Skocz do zawartości
Luc312

Radeon 9550 Cz. I

Rekomendowane odpowiedzi

Jeśli chciałbym podkręcic swojego GB Radeona 9550 na 400/500 to musze zmieniać radiator na karcie ?

Podkręcenie czego bardziej zwiększa wydajnośćw grach: GPU czy Ram karty ?

I odpowiedzcie wkońcu na jakich ustawieniach 3dmarka 01 testujecie karty?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W takim razie jaki cooler zamontować. Ja nie wiem. Może zaproponujecie najlepszy do radiatora Gigabyta R 9550 ? Cena nie gra roli tylko prostość i skuteczność po zapontowaniu.

Podkręcenie czego bardziej zwiększa wydajnośćw grach: GPU czy Ram karty ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie wiem jak was ale mnie tego typu aukcje doprowadzaja do szalu http://www.allegro.pl/show_item.php?item=36146502 sprzdaja podkrecone 9550 jako 9600xt!!! z tego co wiem to pelen xt ma ramy na 600mhz. takie aukcje powinni zamykac!!! to jest wprowadzanie ludzi w blad. i jeszcze porownywanie do xt szok. wyciagaja kase od lamerow. nienawiedze tego

Wczoraj napisałem do wszystkich co kupilu u tego oszusta maile.

Opisałem co i jak :)

Własnie dotarłem do końca wątku uff :)

Po ostatniej wpadce (popsułem MSI 9800pro) chyba kupie sobie tego ASUSA GE. Chyba najlepszy wybór i cena 300zł brutto nie jest jeszcze taka wysoka.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wlasnie dzis mialem sobie kupic 9550 i zasilacz tylko nie miali na sklepie mialem brac GB ale dobrsze ze ich nie bylo i chyba sobie weme AsusaGE i tu mam tearz pytanko te asusy chodza juz z pamieciami 4ns??bo te starsze chdzily z 5 wlasnie nie wiem??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wlasnie dzis mialem sobie kupic 9550 i zasilacz tylko nie miali na sklepie mialem brac GB ale dobrsze ze ich nie bylo i chyba sobie weme AsusaGE i tu mam tearz pytanko te asusy chodza juz z pamieciami 4ns??bo te starsze chdzily z 5 wlasnie nie wiem??

To zależy jakie dostaniesz musisz sprawdzać w sklepie ktore maja jakie pamiątki.

http://allegro.pl/show_item.php?item=36829626

A to chlodzenie ?? Warto je zamontować??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jakbys poczytal 3 czy 4 strony w tyl to bys wiedzial (moj post) ze asusy na 4ns kreca sie tak samo jak na 5 (czyli zaje***) u mnie max 600, ale radiatorkow nie mam wiec 580 bez.

Co do wczesniejszego pytania o 3Dmarka to testujemy tylko na ustawieniach DEFAULT, bo inaczej porownywanie wynikow nie ma sensu.

@Tovot: poszukaj na allegro wyprzedaży pentium 2 266, one maja dokladnie taki sam wiatraczek (wiem bo kupilem), tylko ze do tego jest wielki radiator alu jeszcze. Nie jestem tylko pewien czy jeszcze ta aukcja istnieje.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wiem moja blad:) wlasnie przd chwila to przeczytalem boroveeKi weme tego asusa i czy bedzie mi dzialal sprawnie na tym moim "Antyku".JEszcze musze sobie dokupic zasilke mysle ze Mode-Com 300 wystarczy

Ja mam Mode-Coma 350W i na podkreconym Szafirku 400/490 mi siada także odradzam teraz zamowilem Chiefteca. Masz tu link

http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=6626

I zastanow sie dobrze bo lepiej doplacic i miec dobry zasilacz niz potem kupowac drugi albo w ogole caly sprzet.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

:arrow: Sapphire R9550 5ns:

bezpiecznie 400/400

max bez modów: 440/420

max z modami: tutaj podziękuje...

:arrow: Asus A9550GE 4ns:

bezpiecznie: 400/500

max bez modow: 450/550 (zobaczymy co dalej, bo arty tylko w 3dmarku 05)

max z modami: jak bedzie ...

Czekam na vmoda na asusa :twisted:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mam Mode-Coma 350W i na podkreconym Szafirku 400/490 mi siada także odradzam teraz zamowilem Chiefteca. Masz tu link

I zastanow sie dobrze bo lepiej doplacic i miec dobry zasilacz niz potem kupowac drugi albo w ogole caly sprzet.

Fajnie ze taki Mode Com wysiada a jaka masz reszte kompa????Bo mi sie nie wydaje ze zasilacz nie wyrabia przeciez ten zasilacz jest dobry

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Fajnie ze taki Mode Com wysiada a jaka masz reszte kompa????Bo mi sie nie wydaje ze zasilacz nie wyrabia przeciez ten zasilacz jest dobry

Duron 1000, MSI KT4AV, 256 Ram, Sapphire 9550, Karta Wi-FI, 1 HDD, 1 CD-ROM

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja nerwowy jestem i nie nawidze jak sie lamerom kit wciska. wyslalem do tego kolesia kilka meili. nie chce zakladac nowego topicu o oszustach ati 9550@9600xt,pro

on

>cena jest odpowiednia za takie taktowania, nazwa karty to rowniez XT. Taktowania karty są napisane na >samym początku i każdy widzi co

>kupuje, wyniki w 3dmarku jeżeli kogoś zadowalają to karta też.

ja

>> 9600XT ma chipset RV360, znam strony typu benchmark.pl...

>> jest to radeon 9550@9600XT z niższym taktowaniem, ale nazwa jest XT i

>> jako takie je sprzedaje. Wszystko jest w aukcji

> a widziales xt z nizszym traktowaniem!!! nigdzie nie podajesz traktowania

> prawdziwego xt!!! zglosilem ta aukcje do allegro jako nieprawidlowy opis i

> umiescilem dyskusje na forum tweak na temat takich opisow na aukcjach. ten

> twoj xt mozna porownac najwyzej do pro, ktory i tak ma szybsze pamieci.

> zgodzilbym sie dgysby to byl gecube 9550 extreme ale nie jest. jeden

> wielki kant. xt to jest 500/600 a z 9550 bez modow to max 450/575 bez

> modow i na dobrym egzempalrzu. do xt ciut mu brakuje. uwazam ze to

> oszustwo. nawet chip xt ma inne oznaczenie niz 9550. ze na allegro sa tacy

> naciagacze, szkoda gadac. wysle odpowiednie info do twoich klientow.

i kolejny http://www.allegro.pl/show_item.php?item=36968303 szok az tyle lamerow jest w polsce i oszustow

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

TovoT--> to chyba nie wina zasilacza, mam taki sam, i leci na nim Athlon XP1800+ , HIS9550@390/490,DYsk 60GB, DVD-ROM, Nagrywarka CD, SB Live, LAN i 256mb RAM

Nio chyba ze CI zasilacz nawala, ale sam nie wiem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mam Mode-Coma 350W i na podkreconym Szafirku 400/490 mi siada

8O To widocznie masz padnięta zasiłke, bo mój ModeCom 350W GTF ciągnie to co w podpisie bez zająknięcia i do tego specjalnie sie nie poci :lol: (350WGTF jest lepszy od Szefa 360W).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

i pelna odpowiedz od tego goscia polecam lekture

>od:tryczo@vp.pl

>Do:<adam-bydgoszcz@o2.pl>

>Temat: Re: Re: Re: Pytanie o aukcje: ~~ ! ! RADEON 9600XT 128MB 128BIT 40% T= ANIEJ != ! ~ (n= >umer aukcji: 36146502)

>zal ci dupe sciska ze ktos sobie zarabia- nie tylko ja to robie na allegro, wymysl sobie cos sam, a nie sie >przypierdalasz do innych,

>ludzie kupują i są zadowoleni, znalazł się dobroczyńca, masz błędy w swojej stopce na tym forum gamoniu. >I nie cytuj moich wypowiedzi na

>zadnych forach, ponieważ to są wiadomości prywatne i nie masz prawa ich cytować na forach.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

I niestety gosciu ci dobrze powiedzial ... :(

Swiata sam nie naprawisz ... On jasno i wyraznie napisal , ze karta jest Modowana/podkrecana jakie ma taktowania pamieci , oraz jakie mniej wiecej uzyskuje Wyniki na poszczegolnym sprzecie ...

Piszesz ze JEgo opis jest nie dokonca prawdziwy - napewno tak jest .. ale popatrz ile to osob na allegro robi jeszce gorsze waly ...

Do tego powiem ci ze byly serie kart od POWER COLORA co tez sie zwaly (ORGINALNIE)RADEON9600PRO a w rzeczywistosci mialy taktowanie (o ile mnie pamiec nie myli) 400/400

Uwazam ze nie potrzebnie tak goscia atakujesz , nie zebym byl jego obronca bo mam to w pupie :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Do tego powiem ci ze byly serie kart od POWER COLORA co tez sie zwaly (ORGINALNIE)RADEON9600PRO a w rzeczywistosci mialy taktowanie (o ile mnie pamiec nie myli) 400/400

GexCube też wypuscił takie R9600PRO :x :evil:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dokladnie TAK BYLO I BEDZIE ...

doskonaly przyklad .. jeden kupuje 9550XT od GC i dostaje taktowanie 450/580 a inny 400/500

I tez mozna tu mowic o uczciwosci ...

I tak naprawde sprawdza sie dobrze wszystki znane powiedzenie ze PUNKT WIDZENIA ZALEZY OD PUNKTU SIEDZENIA ...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

co prawda to prawda, glowa sciany nie rozbije. jednak uwazam ze gosc jest nieuczciwy gdy pisze ze opyla 9600xt. zgodzilbym sie na 9550@9600pro. sam tytul aukcji jest bardzo mylacy 9600xt 40% taniej, sorrki. uwazam, ze lamerow powinno sie chronic przed nieuczciwymi sprzedawcami, a oszustow napietnowac. ciekawe jak zareagowal by koles gdyby trafil do mojej apteki a ja bym mu sprzedal polpopiryne s jako bayera za 100% ceny bayeroskiej. to myslenie jest bledne, ze mozna zarabiac na oszukiwaniu innych.jak mozna karte 9550 nazwac 9600xt. co do kart producentow o zanizonym traktowaniu, to uwazam ten proceder rowniez za oszustwo. ja tego nie kumam, jak mam polopiryne s to wiem ze ma 300mg kwasu, a nie 290 lub 310. jak mnie to nazewnictwo wk..... reszta nie widzialem jeszcze ati 9600xt na ramach 500.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

co prawda to prawda, glowa sciany nie rozbije. jednak uwazam ze gosc jest nieuczciwy gdy pisze ze opyla 9600xt. zgodzilbym sie na 9550@9600pro. sam tytul aukcji jest bardzo mylacy 9600xt 40% taniej, sorrki. uwazam, ze lamerow powinno sie chronic przed nieuczciwymi sprzedawcami, a oszustow napietnowac. ciekawe jak zareagowal by koles gdyby trafil do mojej apteki a ja bym mu sprzedal polpopiryne s jako bayera za 100% ceny bayeroskiej. to myslenie jest bledne, ze mozna zarabiac na oszukiwaniu innych.jak mozna karte 9550 nazwac 9600xt. co do kart producentow o zanizonym traktowaniu, to uwazam ten proceder rowniez za oszustwo. ja tego nie kumam, jak mam polopiryne s to wiem ze ma 300mg kwasu, a nie 290 lub 310. jak mnie to nazewnictwo wk..... reszta nie widzialem jeszcze ati 9600xt na ramach 500.

Ja się calkowicie z Tobą zgadzam i uważam że jak najbardziej trzeba walczyć z takimi ludźmi wciskajacymi kity i jeszcze na tym zarabiającymi kasę. Gościu prezentuje typowe mydlenie oczu i bazowanie na niewiedzy innych.

Jak coś chce się zmieniać to trzeba zacząć od własnego podwórka. To żadna wymówka że firmy robia to samo.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Slusznie, popieram rowniez w 100% Specyfikacja jest jasna 400/600 dla PRO i 500/600 dla XT Wszystko ponizej nie ma prawa byc tak nazywane i basta :P Koles to zwykly oszust ktory bazuje na niewiedzy kupujacych i stara im sie zamydlic oczy. Piszesz ze zglosiles aukcje do allegro ale oni chyba sie specjalnie nie interesuja bo jak widac koles wciaz naciaga kupujacych :?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

kolejny zlodziej http://www.allegro.pl/show_item.php?item=36448325

a tu jest specyfikacja szafirka, to jego xt ma sie nijak do oryginalnego xt. http://www.sapphiretech.com/product-matrix...full_retail.xls

to przerasta moje wyobrazenie, a najgorsze jest to ze ludzie to kupuja, zamiast brac gecuba od dobrych i uczciwych sprzedawcow. dziwie sie tylko osobom kotre uczciwie reklamuja swoj produkt ze sie nie w...... i nie odganiaja klienteli od takich ludzi. podanie taktowania nie zezwala tym sprzedawca na pisanie ze to xt. duzo ludzi nie wie jak taktowany jest xt. jak znawcza pisze 400/500 r9600xt to mu sie ufa. a za znawcow sprzedawcy na allegro sie uwazaja

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Dodaj nową pozycję...