Pan_Borowik Opublikowano 30 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2004 A gdzie w takim razie najtaniej ASUSA dostanę? Bo Komputronik, czy PCProject to ok. 320zł, a to już w porównaniu do GB spory odrzut cenowy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 30 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2004 cena GB juz skoczyla do poziomu Asusa.Nie znajdziesz chyba taniej niz 320. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaDas Opublikowano 30 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2004 Hej ludziki, patrzcie co sie pojawilo w komputroniku: http://sklep.benchmark.pl/pelny_15015.html Radeon 9550 XT Gigacube Extreme rev 1.2 128MB + DVI / tv-out 128-bit Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pan_Borowik Opublikowano 30 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2004 @OrGiUsZ: W esc.pl GB jeszcze 290zł kosztuje, ASUS 309zł. Chyba jednak tam zakupię, jutro jeszcze na spacer po Szczecinie się przejdę, a jak nie znajdę nic to w esc kupuję. @MaDas: niby to 1.2, ale nic o pamięciach nie napisali. Taktowania w sumie też jak dawniej, ale z drugiej strony CS'a nie ma (a przynajmniej nie napisali). EDIT: Już zamówiona. Kupował ktoś wysyłkowo w ESC? Długo idzie? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99tomcat Opublikowano 30 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2004 kurde jak patrze,że miesiąc temu dałem w komputroniku za hisa +radiatorki 350, a teraz za 410 jest gecube rev 1.2 to troche sie frustruje!!! z drudiej strony gb za 260 tez sie kończą a to dopiero była okazja! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr_the Opublikowano 30 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2004 musze cię zmartwić nieraz nie dochodzi jak nie mają koledze z forum nie przysłali GeCube 1.2 bo się skończyły a kaskę trzymali chyba z dwa tygodnie ale jak mają to pewnie szybko dostanieszn :lol: :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_freddie_ Opublikowano 30 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2004 Hej ludziki, patrzcie co sie pojawilo w komputroniku: http://sklep.benchmark.pl/pelny_15015.html Radeon 9550 XT Gigacube Extreme rev 1.2 128MB + DVI / tv-out 128-bit Ciekawe, skąd to wzięli.... i czy to rzeczywiście mają 2,8ns P.S. Znalazłem ciekawą aukcję: http://allegro.pl/show_item.php?item=35763130 W opisie brak taktowań i jaki to rev (choć jest, że pamięci 3.3ns i GPU RV350), ale ciekawostką jest to, że w zestawie jest: Power DVD 5, Counter Strike Condition Zero - czyli jak w Rev 1.2 - zresztą opakowanie na zdjęciu też z tej wersji.... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tolman Opublikowano 30 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2004 Zakupiłem Radeona Gigabyte 9550 128/128. Czy na 325/500 będzie chodzić stabilnie bez wentyla na rdzeniu i doklejania radiatorów na pamięci? taq bez problemu bedzie chodzil 8) No i się pojawił problem. Przy defaultowych ustawieniach taktowania rdzenia i pamieci hl2 w 800x600 w high detalach chodzi bez problemu. Po podkręceniu do 325/500 hl2 zwiesza się po kilku sekundach. Mieniać BIOS czy doklejać radiatory i dokupować wentyl na radiator? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
limerro Opublikowano 30 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2004 mam pytanie - mam tego Gigabyte 9550 128 bit i wykrywa mi pod Win XP SP2 PL jako dwie karty graficzne - R9550 i R9550 Secondary - tez tak macie ? Dziwne to :/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wamak Opublikowano 30 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2004 mam pytanie - mam tego Gigabyte 9550 128 bit i wykrywa mi pod Win XP SP2 PL jako dwie karty graficzne - R9550 i R9550 Secondary - tez tak macie ? Dziwne to :/ Na win XP SP1a też tak mam i sam jestem ciekaw na co ta secondary. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 1 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2004 @tolman bardziej bym stawial na montaz wentylatora na tym radiatorze.pasywne chlodzenie jest mile widziane przy standardowym taktowaniu.pamiec chyba sie zbytnio nie grzeje przy 500.chyba. @limerro zwiazane jest to chyba z wejsciem dvi.nic ponad norme raczej.... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BiBeR Opublikowano 1 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2004 mam pytanie - mam tego Gigabyte 9550 128 bit i wykrywa mi pod Win XP SP2 PL jako dwie karty graficzne - R9550 i R9550 Secondary - tez tak macie ? Dziwne to :/ Wszystko w normie, to zaleta drugiego ramdaca :D Pierwsza masz monitor, a secondary dajesz tv i ogladasz sobie na tv divixa a na monitorze piszesz na forum albo grasz w nfsa :P A ten gecube 1.2 to wyglada na pierwsza serie z pamieciami 3.3 Etrontecha - syfiaste i padaly czesto. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SzymonTER Opublikowano 1 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2004 Witam, niedawno przesiadłem sie z r9100 sapphire na r9550 sapphire (szyna pamieci 128bit, pamieci hynix 5ns). I mam problem. Otóż od razu zacząłem podkrecać karte i uzyskałem na niej 375mhz rdzeń (na 400 mam spadek wydajności) i 270 pamięci. Karte testowałem cały czas w środowisku 3d i nie zauważułem żednych błędów w wyświetlaniu grafiki, a testowałem różnymi benchmarkami 3d oraz grami. Po podkręcaniu spokojnie zająłem się normalnym życiem na PC. I co się okazało. Że mam kropki w windowsie. Objawia sie to pojedyńczymi kolorowymi pixelami na czcionkach. Zastanawiam się czy to nie wina sterowników (omegi 2.5.90, czy pozostałości po kilku sterownikach których nie odinstalowywałem :P, a może po prostu pamieci nie wytrzymują takiego taktowania ). Dziwi mnie tylko że problem pojawia się w środowisku 2d kiedy karta nie jest obciążona :/ Dodam ze karta napewno się nie przegrzewa. Na pamięciach mam miedziane radiatorki + nawiew na nie. Poradźcie coś... A i jeszcze dodam ze brat ma podobną karte tylko na hynixach 4ns i ma podobny problem. A i te kropki na czcionkach pojawiają sie głównie w wordzie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Albin77 Opublikowano 1 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2004 @BiBeR Moze wytłumaczysz jak dokladnie to ustawic ? Bo ja próbowałewm już różnych ustawień i nie moge odpalić w sposób taki zeby na TV można było oglądać divx-a a na monitorku robić inne sprawy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pan_Borowik Opublikowano 1 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2004 Witam, niedawno przesiadłem sie z r9100 sapphire na r9550 sapphire (szyna pamieci 128bit, pamieci hynix 5ns). I mam problem. Otóż od razu zacząłem podkrecać karte i uzyskałem na niej 375mhz rdzeń (na 400 mam spadek wydajności) i 270 pamięci. Karte testowałem cały czas w środowisku 3d i nie zauważułem żednych błędów w wyświetlaniu grafiki, a testowałem różnymi benchmarkami 3d oraz grami. Po podkręcaniu spokojnie zająłem się normalnym życiem na PC. I co się okazało. Że mam kropki w windowsie. Objawia sie to pojedyńczymi kolorowymi pixelami na czcionkach. Zastanawiam się czy to nie wina sterowników (omegi 2.5.90, czy pozostałości po kilku sterownikach których nie odinstalowywałem :P, a może po prostu pamieci nie wytrzymują takiego taktowania ). Dziwi mnie tylko że problem pojawia się w środowisku 2d kiedy karta nie jest obciążona :/ Dodam ze karta napewno się nie przegrzewa. Na pamięciach mam miedziane radiatorki + nawiew na nie. Poradźcie coś... A i jeszcze dodam ze brat ma podobną karte tylko na hynixach 4ns i ma podobny problem. A i te kropki na czcionkach pojawiają sie głównie w wordzie. Powiem ci, że z moim Sapphirkiem też tak było (4ns Hynix), obniżenie taktowań załatwia sprawę (u mnie załatwiło, ale wynik o/c był słaby więc karta już sprzedana. Czekam na ASUSA teraz. Swoją drogą, wczoraj go wieczorem w ESC zamówiłem, a dzisiaj rano dostałem maila, że cena spadła z 319 do 295 :D i mam mniej do zabulenia. Ciekawe czy niżej poleci jeszcze :?: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ManiekB Opublikowano 1 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2004 @BiBeR Moze wytłumaczysz jak dokladnie to ustawic ? Bo ja próbowałewm już różnych ustawień i nie moge odpalić w sposób taki zeby na TV można było oglądać divx-a a na monitorku robić inne sprawy. A sprawdzałes to http://www.benchmark.pl/artykuly/porady/ko...i/strona-1.html Jest ładnie opisane i działa Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
limerro Opublikowano 1 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2004 dzieki wielkie za odpowiedz , juz myslalem ze cos sie pierdzieli miedzy karta a systemem ;) a w ogole takie pytanko moze by mi ktos podeslal biosika do Gigabyte 9550 128 bit - najlepiej taki co by chodzil na standardowym chlodzeniu, bo cisze sobie cenie ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Albin77 Opublikowano 1 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2004 Własnie mam wszystko poustawiane w ATT i jakoś dalej nie wiem w jaki sposób odpalić żebym mogł na TV ogladać w pełnym ekranie np film divx czy jakiś DVD a na monitorze robił dalej swoje głupoty. Może ktos to wytłumaczyć? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzik86 Opublikowano 1 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2004 @boroveeK wiesz ile czesu trza czekac na dostawe ? no i jak dostaniesz to odrazu mow co i jak :) ps. dziwie sie ze wogole chcialo ci sie chodzic i szukac po szczecinie tego asusa, sam tam mieszkam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BiBeR Opublikowano 1 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2004 Do tego nie potrzeba zadnych opisow i Ati tray tools :P Robisz tak jak na fotce, na drugim ekranie prawym guzikiem, zaznaczasz ptaszkiem jak na zdjeciu i dajesz zastosuj. Na tv pojawi Ci sie ekran drugi. Teraz odpalasz film i przeciagasz w prawo (mozna ustawic ze w lewo) Znika Ci na monitorze a pojawia sie na tv, to jakby 2 ekrany, polowke masz na monitorze, polowke na tv. Ja mam tv po prawej stronie wiec przesuwam na prawo, jak masz po lewej poszukaj w opcjach zebys przeciagal na lewo, bedzie wygodniej :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Albin77 Opublikowano 1 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2004 Faktycznie nie potrzeba ATT wystarczy zrobić tak jak wyżej kolega napisał. Tylko u mnie jeszcze należy zmienić ekran dołaczony na ekran podstawowy.Bo inczej nie widać w oknie odtwarzania nic. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pan_Borowik Opublikowano 1 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2004 @boroveeK wiesz ile czesu trza czekac na dostawe ? no i jak dostaniesz to odrazu mow co i jak :) ps. dziwie sie ze wogole chcialo ci sie chodzic i szukac po szczecinie tego asusa, sam tam mieszkam Właśnie mi się nie chciało, bo stwierdziłem, że pewnie i tak około 320 w sklepie zabulę, więc ESC. A tu dzisiaj niespodzianka, cena w dół, więc nic tylko brać. Jak z gościem gadałem to powiedział że na składzie mają i wyśle jak tylko kasa dojdzie (czyli jutro, bo przelew robiłem popołudniu). Mam nadzieję, że przed weekendem poczta się wyrobi, bo mój zastępczy GF2MX (64bit :!: ) nie pozwala mi się nacieszyć pięknem Half Life (mimo że w 800x600 i medium chodzi zadowalająco 8O , to się nazywa optymalizacja) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzik86 Opublikowano 1 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2004 @boroveeK no to extra ,bo ja przy Duron1,2 , 384sdr,geforce256 32sdr nawet nieprobuje , ale tak po swietach planuje jakies zakupy(radoslaw 9550), takze zobaczymy ps. sorry za lekki offtopic Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość jurasjo Opublikowano 1 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2004 Panowie ale recenzję na benchmarku walnęli tego gecuba 9550xt ile da sie wycisnąć z tych pamięci 3,3 i z rdzenia. napisali że max to 450/600 ale da się jeszcze podnieść ? mam szansę dorwac takiego być może za 390 pln Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Peter_82 Opublikowano 1 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2004 @OrGiUsZ Ale nie napisales mi ile dalo Ci MHz-ow zalozenei radiatorkow na pamieci. nie wiem czy sie oplaca w to bawic. zmienilem radiator na pentagrama QVC-100 i zostal mi stary Titan moze jego potne :) i beda radiatorki :) Asus A9550 Ge kosztuje w actionie 230 zl netto a gigabyte 9550 kosztuje 232 zl w pronoxie netto. sami wybierajcie co kupowac. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarson Opublikowano 1 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2004 Mam nastepujacy problem.W niedziele kupilem sobie Radka 9550 Gigabyte`a 128 bit.Dzis chcialem wgrac bios od 9600ez FLASHROMem v.2.4(wszystko wedlug opisu z forum) bo OMEGI ani D.N.A. nie odblokowywuja mi mozliwosci krecenia.Wpisuje flashrom -p -f 0 nazwabiosu.bin i wyskakuje mi: ERROR block protect is not disabled .Szukalem podobnego problemu na forum ale nie moglem nic znalesc.Prosze o wyrozumialosc i pomoc.Z gory dzieki. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pan_Borowik Opublikowano 1 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2004 @ Peter_82 Ty na swoim ASUSie 450 na rdzeniu masz na tym standardowym wiatraczku? Jeśli tak, to mocno się grzeje? Jak gorące są radiator (ten na rdzeniu) i rdzeń z drugiej strony karty? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ower_lolek Opublikowano 1 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2004 A moze podał byś linka do tego sklepu gdzie ten asus jest za 230 zł netto :D I czy to jest napewno werja 128 bit bo jak nie to kicha narazie na komputroniku widziałem ale to była za 325 :/ A co do tego core to z tego co ja wiem to 450 sie osiąga na normalnym chlodzeniu które sobie raczej radzi z temperaturą :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ragemus Opublikowano 1 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2004 Witam. Wiem ze prawdopodobnie temat zostal juz poruszony, ale niemoglem przekopac sie przez te wszystkie strony. W takim razie mam prosbe do kogos, kto posiadal taka karte jak ja(Gainward GF3 TI/450 GS) i przesiadl sie na radka 9550 aby podzielil sie wrazeniami. Czy w grach takich jak Call od Duty, FIFA 2005 czy MOH nastapil spadek wydajnosci?? Na swojej karcie osiagam 9900 markow w 2001SE i nie chcialbym utracic takiej wydajnosci w grach na dx8. W dooma 3 gram 800x600 w low, ale z cieniami, czy na sprzecie jak w opisie moge liczyc na 800x600 medium w przypadku radka? No i ostatnie pytanie: widzialem w sklepie znak.pl asusa z pasywnym chlodzeniem, a wczesniej byly z wentylatorami(oczywiscie mowie o 128bitowych), ktore oplaca sie brac bardziej? A moze gigabyta? Pozdrawiam wszystkich i dziekuje z gory za odpowiedzi. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lobo0 Opublikowano 1 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2004 poczujesz duuuuuza roznice :) zwlaszcza w dx9 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...