dr.cox Opublikowano 30 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2005 Mam HIS 9550 z 256 ramu chłodzony pasywnie.Rdzeń poszybował dobrze bo na 440 ,pamiątki jak na 256 ramu normalnie tylko o 20mhz czyli na 410.Po kilku godzinach zadnych artów,jeden zwis spowodowany najprawdopodobniej niedowoltowaniem.Czy zakładać mu wentylatorek?W 3dsmark 2003 normalnie 2700pkt,ale czemu tylko 8500 w 3d2k1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grimlock Opublikowano 30 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2005 witam mam ati gigabaita 9550 i zastanawialem sie nad chlodzeniem dla niego a mianowicie nad Zalman ZM80D , mozecie cos polecic tudziez napisac od jakich ustawien pamieci oryginalny radiator to juz malo a do jakich mozna krecic na oryginalnym pozdrawiam 1244478[/snapback] Mam zainstalowanego Zalmana ZM80D-HP zamiast standardowego radiatora. Oczywiście to gruba przesada. By skutecznie schłodzić i tak mało grzejącego się R9550 wystarczy zamontować cichutki puszczony na 5V wentylator - może taki używany z Allegro. Kupiłem Zalmana po to tylko, że planuję wymienić za jakiś czas grafikę na znacznie mocniejszą. Nie ma sensu kupować Zalmana za 132 pln do grafiki za 250 pln. Radiatorki na pamięci są w wersji BGA Ty natomiast musisz dokupić wersję na TSOP - polecam miedziane CoolerMastery za 23 pln z Komputronika. Standardowy radiator @GPU na 400 MHz temp 55-60C przy 1h graniu w RBR, albo demko Nature z 3DMarka 2003 w pętli. Zalman w takich samych warunkach nagrzewa się (podstawa bloku tuż przy GPU) między 25-30C. Temperatura była mierzona czujnikiem temp. przyklejonym w obu przypadkach jak najbliżej GPU do radiatora - temp. mierzył Hardcano 12. Oba "płaty" Zalmana są zimne. Najlepiej zrobisz jak kupić Papsta albo Panaflo 40x40 i puścisz go na 5V oraz radiatorki miedziane CM na pamiątki i możes spokonie kręcić GPU na 420 (na razie tyle osiągnąłem bez Vmodów ale można więcej pociągnąć VPU Recover wywala komunikat przy 430 MHz) i 540 MHz na pamięciach które już porządnie się grzeją tak więc radiatorki niezbędne. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grimlock Opublikowano 30 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2005 Witam! Mam pytanie. :) Czy jak wgram bios (9600pro 400/500) ze stronki www.in4.pl do 9550 (gigabyte, 4ns (miedziane radiatory) na rdzeniu standardowy radiator + dokupiony wentylator) to standardowe sterowniki ATI rozpoznaja moją karte i bedzie wsio ok??? (mam win98). Pozdrawiam Damian 1244571[/snapback] Nie rób tego - ten HIS ma gorsze timingi pamięci od Gigabyte'a. Najlepiej zrobisz jak skopiujesz BIOS ze swojej karty albo VTunerem pod Windowsem albo FlashROM'em pod DOS'em i przy użyciu Rabit'a zmienisz ID i taktowania karty. Później tylko wgrywasz nowy BIOS. Jak to zrobić - poczytaj kilka ostanich stron tego topica i wszystko będzie wiedział. Dobrze było żebyś sprawdził np. na driverach typu Omega, DNA programem ATi Tool jak dobrze kręci się Twoja karty, ale z takim podkręceniem GPU 250@400 i MEM 400@500 ten Gigabyte sppkojnie sobie poradzi. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Liquid Opublikowano 30 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2005 Czy mozliwe jest że po zamontowaniu na kości radiatorków z taśmą miedzianą daje odwrotny skutek. Wydaje mi się że kości po podkręceniu na 510Mhz grzeją się bardziej(ok 40 C) niż bez radiatorów. Co daje zmiana PCI Latency? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiek-SZU Opublikowano 30 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2005 hejka niedawno kupiłem sobie radeona 9550XT gigacube rev 2.1 (9600XT) na sprzęcie athlon 2000+ (1,7) 256DDR Win XP no i oczywiście ten radeon wyciskam w 3D Marku 2003 3200pkt (400 rdzeń, 500 pamięć) a po podkręceniu na 460 (rdzeń) i 650 (pamięć) tylko 3270pkt !? dlaczego po tak sporym przetaktowaniu mam tak mały skok wydajności ? proszę o pomoc pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aerial Opublikowano 30 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2005 (edytowane) Instalowanie miedzianych radiatorkow na pamieciach nie zawsze jest najlepszym wyborem... Juz w ogole instalowanie czegokolwiek na 9550 jest nienajlepszym wyborem, ale uparci i tak obkleja swoje "potworki" zelastwem. Problem z miedzianymi radiatorkami tyczy sie cieplejszych kart w szczegolnosci. W sytuacji gdy nie ma bezposredniego nawiewu na pamieci (a tak najczesciej bywa) miedz spisuje sie gorzej niz alu. Czesto przekonuja sie o tym bolesnie ludzie z pelnym wc, ktorzy wstawiaja sobie jakies droge miedziane revoltec'i i sie dziwia ze mem slabiej sie kreci itp. Problem wydaje mi sie jest w tym, ze miedz pochlania wiecej ciepla niz alu i nagrzewa sie do wysokiej temperatury, a zeby oddac to cieplo do otoczenia potrzebny jest nawiew. Bez nawiewu cieplo nie zdarzy sie rozproszyc i efekt jest taki ze mamy male piecyki na kazdej z pamieci, ktore przy przechodzeniu ze stresu w idle jeszcze dogrzewaja nam pamiatki prze zjakis czas. Tzn nie wiem czy dokonca moje wyjasnienie jest sluszne, ale podobna kwestia tyczy sie konstrukcji Thermalright Alu vs Cu. Tam w gre wchodzi heatpipe, ale mysle ze to glownej istoty zagadenienia nie zmienia. Cu pokazuje przewage gdy zastosujemy nadmuch. Edytowane 30 Stycznia 2005 przez aerial Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
McFokus Opublikowano 30 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2005 Witam :) Niedawno zakupiłem Asusa 9550GE (rev.1.0 ; Mem.Samsung 4ns) , kręci się przyzwoicie :) (na razie nie próbowałem max) ale nie o to chodzi , jako że ten temat dotyczy radków 9550 postanowiłem że tu zamieszczę moje pytanie. Głównie skierowane jest ono do właścicieli kart Asusa ale i nie tylko , chodzi mi mianowicie o TV-Out , wcześniej miałem Radka 9100 (Szafirka) i obraz na TV był bdb. aakości po podłączeniu Asus’ka J nie jest najlepiej , znaczy obraz jest ładny tylko jakoś dziwnie miga , np. niebiski pulpit itp. wygląda jak syrena policyjna :D :D tzn. migocze J (ale porównanie J ) , bawiłem się ustawiniami ale to nic nizemienia. Niewiem czy udało mi się dobrze zobrazować to jak wygląda obraz na TV ale jeśli ktoś miał taki problem to chyba będzie wiedział o co chodzi J. Pozdrawiam Z góry dzięki za odpowidź. P.S. Stery których używam to Omegi (na Catalystach 4.12), czy może to być właśnie wina sterowników. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość gladiac Opublikowano 30 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2005 Witam!! Mam pytanie do starych wyjadaczy odnosnie radkow 9550, otoz kupilem niedawno Asusa 9550 ge/td i na moim konfigu uzyskalem takie oto rezultaty :plyta Asrock k7vt4a+ , 2x256 ram , duron 1800, asus9550 ge/td cpu-250, mem-400 w 3d2001:7500, 2003:2100 , po oc duron 1800/2000, cpu-250/400 , mem-400/540 w 3d2001:9549 a w 3d2003: 3081 czy mozecie mi powiedziec czy te osiagi sa dobre jesli chodzi o taki konfig , wiem ze wydajnosc w 3d2001 zalezy takze od caosci systemu wiec jesli mialbym np seprona 2400 to byloby pewnie lepiej ale jak mialoby sie to do 3d2003? aha karta sie praktycznie nic sie nie grzeje pamieci na niej nie sa nawet letnie!!, no i mam bardzo stara bude z przed okolo 6lat wiec moze mi nawet zasilacz nie wyrabiac na wyszym oc procka i zapewne karty rowniez, za okolo 2 miechy chce kupic nowa karte i procka ale do tej pory chcialbym wiedziec czy mozna cos wiecej na tym konfigu wyciagnac , dzieki za odp:) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BiBeR Opublikowano 30 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2005 @aerial - slusznie prawisz, zeby byl sens instalowania miedziakow na pamieci trzeba im zapewnic dobry nawiew. w innym wypadku najlepiej jest dawac alu, gdyz ten material latwiej oddaje cieplo (gorzej przyjmuje od miedzi, ale pamieci na 9550 nie grzeja sie na tyle, zeby potrzebna byla miedz) Zreszta spojrzcie na temat o tym ze silencer zabija radeony - tam czesc uzytkownikow miala miedziaki przykryte silencerem, obieg powietrza slaby i byc moze to bylo przyczyna. Tak wiec podsumujmy.... NIE MA SENSU INSTALOWAC NA 9550 MIEDZIANYCH RADIATOW NA PAMIECI, ALUMINIUM W ZUPELNOSCI WYSTARCZY :razz: A moze sie okazac nawet bezpieczniejsze. Ze o kosztach takiego zakupu nie wspomne, kupujac jakis radiator od P2 Slot1 zaplacimy z 3-4zl, a potniemy to spokojnie na duze radiatorki na pamieci, a nie jakies male wypierdki jak sprzedaje coolermaster;] (inne sprawa ze te malestwa w zupelnosci stykna, no ale jak ktos juz chce miec duze to jest to najlepsze wyjscie. BTW - zawsze mozna kupic farbe w sprayu w kolorze miedzi :lol: ) @McFokus - mialem wczesniej Herculesa 8500 i tam obraz na tv byl zyleta, obecnie na Asusie odczuwam ze jest troszke slabszy, aczkolwiek kazdy mowi ze jest bardzo dobry;] W zadnym wypadku nie ma zadnego migotania, sprawdz na innym kompie/inne stery, jak nie to karta kwalifikuje sie do wymiany. A jeszcze co do pamieci - bez radiatorow ciagne na ok 630 i nic sie nie dzieje, sa cieple, ale nie parza. Jak cos nakleje to moze z 10mhz jeszcze podciagne. Ale napewno beda to zwykle alu zapewne wyciete z jakiegos kawalka aluminum ;] HOWGH B) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ceramique Opublikowano 30 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2005 Cześć wszystkim :) Wierzcie mi, nie sposób przejżeć wszystkich 234 stron, a szukajka (jak to na forach z engine IPB) nie znalazła tego czego SZUKAŁEM :) Chodzi mi konkretnie o konkretne ZA i PRZECIW zamiany mojej karty (Prolink FX5200 ULTIMATE) na Radka 9550. Mam możliwość takiej zamiany z dopłatą ~50zł. Myślę nad Gigabytem lub Szafirkiem, ale podobno na tym drugim ciężko o "ołówek mod". Od razu zaznaczę, że XT nie wchodzi w grę, bo to już większa dopłata, a na to mnie niestety jeszcze nie stać ;) No i pamięci.... 4ns samsungi czy hynixy? Pozdrowionka Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BiBeR Opublikowano 30 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2005 No szukajka jakby podawala jeszcze strone watku to by bylo super, a tak to sie nie dziwie, tez kiedys szukalem cos i podalo ze jest to w watku co mial ponad 100stron - i badz tu teraz madry ;/ Za 50 zl nie masz sie co zastanawiac, zamieniaj B) Za - wydajnosc w dx9, jakosc obrazu,cena (czy trzeba chciec cos wiecej od karty graficznej) Przeciw - nic mi nie przychodzi do glowy co by Cie moglo trzymac dalej przy fx5200, hmm no chyba ze ma ladny laminat i Ci sie podoba z wygladu :lol: Bierz gigabytea za ok 235 albo troche drozszego asusa (ok 270) W asusie lepiej kreca sie pamieci (znaczni lepiej, ok 100mhz wiecej niz w giga) Rdzenie podobnie w obydwu. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ur8an Opublikowano 30 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2005 W takim ASUSie sie lepiej pameci kreca ? http://www.allegro.pl/show_item.php?item=40379965 To jest sprawdzona informacja? Czy jednak lepiej Gigabyta ( mam za 239 zl do kupienia) Wiec 50zl roznicy :roll: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ceramique Opublikowano 30 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2005 :) No okej, zamienię, ale jeszcze muszę się dowiedzieć paru szczegółów. Po pierwsze czy gigabyte i asus występują zawsze z takimi samymi pamiątkami? Po drugie, czy te dodatkowe 100MHz w asusie... hmmm.... może jakiś link do porównania? Jakoś do graf asusa nie mam zaufania. Giga ma niby ostrzejsze timingi, ale jak jest w asusie? No i jeszcze sprawa "pencil moda". Póki nie rozhulam grafy na dobre, nie chce tracić gwary więc TYLKO ołówek wchodzi w grę. Jak już pisałem na Szafirki niezazbytnio to możliwe. Jak jest z Asusem? Jak ktoś ma jeszcze inne zdanie co do zamiany karty to bardzo proszę o głos :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BiBeR Opublikowano 30 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2005 Drogo w tym allegro, w esc masz za 279zl. Co do krecenia, u mnie leci bez radiatorow 430/630, ktos tu mial nawet 640, ale wiadomo karta karcie nie rowna. Z tego co widze giga ostatnio sie slabo kreci, i o ile nie chcesz stosowac vmodow to wydaje mi sie ze asus bedzie lepszym wyborem. @Ceramique - Asus byl kiedys z 5ns, ale obecnie jest z sasungami 4ns, nie mniej przy kupnie zwroc uwage czy aby napewno 4ns. Co do wynikow to ja klepnalem przy ustawieniach 420/620 13tys w 2001 i 3700 w 2003. Jesli chodzi o vmoda to robilem na asusie olowikiem na gpu - z powodzeniem, rdzen poszedl na 520, jednak pamieci dostaly po d.. i spadly chyba na kolo 450, wiec wynik byl nizszy niz mialem na kreconej grafie bez moda. Trzeba zrobic moda vddq, jednak tego nie rozgryzlem (probowalem sie wzorowac na vddq od giga, ale nie zdaje egzaminu) Tak wiec na razie moda do asusa jako tako nie ma. Ja osobiscie niedlugo planuje sprzedac mojego asusa i sie przesiac na gf 6200@6600 na agp jak juz potanieja do ok 400zl ;] Na razie chcialbym na nim 4tys pyknac, co by nie bylo problemem jakby ten mod dzialal :mur: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ceramique Opublikowano 30 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2005 (edytowane) BiBeR - dzięki za konkrety :) Czyli mogę wnioskować, że 5200 ultimate dostanie ostro po d*** od takiego Asuska? Z Twoich wyników wnioskuję, że nawet bez oc jest to o niebo lepszy produkt :) Na moim prolinku w 3DM2003 wynik 1900pkt to mega wyczyn :( No i jeszcze Asus vs. Gigabyte... widzę, że asus BiBeRa kładzie nawet niektóre Gigasy po vmodach... Więc chyba to najlepszy wybór... UD: Za Asusem przemawia również to, że Gigas to pasyw ;) A ja na mega chłodzonko miejsca nie mam bo w mATX jeszcze tuner siedzi Edytowane 30 Stycznia 2005 przez Ceramique Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiek-SZU Opublikowano 30 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2005 hejka niedawno kupiłem sobie radeona 9550XT gigacube rev 2.1 (9600XT) na sprzęcie athlon 2000+ (1,7) 256DDR Win XP no i oczywiście ten radeon wyciskam w 3D Marku 2003 3200pkt (400 rdzeń, 500 pamięć) a po podkręceniu na 460 (rdzeń) i 650 (pamięć) tylko 3270pkt !? dlaczego po tak sporym przetaktowaniu mam tak mały skok wydajności ? proszę o pomoc pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skinny500 Opublikowano 30 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2005 (edytowane) Moja grafa miała mieć moda w piątek, ale nie wyszło- ojciec nie miał czasu. Mod jest robiony dzisiaj, 1szy już gotowy; VGPU, napięcie na rdzeniu się wacha między 1,38 a 1,39, OC pamięci ofc strasznie spadł. Chodziły na 550, a teraz chyba 410- testy wciąż trwają:). UPDATE: Pamięci na 250 powinny pójść na standardowym napięciu. Edytowane 30 Stycznia 2005 przez skinny500 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oommeenn Opublikowano 30 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2005 wadim - czy ten wentylatorek PAPSTA, który zakupiłeś jest faktycznie taki cichy ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wadim Opublikowano 30 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2005 wadim - czy ten wentylatorek PAPSTA, który zakupiłeś jest faktycznie taki cichy ? 1246468[/snapback] szczerze mowiac to ja go nie słysze, inni mowia ze troszke go słychac mi wcale nie przeszkadza w sumie to papst i 6500 obrtów na minutke wiec wiesz :) Polecam Papsta Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konar Opublikowano 30 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2005 nie no normalnie ameryke odkrylem :P (moze nie jestem pierwszy, ale odkrylem) a no wiec ati tool rdzen na 420 daje arty i pochwili wyje vpu recover a teraz masakra 440 radlinkerem i pamiatki na 577 i udalo mi sie w nfsu2 zagrac bez problemu. To (podsumowanie) Ati Tool daje specjalnie taka granice zapasu czy co no bo ja normalnie nie dowierzalem jak zobaczylem :0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Damian_123 Opublikowano 30 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2005 Mam pewnien dylemat. :) Flashrom zgrywa BIOS do formatu *.bin natmiast RaBIt 1.4 zapisuje w formacie *.rom. Moje pytanie brzmi czy to jest to samo?? Czy moge użyć polecenia: flashrom -p -f 0 *.rom ???? (Sorki, ale nigdy tego nie robiłem wiec nie wiem :) ) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cooli Opublikowano 30 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2005 to jest to samo tylko się różni końcówką myślę że możesz użyć podanego przez ciebie polecenia. Pozdr P.S. jak się myle to niech mnie ktoś poprawi Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grimlock Opublikowano 30 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2005 to jest to samo tylko się różni końcówką myślę że możesz użyć podanego przez ciebie polecenia. Pozdr P.S. jak się myle to niech mnie ktoś poprawi 1246766[/snapback] Rozszerzenie pliku nie ma znaczenia (rom, bin) Wygląda na to że 430 MHz dla GPU i 560 MHz dla MEM to granica nie do przekroczenia na standardowym napięciu. Na GPU mam Zalman'a ZM80D (który jest lekko ciepły max 30C) a na pamięciach medziane radiatorki lekko ciepłe. Całośc owiewa Zalman F2 puszczony na 1200 obr/min. Puszczony w pętli 3DMark2003 wywala się w środku testu Nature - VPU Recover resetuje ustawienia - sprawdzałem mocowanie Zalmana - wszystko poprawnie zainstalowane. Brak artefaktów i kropek. Heat-Pipe'y i bloczek na GPU ciepłe. Za full stable można uznac 425 dla GPU i 555 dla MEM. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ceramique Opublikowano 30 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2005 Do jakich wartości gpu/mem dochodziliście na pasywie Gigabyta?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skinny500 Opublikowano 30 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2005 Parametry mojego GB po vModach: VGPU- 1,39V VDDQ- 2,8V VMEM- 2,79 Ustawienia po wstępnych testach: Rdzeń- 500MHz Pamięci- 200MHz ( :blink: :mur: :mad: :sad: :? ), wcześniej było 270, a nawet 275MHz Wszystkie 3 Vmody są więc pamięci powinny ładnie iść, nawet się nie grzeją porządnie :angry: (nie mają jeszcze radiatorów). Artefakty się pojawiają etc. Moje podejżenia padły na zasilacz :angry:, aż wstyd się przyznać...megabajt 350W :mur:. Za niedługo go wymienie i chyba powinno byc oik, no nie? <_<. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grimlock Opublikowano 30 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2005 GPU 400 MHz (standardowy radiator Gigabyte'a) i MEM 500 MHz bez radiatorków. Więcej nie ciagnąłem, żeby go nie przyjarac. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ceramique Opublikowano 30 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2005 GPU 400 MHz (standardowy radiator Gigabyte'a) i MEM 500 MHz bez radiatorków. Więcej nie ciagnąłem, żeby go nie przyjarac. 1247019[/snapback] Mówimy tutaj o stabilnej pracy codziennej bez artów, itp??? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grimlock Opublikowano 30 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2005 Mówimy tutaj o stabilnej pracy codziennej bez artów, itp??? 1247030[/snapback] Full stable w 3DMark2003, 2001, Richard Burns Rally, HL2 demko, Tomb Raider Angel of Darkness, Nigdy nie pojawiły się ani arty ani kropki, po instalacji porządnego chłodzenia i podbiciu taktowań do 425/555 wszystko ok. Przy 430/560 VPU Recover restartuje kartę do 420/540 tyle mam ustawione w BIOS'ie. Ten error występuje tylko 3Dmark'u2K3 demko Mother Nature. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
McFokus Opublikowano 30 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2005 Sprawdziłem na innych TV i wszystko śmiga pięknie :) Obraz ostry jak żyleta :) Pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojwar Opublikowano 31 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2005 Heh - bałem się, że jak będę często flashował moją kartę (ostatnio robię próby jako FireGL T2 ... w 3Dmarku spadek o 50-100 pkt, w CAD/CAM/GIS wzrost wydajności nawet o 150-200%) to z czasem bios na karcie może pójść się grzeć. Znalazłem takie info o pamięci eeprom: - Guarantee 100,000 program/erase cycles per single sector (preliminary) - Minimum 20 years data retention Może to uspokoi też niektórych kolegów Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...