Crusio Opublikowano 2 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2004 Ja juz dostalem swojego Gecuba 9550XT i zaraz sie biore za testy - tzn moze jutro rano cos wiecej powiem, ale sie bardizo ciesze :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EmperoR_2001 Opublikowano 2 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2004 Jakbyś mógł to przekreć swojego proca na normalne ustawienia i zrób testy, bo wtedy będzie bliżej moje durnia :wink: A jak z jakością obrazu? Counter jest? :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luc312 Opublikowano 2 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2004 Ja juz dostalem swojego Gecuba 9550XT i zaraz sie biore za testy - tzn moze jutro rano cos wiecej powiem, ale sie bardizo ciesze :PMusisz w podpisie zmazać w drodze :wink: Pozdro i czekamy na wyniki... 8) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crusio Opublikowano 2 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2004 Wiec tak: - Pudeleczko fajniusie czarne z ladnym designem :D. - Zawartosc jak najbardziej odpowiednia: kabelki, przejsciowka i gra Counter Strike :P. - Wyglad karty super jak dla mnie :D, ale ma jeden minus - glosne chlodzenie jak dla mnie, dosyc dotkliwie slychac szum powietrze (teraz to naglosniejszy element mojego komputera). Na ucho to tak srednia z 33 dB :( - A teraz osiagi :P - wiec na domyslnych ustawieniach karty czyli 400/500 i moim procku z podpisu czyli na 2310 MHz w 3DMarku 2001 mam 10754 pkt :D. Zaraz sie zabiore za krecenie i napisze cos wiecej :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SZTANGIEL Opublikowano 2 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2004 podaj dokładne ustawienia procka i timingi pamieci , krec do poznej nocy i nas informuj nareszcie ktos kto sie zabrał powaznie do roboty 8) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EmperoR_2001 Opublikowano 2 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2004 Wynik całkiem ładny, ale po podkręceniu powinno być duuuużo więcej :twisted: Nie mogę się doczekać jak jutro wezmę w swoje ręcę to cudeńko :twisted: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luc312 Opublikowano 2 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2004 Hohoho ładny wynik jak na niekręconą :wink: powodzenia... Pozdro Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boorak Opublikowano 3 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2004 Robi się ciekawie :) Jakbyś mógł to puść Aquamark'a 3 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EmperoR_2001 Opublikowano 3 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2004 No pisz coś, bo za godzinę jadę po nią, więc chce wiedzieć czy warto :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crusio Opublikowano 3 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2004 Podkrecilem karte z wartosci 400/500 na 450/550 (max. bez artow)i wzrost wydajnosci byl zauwazalny :D. 3DMark 2001 SE - 12011 markow. 3DMark 2003 - 3434 markow, a TU zdjecie z wynikiem. Aquamarkiem go nie testowalem, ale to tylko kwestia czasu. Niebawem sie tym zajme. Co do ustawien pamieci to 2.5-3-2-11. Procesor taktowany jest 210x11x1.65V. A teraz taka smieszna ciekawostka. Gdy zobaczylem to z kumplem na pudelku od karty z tylu to sie niezl usmialalem :P. A wiec do rzeczy: TU znajduje sie zdjecie calego pudelka od tylu - spojrzcie na to co napisal producent w naszym ojczystym jezyku :P TU natomiast widac to jeszcze lepiej ze zblizeniem. Udanej zabawy :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EmperoR_2001 Opublikowano 3 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2004 Zaczepisty napis :lol: Podkręca się całkiem całkiem :) Myśle że mogę 10000 wyciągnąć na moim duronku :D No ale uruchom Far Cry itp. i wtedy zobaczy sie prawdziwą wydajnośc tej karty bo w 3dmark'03 całkiem ładny wynik jest :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SZTANGIEL Opublikowano 3 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2004 radęcina itd komentował nie bede :wink: rdzen @ o 50mhz jeszcze ujdzie w tłoku choc mam watpliwosci czy mozna byłoby grac godzinami na takim ustawieniu... pamiec @ o 50mhz to lekka porazka :( wynik w 3dm2k1 przy twoim procu 210x11 to nic specjalnego...na 4ti na takich ustawieniach przekraczasz spokojnie 14k sam juz nie wiem czy ta karta jest warta tych prawie 5 stowek ... odpal w farcry misje volcan daj wysokie detale i zarzuc screena z frapsem :) update : zrobiłem 3dmarka na podobnych ustawieniach tylko timingi tycke gorsze http://service.futuremark.com/compare?2k1=7946232 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dr.Stan Opublikowano 3 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2004 Crusio przetestuj AA tej karty bo to mnie najbardziej interesuje. Konkretnie jakieś troche starsze gierki jak Vice City, GTA3, Medal Of Honor, Battlefield 1942, America's Army. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crusio Opublikowano 3 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2004 FarCry niestety nie mam wiec nie jestem w stanie przetestowac, podalem jedynie wyniki syntetycznych benchmarkow. EDIT: Niestety co do OC to spodziewalem sie czegos wiekszego - 450/550 to sa max ustawienia karty bez artefaktow. I naprawde bardzo denerwujace jest to chlodzenie - jak dla mnie strasznie glosne. Ale co tu poradzic. Ogolna ocena 4+/6 :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PeCet Opublikowano 3 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2004 A ja mojego radka bede miał dopiero w poniedziałek bo qurwa u mnie jeb.ana poczta oczywiście w soboty nie pracuje (nieroby jedne) ale pamiątki faktycznie trochu mało, ktoś wcześniej pisał już że chodzą mu na 580 bez artefaktów. Nieważne ja tak czy siak bede kleił na swojej radiatorki bo już mam przygotowane i zobacze na ile pujdą wtedy pamiątki. >> POZDRO << Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EmperoR_2001 Opublikowano 3 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2004 Ale jestem wkurzony :evil: Debile z Action przysłali złą wersję karty, zwykłego R9550 na hynixach 5ns :evil: Do tego gecube pakuje w dokładnie te same pudełka co R9550XT :evil: We wtorek będę dopiero miał :evil: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PeCet Opublikowano 3 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2004 Ale jestem wkurzony :evil: Debile z Action przysłali złą wersję karty, zwykłego R9550 na hynixach 5ns :evil: Do tego gecube pakuje w dokładnie te same pudełka co R9550XT :evil: We wtorek będę dopiero miał :evil: Poważnie zwykły 9550 był w tym czarnym pudełku z napisem Counter Strike Edition ??????????? qurwa jak mi cooś takiego przyślą to z a j e b i e normalnie :evil: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EmperoR_2001 Opublikowano 3 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2004 Tak tylko nazwy gier są zamazane :evil: Do tego nie ma żadnego info że to zwykła, jest nawet napis RADEON 9500XT :evil: A oprócz Countera na pudełku pisało że jest Yager na DVD. Jest czy go nie ma? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boorak Opublikowano 3 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2004 Troche kiepsko, że core tylko na 450 chodzi :( pamięci nawet niech mają te 550, ale core to myślałem, że spokojnie 500 osiągnie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EmperoR_2001 Opublikowano 3 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2004 I tak jest spaśna karta jak na tą cenę :D Zresztą może zależy od modelu 8) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boorak Opublikowano 3 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2004 Trochę wyników jest w rankingu chipa. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crusio Opublikowano 3 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2004 Jedno co zauwazylem to pamieci, ktore sie bardzo grzeja przez co wysypuja artami powyzej 550 MHz :( Trzeba bedzie chyba jeszcze zalozyc jakies radiatorki po drugiej stronie karty na te pamieci - bo naprawde sa bardzo gorace. Wyzsze taktowanie rdzenia niz 450 u mnie i w przypadku kolegi Mogiela powoduja zwisy w 3Dmarku i wlaczenie VPU Recover. Ale i tak osiagi tej karty nie sa takie zle :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dr.Stan Opublikowano 3 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2004 Crusio - a rdzeń sie grzeje (z tyłu)??? I co z tym anty-aliasingiem??? :P A i skoro mówisz że pamięci są gorące, to znaczy że jednak mają duuużo tych voltów, bo BGA sie dużo słabiej grzeją niż TSOP, i zamontowanie radiatorków powinno dać bardzo dużo, a gdyby na nie dmuchać to już wogóle. 600 jak nic. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EmperoR_2001 Opublikowano 3 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2004 A te pamiątki są podrugiej stronie płytki? Bo jak tak to jakiś stolaż i wiatraczek 80x80, i pójdzie na 600 spokojnie :twisted: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dr.Stan Opublikowano 3 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2004 Pamięci są po obu stronach, tyle że z tej co gpu to chyba cooler zasłania i może być problem z większymi radiatorkami. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EmperoR_2001 Opublikowano 3 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2004 No ale na zdjęciu widać jak by ten radiator wszystko przysłaniał, więc chyba chłodzi te z przodu? A tak w ogóle to zapomniałem powiedzieć że od poniedziałku temu zwykłemu radkowi od Gecube powinni zmienić cenę na 393zł, całkiem ciekawa oferta :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dr.Stan Opublikowano 3 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2004 A w jakim sklepie jest zwykły gecube??? A cooler przysłania ale nie dotyka pamięci, więc tu jest problem. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EmperoR_2001 Opublikowano 3 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2004 W każdym który bierze karty od Actiona :) Trza popytać :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dr.Stan Opublikowano 3 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2004 Aha a gdzieś w necie nie ma??? A wogóle jest jeszcze gdzieś 9550XT oprócz geoinf??? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EmperoR_2001 Opublikowano 3 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2004 Nie wiem nie szukałem, może action ci wyśle :wink: http://www.gvctax.pl/komputery.htm w tym sklepie mają, ale musisz im zaznaczyć że chcesz zwykłego :D, ale nie wiem czy ci wyślą. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...