Gość Harry Lloyd Opublikowano 7 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2004 Shim jak tam tesotwanie tego Gigabyte'a??? Czekam z niecierpliwością bo twoje wyniki będzie można mniej więcej do Crusia porównać. :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Madness Opublikowano 7 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2004 Firmy najczęściej stosują jakieś taśmy termoprzewodzące. Do rzadkości należy posmarowanie GPU pastą a już na pewno nie srebrną czy ceramiczną. Przyczyna może tkwić w złym rozprowadzeniu pasty (za grubym) bądź złym montażu coolera (co raczej ciężko zrobić jak się ma dwa kołki na sprężynkach). Proponuje ponowne zdjęcie wyczyszczenie na glanc, odtłuszczenie i położenie cieniutkiej warstwy "kartą kredytową" (jak się nie powiedzie kartą tą można zapłacić za nową grafę :wink: ). Powinno pomóc. Jeśli nie to pasta silver lub ceramic pomoże. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shim Opublikowano 8 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2004 Jak znajdę tylko chwilkę czasu, wrzucę trochę testów. Narazie mogę wam powiedzieć, że podany na 440/520 ten gigabyte w 3dmarku2003 dał radę zrobić 3520 punktów (na athlonie XP 1900[9.5x200]MHz chodzącym). Tak się składa, że ostał mi się ostatni zapasowy codegen 250W i wolę na nim z procesorem nie experymentować - każdy wie dlaczego ;p Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aL1En Opublikowano 8 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2004 ile macie fpsow w doomie 3 na 800x600 high deatils ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuwerty Opublikowano 8 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2004 Wczoraj kupilem Radka 9550 HISa. No i musze przyznac ze mam mieszane nieco odczucia. To znaczy Pamiec kreci sie bardzo milo bez radiatorow nawet (540MHz bez artefaktow), ale procek powyzej 335MHz nie chce hulac. Zmienilem juz mu paste pod wiatrakiem i nic. Jedyne co stwierdzilem, przy okazji, to ze ten wiatraczek to straszliwie maly jest i jakies takie dziwne to aluminium. W nastepnym tygodniu kupuje chlodzenie Arctica, zobaczymy czy pomoze. Z powazaniem JA Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shim Opublikowano 8 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2004 Pierwszy poszedł 3dmark2001SE: http://service.futuremark.com/compare?2k1=8030122 i jeszcze jedno, po zainstalowaniu Service Packa 2 zauważyłem, że wydajność 3d spadła, nie wiem jakim cudem, ale bill coś zamieszał. More soon. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aL1En Opublikowano 8 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2004 powie mi ktos z was ile macie fpsow w doomie 3 !? i jak wam ogolnie chodzi na 800x600 high deatils plz ! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Harry Lloyd Opublikowano 8 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2004 Shim wielkie Bóg zapłać za wyniki. Karta Gigabyte'a widać że zajebista, zdecydowanie lepsze wyniki od HIS-a, a chyba i lepsze od GeCube'a (porównując do Crusia który ma dużo lepszego proca i mocniej kręconą karte). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sew Opublikowano 8 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2004 Dobra panowie mam pytanko, moj HIS (qrde a moglem poczekac i zamowic Gigabea'ta :cry: ) juz w drodze, wiec musze przygotoweac narzedzia do jego podkrecenia, wiec co panowie radzicie i skad to sciagnac . I jak podkrecac, bo jestem noob'em w tych sprawach :oops: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mogiel Opublikowano 8 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2004 Polecam Ati Tray Tools np stąd http://www.radeon2.ru/atitray/attsetup.exe Podobno nie działa po win98. Podkręcasz stopniowo o 5-10MHz najpierw pamięć, i testujesz jakąś wymagającą grą lub 3dMarkiem. Jeżeli zaczną pojawiać się artefakty (błędy w obrazie) schodzisz w dół o 5MHz. Tak samo postępujesz z rdzeniem z tym że tu przy "przekręceniu" mogą zamiast artefaktów pojawiać się zwisy aplikacji. Pozdro. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EmperoR_2001 Opublikowano 8 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2004 powie mi ktos z was ile macie fpsow w doomie 3 !? i jak wam ogolnie chodzi na 800x600 high deatils plz ! W timedemo w 1024x768x32 high 26,8fps 800x600 high gram i jest ok :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpak Opublikowano 8 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2004 hmm mi sie cos ta karta zchrzanila ... tz nie moge wiekszego dac core niz 385 ? a wczesniej bylo 420 i bylo ok... atitool wywala bledy juz przy 375mhz... ale mnie to akurat bardzo nie boli bo sobie za tydzien jak wroce z gor wymienie na innego hisa albo na tego gigabyte jesli sie potwierdzi ze jest lepszy a tak to pamieci bez radiatorkow na 510 smigaja .. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Poke Opublikowano 8 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2004 To jest ten radek z pasywnym chlodzeniem? Mozesz zrobic wiecej testow? To bardzo interesujaca mnie karta! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpak Opublikowano 8 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2004 no ja go jeszcze nie mam Shim go chyba ma to do niego z prozba .. a ja juz nie kumam wczesnie nie moglem ustwaic 400mhz dzis juz moge ..wyniki nie mam za fajne bo mam malo ramu a dual troche kopa napewno da ..a napewno w 3dmarku2k1 gdzi eteraz na ustawienaich 400/500 mam 10500p a w 2k3 rowne 3000p Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crusio Opublikowano 8 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2004 powie mi ktos z was ile macie fpsow w doomie 3 !? i jak wam ogolnie chodzi na 800x600 high deatils plz ! W timedemo w 1024x768x32 high 26,8fps 800x600 high gram i jest ok :) Ja niebawem bede mial Dooma - kwestia 2 godzin, az sie sciagnie :P. Potestuje i powiem jakie wyniki mam :D. Zapowiada sie ciekawie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EmperoR_2001 Opublikowano 8 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2004 powie mi ktos z was ile macie fpsow w doomie 3 !? i jak wam ogolnie chodzi na 800x600 high deatils plz ! W timedemo w 1024x768x32 high 26,8fps 800x600 high gram i jest ok :) Ja niebawem bede mial Dooma - kwestia 2 godzin, az sie sciagnie :P. Potestuje i powiem jakie wyniki mam :D. Zapowiada sie ciekawie. Na twoim sprzęcie to będzie śmigać :) Zauważyłem że w Doom3 R9550XT zbliża się do R950Pro :P Ale znów FX5700 ma podobne wyniki :roll: Ja bym właściwie mógł grać w 1024x768 ale trochę się o swapa boję :? Ale jutro lub pojutrze będę miał dysk 80gb to dam swap 384-2gb bo teraz mam tylko 384-700 i wywala że zamało :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EmperoR_2001 Opublikowano 8 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2004 powie mi ktos z was ile macie fpsow w doomie 3 !? i jak wam ogolnie chodzi na 800x600 high deatils plz ! W timedemo w 1024x768x32 high 26,8fps 800x600 high gram i jest ok :) Ja niebawem bede mial Dooma - kwestia 2 godzin, az sie sciagnie :P. Potestuje i powiem jakie wyniki mam :D. Zapowiada sie ciekawie. Na twoim sprzęcie to będzie śmigać :) Zauważyłem że w Doom3 R9550XT zbliża się do R950Pro :P Ale znów FX5700 ma podobne wyniki :roll: Ja bym właściwie mógł grać w 1024x768 ale trochę się o swapa boję :? Ale jutro lub pojutrze będę miał dysk 80gb to dam swap 384-2gb bo teraz mam tylko 384-700 i wywala że zamało :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crusio Opublikowano 8 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2004 No to ja jestem juz po grze, tzn przeszedlem kilka etapow. Gierka miidzo naprawde - AHHH ten klimat :D. FarCry sie nie umywa nawet. A co do szybkosci dzialania to ja nie uznaje gry jezeli nie mam powyzej 40 fps-ow. Ustawienia: 800x600 i detale na medium oraz wylaczenie cieni spowodowalo oczywiscie podwyzszenie predkosci gry ;D. Ogolnie na w.w. ustawieniach mam od 50-60 fps-ow a wyglada nawet ladnie :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EmperoR_2001 Opublikowano 8 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2004 Dziwny człowiek z ciebie :P Ja tam nie widzę różnicy mam 30fps w grze i spoko się gra :) A wygląda nieźle, ale właśnie dopiero high :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aL1En Opublikowano 9 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2004 Shim zrob no benchmarka na tej swojej karcie w doomie 3 plz ;o to jak juz bede kupowal tego 9550 to HiS'a czy gigabayta !? ^^ acha i takie pytanko ten radek jest o DUZO lepszy niz ten 9200 z HiS'a 128/128 ? thx ... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Madness Opublikowano 9 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2004 aL1En ja ci odpowiem (z tego co wyczytałem na forum) na drugie pytanie tak 9550 każdy z 128bit pamięcią jest dużo lepszy od R9200 128/128. A Gigabyte robi naprawde przyzwoite karty. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Poke Opublikowano 9 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2004 Czyli podsumowujac: Gagabyte z pasywnym chlodzeniem czy HIS? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Harry Lloyd Opublikowano 9 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2004 Zdecydowanie Gigabyte. Zapewne kwestią timingów jest fakt najlepszej wydajności z serii 9550. Sam teraz szukam gdzie najtaniej tego Gigabyte'a można dostać. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maximo Opublikowano 9 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2004 Siemka mam pytanko jakie są bezpieczne granice podkrecenia tego hisa 9550 z henixami 4 ns na rdzeniu i pamiątkach bez dodatkowego chlodzenia na standardowym ?? bo nie chce przesadzic zeby przypadkiem czegos nie spalic Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Poke Opublikowano 9 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2004 A jak sprawa wyglada z jakoscia wyjscia TV bo http://twojepc.pl/b.php?id=76269. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Madness Opublikowano 9 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2004 Wyjście TV powinno być podobne do tego co ja mam w swoim 9600pro czyli obraz żyleta. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aL1En Opublikowano 9 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2004 pytanko do osoby ktore maja tego radka z HiS'a lub Giga ... jak wam chodzi far cry !? i painkiller ^^ thx Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Harry Lloyd Opublikowano 9 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2004 Maximo nie ma czegoś takiego jak bezpieczna granica podkręcania. Spalić nie spalisz, ale karta po ostrym OC może po pewnym czasie paść, a może i bez OC. Podkręcasz tyle ile sie da bez artefaktów. Kurna kiedy ludzie sie tego nauczą. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maximo Opublikowano 9 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2004 Ej co ty wyluzuj z tą nauką , pytam sie bo nigdy nie podkręcałem a nie chcialbym przedobrzyć !! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boorak Opublikowano 9 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2004 Harry Ci delikatnie wytłumaczył !! Dobrze mówi dopóki nie będziesz miał artów i to jest odpowiedz na twoje pytanie. Wyluzuj. Peace Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...