szczypior77 Opublikowano 13 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2004 Krzych650 a gdzie ja kupiles i za ile? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzych650 Opublikowano 13 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2004 Komputronik - 365zł, ale pewnie są miejsca gdzie da się kupić taniej Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witchman Opublikowano 13 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2004 Apropos mam wlasnie ta karte z komputronika i mam dziwne problemy z nia... np. V-Tuner nie pozwala mi nic podkrecic ?! A w menadzerze urzadzen mam 2 karty graficzne zainstalowane, to normalne ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzych650 Opublikowano 13 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2004 Też mam "2" karty - pewnie ma to związek z tzw. "Hydra Vision" no i V-Tuner też u mnie nie działa... więc to chyba normalne... Do podkręcania zainstaluj sobie sterowniki Omega, lub ATI Tool. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szczypior77 Opublikowano 13 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2004 A jakim programem najlepiej krecic ta karte? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzych650 Opublikowano 13 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2004 A jakim programem najlepiej krecic ta karte? Do podkręcania zainstaluj sobie sterowniki Omega, lub ATI Tool. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szczypior77 Opublikowano 13 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2004 Juz mi na oczy padlo :) Jeszcze jedno pytanko: Na tym Gigabyte nie ma zadnych problemow ze sciagnieciem radiatorka ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tasiek7 Opublikowano 14 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2004 Potrzebuje biosu do HIS 9550 128 bit ,128 MB,pamięc HYNIX 4 ns, nie kreci sie żadnym programem ,musze zmienic bios ponewaz jest zablokowane krecenie w biosie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sew Opublikowano 14 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2004 tez tak mialem na catalystach 4.9 beta. Po przejsciu na Omego nowe bez problemu sie kreci - sam niewiem czemu na tych catalystach sie nie chcial krecic 8O jak u innych idzie :? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzych650 Opublikowano 14 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2004 Na tym Gigabyte nie ma zadnych problemow ze sciagnieciem radiatorka ?Oryginalnie radiator zamontowany jest na kołeczkach i jest dość "luźny". Myślałem nawet, że producent użył pasty termoprzewodzącej... ale jednak nie. Pod radiatorem jest tak jakby folia aluminiowa pokryta z dwóch stron białym silikonem - jedną stroną przyklejone jest do radiatora, a drugą do GPU. Cała "operacja" zajęła mi ok.10 minut (a robiłem to nader ostrożnie, ponieważ poprzednią kartę uszkodziłem w trakcie takiej operacji...) Resztki tego "czegoś" bardzo ładnie schodzą acetonem. tez tak mialem na catalystach 4.9 beta. Po przejsciu na Omego nowe bez problemu sie kreci - sam niewiem czemu na tych catalystach sie nie chcial krecic jak u innych idzieU mnie też Catalysty 4.9 BETA powodowały problemy z podkręcaniem. Darowałem je sobie, kiedy po ustawieniu stabilnych wartości dla GPU i RAMu zaczął mi się krzaczyć pulpit :!: :roll: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Voltar Opublikowano 14 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2004 Na driverach Omegi poszlo krecenie Radlinkerem NIC INNEGO NIE CHCE ROM LOCKED jest. No wlasnie mam pytanie; zgralem biosa flashromem, moge go modyfikowac, ale czy latwo bedzie go nadgrac skoro w info flashromu bylo ROM: LOCKED ? Wie ktoś? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szczypior77 Opublikowano 14 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2004 No wiec zmowilem ta. Zobacze jak sie bedzie sprawowac :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sew Opublikowano 15 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2004 Czy to ze moj rdzen sie tak slabo kreci (jedyne 324 MHz) moze byc spowodowane : a) tym ze mam zasilacz 300W jakis no name B) tym ze moja plyta glowna ma tylko AGP x 4 c) a czym wy myslicie ze to spowodowane ze taki cienki wynik?? na HIS 9550 :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tasiek7 Opublikowano 15 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2004 Zobacze na Omegach, dam jutro znac Dzięki Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sensei Opublikowano 16 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2004 Witam, mam od piatku HISa 9550 128/128 + Silencer + miedz na ramach, poszedl na 440/265 wynik w 3dMarq ok 3400 punktow, nie chcial sie krecic niczym innym niz RadLinkerem z Omeg. Czy ktos probowal wgrywac do niej bios z Gigabyte`a ? Czy to normalne ze rdzen sie nie grzeje (Silencer wypluwa lekko cieplawe powierze) a mimo to powyzej 440 sa zwiechy systemu ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
driver_kierowca Opublikowano 16 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2004 Co za karta jest tutaj? Gigabyte z kosciami BGA? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PeCet99 Opublikowano 16 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2004 Co za karta jest tutaj? Gigabyte z kosciami BGA? ŁAŁ co to takiego 8O Niech se ktoś kupi to zobaczymy :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
C202 Opublikowano 16 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2004 Witam. Od paru dni jestem posiadaczem HISa 9550. Na razie bez problemow krecilem na 400/500. Pewnie moge wiecej, ale bede sie bawil pozniej jak radiatorki dokupie. Czy to ze moj rdzen sie tak slabo kreci (jedyne 324 MHz) moze byc spowodowane : a) tym ze mam zasilacz 300W jakis no name B) tym ze moja plyta glowna ma tylko AGP x 4 c) a czym wy myslicie ze to spowodowane ze taki cienki wynik?? na HIS 9550 :( Z tego co zobaczylem, mam mniej wiecej sprzet jak ty sew_server, czyli proc tez 1800+, AGP 4x, tylko ramu wiecej (512 no name) i zasilka lepsza bo Chieftec 1136H. Jednak na moim starym Codegenie 300W tez rdzen poszedl na 400. Polecam zajrzec do ustawien AGP w biosie. Jak wlaczylem Fastwrite=on (or smoething like that, byla to jedyna opcja wylaczona) pamiatki poszly mi troche wyzej. Aha, krec na omegach 2.5.5.8. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
driver_kierowca Opublikowano 16 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2004 Co za karta jest tutaj? Gigabyte z kosciami BGA? ŁAŁ co to takiego 8O Niech se ktoś kupi to zobaczymy :) No wlasnie, co to jest? Na oficjalnej stronie gigabyte nie znalazlem takiego cuda, czyzby im sie obrazki pomylily w sklepie? Napisalem do nich maila co to za pamieci, na razie brak odzewu... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EmperoR_2001 Opublikowano 16 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2004 Co za karta jest tutaj? Gigabyte z kosciami BGA? ŁAŁ co to takiego 8O Niech se ktoś kupi to zobaczymy :) No wlasnie, co to jest? Na oficjalnej stronie gigabyte nie znalazlem takiego cuda, czyzby im sie obrazki pomylily w sklepie? Napisalem do nich maila co to za pamieci, na razie brak odzewu... Moim zdaniem to jest zdjęcie R9600pro :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpak Opublikowano 16 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2004 hmm ja mam u siebie dziwna sytuacje , mianowicie na poczatku krecilem red linkiem i rdzen biegal na 424 a teraz jak jade atitoolem to bledy wywalaja sie kolo 375 a jak ustawie wyzej to sie komp restartuje tz podczas testu czy gry i smiecie mi na pulpot wali... ale juz mam zamowionego gigabyte ... wiec sie nie martwie ... mialem tez mozliwosc przetestowania dzis power color ale zrezygnowalem jak zobaczylem czas dostepu do pamieci 5ns Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PeCet99 Opublikowano 16 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2004 Co za karta jest tutaj? Gigabyte z kosciami BGA? ŁAŁ co to takiego 8O Niech se ktoś kupi to zobaczymy :) No wlasnie, co to jest? Na oficjalnej stronie gigabyte nie znalazlem takiego cuda, czyzby im sie obrazki pomylily w sklepie? Napisalem do nich maila co to za pamieci, na razie brak odzewu... Moim zdaniem to jest zdjęcie R9600pro :P a może faktycznie to bedzie taki 9550XT konkurencja dla GeCube. Ciekawe jakie te memorki i taktowanie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EmperoR_2001 Opublikowano 16 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2004 No ale jak nie ma na oficjalce gigabyte to wątpie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koniu997 Opublikowano 16 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2004 Tylko GeCube produkuje wersje Xt radka 9550.Z tego co sie orientuje to tylko oni wykupili licencje czy coś takiego ale to nie są pewne informacje. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sew Opublikowano 16 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2004 Wszyscy pisza zebym wlczyl/wylaczyl fastwrite. I tu jest zonk, u mnie na plyci gl. w bisoie nima takiego czegos 8O I co teraz :?: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Madness Opublikowano 16 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2004 sew_server fast write nie musisz wyłączać w biosie. W sterowniku karty w zakładce SMARTGART jest opcja szybki zapis i tam można ją wyłączyć. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Voltar Opublikowano 16 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2004 Flashował ktoś już Gigabyte 9550? Ja pierwszy się boję... :oops: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aerial Opublikowano 16 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2004 Przeczytalem calutki topic od deski do deski 8) i jestem juz w 90% zdecydowany na HISa 9550 (esc w gdansku za 320zl). Gigabyte jest jednak wyaraznie drozszy (~50zl) a roznica mysle ze nie bedzie jakas kolosalna. Moj post jednak ma dotyczyc chlodzenia. Otoz jak sie tu dowiedzialem jak i z wlasnych doswiadczen wiem jak nedznie chlodzi cooler z rodziny "blaszek" na gpu... cos podobnego jest na chipsecie plyt abit nf7... 2 aluminiowe plytki a miedzy nimi cooler. A rdzen z radka 9600 ma nie byle jaki potencjal wiec chcialbym rzecz jasna zamienic ten cooler na cos mocniejszego. Nie chce wydawac na to nawet sredniej kasy (np silencer za 60zl). Popularne jest wstawienie na gpu jakiegos boxowego coolera, jednak wymaga to dorobienia otworow (przyklad wstawienia boxowego coolera z p4 jest np tu http://tweak.pl/artykul/mod_5900xt , tyle ze na FX5900XT. Ja szukajac czegos taniego (taki box jesli nie ma nic na zbyciu, z 15zl na allegro) trafilem na mniejszy cooler i chcialbym wiedziec co o nim myslicie i czy wystarczy / nie bedzie jakichs kosmiycznych klopotow z montarzem :?: chodzi mi o tego titanka - http://allegro.pl/show_item.php?item=29638302 Mysle ze jego zaleta sa niewielkie wymiary, wentyl zawsze 5x5 (glosnosc sobie wyreguluje wiec to nie problem). Ogolnie mysle ze nie warto wstawiac takiego ogromnego radiatora z p4 lub axp... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Harry Lloyd Opublikowano 16 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2004 Co za karta jest tutaj? Gigabyte z kosciami BGA?Wystarczy chwilkę pomyśleć aby ładnie wydedukować że jest to zdjęcie Radeona 9500 Pro tejże firmy. Referencyjna płytka PCB, takie samo rozmiesczenie kości, gniazdko zasilania także w tym samym miejscu, identyczny coolerek tylko inny kolor. Po prostu pomylili zdjęcia w sklepie, już nie raz widzialem tego typu pomyłki w lipnych sklepach np. był Radek 9100 a zdjęcie od 9500. I w żadnych radkach 9600 nie montuje sie gniazd zasilania bo jest to zupełnie zbędne, nic nie daje ani ciutke nawet. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Madness Opublikowano 16 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2004 Dużych problemów nie powinno być z montażem. Tylko przygotować go musisz do tego. Najlepszym rozwiązaniem (najbardziej profesjonalnym :) ) jest wytrasowanie otworków i nagwintowane ich. Możesz wtedy przykręcić cooler śróbkami do karty na podkładkach gumowych lub sprężynkach(ale podkładki izolacyjne muszą być). A jeszcze jedno cooler ten jest wymalowany na czarno od spodu. Trzeba to zeszlifować i wypolerować na lustro wtedy powinien ładnie spełniać swoją rolę. Harry montuje się gniazdka zasilające do radków 9600 aby poprawić stabilość przy vmodach. Robi się to na tych modelach które nie mają zubożonej sekcji zasilania. Fabrycznie nie ma go na żadnym 9600Pro. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...