aerial Opublikowano 24 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2005 (edytowane) cudak10 - na jakich napieciach takie wyniki tego abita? bo narazie to bedzie jeszcze nieco ponizej wynikow GB na vmodzie :) Ja dostane pewnie jutro, pojutrze GB (200zl :gitarzysta2: ) i nad nim "popracuje". Chcialbym miec full stable 4000pkt w 2k3 i tak sobie trwac az do kupna jakiejs pozadnej karty ktora uciagnie ma hl2 min_fps 60 (x800 albo 6800). Troche sie boje ze to moze byc trudne, boj moj sapphire (poszedl jakis czas temu za 300zl) lecial na 450/560 bez modow i mialem 3700pkt. Interesuje mnie taka rzecz w vmodzie. Otoz ludzie tutaj maja dosc slabe taktowania mem mimo vddq i vmem. Tzn zakladajac zeby trafil sie jakis dobry egzemplarz GB ktoremu mem leca normalnie na 560-570, to czy po wsyztkich modach mozna "zachowac" te taktowania przy lecacym na ~500 rdzeniu? Bo wlasnie patrzac na karty z lepszym taktowaniem mem to zawsze nastepuje spadek oc mem niezaleznie czy sie da wsyztkie vmody czy nie :? Edytowane 24 Stycznia 2005 przez aerial Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mariusz_ino Opublikowano 24 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2005 Jutro zamawiam sobie radka 9550. Musi być to wersja z Vivo więc do wyboru mam Hisa lub Shaphire. Wydaje mi się że core osiągne bez problemu na poziomie radka 9600 czyli 325MHz ale co z pamięciami? Pewnie będa to 5ns i z tego co wiem to są samsunga,hynix i elixir. czy jest jakaś reguła które kręcą sie lepiej a które gorzej? W zupełności starczylo by mi 480Mhz ;) Za rady z góry dziękuje i pozdrawiam. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fonzi Opublikowano 24 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2005 Cudak 10napisz cos więcej o tym abicie!do ilu mozna napięcie podnieść,czy pprogram do podkręcania musi chodzic w treju.jak chlodzenie karty,ile w markach masz??napisz cos więcej bo chcę sobie kupic ta kartę i chcę jak najwięcej wiedzieć!!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bobson37 Opublikowano 24 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2005 (edytowane) aerial ---> jak ty chcesz 4000 pkt w 2k3 na modowanym Gb wyciagnac, chyba zes ostro przesadzil, po pierwsze musisz dorwac mniejwiecej taki model jak moj, moj dopiero przy 465 mhz gpu zawieszal sie, ram szedl na 555 baz artow, mody robilem i spadlo na leb i szyje, by walnac 4000 musisz miec co najmniej 520-530/650, wiem bo testowalem u siebie szafira fireblade 9600 xt i na 550/680 wykrecil cos kolo 4250, po drugie jesli juz spelnisz pierwszy warunek mod musi ci wyjsc bez szwanku i ram nie moze spadac po oc rdzenia, a 3 warunek to musisz miec pozadnego blaszaka, chodzi mi o reszte sprzetu Zycze powodzonka :D PS co do abita to jak ja go dopadne to nie bede go zalowal :) , podam wszelkie info na forum, mysle ze w srode wieczorem rozpoczne testy co do napiec to gpu 1,1 v- 1,4 v mem 2,4c-2,8v nie jestem tylko pewien ramu, wiem ze samsungi 3,6 ns, ale czy bga czy tsop, w info o nim pisze fbga, a fotki z radiatorami me sa dziwnie szerokie jakby to byly tsopy, jak dostane to przekonam sie Edytowane 24 Stycznia 2005 przez bobson37 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aerial Opublikowano 24 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2005 aerial ---> jak ty chcesz 4000 pkt w 2k3 na modowanym Gb wyciagnac, chyba zes ostro przesadzil, po pierwsze musisz dorwac mniejwiecej taki model jak moj, moj dopiero przy 465 mhz bgpu zawieszal sie, ram szedl na 555 baz artow, mody robilem i spadlo na leb i szyje, by walnac 4000 musisz miec co najmniej 520-530/650, wiem bo testowalem u siebie szafira fireblade 9600 xt i na 550/680 wykrecil cos kolo 4250, po drugie jesli juz spelnisz pierwszy warunek mod musi ci wyjsc bez szwanku i ram nie moze spadac po oc rdzenia, a 3 warunek to musisz miec poazdnego blaszaka, chodzi mi o reszte sprzetu Zycze powodzonka :D 1234340[/snapback] Mowie to na podstawie wynikow Sapphire'a bez VMODA 450/560 (3700pkt). Jakie taktowania musialby miec vmodowany GB zeby dorobic te 300pkt? Jakby lecial te 520/530, cos w tych okolicach to powinien miec lepszy wynik. Zreszta swiadcza o tym wyniki ktore juz tu padlu (ludzie przkraczali 4k). A komp z podpisu jest raczej w miare, w 2k3 nie gra roli az tak proc i a64 nie jest tu jakis konieczny powiedzmy :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bobson37 Opublikowano 24 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2005 (edytowane) Nie no spox, ale chyba nie pomyslales ze przy tak duzym gpu ram musi dostarczac jakby wiecej danych, co za tym idzie musisz mu dac wiecej po taktach a niestety wiecej nie dasz, co wedlug mnie blokuje juz gpu, ja mialem 560/510 z modami i ledwo ponad 3700, poprostu kaszanka zone :-P jednak walcz, zobaczymy co z tego bedzie PS, kto wyoral na GB 4000 pkt w 2k3?? w 1024x768, nie widzialem nikogo takiego z takimi wynikami Edytowane 24 Stycznia 2005 przez bobson37 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aerial Opublikowano 24 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2005 Nie no spox, ale chyba nie pomyslales ze przy tak duzym gpu ram musi dostarczac jakby wiecej danych, co za tym idzie musisz mu dac wiecej po taktach a niestety wiecej nie dasz, co wedlug mnie blokuje juz gpu, ja mialem 560/510 z modami i ledwo ponad 3700, poprostu kaszanka zone :-P jednak walcz, zobaczymy co z tego bedzie PS, kto wyoral na GB 4000 pkt w 2k3?? w 1024x768, nie widzialem nikogo takiego z takimi wynikami 1234364[/snapback] - Max z vmod : 545/549 lub 530/556 (tak to pierwsze to rdzen laugh.gif )- zlamane 4000 w 3DM03 :twisted: Kamien tez mial ponad 4k, ale z tego co czytalem to jakis extremalny vmod na rdzniu byl cos pod 600.... ogolnie to przeczytalem strony przez ktre mnie tu nie bylo i juz w sumie calyw atek znam jak dawniej. Z moich doswiadczen wynikalo ze krecenie rdzenia dawalo wiecej (heh przy memkach na 560), ale wlasnie trzeba by zmierzac do ustawienia taktowan z lekka przewaga memek i wtedy wynik powwinien byc najlepszy. No a ze karta kosztuje 200zl traktuje ja jako zabawke i potem rzuce dzieciom do piaskownicy jak kupie sobie inna :) ... ale serio to nie ma sie tutaj az tak co stresowac i mozna ostre mody robic bo puki karta jest bezpieczna dla reszty kompa to duzo nie rzykujemy. Grzac mocno to sie nie grzeje i nie widze problemu czemu wlasciciele tych rekrodow nie jada np na 550/550 :) ? Przy duzym radiatorze nawet te 1.4V na rdzeniu nie powinno chyba nic zlego zrobic. W kazdym razie ja sie przekonam bo mam zamiar pracowac na max taktowaniach 24/7. Wlasnie to bedzie dobry test, jak dlugo przezyje ta karta przy takim wysrubowanym oc. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bobson37 Opublikowano 24 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2005 (edytowane) No to jestes kamikadze:), ta karta ci moment padnie, dawalem swojej 1,4 v na gpu i wierz mi czesto mialem jazdy nieziemski, a grzala sie kur*****, dlugo tak nie pojedzie, nie widze sensu by zabic szybko 200zl, dla mnie grafa musi byc stabilna na maxa. Te 4000 to tak jak mowisz extreme, lecz na bank karta z takimi taktami pracujaca powiedzmy 8-12 h dziennie nie pozyla by dluzej niz 2 miechy. Ja swoich wypowiedzi nie popieram tym co bylo na forum tylko tym co sam robilem z grafa, mam ciut doswiadczenia i mowie ci, gra nie warta swieczki, rozwalisz albo grafe albo co innego, zeby memy szly na powiedzmy 620 mhz, przyznalbym ci racje do bicia 4000 jako dobry pomysl, jednak tu nie masz szans, zobaczysz zreszta sam B) widac masz sporo kaski :-P mi by zal tylek sciskal by dac 200 zl na zabawe grafy tylko po to by sie przekonac czy da rade te 4000 czy nie, ale jesli wychodzisz z tego zalozenia to baw sie, bedziesz mial duzo frajdy tlyko uwazaj na reszte sprzeciora :) Pozdrawiam Edytowane 24 Stycznia 2005 przez bobson37 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aerial Opublikowano 24 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2005 No to jestes kamikadze:), ta karta ci moment padnie, dawalem swojej 1,4 v na gpu i wierz mi czesto mialem jazdy nieziemski, a grzala sie kur*****, dlugo tak nie pojedzie, nie widze sensu by zabic szybko 200zl, dla mnie grafa musi byc stabilna na maxa. Te 4000 to tak jak mowisz extreme, lecz na bank karta z takimi taktami pracujaca powiedzmy 8-12 h dziennie nie pozyla by dluzej niz 2 miechy. 1234402[/snapback] Do premiery 6200 na AGP starczy :) Zobaczymy jak bedzie, mi sie wydaje ze moge osiagnac te 4000 jak trafie w miare dobry egzemplarz na 1.3V i takim optymalnym vmodzie. U ciebie roznice wynikaja z gorszej mobo, proca i pewnie paru innych czynnikow. W 2k3 to niby nie ma znaczenia, ale jednak cos w tym jest. Na 9700Pro np miedzy abitem a epoxem 8rda+ (to i tak lepsza niz twoja mobo) i procami sempron krecony na fsb200 (cos 2800+) vs moj bartek z podpisu roznica w 2k3 byla okolo 400pkt (na czystych systemach). Zgodze sie ze ta karta ma wiecej ogolnie w 2k3 i roznice moga byc wieksze, ale zawsze te ~200pkt moze midac sama reszta configa. Zreszta przekonamy sie :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bobson37 Opublikowano 25 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2005 (edytowane) Jesli chodzi o procka to 512 cache nie robi praktycznie zadnej roznicy, poczekaj jak dorwe wode lub lepciejszy wentyl, moj proc na aluminiaku lazi na tyle ile w podpisie, gdybym mial ciut lepszy wentyl; masz wieksze jedynie FSB, zobaczymy co ja zrobie na twinmosach; co do mobo to to jest ten sam chipset, gdyby testowac obydwie na tej samej reszczie srzetu, to roznica wyjdzie gora 50, nie 400. 400 pkt to owszem,ale nie w 2k3 tylko w 2k1, masz wieksze FSB i pkt leca. Chyba troche koloryzujesz :wink: Edytowane 25 Stycznia 2005 przez bobson37 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cudak10 Opublikowano 25 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2005 Witam wszystkich!!! Dzisiaj kupiłem Abita u-guru, karta bardzo dokładnie wykonana na Gpu dosyc spory radiator z wentylatorem, pamieci (Samsung 3,6ns) tez sa pokryte radiatorkami. W zestawie znajduje sie przejsciowka z DVI na zwykły monitor, kabelek do TV-out, płytka ze sterownikami i oprogramowaniem, Power DVD, kilka ksiazeczek (po Polsku tylko instrukcja montazu karty ) no i oczywiscie sama grafa. Karta posiada dwa biosy: tryb zwykły (250/400) oraz XTurbo (300/400). Tryby pracy zmienia sie za pomoca wygodnej zworki na karcie. Na karcie znajdują się dwie diody LED które pokazuja w jakim trybie pracuje karta, tryb zwykły dioda zielona, XTurbo czerwona (diody bardzo ładnie oswietlaja wnetrze obudowy). Na poczatek włączyłem karte w trybie zwykłym który niestety ma zablokowane OC, po zmianie na XTurbo i zainstalowaniu dodatkowego softu zaczął mi piszczec systemowy brzęczek a po 30sek reset, napięcie na Gpu pokazywał 1,63v na Ram cos kolo 3v a temperaturke ponad 200 stopni. troche sie wku....łem myslałem ze wcisneli mi zje...aną grafe. Zainstalowałem system, stery, soft i wszystko było w porzadku do czasu zainstalowania AtiToola (soft zaczął znowu wariowac) po odinstalowaniu wszystko wróciło do porządku. Po wielkich męczarniach wziąłem się za kręcenie. Karta posiada płynną regulacje napięc: Gpu 1,10-1,4v Ram 2-3v Oraz 3 tryby pracy wentylatora odpowiednio 3800, 4400 i 5400 pierwszy bardzo cichy a ostatni przypomina odkurzacz. Nie napisze wiele o mozliwosciach OC poniewaz zasilacz nie trzyma mi napięc tak jak powinnien. Udało mi sie wyciągnac 460/600 ale to nie sa pełne mozliwosci tej karty, przy tych ustawieniach mam okolo 3700pkt w 3dMarku 2003. Podsumowujac, karta napewno jest warta swojej ceny. Nie trace gwarancji na V-mody a nawet po modach tyle nie wyciagne z pamieci ktore maja wiekszy wpływ na wydajnosc tej karty. Mam nadzieje ze znajdzie sie wiecej ludzi ktorzy maja ta karte lub zamierzaja ja dopiero kupic i podziela sie z nami swoimi osiagnieciami Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ur8an Opublikowano 25 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2005 (edytowane) Taka karte kupiles ? http://www.allegro.pl/show_item.php?item=40504872 Kupiles w necie czy znalazles jakis sklep w Zabrzu (okolicy) ? I ile dales za nia ? EDIT Czy oplacalo by sie dolozyc 40 zl i kupic zwyklego Abita tyle ze na tsop'ach 3,6 ns ? <_< Edytowane 25 Stycznia 2005 przez Ur8an Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojwar Opublikowano 25 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2005 (edytowane) Taka karte kupiles ? 1234571[/snapback] w proline są taniej - 325 zł http://www.proline.com.pl/shop.php?prodid=...535305f47555255 Ten abicik guru to naprawdę niezła karta - wydajność po OC dokładnie porównywalna z 9550XT Gecube (wyciągnąłem na swoim stabilnie 3800 pkt). Cena niższa o jakieś 65-75 zł Natomiast Abita 9550 128 CDt miałem przez chwilę i niepolecam nikomu. Pamięci 3,6 - lecz max taktowanie 510 Mhz, rdzeń 405 - po prostu kiszka. inny gość z tweaka kupił to poszła mu na 400/480 - dalej nie chce. mi dodatkowo po OC na karcie piszczały kondensatory sporo lepsza jest Gigabyte: 1. tańsza 2. lepiej się kręci 3. mody są już rozpykane Edytowane 25 Stycznia 2005 przez wojwar Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ur8an Opublikowano 25 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2005 Wlasnie bylem juz zdecydowany na tego Gigabyte. W proline 239 zl :cool: Ale teraz ten Abit u-guru.... hmm... <_< Fuck... oczywiscie Gliwice - Brak Towaru :[ Jedne czym sie pocieszam to ze w necie maja bledne dane dotyczace dostepnosci towaru :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cudak10 Opublikowano 25 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2005 Taka karte kupiles ? 1234571[/snapback] Karte kupiłem w Proline w Gliwicach za 325zl ale musisz ja sobie zamowic bo nie maja na stanie ja czekalem dwa dni Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ur8an Opublikowano 25 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2005 Na Allegro moge okazyjnie kupic Radka 9500 Pro... Na samsungach 2,8 ns... (64 MB :?) za 389 zl... Juz nie wiem na co sie skusic :? Oczywiscie karta uzywana... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojwar Opublikowano 25 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2005 Na Allegro moge okazyjnie kupic Radka 9500 Pro... Na samsungach 2,8 ns... (64 MB :?) za 389 zl... Juz nie wiem na co sie skusic :? Oczywiscie karta uzywana... 1234615[/snapback] nie opłaca się 9500pro/64 MB bo: 1. kupując Abita 9550 Guru, lub Gigabyte 9600 pro - po OC będziesz miał podobna/wyższą wydajność niż ten 9500 pro 2. mniej wydasz (Abit - 325 zł, Gbyte 385 zł) 3. będziesz miał nową kartę na 2 letniej gwarancji 4. 64 MB ram to teraz za mało na karcie, 128 to standard. Gdyby ten pro miał 128 MB i 6 miechów gwary to może warto byłoby się zastanawiać... a tak Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wadim Opublikowano 25 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2005 (edytowane) Na Allegro moge okazyjnie kupic Radka 9500 Pro... Na samsungach 2,8 ns... (64 MB :?) za 389 zl... Juz nie wiem na co sie skusic :? Oczywiscie karta uzywana... 1234615[/snapback] no ja bym brał 9500 PRO ale jakby miała 128 Mb w sumie niby nic a jednak widać roznice. a 9500 to jest moc :) co innego ta http://www.allegro.pl/show_item.php?item=40257987 Edytowane 25 Stycznia 2005 przez wadim Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ur8an Opublikowano 25 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2005 Dokladnie... 128 MB i juz bym mial karte... ;) A te 64 MB troche mnie przeraza, patrzac na nowe gry... bo samo w sobie R300 jest wydajne ;] Chyba skusze sie na Gigabyte za 239zl pomecze go troche i poczekam na 6200 AGP :twisted: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wadim Opublikowano 25 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2005 Dokladnie... 128 MB i juz bym mial karte... ;) A te 64 MB troche mnie przeraza, patrzac na nowe gry... bo samo w sobie R300 jest wydajne ;] Chyba skusze sie na Gigabyte za 239zl pomecze go troche i poczekam na 6200 AGP :twisted: 1234638[/snapback] szczerze mowaic tez tak bym zrobil a raczej tak zrobilem :) karta elegancka i ładnie sie kręci :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
menelaos Opublikowano 25 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2005 Witam. Mam mały dylemat. Kupic Abita 9550 uGuru, czy dac 100zeta mniej i kupic gigabyte (vmod u mnie odpada) i dolozyc jakies 50zł na hynixy 256. Przesiadam sie g-f4mx420 ... Moge równiez poczekac na 6200, o ile sie bedzie modowac i bedzie w miare niskiej cenie ps. nie wiecie kiedy bedzie premiera 6200 na agp ? ? ? ? ? :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ur8an Opublikowano 25 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2005 Premiera ma byc w lutym. Kup Gigabyte i dodatkowo ram. Lepiej na tym wyjdziesz. Podkrecisz karte a i 512 MB ddr poprawi plynnosc w grach. Wiekszy komfort ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
menelaos Opublikowano 25 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2005 A nie wiesz ile bedzie kosztował ???? ps. u mnie na "wsi :P" jest komputerowy maja gigabyta za 235zł, troche dziwne bo taniej niz w proline, moze to byc jakas sciema? pytalem 128r-128b Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotres Opublikowano 25 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2005 czesc Nie wiem czy bobson37 juz dawal , jak nie to ja daje : http://www.r9550vmod.prv.pl Nowy adres stronki z V-Modem Gigabyte'a R9550 . Mam nadzieje ze juz na wieku wiekow taki bedzie :-D . Uklonic sie nisko bobsonowi37 , bo to jego sprawka :gitarzysta: . pozdro for all piotres Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dżeju Opublikowano 25 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2005 Ja mam MSI radeon 9550 128mb 128bit normalnie taktowanie 250/400 i podkręciłem do 490/720 bez żadnych modów w 3dmark03 3800pkt. 512 ramu amd 2000+ B) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ur8an Opublikowano 25 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2005 A nie wiesz ile bedzie kosztował ???? ps. u mnie na "wsi " jest komputerowy maja gigabyta za 235zł, troche dziwne bo taniej niz w proline, moze to byc jakas sciema? pytalem 128r-128b jesli jest 128/128 to tylko sprawdz czy pamieci 4ns ;] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wadim Opublikowano 25 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2005 Ja mam MSI radeon 9550 128mb 128bit normalnie taktowanie 250/400 i podkręciłem do 490/720 bez żadnych modów w 3dmark03 3800pkt. 512 ramu amd 2000+ B) 1234762[/snapback] az sie szczerze mowiac wierzyc nie chce, tyle podkrecic bez modów?? a sprawdzałeś ati tolls czy nie masz artefaktów?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ur8an Opublikowano 25 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2005 Pamieci tak wysoko 8O I tylko 3800 w 3D MarkU 2k3 ? A jakie masz chlodzenie zalozone ? Wogole jakie sa pamieci na tym MSI ? 8O Przeciez masz praktycznie 9600XT.... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamien Opublikowano 25 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2005 msi ma pamieci samsunga 5ns... wiec w te 720mhz to ja slabo wierze Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojwar Opublikowano 25 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2005 Ja mam MSI radeon 9550 128mb 128bit normalnie taktowanie 250/400 i podkręciłem do 490/720 bez żadnych modów w 3dmark03 3800pkt. 512 ramu amd 2000+ B) 1234762[/snapback] Trochę mało tych punktów ja na taktowaniach 440/640-660 (w tej chwili nie pamiętam dokładnie) miałem wynik 3818 nie wiem czy to wina procka (Athlon 2600+, FSB 200 MHz, synchro z procem - 200 MHz), że masz tak mało ? powinno być coś kole 4100 pkt Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...