maja nadruk 3.3 ns 3.5ns jak kreca sie do kitu. np hynixy 4ns bez radiatorow ida ok 620mhz a etrontech 3.3ns max 580 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gtR Opublikowano 29 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2004 ale zadna z tych kart nie jest na takim rdzeniu , i maja ch...cooler i raczej pod wzgledem wydajnosci nie dorownaja ... wiem ze najlepiej kupic 9800 pro ;) ale nie o to chodzi ;) pozdrowka Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin5611 Opublikowano 29 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2004 to ze te memy w gexcube3.3ns słabo sie krecą to może przez nie dovoltowanie?? albo mają bardzo ostre timingi. Imo chyba nie ma narazie lepszej(nowej) grafy w tej cenie:) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boorak Opublikowano 29 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2004 gtR te radiatory zakładasz z drugiej strony karty? Sztangiel, który z R9550 ma kości Hynix'a 4 ns, bo też uważam, że te EtronTech są słabsze. Aha, czy oprócz tego XT jakiś R9550 ma core 400 Mhz? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gtR Opublikowano 29 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2004 gtR te radiatory zakładasz z drugiej strony karty? Sztangiel, który z R9550 ma kości Hynix'a 4 ns, bo też uważam, że te EtronTech są słabsze. Aha, czy oprócz tego XT jakiś R9550 ma core 400 Mhz? radiatory przyklejasz z dwoch stron..tak jak sa kosci pamieci z dwoch stron. ( na silikon ktory dostajesz z radiatorami ) a jeszcze nie spotkalem zadnego innego 9550 z rdzeniem 400 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boorak Opublikowano 29 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2004 Ale ktoś już mówił, że kości po oc tylko lekko się grzeją i słabe wyniki w ich podkręcaniu nie zależą od temperatury. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PeCet Opublikowano 29 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2004 Dobra ja już zamówiłem GeCuba i nie ma odwrotu :P jak bede miał fuksa to przyjdzie do mnie w piątek a jak nie to dopiero w poniedziałek :/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...