krzych650 Opublikowano 20 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2004 I stało się... mój GB R9550 (tak - ten ze zdjęć z opisu piotresa) padł... Coś poszło nie tak w trakcie dostosowywania napięcia Vmem i Vdqq (oba w granicach 2,60V) i karta odmówiła dalszej współpracy... napięcie na MEM spadło z 2,5 do ok 1,6V - jakieś sugestie? - a zwłaszcza, czy ktoś ma jakiś pomysł czy to jest naprawialne? Pozdrawiam :? P.S. Tego posta piszę na pożyczonym Savage4... nawet www się w miarę płynnie scrooluje :? ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czr_r1 Opublikowano 21 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2004 czr_r1 1.Podaj producenta grafiki 2.Luknij na kostki i na którejś z linijek ostatnia liczba to oznacza jak masz Gigabyte to będzie 4 sapphire 4 lub 5 Asus 4 lub 5 a GeCube różnie 2,5 lub 2,8 lub 3,3 no chyba wszyscho 3.Zainstaluj najnowsze stery może masz za mało ramu lub proca słabego bo ta gra tez z tego ciagnie 4.Zainstaluj najnowsze stery omegi koniecznie! :P www.omegadrivers.net Radeon jest XT GeCube Mam już sterowniki Omegi i nie widze zadnej poprawy mowia ze nfsu2 na zwyklym radku 9550 mozna grac bez problemów na 1024x768 i full detale tylko że bez zantyaliasingu a ja nie moge bo zwalnia cała grę i sie obraz ciemniejszt robi czego mozze bycv to wina .Moj komp to Athlon 2200 XP + 80 gb barracuda Abit NF7 256 ddr [400] Gecube Radeon Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
greg505 Opublikowano 21 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2004 @czr_r1 masz tylko 256 a niestety nfs2 potrzebuje 512. sprobuj wylaczyc opcje ".... contrast i montion blur" i chyba cos jeszcze zwiazne ze swiatlami. pokombinuj a powinno byc w miare plynnie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gromowładny Opublikowano 21 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2004 Nie rozumie on mówi, że mu gra zwalnia a nie dogrywa Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaDas Opublikowano 21 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2004 @czr_r1 " 3.Dlaczego w need for speed u2 przy wyzszych detalach troche sie tnie i obraz sie robi ciemny ??" Jak w NFS: U2 wybierzesz opcje graficzne na max tym suwakiem, to automatycznie wlacza ci sie antyalasing, oraz wszystkie efekty na on, wiec radze przesunac suwak na max, a potem wejsc do opcji graficznych advanced samemu i wylaczyc antyalasing (przez co ci gra tak bardzo zwalnia) i poszukac jeszcze opcji enhanced contrast, i tez ja wylaczyc, bo jak jest wlaczana to gra robi sie strasznie ciemna. A co do plynnosci gry w 1024x768 to owszem jest plynnie, ale jak bedzie wiecej samochodow na starcie i wszyscy rusza z piskiem opon, zrobi sie pelno dymu, to niestety gra tez potrafi zwolnic do 15 fps, jak nie wiezycie to proponue zbadac ilosc klatek frapsem, a sami zobaczycie ze nie zawsze jest trzymane te 25 klatek. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukczas Opublikowano 21 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2004 kumpel zapodal sobie radka 9550 i mam pytanie czy zeby go podkrecac to wystarczy zainst omegi czy moze trzeba go sfleszowac jakism innym biosem chociaz wolal bym tego uniknac Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kolos Opublikowano 21 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2004 kumpel zapodal sobie radka 9550 i mam pytanie czy zeby go podkrecac to wystarczy zainst omegi czy moze trzeba go sfleszowac jakism innym biosem chociaz wolal bym tego uniknacWitam, Wystarczy zainstalowac sterowniki OMEGA i wejsc do Ustawień -> ADVANCED 3d i tam sa opcje do podkręcania. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaDas Opublikowano 21 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2004 Nic niech nie flaszuje to nie ma najmniejszego sensu, niech sobie sciagnie sterowniki z: www.omegadrivers.net Omegi albo http://www.techpowerup.com/softmod/ Softmody, a do podkrecania uzywac Radlinkera z Omeg albo sciagnac sobie Ati Tool: http://www.techpowerup.com/atitool/ Tylko niech pamieta, ze w tych programach jest pokazywane rzeczywiste taktowanie pamieci DDR jako 200, a nie 400, wiec jak podkrecac na 500 to do 250. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krip Opublikowano 21 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2004 witam . Mam pewien problem . Posiadam karte Gecube 9550 128 bit wersje zwykla nie zadne xt ;] . Problem tkwi w tym ze po podkreceniu na 400/500 mam jedynie 73xx w 3dmark01 i 22xx w 3dmark03 . sterowniki to najnowsze omegi ,a reszta sprzetu to sempron 2500 , Asrock k7s8x r3, 512 ramu. Czym moglby mi ktos powiedziec co moze byc tak i jak ewentualnie to zmienic ?? :] . Z gory dziekuje za odpowiedz. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamien Opublikowano 21 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2004 witam . Mam pewien problem . Posiadam karte Gecube 9550 128 bit wersje zwykla nie zadne xt ;] . Problem tkwi w tym ze po podkreceniu na 400/500 mam jedynie 73xx w 3dmark01 i 22xx w 3dmark03 . sterowniki to najnowsze omegi ,a reszta sprzetu to sempron 2500 , Asrock k7s8x r3, 512 ramu. Czym moglby mi ktos powiedziec co moze byc tak i jak ewentualnie to zmienic ?? :] . Z gory dziekuje za odpowiedz. zapodaj ten bios http://lejabeach.com/ASRock/k7s8x_beta/k7s8x_252a.zip wlacz w nim opcje performance i pobaw sie timingami pamieci... CL ustaw na 2.. powinienes miec ok 1500-2000pkt wiecej Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Viplans Opublikowano 21 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2004 Witam Mam problem z Radkiem 9550 od Xpert Vision problem tkwi w tym że niemoge przekroczyć bariery GPU powyżej 390 bo karta jest resetowana, biosa też niemoge zmienić bo ponoć ta karta ma jakieś zabezpieczenia, pamięć idzie na 540 bez artów Prosze o pomoc Pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pan_Borowik Opublikowano 21 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2004 Słaby egzemplarz- moja rada: sprzedaj i kup coś innego. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99tomcat Opublikowano 21 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2004 ja swokego radka bym troszke na rdzeniu puścuł więcej, ale nikt jeszcze v-moda nie opublikował na hisa! Panowie do roboty- do saphire i gb jest, asus też ma bo mozna zastosować z tych poprzednich- a co z hisem? Tym bardziej,ze wystarczył by mod napięcia na gpu, bo pamiątki od tego podobno nie spadają.Był taki jeden delta marine czy cuś ale go wcieło i o sprawie ucichło! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slaw268 Opublikowano 21 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2004 A co sądzicie o 9550 firmy Manli http://www.manli.com.hk/index.asp?file=pro...duct2.asp&id=64 (kupiłem takiego w lubelskim sklepie ale musiałem wymienić na gf 5200 bo ten radem był nie kompatybilny z pł. główną tzn nie zawsze komp sie włączał przeważnie za 2, 3 razem się odpalał i nie zdążyłem sprawdzić jak się kręci a może bym kupił karte tej firmy w nowym komp.) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bejo Opublikowano 21 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2004 Ja tam jestem zadowolony z mojego radka :)od Gigabyta :) Założyłem tylko wiatraczek na rdzeń za 12 zł i w sumie nic więcej a śmiga sobie spokojnie 420/550 to mi wystarcza a i cena też zadawalająca na www.kali.pl 282 zł.Mam nadzieję że trochę połazi jeszcze nie testowałem w 3d marku ale CSS chodzi na maxa i Anizo x 4 :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ulti Opublikowano 21 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2004 A probowales moze wlaczyc Half-Life 2? bo u mnie przy texturach na high wywalaja sie dziwne kolorowe bledy w grafice i teraz nie wiem czy kupic oryginal bo nie mam zamiaru wywalic kase w bloto :/ U mojego kumpla na 9800pro nic takiego nie ma wiec boje sie ze to wina kart, widze tu tylko o niej mowa to pewnie nie jedna z was osoba grala w half-life2 POMOCY!!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bejo Opublikowano 21 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2004 -------------------------------------------------------------------------------- A probowales moze wlaczyc Half-Life 2? bo u mnie przy texturach na high wywalaja sie dziwne kolorowe bledy w grafice i teraz nie wiem czy kupic oryginal bo nie mam zamiaru wywalic kase w bloto :/ U mojego kumpla na 9800pro nic takiego nie ma wiec boje sie ze to wina kart, widze tu tylko o niej mowa to pewnie nie jedna z was osoba grala w half-life2 POMOCY!!! To co opisujesz wygląda mi na pamięci może za bardzo podkręciłeś :/ spróbuj wyłączyć AGP fast write w BIOSIE może coś da Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bejo Opublikowano 21 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2004 -------------------------------------------------------------------------------- A probowales moze wlaczyc Half-Life 2? bo u mnie przy texturach na high wywalaja sie dziwne kolorowe bledy w grafice i teraz nie wiem czy kupic oryginal bo nie mam zamiaru wywalic kase w bloto :/ U mojego kumpla na 9800pro nic takiego nie ma wiec boje sie ze to wina kart, widze tu tylko o niej mowa to pewnie nie jedna z was osoba grala w half-life2 POMOCY!!! To co opisujesz wygląda mi na pamięci może za bardzo podkręciłeś :/ spróbuj wyłączyć AGP fast write w BIOSIE może coś da grrr kończył by się już ten dzień bo siedzę w pracy i chcę do domq graććć :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bejo Opublikowano 21 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2004 -------------------------------------------------------------------------------- A probowales moze wlaczyc Half-Life 2? bo u mnie przy texturach na high wywalaja sie dziwne kolorowe bledy w grafice i teraz nie wiem czy kupic oryginal bo nie mam zamiaru wywalic kase w bloto :/ U mojego kumpla na 9800pro nic takiego nie ma wiec boje sie ze to wina kart, widze tu tylko o niej mowa to pewnie nie jedna z was osoba grala w half-life2 POMOCY!!! To co opisujesz wygląda mi na pamięci może za bardzo podkręciłeś :/ spróbuj wyłączyć AGP fast write w BIOSIE może coś da grrr kończył by się już ten dzień bo siedzę w pracy i chcę do domq graććć :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ulti Opublikowano 21 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2004 Fast write mam wylaczone a od podkrecania to nie zalezy bo przy standardowym taktowaniu jest to samo!!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slike99 Opublikowano 21 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2004 A ja mam taki problem mam karte GB 9550 128 bit 325/500 powyzej 500 mam arty w atitool.Wlaczam nfs2 po podkreceniu i na 800x600 srednie detale tnie i to bardzo reszte kompa ECS k7sem, duron1,2 Ghz, 384 ram.Moze to wina gry bo slyszalem ze nfs ma jakis blad ze np. na ulicy jak sie zatrzymasz ostra pikseloza Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MARIOSKARPA Opublikowano 21 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2004 umeni HL2 chodzi normalnie :) pozmienj steroniki ja mam zainstalowane omegi 2597 i chodzi ładnie :) moze pameici sie przegrzewaja :/ mimo iz niekrecone :/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slike99 Opublikowano 21 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2004 Acha i mi omegi 2597 nie chodz bo napisane ze jakis blad po zainstalowaniu obecnie mam DNA 3.0.4.9 i jak wlacze wlasciwosci karty to na maksa agp 4x Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ulti Opublikowano 21 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2004 MI omegi 2.5.97 chodza bez problemu! a czy te bledy macie na oryginale czy na piracie??? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bazyli Opublikowano 21 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2004 Ja mam HL2 i wszystko na high, anizox4 bez AA. Nie narzekam, fpsy utrzymuja sie miedzy 40 a 6x. Jedynie ram i hdd ciezka pracuja ;) PS. Jest gdziej jakis topic o HL2? dajcie linka, powiem chamsko ze nie chce mi sie szukac :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
solo/ng Opublikowano 21 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2004 Witam Mam problem z Radkiem 9550 od Xpert Vision problem tkwi w tym że niemoge przekroczyć bariery GPU powyżej 390 bo karta jest resetowana, biosa też niemoge zmienić bo ponoć ta karta ma jakieś zabezpieczenia, pamięć idzie na 540 bez artów Prosze o pomoc Pozdrawiam dorzuc cooler na radiator, bo xpervisiony maja same radiatory na GPU, stad tak mala moc O/C bez wiatraczka. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
solo/ng Opublikowano 21 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2004 @czr_r1 " 3.Dlaczego w need for speed u2 przy wyzszych detalach troche sie tnie i obraz sie robi ciemny ??" Jak w NFS: U2 wybierzesz opcje graficzne na max tym suwakiem, to automatycznie wlacza ci sie antyalasing, oraz wszystkie efekty na on, wiec radze przesunac suwak na max, a potem wejsc do opcji graficznych advanced samemu i wylaczyc antyalasing (przez co ci gra tak bardzo zwalnia) i poszukac jeszcze opcji enhanced contrast, i tez ja wylaczyc, bo jak jest wlaczana to gra robi sie strasznie ciemna. A co do plynnosci gry w 1024x768 to owszem jest plynnie, ale jak bedzie wiecej samochodow na starcie i wszyscy rusza z piskiem opon, zrobi sie pelno dymu, to niestety gra tez potrafi zwolnic do 15 fps, jak nie wiezycie to proponue zbadac ilosc klatek frapsem, a sami zobaczycie ze nie zawsze jest trzymane te 25 klatek. NFS:U2 ma blad i/lub sterowniki ATI - ktory tak sie objawia na ati. sciagnij najnowsze sterowniki z ati.com, ktore to poprawiaja i nawet a antyaliasami wsio jest ok. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krip Opublikowano 21 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2004 witam . Mam pewien problem . Posiadam karte Gecube 9550 128 bit wersje zwykla nie zadne xt ;] . Problem tkwi w tym ze po podkreceniu na 400/500 mam jedynie 73xx w 3dmark01 i 22xx w 3dmark03 . sterowniki to najnowsze omegi ,a reszta sprzetu to sempron 2500 , Asrock k7s8x r3, 512 ramu. Czym moglby mi ktos powiedziec co moze byc tak i jak ewentualnie to zmienic ?? :] . Z gory dziekuje za odpowiedz. zapodaj ten bios http://lejabeach.com/ASRock/k7s8x_beta/k7s8x_252a.zip wlacz w nim opcje performance i pobaw sie timingami pamieci... CL ustaw na 2.. powinienes miec ok 1500-2000pkt wiecej No niestety to nie zadzialalo:/ . Ma ktos jakis inny pomysl?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krip Opublikowano 21 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2004 witam . Mam pewien problem . Posiadam karte Gecube 9550 128 bit wersje zwykla nie zadne xt ;] . Problem tkwi w tym ze po podkreceniu na 400/500 mam jedynie 73xx w 3dmark01 i 22xx w 3dmark03 . sterowniki to najnowsze omegi ,a reszta sprzetu to sempron 2500 , Asrock k7s8x r3, 512 ramu. Czym moglby mi ktos powiedziec co moze byc tak i jak ewentualnie to zmienic ?? :] . Z gory dziekuje za odpowiedz. zapodaj ten bios http://lejabeach.com/ASRock/k7s8x_beta/k7s8x_252a.zip wlacz w nim opcje performance i pobaw sie timingami pamieci... CL ustaw na 2.. powinienes miec ok 1500-2000pkt wiecej No niestety to nie zadzialalo:/ . Ma ktos jakis inny pomysl?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czr_r1 Opublikowano 21 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2004 A jak wam chodzi medal of honor wojna na pacyfiku bo ja na moim XT musze grac na najmniejszej rozdzialce i najmniejszych detalach :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...