<SmILek> Opublikowano 12 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2004 no niby mowicie ze brac GB ale najwyzsze wyniki w kreceniu na HISACH lecą :> by delta :D 535/576... niedlugo ktos dobije do 53xx/6xx 8O i to juz grobo powyzej 9600XT aha w arest.pl są GB za 255zł EDIT : KAMIEŃ miałem tez durona 1400 ktory sie bujał na 2600+ na1,45V :) jaka seria :)?? ja mialem MIXIB 0335 :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamien Opublikowano 12 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2004 ten duron to z tego co pamietam to mixib 0337 :) , lata 2600+ ma 1,45.... z tymze ze mam za slaba plytke glowna, u kumpla na abitku nf7s przy 1,65V pruje 2500MHz newsy nowe :D zalozylismy silencera na radeonka gigabyte 9550 -> 1,4V/2,85V.... taktowanie 545/550 no i zjadlo radka 9600pro na sniadanko 14k pkt w 3dm2k1 i 4k pkt w 3dm2k3... jeszcze do fajrantu pol godz to popracujemy nad nim :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lobo0 Opublikowano 12 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2004 no kamien...ladnie ladnie nowy rekordzik :twisted: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bobson37 Opublikowano 12 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2004 Tez mam silencera i zimny radiator mam ciagle koluje potencjometry i biore sie za moda:)) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wałek Opublikowano 12 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2004 tak z czystej ciekawości opłaca sie zmienic radka 8500 64mb na r9550 i go zmodowac do 9600PRO ?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dayus Opublikowano 12 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2004 A ja kupilem se radiator na proca,bo SP-97 musze wyslac do Serwisu i jak juz dostane SP z powrotem bede mial Igloo 2411 na Radka. juz zamowilem tego GB,bedzie we Wtorek,albo nawet poniedzialek. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BiBeR Opublikowano 12 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2004 wałek -> oplaca sie ;) dolozysz z 50-100 zl i masz nowa karte z obsluga dx9 A tak propo, zamierzam sprzedac swojego gecuba xt (rev 1.2 400/600 rv360 2.8ns) Jak sadzicie ile za nia sobie zazyczyc? :P W koncu karty nigdzie juz nie ma, a jak wiadomo to byla najlepsza rewizja :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dayus Opublikowano 12 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2004 @BiBeR - Hmm....400-450zl pociagniesz! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ShachMaT Opublikowano 12 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2004 Wybaczcie, że zapytam (ale ze mnie jest zwykły prostak i osoba totalnie nie znająca się na O/C i operacjach z BIOSami grafik) ale ostatecznie czy kupno GB R9550 128Mb/128Bit i podkręcanie go do GB R9600 jest opłacalne ?? bo tak aktualnie jestem na etapie wymiany nVidii GF2 mx 400 na wspomnianego GB R9550(być może XT) Jeszcze jedno pytanko czy nie będzie problemu z GB R9550 128Mb/128Bit(być może XT) na płycie gł. ASUS P4PE2-X i P4 2.4 GHz ?? Z góry dziękuję P.S. sorka nie chce się człowiekowi czytac 174 stron tematu :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99tomcat Opublikowano 12 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2004 Witam i pytam! Mam sapphire na hynix 5ns i jak podkręcam same pamięci to idą mi ponad 540 a jak rdzeń ustawie na 400 i puszcze maxmem w atitool to dochodzi mi tylko do 520. Dlaczego? Za słaba zasiłka? PS jak na 5ns wynik ponad 540 MHz bez radiatorków to chyba dobry wynik.zdarzały się takie serie saphirków co niby 5ns mają a idą jak 4ns- ciesz sie pewnie w fabryce kości coś sie im pomieszało! a jak przy kręceniu rdzenia max mem spada i na odwrót to prawdopodobnie zasiłka niw wyrabia! ogólnie na dobrych zasiłkach np chieftec'a te same karty maja lepsze wyniki...sam bym mojego feel'a zmienił, tylko mi się żadne 200 zeta nie wala w kieszeni :D jak jakieś drobne znajde to se pewnie kupie :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99tomcat Opublikowano 12 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2004 Wybaczcie, że zapytam (ale ze mnie jest zwykły prostak i osoba totalnie nie znająca się na O/C i operacjach z BIOSami grafik) ale ostatecznie czy kupno GB R9550 128Mb/128Bit i podkręcanie go do GB R9600 jest opłacalne ?? bo tak aktualnie jestem na etapie wymiany nVidii GF2 mx 400 na wspomnianego GB R9550(być może XT) Jeszcze jedno pytanko czy nie będzie problemu z GB R9550 128Mb/128Bit(być może XT) na płycie gł. ASUS P4PE2-X i P4 2.4 GHz ?? Z góry dziękuję P.S. sorka nie chce się człowiekowi czytac 174 stron tematu :wink: 9550xt to robi gecube i to inna liga- rev 1.2 ma taktowanie r9600xt standardowo a jeszcze się kręci- tylko kosztuje tak 400-470 zyla większość z nas ma zwykłe r9550 hisa, saphira lub gb kręcą się co najmniej do 400/500(na dobrych zasiłkach i dibre egzemplarze to do 450/560 dochodzą)- fabrycznie mają 250/400! a r9600 ma 325/400 więc nie ma problema leciutko podgonić gpu :D a jak jesteś zawodnik z lutownicą to pojawiają się opisy v-modów i wtedy to z gb i 9600 xt zrobisz brać gb bo najtańszy i najlepiej sie kręci, tylko nie wiatraczka-trzeba przy kręceniu dorobić.. acha i 36 miechów gwary a nie 24 jak inne! problemów nie powinno byc tylko zasiłka lepiej jak jest przyzwoita a nie jakiś codegen czy megabyte Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LEON2000 Opublikowano 12 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2004 Kamien i Piotres jestem pełen podziwu ;). Nie zaglądałem do wątku bo net mi siadł a tu takie zmiany. Widze że moja wiedza elektroniczna jest w powijakach :P . Może na wieczór przetestuje u siebie mody :). Uszanowanko ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
treack Opublikowano 12 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2004 witam. mam pytanie są może radeony 9550 spepphire z pamieciami 4ns ale hynixa, pytam dlatego że jeszcze nie widziałem szafirków z takimi pamięciami(tylko samsungi) a w arescie podobno takie są przynajmniej tak twierdzi sprzedawca. jeżeli już było to sorki nie bijcie ale zależy mi na szybkiej odpoweidzi a 150 stron to troche dużo. :roll: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
heniek86 Opublikowano 12 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2004 Kto mi zrobi v-moda :?: :?: Jacyś ochotnicy :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mr.Martin Opublikowano 12 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2004 Kto mi zrobi v-moda :?: :?: Jacyś ochotnicy :D nikt ci do konca nie zrobi bo jeszcze do konca gigabyte nie jest rozpracowany - sam vmod rdzenia nic ci nie da gdyz pamieci padaja , trzeba poczekac az ktos rozprauje caly vmod ( razem z pamieciami) wtedy bedzie mozna przestapic do dzialania i przerabiania Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twój Pan Opublikowano 12 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2004 Moim zdaniem przydało by się jeszcze opracować dodatkowe zasilanie do karty (coś ala 9500/9700/9800/x800), bo przy mocno podniesionych napięciach i sporo wyższych taktowaniach może już powoli brakować pradu :) PS czekam na vmem :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
heniek86 Opublikowano 12 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2004 Na początek obejde się bez vmem moda Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EmperoR_2001 Opublikowano 12 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2004 Mam takie pytanko wiem że zadawane sto razy ale temat ma masę stron :) Kupiłem gigabyte 9550 i teraz jakie stery odblokowują podkręcanie? Wiem że najlepiej biosem ale wpierw chce sprawdzić czy karta pracuje stabilnie :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mr.Martin Opublikowano 12 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2004 Na początek obejde się bez vmem moda to po co ci vmod rdzenia - przecierz bez vmoda pamieci tylko pogarsza podkrecanie :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
heniek86 Opublikowano 12 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2004 to po co ci vmod rdzenia - przecierz bez vmoda pamieci tylko pogarsza podkrecanie :) Jakbyś przeczytał to co napisał pioters to byś wiedział ze jest w pełni opracowany vmod i chipsecik podkręca sie bez obnizania pamięci, Kilka postów wyżej albo na poprzedniej stronie. Miłej lektóry. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lobo0 Opublikowano 12 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2004 Na początek obejde się bez vmem moda to po co ci vmod rdzenia - przecierz bez vmoda pamieci tylko pogarsza podkrecanie :) Mr.Matrin chyba jestes troche do tylu z wiadomosciami :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mr.Martin Opublikowano 12 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2004 Na początek obejde się bez vmem moda to po co ci vmod rdzenia - przecierz bez vmoda pamieci tylko pogarsza podkrecanie :) Mr.Matrin chyba jestes troche do tylu z wiadomosciami :) Hmm , jakby tak bylo to bym prosil o jakies wiadomosci ktore przeoczylem ? tzn co zrobic aby gigabyte poprzez vmoda rdzenia nie powodowalo spadku podkrecania pamieci Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
heniek86 Opublikowano 12 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2004 Nalerzy zwiekszyć vddq czy coś takiego. Opracowanie powinno niedługo się pojawic. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fr3zer Opublikowano 12 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2004 Mam takie pytanko wiem że zadawane sto razy ale temat ma masę stron :) Kupiłem gigabyte 9550 i teraz jakie stery odblokowują podkręcanie? Wiem że najlepiej biosem ale wpierw chce sprawdzić czy karta pracuje stabilnie :D omegi a sa tu http://www.omegadrivers.net/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dayus Opublikowano 12 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2004 acha i 36 miechów gwary a nie 24 jak inne! co z tego,ze 36! Jak chce sie zrobic porzadny vmod to i tak gwara "sie kończy" A mzoe jest na to sposob,zeby przykleic czyms? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mr.Martin Opublikowano 12 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2004 Nalerzy zwiekszyć vddq czy coś takiego. Opracowanie powinno niedługo się pojawic. a to ze trzeba zwiekszyc to ja wiem tylko ze narazie nic sie tego typu nie pojawilo a jak sie nie pojawilo to nie ma co robic na razie vmoda GPU bo to i tak nic nie da Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99tomcat Opublikowano 12 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2004 acha i 36 miechów gwary a nie 24 jak inne! co z tego,ze 36! Jak chce sie zrobic porzadny vmod to i tak gwara "sie kończy" A mzoe jest na to sposob,zeby przykleic czyms?jeśli chodzi o lutowanie to sie nie znam ale słyszałem,że jak się to delikatnie zrobi to da się to też ładnie odlutować i nie bardzo widać-trzeba mieć odciągacz cyny czy coś w tym rodzaju ja czekam na vmod ołówkiem(ktos sie już gb bawił czekam na hisa!)- moze i mniej daje ale wystarczy gumka jak karta padnie i na gware ją. poza tym przy moim konfigu i zasiłce to i tak nie musze mieć 500/600! tak koło 450/560 by mnie urządzało :twisted: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
heniek86 Opublikowano 12 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2004 no Vdd mod dziala przeciez, teraz pracujemy nad Vmem modem :) , bierz gigabyte bo pamiatki na 100% hynixy 4ns i jakosc wykonania tez dobra, a dzieki modom karta rozwija skrzydla.... pokazalem chlopakom z roboty te mody, to pobiegli do spedycji i wzieli radka 9550 od gigabyte, standard szedl 415/520, klepnelismy Vgpu/Vdd moda 1,32V/2,7V i idzie 510/520 3dm2k3 przerchodzi bez artow, bylo 1,4/2,82V i 550MHz na rdzieniu ale radiator goracy byl ze palca przytrzymac nie dalo sie :) Mr.Martin czy ty napewno czytasz te posty. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lobo0 Opublikowano 12 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2004 Wlasnie od 30 min. smigam z nowym VDDQ = 2.55 V :banan: :lol: Wkrotce dodam dokladny opis do mojego topicu o v-modzie Gigusia :-) Dla niecierpliwych (instrukcja przedpremierowa) : Do pinu "6" LM324M przylutujcie potencjometr 5K , ustawcie rezystancje na starcie 2K . Teraz obnizajcie opor potencjometru . VDDQ mierzymy w tym samym miejscu co w karcie Sapphire. Olowkiem tez sie da - zakreskujcie rezystor o ozn. "100" przy 7 nozce LM324M . PS. kamien , kochaniutki - juz sie nie mecz z tym datasheetami - rzuc je i lap sie za lutownice :lol: !!! Na Vmem pewnie tez zrobie. Mam nadzieje ze Wiecie o co chodzi - np. gdy VGPU =1.30 V to VDDQ ustawcie na wartosc 2.6 V itd. Jutro czekam na wasze relacje z PRAWDZIWEGO krecenia GB 9550 ! :lol: pozdr. piotres Mr.Martin widze ze nie bardzo u Ciebie z czytaniem ze zrozumieniem :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mr.Martin Opublikowano 12 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2004 Wlasnie od 30 min. smigam z nowym VDDQ = 2.55 V :banan: :lol: Wkrotce dodam dokladny opis do mojego topicu o v-modzie Gigusia :-) Dla niecierpliwych (instrukcja przedpremierowa) : Do pinu "6" LM324M przylutujcie potencjometr 5K , ustawcie rezystancje na starcie 2K . Teraz obnizajcie opor potencjometru . VDDQ mierzymy w tym samym miejscu co w karcie Sapphire. Olowkiem tez sie da - zakreskujcie rezystor o ozn. "100" przy 7 nozce LM324M . PS. kamien , kochaniutki - juz sie nie mecz z tym datasheetami - rzuc je i lap sie za lutownice :lol: !!! Na Vmem pewnie tez zrobie. Mam nadzieje ze Wiecie o co chodzi - np. gdy VGPU =1.30 V to VDDQ ustawcie na wartosc 2.6 V itd. Jutro czekam na wasze relacje z PRAWDZIWEGO krecenia GB 9550 ! :lol: pozdr. piotres Mr.Martin widze ze nie bardzo u Ciebie z czytaniem ze zrozumieniem :lol: Dzieki - widac ze ostanio oczki juz nie te :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...