Skocz do zawartości
Luc312

Radeon 9550 Cz. I

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Zakupilem Gigabyte 9550 i nie wiem o co chodzi z tymi BIOSami, gdyz podkrecalem RivaTUnerem i wszsytko ladnie chodzi.

Pamieci ustawilem na 280 bo na 290 juz sypie artefaktami.

Natomiast rdzen tylko na 375, gdyz sie konczy suwak rivatunera, co zrobic zeby ten suwak "wydluzyc" ?

pozdrawiam,

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zalatwilem sobie dzis radka 9550 ale gigabyte za nie duza kase nowke sztuke :evil: mam nadzieje ze pojdzie wyzej :] tego sapphira moge komus sprzedac jakby ktos chcial :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzis dostalem z www.barwkomp.pl GeCube 9550XT na kosciach 2.8ns Hynix i jestem cholernie zadowolony, chociaz ten wentylatorek nie jest az taki cichy, no coz wczesniej mialem GF4 z Zalmanem pasywnym :D

Po podkreceniu dam wyniki ile na moim starym kompie wyciaga :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hmm pytanko teoretyczne, ten wiatrak na GeCube XT... jakbym zrobil sobie przejsciowke do WL/WYL tego wentyaltorka, to czy rdzen moze byc pasywnie chlodzony? oczywiscie tylko podczas siedzenia w necie/filmy, taktowanie bym dal tak do 250MHz powinno byc OK jak sadzicie?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

...ja tez juz ciagne 05 , jestem ciekawy jak mi kompa zamuli hehe.

Leci mi 40KB/s wiec za jakies 2h bede mial :]

Jak juz ktos sciagnie i znajdzie 1,5GB na dysku to niech sie pochwali czy te nasze radki daja rade chociaz troche hehe

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na moim sprzecie i GeCube XT 2.8ns Hynix osiagnalem narazie tyle 495MHz/670MHz, przy otwartej obudowie jezeli to ma jakies znaczenie i 3750pkt. w 3D marku 2003, wiec jak na moj stary sprzecik jest cacy.

Omegi 2576, ciekawe czy po reinstalce windy bedzie wiecej :)

Moj komp odzyl :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no za godzinek dam wynik tej kart w nowym benku 05 ;) stawiam na okolo 1k

skąd ciągniesz...? bo futuremark.com widze ze sobie umarł :evil:

z futuremarka .. z jakiegos serwerka dokladnie to tu ftp://ftp4.edgefiles.com//games-fusion.ne...0_installer.zip przyczailem sie kolo 15 ;) hehe no jeszcze 30 min to jak myslicie ze 1 k wydola nasze radki ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no za godzinek dam wynik tej kart w nowym benku 05 ;) stawiam na okolo 1k

skąd ciągniesz...? bo futuremark.com widze ze sobie umarł :evil:

z futuremarka .. z jakiegos serwerka dokladnie to tu ftp://ftp4.edgefiles.com//games-fusion.ne...0_installer.zip przyczailem sie kolo 15 ;) hehe no jeszcze 30 min to jak myslicie ze 1 k wydola nasze radki ?

e ja licze na 500 na default :? po o/c moze i bedzie z 1K :)...zreszta kto gra w 3d marki....:)

P.S dzięki szpak za linka, ściąga sie ładnie, 50kb/s :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

może ktoś napisać jak podmienić bios w gigabyte 9550 128bit

wpisuję flashrom -p 0 nazwa.bin i nic pokazuje że bios jest zablokowany? próbowałem też z -f i to samo może jest na to jakiś sposób :D

Czy to jest normalne że zadnym programem nie mogę podkrecic tej karty Rivatuner Radlinker atiTool po ustawieniu wyższych czestotliwości po wejściu do gry lub 3dmarka przywraca mi defaultowe wartości

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no to juz zrobilem test w nowym marku wynik Your 3DMark Score is 1214 3DMarks! na ustawieniech 400/500 ogolnie nie bede w nim wiecje testowal hehe no chyba ze wgram ten patch do sterow i z ciekawosci czy cos da ;] jedne wielki pokaz slajdow do tego w wersji darmowej nie mozna sprawdzic nic wiecej jak tylko 4 niby gry i cpu test reszta poblokowana ORB http://service.futuremark.com/compare?dm05=1288

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jakac - zainstaluj sprawdzone już wielokrotnie omegi w wersji 2.5.58, ew zastosuj się do mojego opisu unlocknięcia tej karty:http://forum.infopc.pl/viewtopic.php?t=4542

ja juz nie moge caly dzien przesiedzialem nad ta karta i przy zmianie biosu ciagle wyswietla sie "block protect not disabled" zmieniałem Device Id tak jak podawałeś i nic

mozesz podesłać swoj bios ze standardowymi MHz jakac@plusnet.pl może to coś da

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

w jaki sposob lub tez jakim softem mozna ustawiac rozdzielczosc dla tv osobno, w omegach nie ma takiej opcji, jest tylko taka mozliwosc w trybue "przedluzenia pulpitu"a w trybie gdzie to samo jest na tv co na monitorze dazy by ustawiac najwyzsza rozdzielczosc max 1024*768, a ja bym chcial 800*600 dla tv, czym to mozna zrobic ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mam pytanie czy jezeli moj komp to barton 2500 na 3200 dwa twardziele dwie nagrywarki kingston 512 ddr 400 karta tv 3 wiatraki 80x80 i oczywiscie karta gecube 9550xt i to wszystko chodzi na zwyklym zasilaczu podobno 350 w:))) i strasznie wszytko lipnie mi chodzi tzn karta da sie podkrecic ale poznoiej w grze ja wywala ale nie ma rtefaktow tylko albo zwis albo restart!!!!!! czy to wina zasilki???? a jesli tak to co sadzicie o CHIEFTEC (HPC-420-302-DF) 420W Activ PFC Dual Fan!!! czy to dobry wybor bylby jesli wszystkiemu winnny jest zasilacz?

Prosze kogos kto sie zna na rzeczy o odpowiedz

dzieki i pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Dodaj nową pozycję...