Skocz do zawartości
rafik1

zmiana z Asusa A7V na Solteka SL-75FRN2 bez reinst. systemu?

Rekomendowane odpowiedzi

mam WIN98,zmienilem plyte z Asusa A7V KT-133 na Solteka SL-75FRN2 na nForsie 2, zmienilem plyty, odpalilem kompa i kicha, nie moglem zainstalowac sterownikow do plyty (nForce_Win9x_2.41_international_WHQL-takie sciagnolem),zaczynam je uruchamiac i w pewnym momencie przerywa.

czy jest konieczne formatowanie dysku i ponowna instalacja systemu???

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja zmieniałem teraz płyte Aus KT333 na Abit nForce 2 i wystarczyło w WinXP dać naprawienie istaniej ącej instalacji, w win98 nie mam pojęcia, jednak i tak po paru dniach zrobilem format bo troszke sie kaszaniło :-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Odzyskanie pełnej wydajności sytemu po zmianie płyt głównych na chipsetach róznych firm nie zawsze sie udaje. ja to robie tak że w trybie awarjnym wyrzucam urządzenia zmieniam płyte i cały hardware instalje sie od nowa. jednak nie zawsze to pomaga

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no albo przynajmniej na 98Se/Me

a tak poważnie to chyba na XP jednak ale niektórym ten system nie pasi i latają na 98 i sobie chwalą ja miałem dwa i sobie tak skakałem !!!!! :lol:

co do zmiany płyty bez reistalki to na Me mi podziałało ale na 98 to bym raczej nie próbował :wink: :lol:

A tak poza tym bardzo dobry wybór zapraszam do lektury tego topiku http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?p=876851 w szczególności strony 1 i 60 :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dzieki za rade koledzy, chyba jednak przyjdzie mi przeinstalowac system, coz najwyzsza to juz poraz rozstac z moim starym poczciwym Windziem 98 :-(, bueeeeehheeeee......, moze jakies rady co do instalacji Wina XP???? dzieki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dzieki, poczytalem, jutro zabieram sie do dzialania, zastanawiam sie tylko jak na poczatek puscic procka, mam Athlona XP 2000+, sproboje tak jak u ciebie Piotrze_the, a pamieci tylko 1 kosc wiec z duala nici, ale wszystko z czasem (a na marginesie czy jest az taka roznica??), pozdr.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...