Skocz do zawartości
eMeR

Radeonator + 6058 > how to

Rekomendowane odpowiedzi

No właśnie.

Jeżeli ktoś chce używać Radeonatora (ja używam i go lubie) i podkręcać ATI (mam 7500) na sterach 6058 (WinXP), należy zainstalować Radeonatora 1.80 + Radeonator 1.80 patch.

Nie wiem, ale u mnie coś nie gra - mimo instalacji ich obu, zakładka "overlocking" w Radeonatorze jest "martwa".

Coś źle robie, ale co ?

Mam nadzieję, ze ktoś mi pomoże i wyośli jak mam instalować tego Radeonatora ... :roll:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

sproboj zmienic sciezke do ustawien rejestru:

file/options/manually add driverpatch i wpisz odp sciezke

przewaznie jest to:

HKEY_LOCAL_MACHINESYSTEMCurrentControlSetControlVideo

i tutaj za video powinny byc takie ciagi np:

{27ABCE07-3D37-40DB-81D0-DCB1FFC7CB5F}

wybierz odpowiedni - tj probuj kazdy ktory ma w sobie - 0000 i 0001

tj wpisuj (mozna kopiowac pod prawym przyciskiem myszki) z koncowka 0000 lub 0001

np:

HKEY_LOCAL_MACHINESYSTEMCurrentControlSetControlVideo{27ABCE07-3D37-40DB-81D0-DCB1FFC7CB5F}\0000

lub

HKEY_LOCAL_MACHINESYSTEMCurrentControlSetControlVideo{27ABCE07-3D37-40DB-81D0-DCB1FFC7CB5F}\0001

niepotrzebne wpisy z video mozesz skasowac pozostawiajac tylko ten wlasciwy (sa to wpisy z poprzednich instalacji sterownikow etc)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kurcze, aleś mnie zażył ... 8O

Przeglądałem w domu na moim kompie (teraz jestem w pracy), tam mam więcej podobnych ciągów z końcówkami 0000 i 0001 - mówisz je usunąć ? Prawdę powiedziawszy boję się. A ten Twój ciąg "27AB ... " - skąd on się wziął ? :?

Niemniej boję się takie "rzeczy" robic - nie ma łatwiejszych sposobów ? :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kurcze, aleś mnie zażył ...  8O 

Przeglądałem w domu na moim kompie (teraz jestem w pracy), tam mam więcej podobnych ciągów z końcówkami 0000 i 0001 - mówisz je usunąć ? Prawdę powiedziawszy boję się. A ten Twój ciąg "27AB ... " - skąd on się wziął ?  :? 

Niemniej boję się takie "rzeczy" robic - nie ma łatwiejszych sposobów ? :(

hmm, chyba nie ma ;) zrob kopie rejestru a potem najlatwiej - odinstalu j sterowniki ati, nie restartuj komputera i wyczysc wszystkie wpisy w video - po restarcie zainstaluj sterowniki i powinny byc tylko 2 wpisy - 1 z nich jest tym ;)

przy kazdej instalacji sterownikow ciag bedzie sie skaldal z innych liter - format pozostanie ten sam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...