Skocz do zawartości
Luc312

Radeon 9550 Cz. I

Rekomendowane odpowiedzi

Jeśli uda mi się wyciągnąć od znajomego któremu sprzedałem mojego byłego Supergrace Radeon 9100 64 ddr 128 bit 250/200 @ 300/210 to zrobie małe porównanie z HIS 9550 128 ddr 128bit oraz Radeon-em 9200 Se 64 ddr 64 bit na którym, jade obecnie (pożyczyłem na kilka dni z pracy :) )

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak chcecie to dajcie propozycje testów w których mam wypocić karty i ewentualnie linki skąd sciągnąć. W domu mam 3dmark 2001 , 2003, Farcry, Glexes 1.2, Vglmark. Pobawie się przy okazji taimingami. Jeśli ktoś już mieszał z taimingami to niech poda jakie wartosci uzyskał - bardzo to pomoże

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Harry Lloyd

A mam pytanie odnośnie VGA Silencera r3. Czy nie będzie problemu z zamontowaniem go na HIS 9550??? Głównie chodzi mi o tą ramke wokół rdzenia czy nie będzie przeszkadzać w dotykaniu gpu przez radiator??? Bo budowa karty to taka chyba jak radka 9600.

I wie ktoś ile odstaje VGA Silencer od PCB karty (chodzi mi o to jakie radiatorki na pamięci można zamontować)???

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A mam pytanie odnośnie VGA Silencera r3. Czy nie będzie problemu z zamontowaniem go na HIS 9550??? Głównie chodzi mi o tą ramke wokół rdzenia czy nie będzie przeszkadzać w dotykaniu gpu przez radiator??? Bo budowa karty to taka chyba jak radka 9600.

I wie ktoś ile odstaje VGA Silencer od PCB karty (chodzi mi o to jakie radiatorki na pamięci można zamontować)???

Powinno być ok, ja na swoim R9550XT problemów nie miałem ale to jest płytka od R9600XT :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ramke sie wytnie :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Harry Lloyd

Żadne modyfikacje mnie nie interesują, pytam czy wejdzie prosto po zdjęciu oryginalnego coolera bez żadnych zabiegów typu cięcie, szlifowanie, miedziana płytka itp.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jetem po pierwszych testach HIS Radeon 9550 128ddr 128bit. Pamieci 4ns Hynix. Wszystko co dało mi się wycisnac z tek karty to 435/540. Wszystko stabilne zero artefaktów - sprawdzone w 3dmark 2001, 2003, FarCry, NFS Undergraund. Przy takich ustawieniach 11800 w 3dmark2001 na zaśmieconym sytemie, sterowniki 4.5. Dzisiaj reinstalkoa i w ponidziałek napisze coś więcej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W poniedzialek mam zamiar wymienic troche sprzetu w kompie i miedzy innymi moja karte z podopisu "( aktualnie na sprzedaz) i wlasnie wybor padl na radka 9550 ..czytalem troche ten temat ale ilosc stron nie pozwala mi na przeczytanie calosc wiec moze mi poradzicie ktorego mam z tych http://sklep.komputronik.pl/katalog.php?kat=2603 kupic Z tego co czytalem to HIS jest ok ? a pozatym ?

z gorki dzieki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Harry Lloyd

Te HIS jest super choć wyniki nie ma najlepsze (przynajmniej w 3DMarkach). GeCube 9550XT na tych samych ustawieniach jest dużo lepszy. :?

Jeszcze ludzie macie wysokie FSB i lepsze proce niż ja, więc myśle że wyciągnąlbym z 10k.

Sawa a czy pamięci przy 540MHz sie grzeją??? Bo mnie ciekawi czy radiatorki coś dadzą. I czy z tyłu karty w miejscu rdzenia przy 435MHz jest gorąco??? Bo mnie ciekawi czy Silencer coś da. :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jetem po pierwszych testach HIS Radeon 9550 128ddr 128bit. Pamieci 4ns Hynix. Wszystko co dało mi się wycisnac z tek karty to 435/540. Wszystko stabilne zero artefaktów - sprawdzone w 3dmark 2001, 2003, FarCry, NFS Undergraund. Przy takich ustawieniach 11800 w 3dmark2001 na zaśmieconym sytemie, sterowniki 4.5. Dzisiaj reinstalkoa i w ponidziałek napisze coś więcej.

No to całkiem ładne O/C i całkiem ładny wynik jak na kartę za 3,5 stówy :D . Ten wynik to już po zabawie z timingami pamięci? A gdzie wynik w 3dM2k3 ? Sprawdziłeś czy chodzi a wyniku już nie podałeś :( . Dawaj, dawaj, nie ma "to, tamto" :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

yo, wlasnie mam zamiar kupic ta karte z HiS'a tylko powiecie mi jedno czy bede dalej mogl byc na win98se czy stery z ati sa tylko pod xpk'a ? i jeszcze chcialem sie spytac czy lepiej gierki chodza na rozdzalce 1024x728 czy na nizszych ? bo na koncu tego artykulu http://hi-techreviews.com/modules.php?name...article&sid=614 wyczytalem ze: "If you're wanting to play an occassional game and don't mind lowering the resolution then you will be happy using the HIS 9550 VIVOl." wiec jak bede gral na 800x600 to chu*** bedzie chodzic :? ? bo na 1024x728 nie gram bo monitor juz nie wyrabia ... thx za odpowiedz !

Pozdro.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

yo.Jetem tu nowy wiec witam wszystkich

Kupilem R9550 Gigabyte pamieci 4ns hynix i chcialbym ja wykrecic na 400/500 tyle mi wystarczy. Napiszcie jakim programem to zrobic bo w Pstrip moge uzyskac tylko 330/500 jest to max dla obu suwakow.Mam system Win Me wiec nie moge uzyc ATI Tool bo widze ze jest tylko pod XP z nowymi omegami widze ze jest ten sam problem.Moje wyniki na w/w ustawieniach 3Dmark 2001 8290 , 3Dmark 2003 2650.

Ostatnio pokazaly sie catalisty 4.7 pod 98 i Me wiec jest dobrze ale jeszcze ich nie testowalem ale wazne ze sa bo od wersji 4.3 mialy byc tylko pod XP.

Thx za odpowiedz

Pozdro.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

thx za odpowiedz :) wlasnie tez chcialbym wiedziec jakiego progsu uzywac jak bede podkrecal tego radka na win98se thx ...

PS. hm tu chce radka 9550 kupowac a tu http://allegro.pl/show_item.php?item=29086467 co o niej sadzicie bardziej sie oplaca ? tylko ta firma chaintech hm doradzcie cosik ;p

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

thx za odpowiedz  :)  wlasnie tez chcialbym wiedziec jakiego progsu uzywac jak bede podkrecal tego radka na win98se thx ...

PS. hm tu chce radka 9550 kupowac a tu http://allegro.pl/show_item.php?item=29086467 co o niej sadzicie bardziej sie oplaca ? tylko ta firma chaintech hm doradzcie cosik ;p

3,6ns pamięci widzę. Powinno być ok :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Dodaj nową pozycję...