Skocz do zawartości
Luc312

Radeon 9550 Cz. I

Rekomendowane odpowiedzi

Jeszcze o zasilaczu i kreceniu.

Moj zasilacz potwierdza teze, że ze slabym zasilaczem (moj to Codegen 300W) nie masz szans na lepsze krecenie karty. Udalo mi sie z tymczasowym wiatrakiem 80x80 podkrecic GB stabilnie do 405/525. Mimo ze pamieci i radiator zaledwie sredniocieple to na 410/530 nie pojdzie - zwiecha przy marku'03. Chyba czeka mnie wymiana zasilacza ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sam już nie wiem, robił ktoś moda bez radiatorów? jeśli tak to z jakim napięciem.

1241701[/snapback]

bez obaw ja jechalem bez radiatorkow na pamieciach(2,8V) i owszem byly cieple ale do spalenia to im bylo daleko...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tylko że ty na szafirku masz inne pamięci :?, najwyżej podniose napięcie ale zaniże im taktowanie do czasu pryjścia taśmy termoprzewodzącej, albo po prostu po vModzie sprawdzę tylko czy karta działa i odstawię ją na bok, a przez weekend będe miał poprzednią grafe.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

http://allegro.pl/show_item.php?item=39678076

:mur:

334zl... i ilu leszczy? taktowania ULTRAXT 375/500 !!!

W takich chwilach czuje ze jestesmy potrzebni jako temat o radeonach 9550... Ale z drugiej strony jak latwo zarobic na allegro na mlotkach ktorym sie nie chchce nawet troche poszukac i ida na cos takiego. to tez tlumaczy oppularnosc poradnikow idacych np za 5zl "jak podkrecic 9550?". Wszytko za to zeby uniknac szukania :)

Powinni przedmiot w szkole podstawowej wprowadzic. Godzina "Obslugi szukajki" tygodniowo.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam takie pytanko bo wiele w tym temacie było powiedziane o modyfikacjach biosu grafiki, a więc czy bios płyt głównych także można edytować ?

1242652[/snapback]

mozna ale to juz nie taka prosta sprawa jak w przypadku kart graficznych... tu juz sie troche trzeba znac...jak slawietny -=by Merlin=-

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ta licytacja jest śmieszna ! To ciekawe ile ja bym wzioł za mojego GB RADKA 9550 podkręconego na core 420 i mem 520 :?: iekawe napisałbym ze ma wydajność jak 9600 pro i bym pewnie go opschnoł za 500 pln czyli prawie dwa razy więcej niz dałem za niego :!:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja sprzedalem swojego tez na allegro :D bez v-modow 450/550 przerobiony na NIBY 9600XT za 320 zl :lol:

W najgorszym wypadku mialem dolozyc 5 zl i kupic 9550 Guru - podkrecic 500/700 mhz :wink:

Ale czekam na spadek ceny 6200 bo do tych 320 zl doloze niecale 100 zl za jakis czas i kupie karte o wydajnosci wyzszej niz 9800pro + nowe zaawansowane funkcje

Tak sie Panowie tworzy Historie :lol:

Edytowane przez Strongmen

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam do was pytanie czy jezeli podniose taktowanie rdzenia i pamięci to przepustowość tez sie zwiększy :?:

1242940[/snapback]

no to jest chyba logiczne wzrost taktoktowani podniesie przepustowosc pamieci i fillrate rdzenia

BTW: ktore ID jest od 9600xt 4152 czy 4150?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no ale wyjasnicie mi cos, przeciez jak grafa z allegro zacznie sie chrzanic to gwarancja idzie sie walic bo one maja zmodowany bios, a daja niby 24-miesiace gwarancji

1242980[/snapback]

Jak karta będzie martwa to nikomu nie będzie się chciało bo i jak czy BIOS był podmieniany.

A jak będzie jeszcze żywa to wgrywać oryginlany BIOS i po kłopocie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Znajomemu padl nawet bez oc, pochodzil z tydzien i kaplica. Poszedl, wymienili od reki.

BTW : pojawily sie kolejne karty 6600 na agp ;) W siriusie Point of View, a w komputroniku Leadtek. Obie w lepszej cenie niz samotny do niedawna Sparkle. Wiadomo, konkurencja B)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

witam

mam ati gigabaita 9550 i zastanawialem sie nad chlodzeniem dla niego a mianowicie nad Zalman ZM80D , mozecie cos polecic tudziez napisac od jakich ustawien pamieci oryginalny radiator to juz malo a do jakich mozna krecic na oryginalnym

pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam!

Mam pytanie. :) Czy jak wgram bios (9600pro 400/500) ze stronki www.in4.pl do 9550 (gigabyte, 4ns (miedziane radiatory) na rdzeniu standardowy radiator + dokupiony wentylator) to standardowe sterowniki ATI rozpoznaja moją karte i bedzie wsio ok??? (mam win98).

Pozdrawiam

Damian

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bedzie lepsza i to dużoo ja bym wymienił na dzień dzisiejszy 64mb w karcie graficznej to małoo a abita guru niezle podkrecisz na 9600xt pewnie

1244174[/snapback]

prosze przestan sie udzielac , najnowsze gry nawet nie wykorzystuje 64MB na karcie , a wieksza pamiec na karcie to jest potrzebna do gry w wysokich rozdzielczosciach a w takich chyba nie pograsz ...

hugii wszystko o kreceniu 9550 jest w tym topicu wiec rusz glowa i poszukaj lenifcu :mur:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam,mam Radka 9500 64mb,w 3demarku 03 bez podkręcania czyli 276/540 -wynik 2735,dygnieta na 325/650-wynik 3168.Czy warto zamienić na "Abita 9550 guru" :?: czy wydajnośc bedzie lepsza>,prosze o pomoc.

1244171[/snapback]

Wstrzymaj sie jeszcze troche, ta karta co masz jest calkiem spoko i nie warto zmieniac jej na abita, posiedz na niej jeszcze z 1-2ms i wtedy bedziesz mogl kupic gf 6200/6600 na agp za ok 400zl. Bedzie warto ;]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Dodaj nową pozycję...