Skocz do zawartości
yotomeczek

Cooler na GPU do OC ??

Rekomendowane odpowiedzi

Martinii : a nie lepiej bylo by ci kupic gotowych revoltekow za ok 55 zl?? gotowe nic nie trza sie bawic i jeszcze wyzsze jak bys sobie zrobil z tego CM, chyba ze chcesz je wsadzic pod silencera ;p

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tak się przyglądam tej zabawce i jakoś nie chce mi sie wierzyć aby to było zrobione z miedzi .... konstrukcja typowa dal aluminiaków ... czyli odlew wykonany metodą wysoko ciśnieniową ... a o ile mi dobrze wiadomo jesio nie potrafimy wykonywać takich odlewów masowo (temp topnienia miedzi w powyżej 1400"C ) i było by to bardzo drogie jeżeli już by się dało .. miedz ma po za tym słabą lejność .. w przeciwieństwie do alu, a wykonanie tego metodą frezowania ? ... zbyt ciękie żebra i zbyt wysokie .. straszne straty materiału i czasu obróbki ..

imo pic na wode fotomontaz ,... ten radiator to alum, co najwyżej miedziowany temu uzyskali taki efekt .. no i cena ...

niewierze aby to była czysta CU jak pisze w opisie ...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No ja założyłem stary radiator z wiatrakiem od durona i zwolniłem go do 2200 obr/min. Działa ciszej i wydajniej.

Dawniej przy 300MHz zwiecha w 3d marku teraz przy 330 rdzeń jest tylko lekko ciepły i przechodzi 3x cały test.

A w tamtym 6800 obr/min to pewnie z 400 MHz :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jakiś czas temu (kilka miesięcy) można było kupić na allegro miedziane radiatory 60x60x15 z wiatraczkiem za całe 25 zł. Z braku kaski kupiłem tylko dwa jeden na GPU drugi do pocięcia na RAM`y karty. Efekt jak w podpisie, wentylator puszczony na 7V.

Radiator ten wygląda jak ten CoolerMaster z komputronika tylko ma niebieski wentylatorek.

Sam osobiście się zastanawiam nad Silencera czy opłaca się wymieniać.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...