mariuszzz Opublikowano 21 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2004 kupilem dzisiaj GIGABYTE Ati Radeon 9550 128MB TV/DVI, podlaczylem.........i AGP jest caly czas wylączone pomimo ze w biosie jest wlaczone....mam plyte gl. ASUS A7V8X-X....moze ktos mial podobny problem albo wie jak temu zaradzic bo juz mi rece opadaja? z gory wielkie dzieki :) pozdrawiam mariuszzz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wałek Opublikowano 21 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2004 mariuszzz zainstaluj stery z chipsetu płyty głównej tez tak kiedys miałem Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nikelajer Opublikowano 21 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2004 witam. pytalem sie o to wczesniej troche w innym temacie ale nikt mi nie odpowiedzial wiec sie zpaytam tutaj. Co musze zrobic po tym jak po odisntalowaniu sterow od geforca wylaczeniu kompa, wyjeciu GeForca i wlozeniu radka 9550xt itd. nie dziala mi monitor. nic sie na nim nie wyswietla a lampka jest pomaranczowa. polaczenia karty z moniotrem i w slocie sa na 100% dobrze wlozone. co mam robic ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Freemen Opublikowano 21 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2004 Wreszcie udało mi się ściągnąć 3dmarka 03. Na swojej podkręconej karcie mam 3168 pkt. To jest dobry wynik jak na @400/500 ? @Kamien... właśnie idzie do mnie pocztą wiatrak, który poleciłeś papsta 6000 rpm. Powiedz mi, czy on wystarcza zebym podkreci swoja grafe na 500/600, na mem. dam radiatorki??? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CriXu Opublikowano 21 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2004 ja na moim radku mam 3183 na konfigu takim jak w podpisie, z tym ze na moim max GPU to tylko 375MHz... pamieci nie sprawdzalem ile na maxa wyciagna bo nie mam chlodzenia na nich ale stabilnie i bardzo dobrze chodzilo mi na 520MHz, chlodzenie mam tylko na GPU... co za pech ze mocniej nie moge podkrecic :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arczowsky Opublikowano 21 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2004 witam. pytalem sie o to wczesniej troche w innym temacie ale nikt mi nie odpowiedzial wiec sie zpaytam tutaj. Co musze zrobic po tym jak po odisntalowaniu sterow od geforca wylaczeniu kompa, wyjeciu GeForca i wlozeniu radka 9550xt itd. nie dziala mi monitor. nic sie na nim nie wyswietla a lampka jest pomaranczowa. polaczenia karty z moniotrem i w slocie sa na 100% dobrze wlozone. co mam robic ? Przejdź się z tą kartą do kumpla, jak u niego ruszy to znaczy że u Ciebie jest jakiś problem a jak nie to wiadomo.. serwis ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
molu Opublikowano 21 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2004 witam . Mam pewien problem . Posiadam karte Gecube 9550 128 bit wersje zwykla nie zadne xt ;] . Problem tkwi w tym ze po podkreceniu na 400/500 mam jedynie 73xx w 3dmark01 i 22xx w 3dmark03 . sterowniki to najnowsze omegi ,a reszta sprzetu to sempron 2500 , Asrock k7s8x r3, 512 ramu. Czym moglby mi ktos powiedziec co moze byc tak i jak ewentualnie to zmienic ?? :] . Z gory dziekuje za odpowiedz. Strasznie cienki wynik w 3dm01 :( ja na podobnej konfiguracji (semp2500 puszczony na 200,512 ramu i @ gigabyte 9550 mam okolo 10070. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gent Opublikowano 21 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2004 A jak wam chodzi medal of honor wojna na pacyfiku bo ja na moim XT musze grac na najmniejszej rozdzialce i najmniejszych detalach :(konfig :?: :lol: (((Wiesz mozna mniec X800 i 32 MB ramu ... i dziwic sie czemu gry nie chodza :wink:))) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krip Opublikowano 21 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2004 No to akurat wiem , ale co zrobic aby polepszyc ten wynik ;] . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Freemen Opublikowano 21 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2004 @Szpakos to zadziwjające. Ja mam na 400/500 3168 a ty o pare pkt wiecej. Dziwne, bo do tego mam teraz 1 Gb RAMu. Powinienem mieć przynjamniej te 200 pkt wiecej. :/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość _Azazel_ Opublikowano 22 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2004 Przegladalem ostatnio allegro i trafilem na takie cos http://allegro.pl/show_item.php?item=37725795 :) co wy na to? konkurencja dla gecuba xt? :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ulti Opublikowano 22 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2004 Mi sie wiesza w testach przy 530 a chlodzenie mam takie ze karta wszedzie zimna, Zasilacz mam prawdziwe firmowe 400W wiec tu juz wina lezy po stronie producenta, a napiecie idzie zawsze takie samo. Jak myslicie chwilowe zaciecia w hl2 moga byc spowodowane 512 ram? to jest za malo? P-m Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ulti Opublikowano 22 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2004 Doszedlem sam do tego o co prosilem! A mianowicie problemy z texturami na high w HL2 mialem zainstalowane omegi 2.5.97 i na to zainstalowalem najnowsze od ATI I wyobrazcie sobie ze wszysko od omegi zostalo lacznie z mozliwoscia krecenia a we wlasciwosciach sterownikow nie ma omegi tylko Ati. Automatycznie bledy zniknely a dalej moge cieszyc sie szybkoscia podrajcowanej karty :D :lol: 8) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RAZOR Opublikowano 22 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2004 Wreszcie udało mi się ściągnąć 3dmarka 03. Na swojej podkręconej karcie mam 3168 pkt. To jest dobry wynik jak na @400/500 ? @Kamien... właśnie idzie do mnie pocztą wiatrak, który poleciłeś papsta 6000 rpm. Powiedz mi, czy on wystarcza zebym podkreci swoja grafe na 500/600, na mem. dam radiatorki??? @Freeman i Szpakos -Nie wiem co u was jest nie tak, ale spójżcie na mój config w podpisie.... ja mam Semprona 2200+ ustawionego na 1800MHz ...grafa chodzi jedynie na 375/520 - a w 3Dm2k3 mam prawie 3300pkt, w 3Dm2k1 10750pkt. więc coś z u stawieniami kompa musicie miec nie tak. @czr_r1 - hmm..... ty także spójż na mój podpis - ja gram na 800x600 wszystkie ustawienia na MAX i gra chodzi "płynnie" ....choć ta płynność to przy tej grze pojęcie bardzo względne - nie tnie, nigdy nie spowalnia na tyle aby utródniac grę (celowanie) ....a fraps pokazuje zaledwie 20-47 fps. :? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Freemen Opublikowano 22 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2004 @Razor Ale co może wpływać na wydajność karty i być związane z ustawieniami kompa? Przecież benchmark ma swoe ustawienia domyślne i ja tego nie zmieniam. Nie mam pomysłu dlaczego. Ma ktoś jakiegoś tutoriala do vmoda do gigabyte R9550 ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pisior Opublikowano 22 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2004 Czy mógłby mi ktoś pomóc wybrać kartę. Moja poprzednia karta padła (R9100) i muszę coś wybrać z oferty www.sirius.pl Jest tam jakiś asus za 247zł ale nie wiem czy to ten model o którym mówicie Mają w ofercie Gigabyte ale to jest jakiś dziwny model bo ma dodtakowo literkę P na końcu Mają ciekawą promocję na Spphire. jest u nich teraz za 259zł. Czy może mi ktoś pomóc w wyborze? Z góry zaznaczam że nie będe się bawił w żadne ekstremalne OC ani v-mody Chciałbym żeby chodził na ustawieniach ok. 400/500 Z góry wielkie dzięki Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ulti Opublikowano 22 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2004 Jak masz tak tanio saphirka to go bierz! na 400@500 bedzie smigal bez niczego! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pisior Opublikowano 22 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2004 A na jakich pamięciach powinien być ten Sapphire. 4ns ale samsunga czy hynixa? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ulti Opublikowano 22 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2004 Jak jest 4ns to juz nie ma znaczenia jaka to firma, kazda bedzie stabilna przy 500MHz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bazyli Opublikowano 22 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2004 Panowie sory za of topic ale zaintrygowalo mnie dlaczego przy moim poscie na poprzedniej stronie widze ze mam 2 punkty kary. Jakos gdu go pisalem tego nie bylo, po paru dniach zaglad i widze jakies karne punkty. Czytalem regulamin ale nic konkretnego nie znalazlem. Bylbym wfdzieczny za informacje. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Geodeta Opublikowano 22 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2004 Witam ! mam pewien problem. mam R9550 Gibabyte i nieda sie zmienić odświeżanie na inne niż 60hz, w CS mam 30-60fps na 640x480 ( na tnt2 mam 50-100fps), nieda się zainstalować Omeg- wyskakuje brak sterownika ekranu. w 3dm 03 mam 2200pkt na duronie 1600 i 256mb ram. przy myszce czasami pokazują się jakieś kolorowe krzaki!!!! czy ktos z was miał taki problem? karta nic niejest kręcona. jest nowa! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ulti Opublikowano 22 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2004 Ja stawiam na serwis! chyba ze u kolegi bedzie dzialala to ewentualnie reinstal systemu, musi byc niezly balagan! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Freemen Opublikowano 22 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2004 Zastanawia mnie jedno, czy zasłaby zasilacz może byc powodem pojawiania się artefaktów na podkręconej karcie? Bo zanim zamontowałem dodatkowe 512 ramu, grafa kręcona na 400/500 chodziła bez zarzutu, zadnych artefaktów w grach itp. A po zamontowaniu ramu i zainstalowaniu HL2 przy tych 400/500 zaczynają pojawiać sie artefakty po pewnym czasie. Zadziwia mnie ciagle ta niespodzianka jedna za drugą. Może lepiej byłoby gdybym zrobił vmoda, ale nic na ten temat nie wiem, potrzebuje materiałów, tutoriala, coś w tym stylu. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RAZOR Opublikowano 22 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2004 Panowie sory za of topic ale zaintrygowalo mnie dlaczego przy moim poscie na poprzedniej stronie widze ze mam 2 punkty kary. Jakos gdu go pisalem tego nie bylo, po paru dniach zaglad i widze jakies karne punkty. Czytalem regulamin ale nic konkretnego nie znalazlem. Bylbym wfdzieczny za informacje.Nie wiem - moderatorem nie jestem, ale chyba za: "powiem chamsko -nie chce mi się szukać" Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RAZOR Opublikowano 22 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2004 A ja od dłuższego czasu mam takie przestrzały że nagle pojawiają mi się te znane wam pewnie przkolorowane ikony i kolorowe kwadraty na ekranie, niektórzy mają coś takiego gdy radlinker podnosi zegary. Z tym że o ile przy zmianie zagarów radlinkerem, przestrzał trwa tylko chwilę - do następnego odświeżenia pamięci obrazu a potem jest ok to zupełnie nie rozumiem dlaczego tak się dzieje pod windowsem. Mogę grać godzinami, na podkreconej grafie (nieraz chodzi podkręcona 6-7 godzin, w stresie) i nic jej nie jest, a czasami gdy słucham sobie muzy, jestem na pulpicie, a tu ni stad ni z owąd - na defaultowych zegarach - sypie się obraz, czasami kilka sekun po załadowaniu windy. Zasilacz mam Fortona, poza tym monitorowałem napięcia i są rock stable - lepsze niż kumpel ma na Chieftecu 360 8O .....hm, czy ktoś z was ma lub mial takie przestrzały? No bo to się dzieja na defaultowych zegarach, a w czasie gry na podkreconej - wszystko jest OK, nawet wykreciłem kartę na -1Mhz od poziomu jak AtiTrayTool informuje o artach 380/536 i zrobiłem torture 3D markiem, i wszystkoi było OK. No chyba że moja karta nie lubi defaultowych i musi byc podkręcona żeby działać :twisted: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matyx45i Opublikowano 22 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2004 Witam. :D Muszę się pochwalic udanym vmodem do radeona Gigabyta 9550, zauważyłem ze lepiej pamieci nie modowac gdyz i tak mozemy podkręcic jedynie 10-20Mhz a i jest duze ryzyko uwalenia pamieci. Modowalem rdzen i przy napieci 1.4V (1.2V nominalnie) poszedł mi na 500MHz tylko tyle ale mozliwe ze zasilacz mnie trzyma Codegen shit 300W, aktualnie mam stabilnie 465Mhz przy napieciu 1.33V, (405MHz bez vmoda) dodatkowo mus trzeba zrobic vmoda napiecia VDDQ na 2.65V zeby pamieci pracowały stabilnie, przy mniejszej wartości zauważylem dość duzo artów w 3DM03. A i zapomnialbym ze to wszystko przy standardowym chłodzeniu, plus dodany wentylator na rdzeń. 3DMark 01 8850pt 3DMark 03 3250pt Pozdrawiammm. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seba_sk Opublikowano 22 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2004 Hej :) mam problem kupiłem dziś 9550 szafira - wgrałem nowiutkie omegi 2,5,97 z radlinkierem - i lipa aż mnie qwa krew zalewa a zegary wracają do pierwotnych ustawień - wgrywałem także softmody catalyst (te przerobione bez blokady) i LIPA - przed zmaina miałem r9200 i wgrane orginale catalysty ale je odinstalowałem - co to może być - jakieś pozostałości po orginalnych sterach czy co??!! objawy znacie prosze o diagnoze - ma ktoś jakiś pomysł HELP MYYYY :? :? :? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bazyli Opublikowano 22 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2004 Ehh, ale odrazu dwa punkty :P no nic dzieki za odp :) @seba moze tak byc. Sciagnij sobie "Drive Cleaner" i wyczysc wszytsko. Program jest prostu w uzyciu i ma polski jezyk. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seba_sk Opublikowano 22 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2004 Dzięki spróbuje choć skanowałem system prog. "AD- ware" do usuwania trailerów i nieaktywnych plików Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seba_sk Opublikowano 22 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2004 acha nie wiem czy to ważne ale jak mam odpalonego radlinkiera to mimo że zmieniam wskazniki np. rdzenia to niżej na pasku opcja "zastosuj" jest cały czas nieaktywna i nie można nawet zatwierdzic zmian Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...