misieek Opublikowano 10 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2005 a może zrobić FAQTA I GIGAJCU 550? bez chłodzenia 350/500 coler od celka 420/550 bez radiatorów na pamięciach 5ns Hynix :eek: aha 256tka ;) 1268464[/snapback] A jakiej firmy masz karte? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wamak Opublikowano 10 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2005 O tak, przydałoby się FAQ o biosach do 9550 z rozróżnieniem na firmy kart. Wiadomości na forum jest dosyć, tylko ludziom się nie chce czytać 250 stron, zresztą nie dziwota. Topik jest tak wielki, że mam wrażenie, jakby połowa userów tweaka miała R9550. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
areox Opublikowano 10 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2005 (edytowane) Ta taki sobny FAQ to by sie przydal, sam jak tu przyszdlem to nie chcialo mi sie tego czytac ( 180 bodajze bylo ). Kazda firma z 9550, opis, bios, podkrecanie to by ludziom pomoglo. A tak to kazdy sie tu pyta, zostaje zbesztany i zaklada wlasny topic ( ktorych jest juz z 20 o 9550 ) i robi sie jeden wielki burdel - za kilka miesiecy bedzie 500 postow a stalych bywalcow bedzie [ciach!]ica brala =/ Edytowane 10 Lutego 2005 przez areox Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pan_Borowik Opublikowano 10 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2005 (edytowane) Nie.... to już szczyt wszystkiego, żeby nawet ostatniej strony nie przeczytać... Człowieku przecież 3 posty wyżej Grimlock napisał, że FAQ JUŻ JEST OD DWÓCH MIESIĘCY !!! Edytowane 10 Lutego 2005 przez boroveeK Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grimlock Opublikowano 10 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2005 Nie.... to już szczyt wszystkiego, żeby nawet ostatniej strony nie przeczytać... Człowieku przecież 3 posty wyżej Grimlock napisał, że 1268563[/snapback] Może niektórzy nie potrafią czytać, albo stronek web'owych przewijać Dobrze byłoby ten FAQ w parę fotek wzbogacić i napisać trochę o innych modelach R9550. Tekst nie każdy od razu zrozumie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cv Opublikowano 10 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2005 (edytowane) A jakiej firmy masz karte? 1268482[/snapback] gigabyte 9550 256mb za 300 ;) zł te dodatkowe 128 daje + około 200 3DM Edytowane 10 Lutego 2005 przez cv Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konar Opublikowano 10 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2005 Moze odnosnie tego Faq ty by zrobic tak ktos pisze o gigabyte ktos o szafize i tak dalej zeby jedna osoba nie orala z tym wszystkim. Ja moge na ochotnika pisac o szafirku mam karte to wiem o co biega. Ktos inny o asusie i tak dalej i tak dalej przykleic topic i zamknac i jak pojawi sie tu pytanie to wtedy dac tylko link i po sprawie ale tytul tego posta powinien byc jakis taki nawet dla noobow rzucajacy sie w oczy :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grimlock Opublikowano 10 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2005 (edytowane) Możemy wysłać PW do Yeti niech zaktualizuje swój FAQ o nasze opracowania i już. Niektóre rzeczy mogą się powtarzać ale żeby były dla każdego modelu. Ktoś ma GB a tu jest o Szafirze i już nie wie jak np. BIOS podmienić bo nie przeczytał całego FAQ tylko tą część o GB. Albo wrzucimy opracowanko/FAQ na pierwszą stronę naszego topica o po ptokach. Edytowane 10 Lutego 2005 przez Grimlock Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotres Opublikowano 10 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2005 czesc @aerial : Trudno- nic na to nie poradze ze, nie rozumiesz osob takich jak ja - co kupuja R9200 za 120 zl . Wiadomo ze 150 zl (+przesylka czyli razem ok. 160 zl) bym za to nie dal, bo za 195 zl sa na allegro (teraz to moze i taniej) nowki Sapphire 9550, ale dojdzie przesylka i tez sie robi 205 zl , a to juz ponad 70% drozej niz ja dalem za R9200 . Zreszta Tobie ciagle cos sie nie podoba i nie pasuje - juz sie do tego przezwyczailem . Aha i gdzie Masz te zapowiadane szumnie 4000 punktow w 3DMarku03 na uzytek 24/7 ??? :lol: Z tego co wiem to nie udalo Ci sie nakrecic nawet takiego wyniku w pojedynczym tescie (z wystepowaniem artefaktow) .... :kijem: . A madrosci na ten temat wypisywales tu wiele typu, ze to latwe i wogole sami debile zyja na tym swiecie, co krecic kart nie umieja :rulez: . A ja za to nie rozumiem Ciebie za nic - na jaka cholere sprzedawales kiedys tego Szafirka 9550 co ci latal 450/560 ?? Po V-modzie bys na nim robil z 520/540 minimum i wtedy to moze rzeczywiscie bys mial te 4K , bo tamta karta to by byla zajebista podstawa na zrobienie wymiatacza z R9550 :blurp: - niestety karta tylko zostala podstawa :lol: . Generalnie to widze ze nie rozumieliscie naszej (BiBeR'a i mojej) idei wymiany kart na takie scierewka :lol: jak R9200 i GF2MX ... na ale coz na to poradzic . pozdro for all piotres Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wadim Opublikowano 10 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2005 w sumie mozna wymieniac na pewien czas ja tak zrobiłem gdy kupowalem 9550 w ale nie prz4esadzajcie nie kupujcie kart za 150 zł Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wiewi Opublikowano 10 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2005 Zwracam sie do was z pytaniem mimo ze nie dotyczy 9550 ale wiem ze wy sie znacie sie ekstra na kartach, a nie chce zakładać nowego tematu bo mnie z miejsca zabiją......... Aha, w temacie o 6600 juz pytałem ale mało kto raczyl mi odpowiedziec.. A oto pytanko: Swojego Sparkle'a 6600 wykręciłem na 540/340 (z defaultowych 300/275). W 3dmarku03 w tescie 4 są tylko małe kropki na wodzie, w 05 jest sporo . I tu pytanie. Jeśli w markach mam troche artów, a w np. HL2, Far Cry czy Doom 3 nie mam W OGÓLE, to może tak być? Nic sie nie spali? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aerial Opublikowano 10 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2005 czesc @aerial : Trudno- nic na to nie poradze ze, nie rozumiesz osob takich jak ja - co kupuja R9200 za 120 zl . Wiadomo ze 150 zl (+przesylka czyli razem ok. 160 zl) bym za to nie dal, bo za 195 zl sa na allegro (teraz to moze i taniej) nowki Sapphire 9550, ale dojdzie przesylka i tez sie robi 205 zl , a to juz ponad 70% drozej niz ja dalem za R9200 . Zreszta Tobie ciagle cos sie nie podoba i nie pasuje - juz sie do tego przezwyczailem . Aha i gdzie Masz te zapowiadane szumnie 4000 punktow w 3DMarku03 na uzytek 24/7 ??? :lol: Z tego co wiem to nie udalo Ci sie nakrecic nawet takiego wyniku w pojedynczym tescie (z wystepowaniem artefaktow) .... :kijem: . A madrosci na ten temat wypisywales tu wiele typu, ze to latwe i wogole sami debile zyja na tym swiecie, co krecic kart nie umieja :rulez: . A ja za to nie rozumiem Ciebie za nic - na jaka cholere sprzedawales kiedys tego Szafirka 9550 co ci latal 450/560 ?? Po V-modzie bys na nim robil z 520/540 minimum i wtedy to moze rzeczywiscie bys mial te 4K , bo tamta karta to by byla zajebista podstawa na zrobienie wymiatacza z R9550 :blurp: - niestety karta tylko zostala podstawa :lol: . Generalnie to widze ze nie rozumieliscie naszej (BiBeR'a i mojej) idei wymiany kart na takie scierewka :lol: jak R9200 i GF2MX ... na ale coz na to poradzic . pozdro for all piotres 1268671[/snapback] :blink: Po pierwsze, to chcialem zaakcentowac ze kupowanie 9200 przy tak niskiej cenie 9550 jest nieoplacalne. Jesli chcemy dac mniej niz za 9550 to kupujemy cos znacznie tanszego niz 9200 bo starczy do gier w ktore ew bedziemy probowac grac na tej karcie. Imho nawet 120 to za duzo za ta karte -nie jest tego warta (mimo ze takie sa ceny...). To nie bylo skierowane wprost do ciebie ale to byla moja wypowiedz na ogolne zainteresowanie (na podstawie obserwacji allegro) kartami 9200/9250 i ich spora sprzedaz za kompletnie kosmiczne pieniadze. Druga kwestia odnosnie mojego 9550. Wygladalo to tak: Uzywalem tej karty do engine HL1 i w zupelnosci starczala mi na granie na 1600x1200 na max aa i fa (ponad 300fps). Krecilem ja raczej dla zabawy / sztuki, wtedy tez nie planowalem jeszcze vmoda. Nastal Hl2 i stwierdzielm ze wydajnosc jest tragiczna a moge ja drogo sprzedac. Gdy poszla nabylem 9700Pro, ale okazalo sie ze mimo prawie 2krotnego skoku wydajnosci nadal jest to niewystarczajace, wiec sprzedalem. Postanowilem "przeczekac" troche na lepsza karte i tymczasowo kupilem GB z drugiej reki - (30-40zl taniej niz nowka). Okazalo sie ze karta dysponuje cienkim oc (wpomniane przez ciebie "nowki"). Wtedy nie spodziewalem sie ze nowe partie sie tak slabo kreca / liczylem troche na szczescie ze trafie cos pozadnego. I przyznaje ze uzyskanie 4K jest na takim egzemplarzu ktoremu memki ledwo ida na 530 jest niemozliwe. Zgadzam sie ze potrzeba tutaj karty z dobrym o/c pamieci. na ta chwile karty tej juz sie pozbylem i w drodze jest do mnie 9800Pro na ktorym sprobuje pozostac jakis czas, bo to do hl2 najlepsza propozycja cenowo-jakosciowa do kart z 256 DDR3 (czyli pelne 6800 i odp wersje x800). [a bylem juz o krok od okrojonej wersji 6800). A po 3: Generalnie to widze ze nie rozumieliscie naszej (BiBeR'a i mojej) idei wymiany kart na takie scierewka :lol: jak R9200 i GF2MX ... na ale coz na to poradzic .O ile wiem BiBerR'a ta idea kosztowala 36zl a nie 120... O to mi wlasnie chodzilo. Jasne ze 9200>>gf2mx, ale ta wyzszosc 9200 nad mx'em nie ma zastosowania zbytniego w grach (gf2mx400 128bit szczegolnie) ...A madrosci na ten temat wypisywales tu wiele typu, ze to latwe i wogole sami debile zyja na tym swiecie, co krecic kart nie umieja ...Zreszta Tobie ciagle cos sie nie podoba i nie pasuje - juz sie do tego przezwyczailem . :-| Przyznam ze zdziwil mnie ton Twojej wypowiedzi, bo nie przypominam sobie zebym w jakis sposob cie zaatakowal a juz wogole uzywal takich argumentow. :mad: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bobson37 Opublikowano 10 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2005 (edytowane) Dajcie luz, zachowujecie sie jak kozacy :lol: , podajcie sobie łapki i po kłopocie, nie macie większych problemów?? Wszsytko kręci się wokoł kasy a z jej powodu są najwieksze zadymy, użyjcie mozgów i pokażcie wysoką klase ;] Edytowane 10 Lutego 2005 przez bobson37 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konar Opublikowano 10 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2005 Ej Panowie to nawet nie o to chodzi o kase ale zrozumcie jak masz 9550 a kupujesz sie 9200 i pochodne to mija sie to z celem. Tylko ze na moje oko to raczej w formie eksperymentu prawda piotres? Aerial hmm ja sie zgadzam jak chcesz np grac w cs na hl1 to jasne nie dalbym wiecej niz 50 zlotych i kupil bym gf mx. Ja tu nie chcem sie wtracac ale nie kloccie sie bo to nie oto chodzi piotres kupil karte dla proby ok koniec sprawy. Ja jakbym puscil swojego radka to bym szukaj zabojczego gf 2 mx 200 32mb na sdr (nie pytajcie czemu). Koniec nie ma co sie sprzeczac. Hmm a sprawa z innej beczki ktos mowil ze szafiry to tylko 4(5)ns ale ja tu mam chyba jakis problem widzialem szafirka 3,6ns? i kreci sie do 300 mhz (efektywnie 600) to mnie zatkalo karta bez moda i jak na moje oko to jakis 9600Pro tylko sprzedany jako szafir 9550. aha na rdzeniu ma 45x to chyba moje podejzenia sie sprawdzaja. Jeszcze nie flashowana jutro bede wiedzial wiecej na temat ale mi sie zdeje ze ktos( lub cos) co pakowalo karte dalo [gluteus maximus] i wrzucilo nie to nie do tego pudelka. Takim fartem okazalo sie 9 letnie dziecko a zebym byl swinia to bym sie znim zamienil na karty ale mam honor Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Beckson Opublikowano 10 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2005 Sorry, że nie na temat, ale nie miałem gdzie tego dać. :razz: Widział ktoś to CUDO?? Podobno ma być lepszy od GeCube'a, ale moim zdaniem to mała lipa. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99tomcat Opublikowano 10 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2005 Jeżeli tyle sie kręci ile napisali to ok -ale te "znaczki" na pudełku-chyba nie jest przeznaczona na rynek europejski :D Tylko teraz to już nie warto pakować sie w drozsze warianty radka 9550. Teraz pora szukać gf6200/6600... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fresh Opublikowano 10 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2005 Sorry, że nie na temat, ale nie miałem gdzie tego dać. :razz: Widział ktoś to 1269194[/snapback] @Beckson zobacz :blink: tam pisze że obsługuje Pixel Shaders 3.0 :blink: wow.... <_< Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leonheart Opublikowano 10 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2005 eee cos chyba jakas sciema <_< nawet x800 nie ma pixela w 3.0 watpie by jakis producent wyprzedzil konstruktora samego ukladu i zaimplementowal shadery 3.0 :blink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misieek Opublikowano 10 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2005 Kurcze! Podkręcilem w RadLinkerze karte... i kurczem nie zapamietuje mi ustawień, przywraca do std. Moze za mocno podkręciłem? Mam Omegi 2.6.0.5a. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leonheart Opublikowano 10 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2005 (edytowane) a zaznaczyles w nim opcje pozwol na zmiane czestotliwosci? jest zaraz nad suwakami zegarow swoja droga niedawno pisales ze wykreciles ja 366/390 a teraz nie mzoesz podkrecic ? <_< Edytowane 10 Lutego 2005 przez leonheart Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misieek Opublikowano 10 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2005 a zaznaczyles w nim opcje pozwol na zmiane czestotliwosci? jest zaraz nad suwakami zegarow 1269672[/snapback] Tak i zaznaczyłem nawet by po ponownym uruchaniu windy też tak było :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leonheart Opublikowano 10 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2005 probuj w ati tool jest lepsze niz radlinker, ma opcje odblokowania taktowania dla 9000-9550 ale nie wiem czy dziala i tak mam omegi Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fresh Opublikowano 10 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2005 eee cos chyba jakas sciema <_< nawet x800 nie ma pixela w 3.0 watpie by jakis producent wyprzedzil konstruktora samego ukladu i zaimplementowal shadery 3.0 :blink: 1269644[/snapback] na bank ściema :lol: ja wiem co to jest...to jest hybryd z nVidią :lol: i będzie chodziła wydajnie w Doom III jak układ nVidii i wydajnie w Half Life 2 itp jak ukłąd ATI :lol: normalnie rewolucja, uniwersalna GEFORCE 9550XT i w Riva Tuner można odblokować Pixel Shader 4.0 :razz: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misieek Opublikowano 10 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2005 probuj w ati tool jest lepsze niz radlinker, ma opcje odblokowania taktowania dla 9000-9550 ale nie wiem czy dziala i tak mam omegi 1269688[/snapback] Muszą być Omegi lub DNA, bo inaczej nie podkręcisz... :( Denerwuje mnie to, bo może za mocno podkręcilem i dlatego przywraca? A biosu z poziomu windows niemoge wgrać ;( a pod dosem nie chce Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BiBeR Opublikowano 10 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2005 (edytowane) Jako ze ostatnio wszedlem w posiadanie tasmy termo 3M postanowilem dzis najleic na swojego asusa radiatorki i zobaczyc co z tego wyjdzie. Okazalo sie ze calkiem fajnie, ostatnie stabilne ustawienia bez artow to 430/650, przy 660 na pamieciach juz pojawiaja sie kropki (ciekawe, nie z powodu przegrzania tylko po prostu to jest kres pamieci) Dzieki temu poprawilem swoje wyniki w 3dmarkach B) 2001 - 13.441 pkt SCREEN 2003 - 3825 pkt SCREEN Oczywiscie wszystkie ustawienia na default. Stery omega. Z ciekawosci zrobilem jeszcze test w 2003 w 800x600 - 5048pkt :lol: 4tys bez vmoda na karcie ponizej 300zl sie nie da chyba zrobic :-| BTW - popieram aeriala w jego idei tych 4k, jest to do zrobienia tylko trzeba miec dobry egzemplarz. Gdyby dzialalo to vddq na asusie to rdzen by polecial na 520-540 a przy pamieciach na poziomie 650 to by sie juz ladnie dzialo. Badz co badz z karty jestem zadowolony i bede ja milo wspominal, a teraz do woreczka i pod mlotek :-P Dzis testowalem w koncu tego swojego gf2mx'a za 36zl :lol: Chyba mi sie pofarcilo bo trafilem na pamieci 128bit, taktowania wg specyfikacji, wiec wystarczylo podniesc tylko rdzen do 200 (chodzi spoko) i mam juz praktycznie mx400 :-P Bez krecenia w 3dmark 2001 - 3055 pkt, nie wiem czy to malo czy duzo jak na ta karte i 32mb pamieci sdr ;] Jakosc obrazu calkiem niezla, tv-out rowniez, i tak ogladam na tv z daleka, wiec nie widac zadnej roznicy w porownaniu z asusem;] A najbardziej sie zdziwilem jak odpalilem HL2 (myslalem ze nie zagram) a tu w 800x600 czesc na medium, czesc na high i spokojnie pomyka, szok;] Chyle czola dla ludzi z Valve B) Mimo testow, dalej nie wiem jakiej firmy mam mx'a ;] Naszukalem sie i nic. Karta ma zloty laminat na pcb i czuknik temperatury zamontowany seryjnie, ciekawe ;] Zamieszczam SCREEN'a moze ktos mi pomoze rozszyfrowac szto to :mur: PS - a na razie mx laduje w zamrazalniku :mrgreen: Bo radiator ma przyklejony niewiadomo czym, ale nie idzie ruszyc ani prosba ani grozba <_< Edytowane 10 Lutego 2005 przez BiBeR Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grimlock Opublikowano 10 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2005 Czujniki temp miały Leadteki ale to nie wygląda na Lead'a. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BiBeR Opublikowano 10 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2005 Leadtek napewno nie. Myslalem ze moze Soltek (robili chyba mobo na podobnym laminacie) ale nie znalazlem zadnych dowodow na to <_< Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bobson37 Opublikowano 10 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2005 Biber ---> bawiles sie w asusie timingami??? jelsi masz jeszcze asusa to go sprawdz, mi timingi daly ponad 200 pkt w 2k3, moze zrobisz na nim 4k. Czekam na info Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misieek Opublikowano 11 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2005 a zaznaczyles w nim opcje pozwol na zmiane czestotliwosci? jest zaraz nad suwakami zegarow swoja droga niedawno pisales ze wykreciles ja 366/390 a teraz nie mzoesz podkrecic ? <_< 1269672[/snapback] Y, ja czegos takiego nie pisałem i nie denerwuj mnie. Gdybym nie kliknął na pozwól to bym wogóle nie mógł zmienic. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BiBeR Opublikowano 11 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2005 Biber ---> bawiles sie w asusie timingami??? jelsi masz jeszcze asusa to go sprawdz, mi timingi daly ponad 200 pkt w 2k3, moze zrobisz na nim 4k. Czekam na info 1269939[/snapback] Prawde mowiac nie ruszalem nic w timingach, edytowalem oryginalny bios i tych wogole nie zmienialem :lol: Hmm, postaram sie sprobowac po weekendzie, karte jeszcze mam, dopiero ja dzis wystawie. W sumie zostalo tylko 175pkt, tylko czy jak zaostrze timingi, to nie spadnie mi max oc pamieci i wyjdzie na to samo ? <_< Masz moze gdzies gotowca na jakie zmieniales? :rolleyes: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...