Skocz do zawartości
Gość

zasilacz

Rekomendowane odpowiedzi

chce kupic nowy zasilacz bo odkad fsadzilem geforce'a to napiecie 12V spada na 8V a 3,3 na 2V jaka powinien miec moc zeby wytrzymac mniej wiecej taki przyszly konfig: AXP1700+, epox 8kha+, gf4ti4200, no i reszta to tuner, modem, hdd bIV, jakas tam nagryfara LG i cdrom 40x aoupen'a

a najlepiej zeby zasilacz nie byl za drogi np niechce tego 550W z pctuning :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ten zasilacz ma 300W (gora 340W) a tamten koles leci w kulki bo sobie policzyl waty dla poszczegolnych napiec i wszystko zsumowal - gdybo to bylo takie proste to moj 300W Enlight mialby ponad 400W a niestety ma tylko 300W

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ten zasilacz ma 300W (gora 340W) a tamten koles leci w kulki bo sobie policzyl waty dla poszczegolnych napiec i wszystko zsumowal - gdybo to bylo takie proste to moj 300W Enlight mialby ponad 400W a niestety ma tylko 300W

Dokladnie, u mnie po zsumowaniu wychodzi 440W a na obudowie jest napisane: max load summary on +3.3, +5, +12V output = 320W (do tego oddzielnie +5V standby, -5, -12 i jest 340W).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dokladnie, u mnie po zsumowaniu wychodzi 440W a na obudowie jest napisane: max load summary on +3.3, +5, +12V output = 320W (do tego oddzielnie +5V standby, -5, -12 i jest 340W).

u mnie ejst napisane, ze przy max. obciaeniunapiec 3.3 i5 , to moc wynosi 125w

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a jaka byla by centa tego zasilacza nowego ?  

bo chyba wejde w licytacje... niewiele juz czasu

koles ma kilka aukci z ta zasilka, okazalo sie, ze stoi na wgk 2 soiska ode mnie :D

sprawdze ta zasilke w sobote :)

pytalem sie i powiedzial, ze sprzeda za 110, czy siakos tak

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja kupiłem w komputroniku zasiłkę 400W, nie wiem jaka firma (no name?), teraz stoi za 257 brutto, pracuje z moim górnym konfigiem, 3 pci, 2 hdd, 2 grafy, cdrw, 2 procki na 142MHz, w sumie 6 wentyli, w asus probe wykres napięć to płaska linia, równa jak stół aż nudne, nawet po zapuszczonej pracy na noc, z full obciążeniem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mam już dane mojego potwora, jakby kogo interesowało - można odnieść do tego z allegro:

+5V 40A

+12V 15A

+3.3V 28A

-12V 0,8A

+5V VSB 2A

-5V 0,3A

firma to fortron/source (chyba usa), na zasiłce pisze: 400W (+3,3V & +5V=235W Max), model fsp400-60pfn, w komputroniku 256zł brutto w hurcie, polecam b. stabilny.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

za pozno... skoczyly sie aukcje...

Przez telefon udal mi sie ostatnia sztuke wyszarpac... Wiecej juz on miec ich nie bedzie niestety...

ale stalem sie szczesliwym posiadaczem :))) za 120 zl :)))

hura

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mlody glos byl w sluchawce mowil ze to z serwerow... tyle wiem... pytalem tez czy oryginalne nic nie modowane.. odpowiedzial stanowczo ze tak... ja jeszcze sie nie naciolem wiec ufam ze bedzie wszystko ok

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mlody glos byl w sluchawce mowil ze to z serwerow...

Ehm, czasami mi się zdaje, że ci goście faktycznie obrabiają serwerownie. A to jeden sprzedaje kilka waitraków 120x120 50V, to znowu dziwnie tanie zasilacze :? Mówię wam, czytajcie gazety, jak niedługo wyjdzie na jaw, że ktoś się włamał do pomieszczenia z serwerami TPSA, to bądźcie czujni :D Ale cóż, za<span style="color:red;">[ciach!]</span>e nie za<span style="color:red;">[ciach!]</span>e, ważne że tanie :D :D :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

firma to fortron/source (chyba usa)

To wybitnie nie noname ;)

Obok enermax'a jedna z lepszych firm. Sam zreszta posiadam 200W fortron/source i w przeciwienstwie do modelu pewnej firmy na Co*** (300W) nie ma problemow z obsluzeniem mojego drugiego kompa

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...