wojwar Opublikowano 4 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2004 czy ktos juz ma jakies opracowanie vmoda na r9550?? Moze byc po polsku albo po angielsku. do 9550xt jest, moze do 9550 tez podpasowac. zalezy jaki uklad robi regulacje napiecia Zapodaj tego Vmoda na GPU9550XT - oczywiście napisz też jak tam u ciebie się to sprawdziło. Z zaprzyjaźnionego tematu o R9600Pro wynika, że na PRO mod niewiele dawał Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baael Opublikowano 4 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2004 Ludki możecie mi napisać co mam dokładnie zrobić żeby na nowo wgrać orginalnego biosa do mojej grafy jak juszh uruchomie z PCI ?? Flashrom -p -f 0 starybios.bin u mnie na GIGABYTE'cie flashromem nie szło, musiałem ściągnąć gvflash, jest dołączany w paczkach z biosami na stronie producenta, dokładnie "gvf12", parametry jak dla flashroma Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sew Opublikowano 4 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2004 JA chyba sie zabije. Przeszedlem dzisiaj cale opole w poszukiwaniu tasmy termoprzewodzacej- i co [gluteus maximus], nikt nie a m 3 sklepach tlumaczylem co to jest <lol> Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr_the Opublikowano 4 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2004 nie dziwie się na allegro możesz chyba dostać i tu na forum ktoś sprzedawał !! ale aj wole pasta + plus jakis klips biurowy czy spinka do włosów specjalnie uformowana i będzie lepiej niż taśma :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sew Opublikowano 4 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2004 SOrki za drugiego posta: CZy myglby mi ktos powiedziec, na jakim napieciu pracuje ten HIS'owy wentyl?? I czy mozna go podpiac zamiast do karty do jednego z gniazd (cholera nazwy nie pamietam-zreszta chodzi o te zasilajace ktore podlanczamy np. do HDD)?? Pytam bi nie chcial bym spalic tego wentyla a akurat miernika niemam :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PeCet99 Opublikowano 4 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2004 Ludki możecie mi napisać co mam dokładnie zrobić żeby na nowo wgrać orginalnego biosa do mojej grafy jak juszh uruchomie z PCI ?? Flashrom -p -f 0 starybios.bin zrobiłem tak mój stary bios nazywa się 9550xt.bin i wyszedł taki error: Serial ROM cośtam ID 0x4152 cośtam ID 0x5654 Reg mapping error no to wziołem w RaBicie wedytowałem to ID próbuje wgrywać i wyskakuje jeszcze inny error. Ale jak wpisze c:flashrom 9550xt.bin to rozlega sie taki dźwięk jak by wszystko poszło dobrze nie wyskakuje żaden komunikat i jak uruchomie kompa ponownie to stoi w miejscu i się nie uruchamia Może musze jeszcze jakieś inne parametry w tym flashromie wpisać ??? a może karta jest całkiem padnięta ??? Istnieje jakiś flasher który by pozwolił to zrobić z Windy po uruchomieniu z grafy PCI ?? WinFlashe się nie da bo posze że może znaleźć grafy. PROSZĘ O SZYBKĄ POMOC !! Edit Aha i można jeszcze uruchomić tego flashroma pod Win XP ?? bo to wszystko próbowałem robić u qumpla a on ma 98 więc nie było problemu. U mnie na XP się nie uruchomił. Może mam jakiegoś starego i dlatego się nie chce sflashować ?? POMUŻCIE KOLEDZY PLEASE !! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrek820 Opublikowano 4 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2004 No to mam juz CHIEFTECA 420 W za 259 zl ale warto bylo bo wkoncu moj GeCube 9550 XT ozyl i dostal prawdziwy zastzryk speeda!!!!!!!!!!!!!! Narazie luzacko 500/702 i ladnie smiga sobie w NFS UNDERGROUND wiec spoko a pozniej jeszcze potestuje!!!!!! P.S. jesli ktos mysli ze jego karta jest ciach!owa to niech najpierw sprawdzi zasilke bo to szybciej jej wina!!!!!!!!! POWODZENIA@@@@ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ziku Opublikowano 4 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2004 Witam. Szukam porady które radiatorki na pamiec kupic do mojego gigabyte 9550 i zeby sie zmiescily pod vga silencera rev. 3 :te http://www.angela.pl/index.php?action=Towa...z&id_towaru=676 ; czy te http://www.angela.pl/index.php?action=Towa...z&id_towaru=179. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
glo Opublikowano 4 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2004 No to mam juz CHIEFTECA 420 W za 259 zl ale warto bylo bo wkoncu moj GeCube 9550 XT ozyl i dostal prawdziwy zastzryk speeda!!!!!!!!!!!!!! Narazie luzacko 500/702 i ladnie smiga sobie w NFS UNDERGROUND wiec spoko a pozniej jeszcze potestuje!!!!!! P.S. jesli ktos mysli ze jego karta jest <font color="#FF0000">[ciach!]</font> to niech najpierw sprawdzi zasilke bo to szybciej jej wina!!!!!!!!! POWODZENIA@@@@ Wow Piotrek jestem pod wrazeniem! To chyba najmocniej podkrecony R9550XT - calkowicie stabilnie i bez artefaktow Ci to dziala? Jaki miales wczesniej zasilacz ze karta nie wyrabiała ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
raki Opublikowano 4 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2004 kurcze ludzie pomóżcie, mam problem z TVoutem... nie moge dojść z nim do ładu. Problem jest w tym, ze nie wiem jak go ustawić tak, żeby na TV wyświetlany obraz był na całej powierzchni ekranu... bo w tym momencie jak pojade kursorem do góry to ekran też przesówa się do góry... Doradźcie co zrobić... Dodam, ze mam najnowsze Omegi... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrek820 Opublikowano 4 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2004 no poprzednio to byla jakas padaka Deer 350W ale napiecia skakaly jak szalone itp!!! Tak wiec teraz jestem naprawde zadowolony Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SKRYTOBOJCA Opublikowano 4 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2004 piotrek820 piotrek zapusc Far Cry na max ustawieniach i zobacz czy pograsz dlugo, czy ci nie zwisnie? :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 4 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2004 pecet sprubij zminic parametr z 0 na 1 , bo to o to chyba chodzi ze tym 0 prubujesz chyba wgrac bios do karty na pci , nie ejstem pewien ale raczej tak :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sew Opublikowano 4 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2004 I co wie ktos na jakim napieciu chodzi ten coolerek na karcie graficznej?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrek820 Opublikowano 4 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2004 far crya nie moge narazie zapuscic bo pozyczylem a nie mam instalki ale na karte mam zalozonego ZALMANA HD cos tam dual hitpipe i wiatrak OP 1 ale wydaje mi sie ze powinno sobie ladie pochodzic jak bede mial spowrotem far crya to obiecuje ze sprawdze pozdr Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrek820 Opublikowano 4 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2004 far crya nie moge narazie zapuscic bo pozyczylem a nie mam instalki ale na karte mam zalozonego ZALMANA HD cos tam dual hitpipe i wiatrak OP 1 ale wydaje mi sie ze powinno sobie ladie pochodzic jak bede mial spowrotem far crya to obiecuje ze sprawdze pozdr far crya nie moge narazie zapuscic bo pozyczylem a nie mam instalki ale na karte mam zalozonego ZALMANA HD cos tam dual hitpipe i wiatrak OP 1 ale wydaje mi sie ze powinno sobie ladie pochodzic jak bede mial spowrotem far crya to obiecuje ze sprawdze pozdr Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PeCet99 Opublikowano 4 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2004 Wielkie dzięki VerB :) jush jest dobrze. Btw. Teraz czekam jak tam Vmod wyjdzie to może tesh zrobie :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darek_55 Opublikowano 4 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2004 Witam mam radka 9550 firmy power color niedanwo kupił mi starszy w gdańsku niestety mnie nie było i nie mogłem wybrac :( nie znam sie na podrecaniu zbytnio powiedzcie mi czy wszystko oki jest z ta karta poniewaz troche tnie mi sie far cry a reszta komponentów nie jest tak bardzo zła ( w podpisie ) aida mi pokazuje w procesorze graficznym : Właściwości procesora graficznego Karta wideo ATI Radeon 9600 (RV350) Nazwa kodowa procesora graficznego RV350 Urządzenie PCI 1002 / 4153 Liczba tranzystorów 76 milion(ów) Technologia wykonania 0.13u Typ magistrali AGP Rozmiar pamięci 128 MB Częstotliwość taktowania układu graficznego 250 MHz Częstotliwość taktowania przetwornika RAMDAC 400 MHz Liczba potoków pikseli 4 Liczba układów zarządzania teksturami (TMU) na potok 1 Liczba urządzeń cieniowania wierzchołków 4 (v2.0) Liczba urządzeń cieniowania pikseli 1 (v2.0) Sprzętowa obsługa DirectX DirectX v9.0 Pixel Fillrate 1000 MPikseli/sek Texel Fillrate 1000 MTekseli/sek Właściwości magistrali pamięci Typ magistrali DDR Szerokość magistrali 128-bitowy(a) Rzeczywista częstotliwość taktowania 398 MHz (DDR) Efektywna częstotliwość taktowania 796 MHz Przepustowość 12736 MB/sek A jak odpale Atitool to core mam 250 a memory 200, karta jest na pamieciach hynix 424u puźniej jest ciąg cyfr i liczb i na koncu -5 to zdaje mi sie ze to -5 to 5 ns dobrze myśle ?. Powiedzcie mi czy z tą kartą wszystko wporządku czy może sprzedać ją i wymienić na coś innego w tej cenie ? Pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 4 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2004 nie ma za co pececiku :P , moj gigabyte nie chce isc wyzej niz 400 na gpu , padaka normalnie :evil: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamien Opublikowano 4 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2004 dobra kupilem dzisiaj gigabyte, walnalem na sledziu pod nim wentylator 80x80, zdjalem radiator, odkleilem ten szajs co byl na nim, przeszlifowalem, dalem pasty srebrnej i rdzen 450 a pamiatki 550 mi poszly, ustawilem 400/500 i poki narazie nie trzeba wiekszej mocy to tak zostanie ;) pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jakac Opublikowano 4 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2004 nie ma za co pececiku :P , moj gigabyte nie chce isc wyzej niz 400 na gpu , padaka normalnie :evil: a co ja mam powiedziec jak mi idzie 380 3Dmarki prezchodzi ok na 400 ale stabilnie 380 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baael Opublikowano 4 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2004 nie dziwie się na allegro możesz chyba dostać i tu na forum ktoś sprzedawał !! ale aj wole pasta + plus jakis klips biurowy czy spinka do włosów specjalnie uformowana i będzie lepiej niż taśma :wink: heh, właśnie próbuje podobnie tylko miałem chwile nieuwagi i się nieźle napociłem żeby wyczyścić paste z nóżek (ufff ale działa wszystko ok). Możesz pokazać jakieś zdjecie jak to robisz? PeCet99 a spróbuj to zrobić gvf'em! ja miałem to samo dopieto na nim drgnęło. aha. a po flashromie czy gvf 0 albo 1 oznacza id karty, jeżeli masz tylko jedną karte to zawsze jest 0 (numeracja zaczyna się od 0) , następne to 1, 2,3... i ile tego tam włożysz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 4 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2004 baael jak nie czytasz co ludzie pisza to nie pisz w tym topicu , juz mu powiedzialem co ma zrobic i zrobil juz sobie , nie ma numercja 1 , 2 ,3 i ile tam tego wlozysz bo wiecej nie wsadzis , jest albo 1 albo 0 nic innego nie ma Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baael Opublikowano 4 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2004 baael jak nie czytasz co ludzie pisza to nie pisz w tym topicu , juz mu powiedzialem co ma zrobic i zrobil juz sobie , nie ma numercja 1 , 2 ,3 i ile tam tego wlozysz bo wiecej nie wsadzis , jest albo 1 albo 0 nic innego nie ma dobra wyluzuj, bo 1. net mi sie wiochnął i jak wróciłem poruszyłem kabelek to się dopiero wysłało (dużo wcześniej napisane) 2. "1,2,3... i ile tego włożysz" ile masz slotów PCI? nie denerwuj sie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 5 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2004 komputery nie rozpoznaja baael 1,2,3 itd dla nich istnieje tylko system 1 i 0 wiec nie zaleznie do ktorego pci wsadzisz sobie grafe zawsze bedzie 0 a dla agp 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qbencjusz Opublikowano 5 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2004 Witam Używał ktoś nowych omeg? właśnie wczoraj zainstalowałem i karta na poprzednich ustawieniach (490/660) wiesza się na każdej grze (wcześniej na omegach 2.5.58 chodziło bez problemów).Nie byłoby problemu ale po usunięciu nowych i inastalacji omeg 2.2.58 problem pozostał, zdarzaja sie też problemy z odświerzaniem i rozdzielczością monitora. Próbowałem usunąć resztki nowych nowych omeg za pomocą driver cleaner 3.3 ale to nic nie dało. Jakieś pomysły? Pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ziku Opublikowano 5 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2004 Ja tez wczoraj zainstalowalem nowe omegi ale takich klopotow nie zauwazylem. Powiem wiecej moj gigabyte 9550 (400/500) uzyskal na tych sterach nieznacznie wieksze wyniki w 3dmarkach. Moze przed instalacja tych nowych nie wyczysciles starych driver cleanerem. Poza tym w trakcie instalacji starszych wersji sterow jak juz wczesniej miales zainstalowane nowsze to jest pytanie o zastapienie nowszych wersji niektorych plikow -musisz je zamienic. A jesli wszystkie w/w rzeczy zrobiles to juz chyba reinstal systemu ci pozostal (albo format:)). Pozdro Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Merchaar Opublikowano 5 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2004 ->Raki Powinieneś zmienić rozdzielczość wyświetlania obrazu na 800x600. Przypuszczam, że jest to maksymalna obsługiwana przez twój telewizor. Powinno pomóc. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 5 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2004 ktos w tym topciu mial problem z agp off przy radku 9550 ??? to odpowiedz brzmi zainstalowanie najnowszysch sterow do Nforca jeden user z tego forum mial to samo sapphire 9550 i agp off nowe stery do nforca i dziala , wiec ten ktos kto mial ten problem niech sprawdzi u siebie czy pomogla ta operacja Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grykom Opublikowano 5 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2004 Mam pytanie odnośnie karty "GigaCube GC-R9550GU-C3 Platinium Edition Limited". Wylicytowałem ją za 439zł - http://www.allegro.pl/show_item.php?item=32167490 Pisze tam, że pamięci mają 2.8ns, ale czytałem gdzieś wczesniej, że Rev 2 tych kart to 2.5... Więc jak to jest ? I co sądzicie o tym modelu? Dobry wybór? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...