Skocz do zawartości
rafik1

Zmiana płyty gł. bez reinstalacji systemu???

Rekomendowane odpowiedzi

mam WIN98,zmienilem plyte z Asusa A7V KT-133 na Solteka SL-75FRN2 na nForsie 2, zmienilem plyty, odpalilem kompa i kicha, nie moglem zainstalowac sterownikow do plyty (nForce_Win9x_2.41_international_WHQL-takie sciagnolem),zaczynam je uruchamiac i w pewnym momencie przerywa.

czy jest konieczne formatowanie dysku i ponowna instalacja systemu???

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jest kilka z wyjść:

1. jak wejdziesz do windy to usuń sterowniki odpowiedzialne za kontrolery dysków. Jeżeli masz coś w stylu że nie widzi CD.

2. ORT: ORT: ORT: <span style='color: red;'>ORT: włancza</span>sz program który usunie ci wszystkie sterowniki do wszystkich użądzeń Jest taka opcja w RegCleaner. Restart windy i wgrywa ci wszystkie stery od początku powinno chodzić.

3. Reinstalka w trybie naprawy zachowuje ustawienia.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hm... ja po zmianie płyty i procka równiez nie robiłem reisntala win 98 ... jednak miałem problemy z grafika i ze sterami ... zalecany jest formacik i instalacja od nowa systemu jeśli zależy Ci na stabilności

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zalecać to się można do kobiety 8) . Zmiana płyty głównej na taką która ma chipset innego producenta powoduje to że w systaemach win 9x-Me może nie być wgranych sterowników do płyty głównej. I dlatego należało by najlepiej wszystkie sterowniki do wszystkich użądzeń usunąć i wgrać od nowa. I nic się wtedy nie traci na stabilności. Proponuje metode drugą z mojego wcze.śniejszego posta.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi