Skocz do zawartości
Luc312

Radeon 9550 Cz. I

Rekomendowane odpowiedzi

czy ktos juz ma jakies opracowanie vmoda na r9550?? Moze byc po polsku albo po angielsku.

do 9550xt jest, moze do 9550 tez podpasowac. zalezy jaki uklad robi regulacje napiecia

Zapodaj tego Vmoda na GPU9550XT - oczywiście napisz też jak tam u ciebie się to sprawdziło. Z zaprzyjaźnionego tematu o R9600Pro wynika, że na PRO mod niewiele dawał

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ludki możecie mi napisać co mam dokładnie zrobić żeby na nowo wgrać orginalnego biosa do mojej grafy jak juszh uruchomie z PCI ??

Flashrom -p -f 0 starybios.bin

u mnie na GIGABYTE'cie flashromem nie szło, musiałem ściągnąć gvflash, jest dołączany w paczkach z biosami na stronie producenta, dokładnie "gvf12", parametry jak dla flashroma

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

SOrki za drugiego posta:

CZy myglby mi ktos powiedziec, na jakim napieciu pracuje ten HIS'owy wentyl?? I czy mozna go podpiac zamiast do karty do jednego z gniazd (cholera nazwy nie pamietam-zreszta chodzi o te zasilajace ktore podlanczamy np. do HDD)?? Pytam bi nie chcial bym spalic tego wentyla a akurat miernika niemam :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ludki możecie mi napisać co mam dokładnie zrobić żeby na nowo wgrać orginalnego biosa do mojej grafy jak juszh uruchomie z PCI ??

Flashrom -p -f 0 starybios.bin

zrobiłem tak

mój stary bios nazywa się 9550xt.bin

i wyszedł taki error:

Serial ROM

cośtam ID 0x4152

cośtam ID 0x5654

Reg mapping error

no to wziołem w RaBicie wedytowałem to ID próbuje wgrywać i wyskakuje jeszcze inny error. Ale jak wpisze c:flashrom 9550xt.bin to rozlega sie taki dźwięk jak by wszystko poszło dobrze nie wyskakuje żaden komunikat i jak uruchomie kompa ponownie to stoi w miejscu i się nie uruchamia

Może musze jeszcze jakieś inne parametry w tym flashromie wpisać ??? a może karta jest całkiem padnięta ???

Istnieje jakiś flasher który by pozwolił to zrobić z Windy po uruchomieniu z grafy PCI ?? WinFlashe się nie da bo posze że może znaleźć grafy.

PROSZĘ O SZYBKĄ POMOC !!

Edit

Aha i można jeszcze uruchomić tego flashroma pod Win XP ?? bo to wszystko próbowałem robić u qumpla a on ma 98 więc nie było problemu. U mnie na XP się nie uruchomił. Może mam jakiegoś starego i dlatego się nie chce sflashować ??

POMUŻCIE KOLEDZY PLEASE !!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No to mam juz CHIEFTECA 420 W za 259 zl ale warto bylo bo wkoncu moj GeCube 9550 XT ozyl i dostal prawdziwy zastzryk speeda!!!!!!!!!!!!!!

Narazie luzacko 500/702 i ladnie smiga sobie w NFS UNDERGROUND wiec spoko a pozniej jeszcze potestuje!!!!!!

P.S. jesli ktos mysli ze jego karta jest ciach!owa to niech najpierw sprawdzi zasilke bo to szybciej jej wina!!!!!!!!!

POWODZENIA@@@@

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No to mam juz CHIEFTECA 420 W za 259 zl ale warto bylo bo wkoncu moj GeCube 9550 XT ozyl i dostal prawdziwy zastzryk speeda!!!!!!!!!!!!!!

Narazie luzacko 500/702 i ladnie smiga sobie w NFS UNDERGROUND wiec spoko a pozniej jeszcze potestuje!!!!!!

P.S. jesli ktos mysli ze jego karta jest <font color="#FF0000">[ciach!]</font> to niech najpierw sprawdzi zasilke bo to szybciej jej wina!!!!!!!!!

POWODZENIA@@@@

Wow Piotrek jestem pod wrazeniem! To chyba najmocniej podkrecony R9550XT - calkowicie stabilnie i bez artefaktow Ci to dziala?

Jaki miales wczesniej zasilacz ze karta nie wyrabiała ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

kurcze ludzie pomóżcie, mam problem z TVoutem... nie moge dojść z nim do ładu.

Problem jest w tym, ze nie wiem jak go ustawić tak, żeby na TV wyświetlany obraz był na całej powierzchni ekranu... bo w tym momencie jak pojade kursorem do góry to ekran też przesówa się do góry...

Doradźcie co zrobić...

Dodam, ze mam najnowsze Omegi...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

far crya nie moge narazie zapuscic bo pozyczylem

a nie mam instalki ale na karte mam zalozonego ZALMANA HD cos tam dual hitpipe i wiatrak OP 1 ale wydaje mi sie ze powinno sobie ladie pochodzic

jak bede mial spowrotem far crya to obiecuje ze sprawdze

pozdr

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

far crya nie moge narazie zapuscic bo pozyczylem

a nie mam instalki ale na karte mam zalozonego ZALMANA HD cos tam dual hitpipe i wiatrak OP 1 ale wydaje mi sie ze powinno sobie ladie pochodzic

pozdr far crya nie moge narazie zapuscic bo pozyczylem

pozdr

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam mam radka 9550 firmy power color niedanwo kupił mi starszy w gdańsku niestety mnie nie było i nie mogłem wybrac :( nie znam sie na podrecaniu zbytnio powiedzcie mi czy wszystko oki jest z ta karta poniewaz troche tnie mi sie far cry a reszta komponentów nie jest tak bardzo zła ( w podpisie ) aida mi pokazuje w procesorze graficznym :

Właściwości procesora graficznego

Karta wideo ATI Radeon 9600 (RV350)

Nazwa kodowa procesora graficznego RV350

Urządzenie PCI 1002 / 4153

Liczba tranzystorów 76 milion(ów)

Technologia wykonania 0.13u

Typ magistrali AGP

Rozmiar pamięci 128 MB

Częstotliwość taktowania układu graficznego 250 MHz

Częstotliwość taktowania przetwornika RAMDAC 400 MHz

Liczba potoków pikseli 4

Liczba układów zarządzania teksturami (TMU) na potok 1

Liczba urządzeń cieniowania wierzchołków 4 (v2.0)

Liczba urządzeń cieniowania pikseli 1 (v2.0)

Sprzętowa obsługa DirectX DirectX v9.0

Pixel Fillrate 1000 MPikseli/sek

Texel Fillrate 1000 MTekseli/sek

Właściwości magistrali pamięci

Typ magistrali DDR

Szerokość magistrali 128-bitowy(a)

Rzeczywista częstotliwość taktowania 398 MHz (DDR)

Efektywna częstotliwość taktowania 796 MHz

Przepustowość 12736 MB/sek

A jak odpale Atitool to core mam 250 a memory 200, karta jest na pamieciach hynix 424u puźniej jest ciąg cyfr i liczb i na koncu -5 to zdaje mi sie ze to -5 to 5 ns dobrze myśle ?. Powiedzcie mi czy z tą kartą wszystko wporządku czy może sprzedać ją i wymienić na coś innego w tej cenie ? Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dobra kupilem dzisiaj gigabyte, walnalem na sledziu pod nim wentylator 80x80, zdjalem radiator, odkleilem ten szajs co byl na nim, przeszlifowalem, dalem pasty srebrnej i rdzen 450 a pamiatki 550 mi poszly, ustawilem 400/500 i poki narazie nie trzeba wiekszej mocy to tak zostanie ;)

pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie dziwie się na allegro możesz chyba dostać i tu na forum ktoś sprzedawał !! ale aj wole pasta + plus jakis klips biurowy czy spinka do włosów specjalnie uformowana i będzie lepiej niż taśma :wink:

heh, właśnie próbuje podobnie tylko miałem chwile nieuwagi i się nieźle napociłem żeby wyczyścić paste z nóżek (ufff ale działa wszystko ok).

Możesz pokazać jakieś zdjecie jak to robisz?

PeCet99 a spróbuj to zrobić gvf'em! ja miałem to samo dopieto na nim drgnęło.

aha. a po flashromie czy gvf 0 albo 1 oznacza id karty, jeżeli masz tylko jedną karte to zawsze jest 0 (numeracja zaczyna się od 0) , następne to 1, 2,3... i ile tego tam włożysz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

baael jak nie czytasz co ludzie pisza to nie pisz w tym topicu , juz mu powiedzialem co ma zrobic i zrobil juz sobie , nie ma numercja 1 , 2 ,3 i ile tam tego wlozysz bo wiecej nie wsadzis , jest albo 1 albo 0 nic innego nie ma

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

baael jak nie czytasz co ludzie pisza to nie pisz w tym topicu , juz mu powiedzialem co ma zrobic i zrobil juz sobie , nie ma numercja 1 , 2 ,3 i ile tam tego wlozysz bo wiecej nie wsadzis , jest albo 1 albo 0 nic innego nie ma

dobra wyluzuj, bo 1. net mi sie wiochnął i jak wróciłem poruszyłem kabelek to się dopiero wysłało (dużo wcześniej napisane) 2. "1,2,3... i ile tego włożysz" ile masz slotów PCI?

nie denerwuj sie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam

Używał ktoś nowych omeg? właśnie wczoraj zainstalowałem i karta na poprzednich ustawieniach (490/660) wiesza się na każdej grze (wcześniej na omegach 2.5.58 chodziło bez problemów).Nie byłoby problemu ale po usunięciu nowych i inastalacji omeg 2.2.58 problem pozostał, zdarzaja sie też problemy z odświerzaniem i rozdzielczością monitora. Próbowałem usunąć resztki nowych nowych omeg za pomocą driver cleaner 3.3 ale to nic nie dało. Jakieś pomysły?

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja tez wczoraj zainstalowalem nowe omegi ale takich klopotow nie zauwazylem. Powiem wiecej moj gigabyte 9550 (400/500) uzyskal na tych sterach nieznacznie wieksze wyniki w 3dmarkach. Moze przed instalacja tych nowych nie wyczysciles starych driver cleanerem. Poza tym w trakcie instalacji starszych wersji sterow jak juz wczesniej miales zainstalowane nowsze to jest pytanie o zastapienie nowszych wersji niektorych plikow -musisz je zamienic. A jesli wszystkie w/w rzeczy zrobiles to juz chyba reinstal systemu ci pozostal (albo format:)). Pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ktos w tym topciu mial problem z agp off przy radku 9550 ???

to odpowiedz brzmi zainstalowanie najnowszysch sterow do Nforca

jeden user z tego forum mial to samo sapphire 9550 i agp off

nowe stery do nforca i dziala , wiec ten ktos kto mial ten problem

niech sprawdzi u siebie czy pomogla ta operacja

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam pytanie odnośnie karty "GigaCube GC-R9550GU-C3 Platinium Edition Limited".

Wylicytowałem ją za 439zł - http://www.allegro.pl/show_item.php?item=32167490

Pisze tam, że pamięci mają 2.8ns, ale czytałem gdzieś wczesniej, że Rev 2 tych kart to 2.5... Więc jak to jest ? I co sądzicie o tym modelu? Dobry wybór?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Dodaj nową pozycję...