Pan_Borowik Opublikowano 8 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2004 Musze przyznać, że twój wynik w marku 2003 jak na takie ustawienia karty jest conajmniej marny. Ja przy 415/580 mam o 900 wiecej. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
greg505 Opublikowano 8 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2004 Chyba dlatego ze odpowiedzieliscie po moim poscie nie mam opcji usun :( Bedzie sie tym musial zajac moderator bo ja nie dam rady. A powinienem sie bac drgan? Jak przyloze reke faktycznie delikatnie czuc ze wibruje ale nie jest to zbyt silne zjawisko. 3dmark 03 (chociaz nie lubie testow) default 1720pkt 415/550 2683pkt No rewelacja to to chyba nie jest :( hmmm zastanawia mnie czemu masz taki niski wynik 8O ja u siebie na ustawieniach 393/550 mam 3450, dziwne...moze zmien timingi :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamien Opublikowano 8 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2004 zmien timingi i podkrec proca ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wamak Opublikowano 8 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2004 A ja myślę looka, że mzsz coś skopane w konfiguracji systemu, wynik w 3dmark 2003 nie zalezy za bardzo od procesora, prędzej bym winił pomieszanie w sterownikach albo jakieś nietypowe ustawienia. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
looka Opublikowano 9 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2004 W sterowniku grafiki ustawione mialem na stale antyaliasing x2 filtrowanie anizotropowe x2 Po ustawieniu na "zalezne od aplikacji" wynik w `03 skoczyl na 3160. Ale to chyba nadal nie to? Sterowniki to przerabiane catalysty tak by dalo sie krecic. Omegi probowalem wczesniej ale podczas gry w nfs u2 chodzilo plynnie a co jakies 10 sek na chwile sie zacinalo i znow chodzilo plynnie. Na tych nie mam tego problemu. A co do krecenia proca to nie umiem tego zrobic :P Plyta ma staly dzielnik na PCI/AGP ;/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Linoge Opublikowano 9 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2004 zmieniasz fsb na 166 i smiga i ale 3.1k w 2k3 to juz nie jest chyba zle .... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pan_Borowik Opublikowano 9 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2004 @ Piotres- V-MOD klasyczny i ołówek przetłumaczone i stronka z nimi zrobiona. Daj jakiegoś maila, czy coś, żebym ci to mógł przesłać. V-MEM i V-DDQ prawdopodobnie w weekend zrobię, chociaż nie napewno, zależy jak czas zagospodaruję. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misiu_konin Opublikowano 9 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2004 Witam czy codegen 300 pociagnie 9550 extreme?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LK Opublikowano 9 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2004 Witam czy codegen 300 pociagnie 9550 extreme?? Delikatnie moze uruchomisz go ale z oc bedzie ciezko ... zainwestuj troche w zasilacz bo predzej czy pozniej sie przejedziesz 8) EOT :) Probowalas juz ktos te nowe omegi ?? Warto zmieniac z 2.50.90 :?: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misiu_konin Opublikowano 9 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2004 tak 2 mc pochodzi?? i nie bedzie OC Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misiu_konin Opublikowano 9 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2004 Chieftec 360w na serwis poisszedl ina starym codegenir chodze Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piovra Opublikowano 9 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2004 witam Szukalem wszedzie ale nie moge nigdzie znalezc opisu do vmoda do 9550xt rev 2 z pamieciami 2,5 hynix. Pomoże ktoś??????????? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Albin77 Opublikowano 9 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2004 A ja dalej szukam biosu od 9600pro tylko na Hynixa 5ns. I jeszcze chodzi mi o konkretne wartości timingów pamięci jakie można ustawić żeby karty nie ululać (czyt.zesuć,zniszczyć,zabić,ubić itp.) :D Jeżeli Ktoś Posiada To Będę Wdzięczny :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vienio Opublikowano 9 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2004 Jak patrze na wasze wynik to wydaje mi sie ze moj powinnien byc troche lepszy. Mam w 3DMark2003 - 3222pkt. co zrobic zeby troche go polepszyc? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grudzio Opublikowano 9 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2004 Ja bym zmienił magistrale na 200Mhz ale pewnie masz zablokowany mnożnik więc bedzie cięzko. Większa przepustowość pamięci Ram wplynie na wynik. Karte masz już porządnie wykręconą. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vienio Opublikowano 9 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2004 mnoznik mam odblokowany sproboje podciagnac, a zmiana timing duzo pomoze? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Baxter Opublikowano 9 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2004 Witam - ja z takim małym problemikiem. Przeglądałem wpisy ale nie wszystkie bo duzio ich jest :), nie zauwazylem by ktoś miał taki problem, ale jak się powtorze to sorry. Chodzi o to że mam ATI Radeona 9550 (Gigabyte) 128... 4 ns Hynix. Direct X - 9.0b lub c - to nic nie zmienia Płyte główną mam K7S5A v.1.0 (chyba) z chipsetem SiS735 - no nowość to nie jest :? Wszystko mam poinstalowane, sterowniki z płytki i dx Problem polega na tym - pod XP: -nie moge odpalić 3DMarka2001 i 2003 - pisze: Direct3D initialization failed. -nie da rady zainstalować sterowników omegi pod Me: -3DMark2003 tak samo nie odpala, natomiast 2001 odpala ale przy Game 4, Fill Rate, High Polygon Count się wiesza program i tylko trzech króli pomaga :( -próbowałem zainstalować sterowniki omegi w nadziei że to coś zmieni, ale nie dało się też zainstalować (plik rad_w9x_omega_2637) - ostatecznie wyskakuje mi błąd: Błąd INF, nie odnaleziono sterownika ekranu... Dodam że z ciekawości odpaliłem Dooma3 i poszedł, szarpało troche bo grafika nie podkręcana i na High, ale działał - wtedy już się zgubiłem totalnie. Czy może mi ktoś poradzić o co tu chodzi ? :cry: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
schiedel Opublikowano 9 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2004 a ten ecs nie ma przypadkiem agpx4?? moze to jest powod Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Baxter Opublikowano 9 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2004 no chyba ma tylko x4 - ale zdawało mi się że karta obsługuje wszystkie prędkości do x8 - wiec chyba nie to bo tak to by pewnie w ogole nie ruszyła - chyba że się myle, nie wiem :? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LEON2000 Opublikowano 9 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2004 Polecam te drivery Omega Drivers 2.5.90 i przeinstalować marki. Na tej płycje ten radek działa 8) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wamak Opublikowano 9 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2004 Wg producenta karta działa na agp 4x i 8x. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CriXu Opublikowano 9 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2004 u mnie np. radek nie chodzil na MSI KT4AV-L (sprawdzalem na 2 takich plytach) pozniej sprawdzilem na starszej plycie shutle i tam bylo tylko AGP x4 i chodzila jak powinnna... mozliwe ze nie ze wszystkimi markami plyt chodza...cholera wie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wamak Opublikowano 9 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2004 U mnie dla odmiany system nie wstaje ze wstrzymania systemu S3( na geforce nie było problemu ), a u kumpla na tej karcie jest wszystko w porządku z S3, tylko ma płytę innej firmy. Gigabyte nie postarał się z R9550 pod względem kompatybilności. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grudzio Opublikowano 10 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2004 mnoznik mam odblokowany sproboje podciagnac, a zmiana timing duzo pomoze? Tez mam athlona XP 2000+, ciekawy jestem ile z niego max wyciagnąłeś? Jeżeli masz go ustawionego na 12.5x166 to powinien isc na 10x200, 10.5x200 a nawet 11x200 Ja na razie testuje optymalne ustawienia i ide powoli z magistrala do gory. Na razie 10x209 Vcore 1.775V Jak ustawisz magistrale na 200 Mhz to twoje pamieci powinny chodzic przy CL2.5-3-3-7 ale nie pojda wiecej niz na magistrali 220Mhz jeżeli sa to zwykle Kingmaxy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Freemen Opublikowano 10 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2004 Mam problem. Wczoraj kupiłem kartę jak w tytule Gigabyte Radeon 9550 128/128 4 ns, nową. Włączyłem na niej underground'a 2. Na starcie wyskakuje mi błąd, w którym pisze , że akcelerator musiał zostać zrestartowany, i dopiero wtedy zawieszona gra zaczyna dalej chodzić. Mam zainstalowany Catalyst 4.11. Czyli najnowszy. I nie wiem co się dzieje, dlaczego tak się dzieje. Wcześniej przy catalystcie 4,9 wogóle jakieś brzydkie tekstury miałem w UG 2. Czy to może być wina fizyczna karty, a może przy tej karcie tak jest z tą grą? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Baxter Opublikowano 10 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2004 już chyba wszystko działa - nie wiem jak to zrobiłem szczerze mówiąc - może faktycznie przez reinstalacje tych sterowników omega - ale jedno dalej pozostaje dla mnie zagadką - czemu 3DMark03 nie chce odpalić ?? Direct3D initialization failed - nie rozumiem Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TovoT Opublikowano 10 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2004 Właśnie sobie kupiłem Karte Radoen 9550 Sapphire 128/128 z pamiątkami Hynixa patrzyłem cyfre po myślniku i było tam -H co to znaczy?? Chce się dowiedzieć jaki mam czas ostępu do pamięci ale nie wiem jak to sprawdzić. Próbowałem AIDA32 i SiSoft Sandrą ale nic tam nie pisze? Mo żecie mi powiedzieć co to znaczy?? Ahja, i jeszcze jedno, jak nie zainstaluje sterów do karty to pojawiają mi sie dziwne paski na monitorku, a jak zainstaluje starsze niż 4.12(beta) to wogóle mi sie Winda wiesz. Mam oddać karte czy to moze wina zasilacza (mam stary zasilacz Megabajta 300W)?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RAZOR Opublikowano 10 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2004 A ja mam taki proposal do wszystkich, jako że to dopiero poczatek 191 strony to - ZAJEFAJNIE BY BYŁO JAKBYŚCIE PODALI WYNIKI OC DLA SWOICH MODELI KART. Chodzi mi oto aby kiedy poraz 100000 wejdzie ktoś i spoyta "Na ile moge podkręcić swoja kartę" to zamiast zjechac go za lenistwo w czytaniu, będzie można takiego delikwenta odesłać na 191stronę i niech sobie zobaczy ...zresztą nam też się to przyda. Proponuję 3 kategorie: - Całkiem bezpieczne - Max bez V-MOD - Max ze wszystkimi modyfikacjami. no to zacznę.... skromnie :wink: Gigabyte R9550 128MB 4.0ns 128bit. - Całkiem bezpiecznie : 300/500 (rdzeń/pamięć) - Max bez vmod : 350/510 (więcej nie próbowałem) - Max bez vmod : Nie robiłem vmodów i nie zamierzam. AHA - INFO DLA WSZYSTKICH POSIADACZY "zasiłek 300/350W - codeszit" - jeżeli na ustawieniach które są opisane jako bezpieczne macie jakieś problemy to jazda do sklepu po choćby najtańszego Chiefteca. --- jak zainstaluje starsze niż 4.12(beta) to wogóle mi sie Winda wiesz. Mam oddać karte czy to moze wina zasilacza (mam stary zasilacz Megabajta 300W)?? Zasiłka... a jakże - przecież to oczywiste :? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaDas Opublikowano 10 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2004 Gigabyte R9550 128MB 4.0ns 128bit chłodzony przez wiatrak 80x80 na śledziu - Całkiem bezpiecznie : 400/520 (rdzeń/pamięć) - Max bez vmod : 417/536 - Max z vmod : Bez vmodow mi starcza :roll: Co to znaczy "całkiem bezpieczne" według Ciebie RAZOR, bo dla mnie całkiem bezpieczne to taktowania maxymalne (które nie wyświetlają artefaktów i nie powodują zwiechy systemu) obniżone o kilka mhz. U mnie np wystarczy, że ustawie pamięci na 540 i mam już lekkie arty w 3dmarkach, 417 i 536 to max znalezione przez Ati Tool. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RAZOR Opublikowano 10 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2004 Co to znaczy "całkiem bezpieczne" według Ciebie RAZOR...Hm... bardzo dobre pytanie zadałeś, bo wszyscy wiemy że to pojęcie bardzo względne. Dla mnie bezpieczne to takie, przy którym mamy swiadomość że karta jest rock stable i nie zarzynamy jej taktowaniami. I w tym zawierają się 2 podejścia - które sam dobrze określiłeś - chłodzenie default/ lub modyfikowane. Ja pisząc o swoich 'bezpiecznych taktowaniach' pisałem jakie taktowanie bez ryzyka można uzyskać na standardowym chłodzeniu, Ty podając swoje 'bezpieczne taktowanie' zaznaczyłeś że z dodatkowym wiatrakiem. I myślę, że każdy powinien własnie tak to rozgraniczać. BTW. Jak to zamontowałeś??? tzn. tą 80'ke bo za 2 godziny ide do sklepu i kupuję takie cosik - myślę że z jednej strony oprę wiatrak o slot PCI pod grafą , a z drugiej docisnę śledziem przykręconym poziomo. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...