krzysiek84 Opublikowano 5 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2005 (edytowane) Witam, mam pewnien problem - probowalem znalezc odpowiedz opcja "szukaj" ale niestety nie dalem rady.... Otoz chodzi o to, ze chcialbym na jakis czas podpiac mojego HIS Radeona 9550 do starego kompa z plyta ECS K7VZA (KT133A- agp x4), Duronem 900. System to Windows 98 SE. Niestety nie moge zainstalowac do tek karty sterownikow. Probowalem oryginalne ze strony Ati pod W98 (CATALYST 4.10 for RADEON 7000 through RADEON 9800 Series), ale przy probie zainstalowania wyskakuje komunikat: "Instalator nie byl w stanie znaleźć komponentów do instalacji przy bieżącym systemie sprzętowym i konfiguracji oprogramowania. Należy sprawdzić obecność koniecznego oprogramowania i sprzętu." Kiedy zainstalowałem sterownik ręcznie - z listy (HIS 9600 Secondary - nie jestem pewnien czy powinienem wybrać akurat ten), to po włączeniu filmu czy gry, komputer całkowicie przestawał odpowiadać. Jeden z użytkowników (niestety mało się udziela) tego forum miał działającego Gigabyta z tą walsnie płytą, więc konfiguracja ta jest możliwa. Co proponujecie, z jakimi sterownikami moze zadzialac? Edytowane 5 Lutego 2005 przez krzysiek84 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzik86 Opublikowano 5 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2005 @krzysiek84 wlasnie tez sie nad tym zastanawiam czy bez problemu pojdzie to (sam mam plyte Kt133), dlatego wstrzymuje sie z kupnem radoslawa i zbieram hajs na nowe czesci. Wyszlo na to ze musze se kupic calego kompa :lol: zreszta wyszedl geforce6200agp i mam wielki dylemat , a czas do premiery GTA:SA,nowego splinter cell'a zbliza sie :gitarzysta: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99tomcat Opublikowano 5 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2005 U mnie lata już od wakacji :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BiBeR Opublikowano 5 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2005 (edytowane) Dziwna sprawa, przysiadlem dzis troche nad karta, zwiekszylem nieznacznie napiecie na rdzen (tak zeby nie stracic bardzo na pamieciach) do 1,23 i puscilem marka 2003 - wynik 4228, oczywiscie default. Zegary 450/600. Dziwnie podejrzane jak dla mnie <_< BTW - sa juz nowe Omegi 2.6.05 na katalizatorach 5.1 :wink: Edytowane 5 Lutego 2005 przez BiBeR Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzik86 Opublikowano 5 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2005 U mnie lata już od wakacji :D 1258832[/snapback] Tak wiem, sledze watek od okolo 60 strony(nic sie niewypowiadalem, bo nie mialem o czym :unsure: ) Co do twojej plyty to raczej nie powinno byc problemu, skoro obsluguje juz Axp1,7+, ja mam Lucky-Star K7VAT (firmy juz nie ma kilka lat :wisielec: ) biosu nawet nie moge/niemoglem uaktualnic. Zreszta do durnia1.2(max tej plyty) i 384sdr to pewnie wymiana niewiele by dala w stostunku do mojego geforca256 32mb sdr :cool: . Dlatego postanowilem czekac i kupic caly sprzet :gitarzysta: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_JFK_ Opublikowano 6 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2005 Jako iż jest już 235 stron i przebrnąć w tym nie sposób, zadaję pytanie. Czy opłaca się mi przejść z Radka 9200 64 MB/128 bit na Gigabyte 9550?? Dokładam jakieś 90 złoty. jakieś tam radiatorki mam i wiatrak też się znajdzie. ALe zastanawia mnie czy bez OC odczuję w miarę znaczący wzrost wydajności choćby w HL2. Na moim sprzęcie bez jakiegokolwiek OC wyciągam w 3Dmareczku 2001: 7000- 7200 pkt. Więc czy mi się opłaca dodać te 90 złoty? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ur8an Opublikowano 6 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2005 Ja na moim sprzecie mam 11602 w 3D Marku 2001 (FSB tylko 148) wiec nie powinienes miec mniej... ale 11k bedziesz miec, po podkreceniu of kozz. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
molu Opublikowano 6 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2005 Więc czy mi się opłaca dodać te 90 złoty? 1259584[/snapback] Musisz sam sobie odpowiedziec czy te okolo 4k pkt dodatkowo jest warte 90 plnów :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość jurasjo Opublikowano 6 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2005 Jako iż jest już 235 stron i przebrnąć w tym nie sposób, zadaję pytanie. Czy opłaca się mi przejść z Radka 9200 64 MB/128 bit na Gigabyte 9550?? Dokładam jakieś 90 złoty. jakieś tam radiatorki mam i wiatrak też się znajdzie. ALe zastanawia mnie czy bez OC odczuję w miarę znaczący wzrost wydajności choćby w HL2. Na moim sprzęcie bez jakiegokolwiek OC wyciągam w 3Dmareczku 2001: 7000- 7200 pkt. Więc czy mi się opłaca dodać te 90 złoty? 1259584[/snapback] jeżeli ustawisz zegary przynajmniej na 360/250 (bez zmiany chłodzenia) to zapewniam Cię, że różnica będzie kolosalna a zresztą nie zastanawiaj się i bierz :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adrianek317 Opublikowano 6 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2005 Witam.Zakupilem Ati Radeon9550 128mb/128bit firmy Gigabyte i powiem iz jestem z niej bardzo zadowolony>kreci mi sie na core400mhz mem260mhz(520ddr) dalej nie probowalem,mysle nad zakupem radiatorkow na pamieci (firma coolermaster miedziane) i wtedy troszke wiecej podkrecimy pamieci (600:D)myslicie ze warto ?? ze to cos da?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ur8an Opublikowano 6 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2005 Na radiatorek doloz jakis wnetyl core pojdzie wiecej... Na pamiec - jesli masz nawiew to daj miedziane a jesli nie to daj aluminiuwe radiatory.. a o 600 Mhz na pamieciach nawet nie marz ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raul Opublikowano 6 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2005 orientujecie sie, czy w media markt mozna obecnie dostac abita guru i guru xt ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaktusek Opublikowano 6 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2005 Witam WSZYSTKICH! Piszę tutaj, ponieważ nie znalazłem podobnego tematu, ani nawet problemu na tym forum. Jeżeli wybrałem złe miejsce to przepraszam, ale uważam, że to właśnie tutaj wymieniają swoje doświadczenia największe MUZGI tego forum. :lol: Od pewnego czasu mam ogromny problem z moin Radkiem (Sapphire R9550) a mianowicie karta nie statuje mi graficznie z boziomu BOIS, DOS, LILO itp. Grafika zaczyna się dopiero od zainicjalizowania sterowników graficznych przez system operacyjny. Ponadto podczas wyprowadzania grafiki na TV są poprostu krzaki (całkowicie zerwana synchronizacja poz. i pion). Wszystko to się stało po podłączeniu nowego monitora LCD 17" :mrgreen: Robiłem już wszystko, nawet system i nic. Gdzieś przeczytałem że Radki swoje ustawienia zapisują w pamięci na karcie graf. Czy ktoś może wie jak zrobić RESETA tej pamięci, bo ponowne ustawienie w CATALYS nic nie daje, i tak rozdzielczość dla TV jest ustawiona na max-a (myślę że to własnie jest przyczyna zerwanej synchronizacji). Może ktoś miał podobny problem? Jak sobie z tym poradzić? Sprawdzałem to na różnych kompach i dokładnie to samo. Nie wiem co z tym jest :mur: dobrze że nie zacząłem podkręcać bo jakby co to sie wymieni :P Moja konfiguracja sprzętowa: Epox EP-3PTA Celeron 1200 MHz :cry: RAM 256 SDRAM :cry: --------------------------------------------- PLEASE HELP ME !!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Deejay Opublikowano 6 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2005 (edytowane) sluchajcie jak zmienic czestotliwosci odswiezania w Sapphire 9550 - ale chodzi mi o tryby dosowe (zanim sie winda uruchomi) jakies cos mi tam namieszalo - i jak wejde w bios to na max rozciagnietym ekranie mam 2/3 obrazu a reszta to czarny pasek help plz :) jeszcze jakby ktos mogl podac defaultowe czestotliwosci odswierzania wlasnie dla trybow dosowych bylbym wdzieczny Edytowane 6 Lutego 2005 przez Deejay Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_L_U_K_ Opublikowano 6 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2005 orientujecie sie, czy w media markt mozna obecnie dostac abita guru i guru xt ? 1259843[/snapback] W media markt w lublinie widziałem guru za 375 zł, xt nie pamietam by było ... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_JFK_ Opublikowano 6 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2005 sluchajcie jak zmienic czestotliwosci odswiezania w Sapphire 9550 - ale chodzi mi o tryby dosowe (zanim sie winda uruchomi) jakies cos mi tam namieszalo - i jak wejde w bios to na max rozciagnietym ekranie mam 2/3 obrazu a reszta to czarny pasek help plz jeszcze jakby ktos mogl podac defaultowe czestotliwosci odswierzania wlasnie dla trybow dosowych bylbym wdzieczny A masz podłączone TV-OUT?? Bo jeżeli tak to raczej to jest przyczyną. U mnie tak właśnie jest. Jak odłacze Kabel od kompa jest OK. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tHe mRuWa Opublikowano 6 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2005 W media markt w lublinie widziałem guru za 375 zł, xt nie pamietam by było ... 1260077[/snapback] To drogo jesli normalnie mozna je dostac za 50zl mniej, pozatym w zwiazku ze zmodowaniem 6200agp na 6600, ceny 9550 musza pojsc w dol:) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
areox Opublikowano 6 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2005 czy ktos ma zalmana V700 na gecube 9550XT, chodzi mi o to czy sie miesci bo nie ma go w specyfikacjii kompaybilnosci Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dem Opublikowano 6 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2005 (edytowane) czy ktos ma zalmana V700 na gecube 9550XT, chodzi mi o to czy sie miesci bo nie ma go w specyfikacjii kompaybilnosci 1260165[/snapback] Zwariowales, chlodzenie za 150 zl, do karty za 350zl i na dodatek takiej, ktora sie prawie nie grzeje? Edytowane 6 Lutego 2005 przez dem Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
areox Opublikowano 6 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2005 za 100 moge miec Al-Cu, a co moze mi polecasz vga silencer rev.3 o_O Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dem Opublikowano 6 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2005 Z czystym sumieniem moglbym Ci go polecic, bo mialem go przez prawie rok na Radku 9700PRO, a teraz mam ATI Silencera4 na x800, ale nie zrobie tego, bo sie nie oplaca wydawac tyle kasy na chlodzenie do takiej karty. Kup sobie jakis cooler do pentium, troche sie pobaw w przystosowanie go do tego Radka i gotowe. Przyklady: http://allegro.pl/show_item.php?item=41506336 http://allegro.pl/show_item.php?item=41269262 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kukifas Opublikowano 6 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2005 BTW - sa juz nowe Omegi 2.6.05 na katalizatorach 5.1 :wink: 1259013[/snapback] a czy mógłbyś zamieścić odnośnik do nich? bo na stronie omeg nie moge ich znaleść <_< a z ciekawości bym je przeinstalował i zobaczył czy coś się poprawi w stosunku do moich omeg 2.5.97a. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dem Opublikowano 6 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2005 a czy mógłbyś zamieścić odnośnik do nich? bo na stronie omeg nie moge ich znaleść <_< a z ciekawości bym je przeinstalował i zobaczył czy coś się poprawi w stosunku do moich omeg 2.5.97a. 1260237[/snapback] Nie radze ich instalowac. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kukifas Opublikowano 6 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2005 thx za info :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grimlock Opublikowano 6 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2005 (edytowane) Zwariowales, chlodzenie za 150 zl, do karty za 350zl i na dodatek takiej, ktora sie prawie nie grzeje? 1260199[/snapback] Może i zwariował ale może powie czy wydajnie i jak cicho pracuje nowy Zalman. Zresztą za jakiś czas zmieni grafikę i Zalman będzie jak znalazł. Ja mam Zalmana ZM80D-HP na Gigabyte R9550 i nie zwariowałem, a i w rodzinie wszyscy zdrowi Edytowane 6 Lutego 2005 przez Grimlock Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BiBeR Opublikowano 6 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2005 (edytowane) Z czystym sumieniem moglbym Ci go polecic, bo mialem go przez prawie rok na Radku 9700PRO, a teraz mam ATI Silencera4 na x800, ale nie zrobie tego, bo sie nie oplaca wydawac tyle kasy na chlodzenie do takiej karty. Kup sobie jakis cooler do pentium, troche sie pobaw w przystosowanie go do tego Radka i gotowe. Przyklady: 1260227[/snapback] Etam, to tez przegiecie. W zupelnosci styknie cos TAKIEGO ;] @Grimlock - no tak, ale jak powiedzmy za rok bedzie kupowal lepsza grafe, to tego zalmana juz pewnie z nia sprzeda bo w tym czasie wyjdzie jakies lepsze/fajniejsze/bardziej na czasie chlodzenie :razz: Wiec IMHO nie ma co kupowac chlodzenia na wyrost, nawet jakby za 3ms mial kupic lepsza grafe to tez nie warto bo pewnie ten zalman zdazy staniec przec ten czas. Edytowane 6 Lutego 2005 przez BiBeR Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greg_1 Opublikowano 6 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2005 Ja tam mam Zalman ZM-NB47J z nawiewem 80mm i jest mniej niż letni :-P , ale przyda sie do Vmod'a :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grimlock Opublikowano 6 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2005 Etam, to tez przegiecie. W zupelnosci styknie cos 1260305[/snapback] Ale jak wrócisz pamięcią do np. pierwszego Zalmana ZM80A (złotego z jednym Heat Pipe'em) można założyc na wiele kart. Od najstarszych jak GF3 Titanium do najnowszych posiadających otwory wokół GPU z wyjątkiem Gf 6800. Tak samo dla ATi jak i Nvidii - dla mnie to chłodzenie jest ponadczasowe. ZM80A, ZM80C jest prawie tak skuteczny jak ZM80D, a jeśli to mało to można dokupic niedrogi 80x80 czy 120x120 wentylator puścic na 5V i jest cicho i wydajnie. Niestety Zalman nie należy do najtańszych coolerów. Ale po wejściu V700 ZM80D staniał. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pan_Borowik Opublikowano 6 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2005 (edytowane) Hmm, ponowie swoje pytanie sprzed iluśtam stron: CZY ROZGRYZŁ KTOŚ V-MODA NA ASUSIE ??? MOŻE CHOCIAŻ OŁÓWEK ??? Edytowane 6 Lutego 2005 przez boroveeK Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wirmo Opublikowano 6 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2005 prosze was bardzo gdzie moge znalzec sterowniki podajcie link blagam bo jak ich nie znajde to wyniki ze kupujac ta karte radeon 9550 to byl zly wybor i moglem zostac przy gf 4 64 bit. prosze dajcie mi linka Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...