bobson37 Opublikowano 13 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2005 (edytowane) K-R-I-X -------> :blink: Czyt ty wogole widziales Abita guru na oczy??????????, zmiane napiec to on ma w standardzie (fakt ze ciut prowizoryczna, jednak swoje zadanie spelnia) wiec nie mow ze zmiana napiec nic nie daje!! Ludzie ile jeszcze takich glupot bedzie na forum??? :angry: Na Gb sie nie dawalo poniewaz mial ciut smieszna budowe, i podkrecajac vcore, spadala wydajnosc mem i nawet vmem nic nie dawal (zdarzaly sie wyjatki), co do Abita to ta karta to calkiem inna bajka! Edytowane 13 Lutego 2005 przez bobson37 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojtala Opublikowano 13 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2005 Witam @bobson37 ja mam karte Abita R9550 CDT czy ta karta ma te same pamieci co twoja dopiero co ja kupilem jestem ciekaw czy tez mozna podkrecic pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zgf1 Opublikowano 14 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2005 Ja mierzylem miernikiem i podczas maksymalnego obciazenia mam cos w okolicach(mierzone miernikiem): 5.08 12.09 Pewnie Twoja plyta ciagnie najwiecej z linii 5V, moja ma osobne zasilanie do proca 12V. A zestaw to mam chyba bardziej rozbudowany... W Fortronie mozna regulowac napiecia, poszukaj na Forum temat o Fortronach. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raul Opublikowano 14 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2005 Mam coś dla posiadaczy tych własnie ABITÓW wiem jak zwiększyć napięcie do prawie 2.8 na pamięciach ! Nie wiem czy ktoś tak już zrobiła ale ja zrobiłem ! Moze o tym poświadczyś siwy05 ! Jezlei ktos chce iwedzieć jak to zrobić piszcie n maila albo pw :!: POZDROna forum za wiele nie ma o Abitach guru, a jak juz cos jest to informacje sa czesto niespojnei lakoniczne. postanowilem zalozyc oddzielny temat dotyczacy tych kart. tam mozesz napisac co Ci chodzi po glowie z tym dovoltowaniem... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fonzi Opublikowano 14 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2005 ja mam abita 9559 guru i mam 1.37-1.39 na rdzeniu i 2.61-2.62 na pamieciach i nic więcej aczkolwiek podczas gry czasami włącza mi sie alarm i jak potem sprawczam w logach co to było to napisane jest: Core Voltage abnormal!, Core Voltage : 1.50. troche dziwne ale wydaje mi sie że to wina softu albo mam słaby zasilacz. a co do podnoszenia napecia do2.8 to nie wiem jak to zrobić więc KALI990 jak możesz to zdradz tę tajemnicę.a jak u siebie juz podniosłes to czemu ci tak słabo pamięci poszły bo ja mam przy 2.62 690mhz i zero artów a ty przy 2.8 tylko 700 :blink: ???? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zygi Opublikowano 14 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2005 (edytowane) No dzis sprawdzilem na zasilaczu Megabajt 350W, co prawda nie jest to szczyt techniki, ale takie dzis montuja do zestawow komp. i wszystko dziala dobrze - do momentu az szanowny uzytkownik zacznie krecic kompa. A u mnie artow nie ma na "odkreconym" XP1700+ do 11x100MHz (1,425V), ale jak dam proca na deafult i napiecie na deafult(1,5V) to sypie artami w 3D tak jak na Fortronie 250W. A ani proc ani grafa nie sa podkrecone. To ja juz nie wiem dlaczego tak jest. Moze rzeczywiscie po raz drugi z rzedu trafila mi sie felerna karta. Co o tym myslicie? Winny zasilacz (arty na Megabajcie 350W i Fortronie 250W) czy moze karta (arty na ASUS 9550GE i Gigabyte 9550), a to wszystko na NIE kreconym sprzecie. pozdro Edytowane 14 Lutego 2005 przez zygi Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 14 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2005 K-R-I-X -------> :blink: Czyt ty wogole widziales Abita guru na oczy??????????, zmiane napiec to on ma w standardzie (fakt ze ciut prowizoryczna, jednak swoje zadanie spelnia) wiec nie mow ze zmiana napiec nic nie daje!! Ludzie ile jeszcze takich glupot bedzie na forum??? :angry: Na Gb sie nie dawalo poniewaz mial ciut smieszna budowe, i podkrecajac vcore, spadala wydajnosc mem i nawet vmem nic nie dawal (zdarzaly sie wyjatki), co do Abita to ta karta to calkiem inna bajka! 1275759[/snapback] Sorki, ale gdzie ja jakas glupote napisalem ? Mowie ze w przypadku gigabyta nic nie daje i to jest prawda. Co do Abita sie nie wypowiadalem i wypowiadac nie bede, chodzilo mi o zwrocenie uwagi ze wypadaloby sie dzielic wszystkimi informacjami na forum, a nie jakies maile czy pw. Wiec nie jestem w stanie pojac twojej zlosci. Przeczytaj na spokojnie moj poprzedni post, bo chyba zle go zrozumieles. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
icemac Opublikowano 14 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2005 Panowie a czy w opcjach SMARTGART macie przyspieszenie AGP wylaczone czy wlaczone (1x,4x8x) ??? Bo u mnie ciagle zaznaczona jest opcja "wył." i nie da sie tego zalaczyc :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojwar Opublikowano 14 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2005 (edytowane) Panowie a czy w opcjach SMARTGART macie przyspieszenie AGP wylaczone czy wlaczone (1x,4x8x) ??? Bo u mnie ciagle zaznaczona jest opcja "wył." i nie da sie tego zalaczyc :( 1276312[/snapback] Ja też tak miałem ... na dokładnie takiej samej płycie jak twoja. Jeśli masz "wył." i inne opcje niedostępne (na L7S7A2) - to oznacza, że karta działa na AGPx8 (by default). Jeśli chcesz się pobawić (np dać x4) to zainstaluj sobie: sis AGP driver do swojej płyty głównej (ja kiedyś miałem zabawę z tym "sis AGP" bo po zainstalowaniu podczas ładowania windy miałem notoryczne niebieskie ekarny na karcie R9000, od tamtej pory nie instalowałem tego) (a wracając do płyty - to udało mi się duraka przerobić na AXP 2600+ (10.5x200) i spoko śmiga - wymagało to prostackiego moda na napięcie i 15 minut pracy - L7S7A2 jest super pod tym względem, bo nie trzeba drutować socketa) Edytowane 14 Lutego 2005 przez wojwar Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
icemac Opublikowano 14 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2005 (edytowane) a ja myslalem ze musze winde na nowo stawiac ;) a co do sisAGP to podczas proby instalki (z *.exe) wywlalo bledy, a po recznej instalacji, komp nie wstawal :( co do podkrecalnosci to moj duren 1400 zmodowany na antka 1600 leci na jako 2400 XP (2000mhz) ale wiecej to juz z restartami bo zaslika pada (codeshit 300W) czyli wynika z tego jak piszesz ze wszystko jest OK Edytowane 14 Lutego 2005 przez icemac Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojwar Opublikowano 14 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2005 a ja myslalem ze musze winde na nowo stawiac ;) a co do sisAGP to podczas proby instalki (z *.exe) wywlalo bledy, a po recznej instalacji, komp nie wstawal :( co do podkrecalnosci to moj duren 1400 zmodowany na antka 1600 leci na jako 2400 XP (2000mhz) ale wiecej to juz z restartami bo zaslika pada (codeshit 300W) czyli wynika z tego jak piszesz ze wszystko jest OK 1276322[/snapback] tak - wszystko jest OK. jak zapuścisz kartę na 400/500 to w 3Dmarku 2003 (przy procku ustawionym na 2400+) powinieneś mieć około 3200 pkt (+/i 150 pkt) - jeśli tyle jest to nie masz się czym martwić. To że są restarty nie musi oznaczać padu zasiłki - lecz brak napięcia na procku. Aby mieć stabilnie 2600+ musialem dać 1,8V. Standardowo ta płyta tego nie umożliwia, dlatego pisałem o modzie. Jeśli idzie o zasiłkę to faktycznie niespecjalna jest ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
icemac Opublikowano 14 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2005 zastanawiam sie na ta chieftec hpc 360-202 a co do napiecia to zasilka bo pamiec tez sie "krotko" kreci i mam 4 napedy i wszystko podkrecone a karta na razie idzie mi tylko 325/250 :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kali990 Opublikowano 14 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2005 K-R-I-X !!! Czy ja wyglądam na kogoś kto chce kase za takie coś :?: Bez jaj jeżeli każdy by pisał wszytko na forum to wiesz ile ten topc by miał stron :?: Potem do mojego postu by było 50 pytań :!: Kolejne strony !! I topic by juz miał ponad 300 !! A tak na pw napiszesz i topic sie nie ciągnie a ty wiesz wszytko dokładnie !! Bobson napisał i mu opisałem wszytko co i jak wieć gdzie problem :?: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raul Opublikowano 14 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2005 http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=116005 zalozylem topic o guru/guruxt, z tego powodu, ze na forum jest niewiele na ten temat, a to co jest jest porozrzucane, nieco lakoniczne i czesto niespojne. zapraszam do wypowiadania sie :> Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojwar Opublikowano 14 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2005 zastanawiam sie na ta chieftec hpc 360-202 a co do napiecia to zasilka bo pamiec tez sie "krotko" kreci i mam 4 napedy i wszystko podkrecone a karta na razie idzie mi tylko 325/250 :( 1276369[/snapback] Daj sobie spokój z chiefem DF obecnie sprzedawane modele mają tendencję do "padania" o wiele lepszym rozwiązaniem jest ten zasilacz - podoba cena, jednak jakość i cisza wyższa http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=12153 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konar Opublikowano 14 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2005 Skonczcie z offtopicami z zasilaczami jest do tego inny dzial, a co do samej zasilki szefy sa chyba zaufane patrz ile osob je ma. FIN Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojwar Opublikowano 14 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2005 (edytowane) Skonczcie z offtopicami z zasilaczami jest do tego inny dzial, a co do samej zasilki szefy sa chyba zaufane patrz ile osob je ma. FIN 1276533[/snapback] ok - ten jeden post i koniec OT szefy są zaufane ... a raczej były jakiś czas temu, a teraz są - ale nie wszystkie. niestety dla chefa - chef DF 202 i 203 sprzedawany obecnie to już nie jest ten "stary dobry chieftec". Coraz częściej (zarówno na tym forum oraz na innych) - chief 360 W Dual Fan zaczyna być postrzegany (przez tych którym się spalił) jako zasilacz "podwyższonego ryzyka", tj dobrze trzyma napięcie - ale zdarzają się coraz częstsze pady. Chef 350W by delta - jest lepszy (mniej awaryjny), a przy tym trochę cichszy. Edytowane 14 Lutego 2005 przez wojwar Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Woodie Opublikowano 14 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2005 Czy ktoś mógłby poradzić mi co mam zrobić bo juz komplernie nic nie rozumiem.Mam Gigabyta 9550 i próbowałem zrobić v-moda ołówkowego (V-GPU).No więc pomalowałem kilka razy ten rezystor R356 różnymi ołówkami o twardości 2B , 4B, 5B i za każdym razem multimetr nie pokazywał żadnych zmian w oporze.Po włożeniu do kompa karta nie kręciła się lepiej, co jest zrozumiałe , bo przecierz nie podniosłem napięcia.Co robię nie tak? Dlaczego po pomalowaniu ołókiem tego rezystora nie zmniejsza się opór ani nie zwiększa się napięcie ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 14 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2005 Witam. Mam male pytanko. Moj znajomy wlasnie ma zamiar zakupic sobie 9550. Ma do wyboru dwoch firm: Abit oraz HIS. Ja mu doradzalem zeby wzial Abita bo slyszlem ze R9550 Abita jest bardziej podatny na O/C .Co wy uzytkownicy Abita o tym sadzicie? Czy warto brac Abita? Czy doradzic mu by wzial HIS'a ? Z gory dziekuje za wszelkie rady :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzik86 Opublikowano 14 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2005 (edytowane) abit - lepiej sie kreci ,ale to w wersjach guru w sumie zwylke wersje tez sie w miare dobre kreca - oczywiscie jak sie wtrafi dobry egzemplarz kali990<--- po 2h :lol: :mur: niezlyszalem , ale dobre :lol: Edytowane 14 Lutego 2005 przez dzik86 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kali990 Opublikowano 14 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2005 (edytowane) Pewnie ze abita ale tylko Vguru nie zwykłego CDT bo to kicz!!! Dziki te zwykłe abity to sie kręca do d**** :!: Słyszałeś opinie gości co mieli ?? jeden zamienił po 2 godz na GIGABYTE!!! Edytowane 14 Lutego 2005 przez kali990 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Soker Opublikowano 14 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2005 Witam Najpierw chciałbym przywitac wszystkich posiadaczy r9550 :) którego dumnym posiadaczem sie dzis stałem i mam pare pytań: 1) w artykule Yeti'ego wyczytałem ze doskonale pasujace chlodzenie do w/w radka to jest tam zaczep pod Socket 7 a jak to podpiąc do mojego radka? na klej? na stałe? co wtedy z gwarancja? druga sprawa Timingi w Gigabyte 9550 czy da sie je jeszcze obniżyc i czy przy obnizaniu ich wymagane sa juz radiatory na pamięci? i czy mam szanse zmienic biosa na 9600pro bez zmiany chlodzenia? jedyne dodatkowe chlodzenie oprocz radiatora to nawiew z wentylatora ktory leci bezposrednio na radiator, po 2 godzinnej grze w ug (max detail) nie zauwazylem aby sie grzala :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Desan Opublikowano 14 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2005 Hej, pisze tu poniewaz nie chce zeby mnie bluzgali za zaśmiecanie forum nowymi topickami. Od niedawna jestem posiadaczem sapphira 9550 ktorego podkrecliem na 420/520. Na początku wszystko super i extra ale po zainstalowaniu coraz to nowszych gierek pojawil sie problem. Przy grze Vampire - The Masquerade Bloodlines po jakims czasie gdy przechodze z lokacji na lokacje wywala do windowsa. Podobnie mi sie dzieje przy grze Neverwinter Nights. I teraz nie wiem czy to wina gierek czy moze karty, pamieci (512 Good ram), procka (Amd64 3000+)... sprawdzalem pod innym systemem u siebie i to samo. Nie jest to wina chyba stystemu (win xp) bo u kumpla co ma karte 9600 i podobne wyposarzenie gierka nie wywala. Zupelnie nie wiem o co chodzi bo przy wywaleniu nie ma zadnego błedu pokazanego, dlatego zwracam sie do was z tym problemem :-| Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konar Opublikowano 14 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2005 Hej, pisze tu poniewaz nie chce zeby mnie bluzgali za zaśmiecanie forum nowymi topickami. Od niedawna jestem posiadaczem sapphira 9550 ktorego podkrecliem na 420/520. Na początku wszystko super i extra ale po zainstalowaniu coraz to nowszych gierek pojawil sie problem. Przy grze Vampire - The Masquerade Bloodlines po jakims czasie gdy przechodze z lokacji na lokacje wywala do windowsa. Podobnie mi sie dzieje przy grze Neverwinter Nights. I teraz nie wiem czy to wina gierek czy moze karty, pamieci (512 Good ram), procka (Amd64 3000+)... sprawdzalem pod innym systemem u siebie i to samo. Nie jest to wina chyba stystemu (win xp) bo u kumpla co ma karte 9600 i podobne wyposarzenie gierka nie wywala. Zupelnie nie wiem o co chodzi bo przy wywaleniu nie ma zadnego błedu pokazanego, dlatego zwracam sie do was z tym problemem :-| 1277055[/snapback] Sprobuj postawic wina no nowo, a jak nie chcesz jeszcze stawiac na nowo pokombinuj ze sterownikami czyli zwykle katy, omegi i dna drivers. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 14 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2005 (edytowane) Soker -> Najlatwiej ten radiator zamocowac na 'trytrytkach', na 42 i 47 stronie masz pokazane jak to zrobil aerial. Mniej zabawy bedziesz mial jak kupisz papsta i wkrecisz do oryginalnego radiatora. W moim przypadku i tak radiator jest zimny. Nie radze wgrywac biosu od 9600Pro bo watpie ze ci pamieci na tyle poleca (choc podobno nie da sie wgrac do gigabyte biosu z 9600). Gdzies ktos, kiedys dawal linka do biosu z zmienionymi timingami i id do gigabyta - jak znajde to dopisze. kali990 -> Ja to jednak inaczej widze, ale nie miejsce aby tu o tym dyskutowac. Edit: jednak nie byly tam zmienione timingi. Edytowane 14 Lutego 2005 przez Gość Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mlodass Opublikowano 14 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2005 pamieci to spokojnie polecą na 500MHz :) ale najlepiej to oryginalny bios od twojej karty sciagnac sobie z techpower.com czy cos takiego (kilka stron temu gdzies byl link) modyfikujesz taktowania id i wgrywasz. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzik86 Opublikowano 14 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2005 Witam Najpierw chciałbym przywitac wszystkich posiadaczy r9550 :) którego dumnym posiadaczem sie dzis stałem i mam pare pytań: 1) w artykule Yeti'ego wyczytałem ze doskonale pasujace chlodzenie do w/w radka to jest tam zaczep pod Socket 7 a jak to podpiąc do mojego radka? na klej? na stałe? co wtedy z gwarancja? druga sprawa Timingi w Gigabyte 9550 czy da sie je jeszcze obniżyc i czy przy obnizaniu ich wymagane sa juz radiatory na pamięci? i czy mam szanse zmienic biosa na 9600pro bez zmiany chlodzenia? jedyne dodatkowe chlodzenie oprocz radiatora to nawiew z wentylatora ktory leci bezposrednio na radiator, po 2 godzinnej grze w ug (max detail) nie zauwazylem aby sie grzala :D 1277046[/snapback] witam nowego posiadacza r9550 :lol: z tego chyba latwo squmac jak zalozyc tego titana, co prawda saphire ,ale Gb chyba jest podobne: http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=75130&st=1230 (w polowie strony jest montaz) http://republika.pl/sp_szatarpy/radeon9550/mocow.gif nie wiem czy juz to ogladales , ale montaz na podtawie tych linkow to chyba latwizna (wystarczy kupic zapinki) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 15 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2005 (edytowane) abit - lepiej sie kreci ,ale to w wersjach guru w sumie zwylke wersje tez sie w miare dobre kreca - oczywiscie jak sie wtrafi dobry egzemplarz kali990<--- po 2h :lol: :mur: niezlyszalem , ale dobre :lol: 1276895[/snapback] Wielkie dzieki za osztrzezenie tak dla swietego spokoju podam jeszcze linka do tej karty czy to aby napewno ten R9550 Edytowane 15 Lutego 2005 przez Devil Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mlodass Opublikowano 15 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2005 tak, ten Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawell262 Opublikowano 15 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2005 Witam chciałbym dowiedzieć się którego 9550 najlepiej wybrać wiem że jest o tym na forum ale chodzi mi dokładnie o stosunek wydajności do ceny czy opłaca się dołożyć te 30-40zł do ASUSA, przesiadam się z FIC 9600XT 600/730MHz Gigabyte 9550 (4ns)- 230zł SAPPHIRE 9550 (samsung 4ns) - 225zł Asus 9550GE (samsung 4ns) - 265zł Wszystki mają pamięci 128bitowe i wszystkie są nowe z gwarancją Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...