Skocz do zawartości
Luc312

Radeon 9550 Cz. I

Rekomendowane odpowiedzi

Mam nadzieję, że masz na myśli 9550XT. Tak jak wyżej napisałem to też jest dyskusyjna sprawa (przynajmniej jak dla mnie).

pewnie że mówie o XT;]

i dla mnie nie jest to raczej dyskusyjna sprawa bo fx to szmelc;]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dobra zainstalowałem arctica. Ustawienia 460/270 (na takich chodziła poprzednio) zapuszczam na NATURE i <span style="color:red;">[ciach!]</span> wali artefaktami i po chwili zwis :(

Reset daje default, i przechodzi wszystkie gry, na ustawieniu high na arcticu :)

Nie wiem czy za słabo docisnąłem, czy pasta musi się "przegryźć"?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

EmperoR_2001, to chłodzenie to chłodzi ci wszystko czt tylko GPU ? bo 270Mhz na pamiątkach to troszkę malutko ja mam na 290 i przechodzi obydwa 3dmarki bez artefakta :D za to z rdzeniem u mnie trochę gorzej: ponad 445 zwis :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

EmperoR_2001, to chłodzenie to chłodzi ci wszystko czt tylko GPU ? bo 270Mhz na pamiątkach to troszkę malutko ja mam na 290 i przechodzi obydwa 3dmarki bez artefakta :D za to z rdzeniem u mnie trochę gorzej: ponad 445 zwis :(

No przeca Silencer jest tylko na pamiątki :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No przeca Silencer jest tylko na pamiątki :P

Aha przeszedł dwa razy na nature na 440 (teraz nie mam czasu kręcić, wieczorkiem puszczę na 500 :twisted: )

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

cze

czy mógłby mi ktoś podać sklep (najlepiej w Kraku) w którym można dostać karte Gigabyte 9600 pro w cenie kolo 490 zeta??

sorry za offtopic ale nie mogłem długo na necie siedzieć i muszę się spieszyć, a nie miałem gdzie zapytac

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co sądziecie o tych coolermasterach?:

http://angela.pl/index.php?action=TowarPok...z&id_towaru=741

Cena niska, nawet, tylko po jaką kichą dali 10? :roll:

adiatorki jak karzde tylko że jak założysz na grafe to ci 6 zostanie :wink:

Raczej 2 :P Przecież jest 8 kości pamięci :roll:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Raczej 2 :P Przecież jest 8 kości pamięci :roll:

aha to ty ściągnołeś chłodzenie z przodu. też myślałem żeby założyć coś lepszego ale szkoda mi hajsu :/ wogule to więcej się spodziewałem po tym chłodzeniu a tu tylko 445Mhz na rdzeniu i więcej nie pujdzie ;(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam! Mam pytanko na które muszę znać odpowiedż do końca lipca ... i to solidną :wink: Warto zamieniać GeForce3 Tit200 (ten co mam w podpisie) na Radeona 9550 128 bit / 128 DDRAM? Jeżeli tak, to na jaką firmę : NoName :wink: :lol: , Gigabyte czy His? I ile ns. one mają?

Mam do wyboru tylko te 3 modele które są do niecałych 400 złotych ...

http://sklep.komputronik.pl/katalog.php?kat=2603

Z góry dzięki, pozdrawiam! :idea:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mi o podkręcanie nie chodzi, ba nawet nie miałem, nie mam i nie będe mieć zamiaru podkręcać grafiki - tak jak zostało stworzone takie musi być :wink: :P Dzięki wielkie, może ktoś jeszcze się wypowie na temat zamianki?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Osobiście uważam że jeżeli 9550 to tylko XT od GeCuba. Na Twoim miejscu wolałbym zmienić proca niż grafike. Zmienisz karte a i tak nie będziesz mógł cieszyć się jej wydajnością bo proc będzie "wąskim gardłem". Jak nie chcesz kręcić to tym bardziej zamiana nie wiele Ci da. Ale to tylko moje zdanie. Pozdro.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie wiem czy w Twoim wypadku warto kupowac r9550, GF3 to calkiem dobra karta i dziwne, ze jej nie krecisz ten model to juz historia i na ti500 grzechem nie krecic, druga sprawa, plyte masz dobra wiec ja zmienilbym proca bo 1ghz r9550 moze dzialac tak samo jak twoj GF3

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

uff przelecialem przez topik ;] mam 2 pytania bo sie nata karte chyba zdecyduje

1 w jakim sklepie netowym ona jest teraz bo nie widze ?

2 ile wezme za Radka 9000 PRO 128 MB VIVO tv-out wersja BOX na gwarze (jeszcze rok)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

uff przelecialem przez topik ;]  mam 2 pytania bo sie nata karte chyba zdecyduje  

2 ile wezme za Radka 9000 PRO 128 MB VIVO tv-out  wersja BOX na gwarze (jeszcze rok)

1. nie wiem :(

2. mysle, ze max 200zl. bo za 250 mozna juz kupowac 9100 ktory jednak jest troche szybszy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

uff przelecialem przez topik ;]  mam 2 pytania bo sie nata karte chyba zdecyduje  

2 ile wezme za Radka 9000 PRO 128 MB VIVO tv-out  wersja BOX na gwarze (jeszcze rok)

1. Jeśli ci chodzi o GeCube 9550XT to jest w www.ultramedia.pl ja tutaj kupiłem jest po 460zł

2. nie wiem :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

kupilem Gigabyta 9550, z pamieciami hynixa. Pamięc dochodzi mi tylko do 255 za to rdzen spokojnie krece na 470. Czemu na tych pamieciach moge tak malo wyciagnac? Zainstalowalem na karcie wiatrak 60x60 tak ze przy maksymalnych wartosciach radiator jest zimny i dodatkowo wiatrak owiewa mi pamieci na ktorych zainstalowalem miedziane radiatorki. Czy to koniec mozliwosci oc pamieci?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

za tego 9000pro troche wiecej niz 200 zl dostaniesz - ale pod warunkiem ze masz juz troche komentarzy. wezmiesz tego 9550 xt i powinno byc sporo lepiej w kwesti wydajnosci i do tego dx9

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak dla upewnienia sie, nie chcialbym kupic cos innego niz mam w zamiarze. Czy karta o ktorej jest ten topic (chodzi mi owersje 9550 XT) to ten produkt GIGACUBE ATI 9550 EXTREME 128MB AGPx8 TV/DVI (128bit)

Sorki za takie pytanko...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak dla upewnienia sie, nie chcialbym kupic cos innego niz mam w zamiarze. Czy karta o ktorej jest ten topic (chodzi mi owersje 9550 XT) to ten produkt   GIGACUBE ATI 9550 EXTREME 128MB AGPx8 TV/DVI (128bit)

Sorki za takie pytanko...

Tak to dokładnie to co ja kupiłem

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ale w sumie zastanawiam sie czy jest jakis sens kupowania 9550XT, taki 9600 pro kosztuje jakies 20zl. wiecej :) sorry ale bez krecenia mamy szybsza karte, ktora nawet jesli ma cienkie pamieci i nie poleci wiecej o 100mhz to i tak bedzie lepsza za prawie takie same pieniadze

ps. z tego co czytalem Gigabyte (najtanszy r9600 pro) czesto smiga z 400/600 na 450/700 co dla mnie jest wynikiem rewelacyjnym

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Dodaj nową pozycję...