Skocz do zawartości
fireblade3

Zasilacz raz jeszcze huntkey vc cheif

Rekomendowane odpowiedzi

Przepraszam że przerywam tę burzliwą konwersację....

Mam dość pilną sprawę do znawców.

Właśnie włożyłem w budę Chiefteca 420w 302 DF.

Nie wiem co zrobić z jednym kabelkiem opisanym w instrukcji jako E.Fan M connector ( 3 pin). Do czego on służy gdzie go wpiąć na płycie nic pasującego nie znalazłem, w instrukcji płyty też na stronie chiefteka i epoxa nic.

Za pomoc dziękuję, po uzyskaniu odpowiedzi post usunę żeby nie zaśmiecał.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ehh... Widzę, że posiadacze Chiefa nie mogą znieść tego, że Tagan jest cichszy :twisted: To prawda z tymi obrotami, kumpel ma go i mówi, że jest niesłyszalny 8)

moja babcia mowi ze gdyby miala wasy to bylaby dziadkiem ;)

nie ale powaznie wyobrazcie sobie wentylator czy nawet 2 krecoce sie z predkosci 700rpm :!: to przecierz jest starsznie wolno taki wentylator ma beznadziejna wydajnosc ! strasznie kiepsko by chlodzil elektronike ktora wymaga wydajnego aktywnego chlodzenia ! a tak apropo to chief A PFC tez jest niesłyszalne i osobisice powiem nie słyszalem nigdy tak cichych wentylatorów ! jak kumpel kiedys do mnie przyszedl i porownywalismy glosnosc jeg ozasilki jakiejs 400W ^(&^%( i teg oszefa t okoles wyszedl odemnei załamany ;) w szoku , jego zasialcz byl conajmniej 3-4 razy glosniejszy , przykald codegen np 300W ze standardowym wentylem jest ze 3 razy glosneijszy od szefa zreszta moze i jest nie najcichcy ze wszystkich tego niewiem ale jest jednym z najcichszych zasilaczy chlodzonych aktywnie-testy to zreszta wyraznie obrazuja

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przepraszam że przerywam tę burzliwą konwersację....

Mam dość pilną sprawę do znawców.

Właśnie włożyłem w budę Chiefteca 420w 302 DF.

Nie wiem co zrobić z jednym kabelkiem opisanym w instrukcji jako E.Fan M connector ( 3 pin). Do czego on służy gdzie go wpiąć na płycie nic pasującego nie znalazłem, w instrukcji płyty też na stronie chiefteka i epoxa nic.

Za pomoc dziękuję, po uzyskaniu odpowiedzi post usunę żeby nie zaśmiecał.

Jest to złącze do pomiaru obrotów wentyla w zasiłce. Poszukaj gniazda na płycie. wygląda tak samo jak to od coolerka na procku. Najprawdopodobniej jest oznaczone jako Fan 1 albo inna cyferka.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi