rafik1 Opublikowano 3 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2004 mam WIN98,zmienilem plyte z Asusa A7V KT-133 na Solteka SL-75FRN2 na nForsie 2, zmienilem plyty, odpalilem kompa i kicha, nie moglem zainstalowac sterownikow do plyty (nForce_Win9x_2.41_international_WHQL-takie sciagnolem),zaczynam je uruchamiac i w pewnym momencie przerywa. czy jest konieczne formatowanie dysku i ponowna instalacja systemu??? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
embe12 Opublikowano 3 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2004 Ja zmieniałem teraz płyte Aus KT333 na Abit nForce 2 i wystarczyło w WinXP dać naprawienie istaniej ącej instalacji, w win98 nie mam pojęcia, jednak i tak po paru dniach zrobilem format bo troszke sie kaszaniło :-) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Unixos Opublikowano 3 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2004 Odzyskanie pełnej wydajności sytemu po zmianie płyt głównych na chipsetach róznych firm nie zawsze sie udaje. ja to robie tak że w trybie awarjnym wyrzucam urządzenia zmieniam płyte i cały hardware instalje sie od nowa. jednak nie zawsze to pomaga Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nitro Opublikowano 4 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2004 rafik - najlepiej format i zmień system na WinXP- na pewno nie będziesz miał problemów z najnowszymi urządzeniami. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hanu Opublikowano 4 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2004 NF2 i Win98 - TEGO POWINNI ZABRONIĆ :D Weź no stary daj luz z tym 98 i przesiądź się na XP. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr_the Opublikowano 4 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2004 no albo przynajmniej na 98Se/Me a tak poważnie to chyba na XP jednak ale niektórym ten system nie pasi i latają na 98 i sobie chwalą ja miałem dwa i sobie tak skakałem !!!!! :lol: co do zmiany płyty bez reistalki to na Me mi podziałało ale na 98 to bym raczej nie próbował :wink: :lol: A tak poza tym bardzo dobry wybór zapraszam do lektury tego topiku http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?p=876851 w szczególności strony 1 i 60 :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafik1 Opublikowano 5 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2004 dzieki za rade koledzy, chyba jednak przyjdzie mi przeinstalowac system, coz najwyzsza to juz poraz rozstac z moim starym poczciwym Windziem 98 :-(, bueeeeehheeeee......, moze jakies rady co do instalacji Wina XP???? dzieki Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr_the Opublikowano 5 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2004 tam gdzie ci link zapodałem na ostatnich 2 stronach Conti pisał ja xp-eka najlepiej istalować :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafik1 Opublikowano 7 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2004 dzieki, poczytalem, jutro zabieram sie do dzialania, zastanawiam sie tylko jak na poczatek puscic procka, mam Athlona XP 2000+, sproboje tak jak u ciebie Piotrze_the, a pamieci tylko 1 kosc wiec z duala nici, ale wszystko z czasem (a na marginesie czy jest az taka roznica??), pozdr. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...