eMeR Opublikowano 22 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2002 No właśnie. Jeżeli ktoś chce używać Radeonatora (ja używam i go lubie) i podkręcać ATI (mam 7500) na sterach 6058 (WinXP), należy zainstalować Radeonatora 1.80 + Radeonator 1.80 patch. Nie wiem, ale u mnie coś nie gra - mimo instalacji ich obu, zakładka "overlocking" w Radeonatorze jest "martwa". Coś źle robie, ale co ? Mam nadzieję, ze ktoś mi pomoże i wyośli jak mam instalować tego Radeonatora ... :roll: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
behap Opublikowano 22 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2002 sproboj zmienic sciezke do ustawien rejestru: file/options/manually add driverpatch i wpisz odp sciezke przewaznie jest to: HKEY_LOCAL_MACHINESYSTEMCurrentControlSetControlVideo i tutaj za video powinny byc takie ciagi np: {27ABCE07-3D37-40DB-81D0-DCB1FFC7CB5F} wybierz odpowiedni - tj probuj kazdy ktory ma w sobie - 0000 i 0001 tj wpisuj (mozna kopiowac pod prawym przyciskiem myszki) z koncowka 0000 lub 0001 np: HKEY_LOCAL_MACHINESYSTEMCurrentControlSetControlVideo{27ABCE07-3D37-40DB-81D0-DCB1FFC7CB5F}\0000 lub HKEY_LOCAL_MACHINESYSTEMCurrentControlSetControlVideo{27ABCE07-3D37-40DB-81D0-DCB1FFC7CB5F}\0001 niepotrzebne wpisy z video mozesz skasowac pozostawiajac tylko ten wlasciwy (sa to wpisy z poprzednich instalacji sterownikow etc) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eMeR Opublikowano 23 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2002 Kurcze, aleś mnie zażył ... 8O Przeglądałem w domu na moim kompie (teraz jestem w pracy), tam mam więcej podobnych ciągów z końcówkami 0000 i 0001 - mówisz je usunąć ? Prawdę powiedziawszy boję się. A ten Twój ciąg "27AB ... " - skąd on się wziął ? :? Niemniej boję się takie "rzeczy" robic - nie ma łatwiejszych sposobów ? :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaczy Opublikowano 23 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2002 Możesz przecież zrobić kopie rejestru Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
behap Opublikowano 23 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2002 Kurcze, aleś mnie zażył ... 8O Przeglądałem w domu na moim kompie (teraz jestem w pracy), tam mam więcej podobnych ciągów z końcówkami 0000 i 0001 - mówisz je usunąć ? Prawdę powiedziawszy boję się. A ten Twój ciąg "27AB ... " - skąd on się wziął ? :? Niemniej boję się takie "rzeczy" robic - nie ma łatwiejszych sposobów ? :( hmm, chyba nie ma ;) zrob kopie rejestru a potem najlatwiej - odinstalu j sterowniki ati, nie restartuj komputera i wyczysc wszystkie wpisy w video - po restarcie zainstaluj sterowniki i powinny byc tylko 2 wpisy - 1 z nich jest tym ;) przy kazdej instalacji sterownikow ciag bedzie sie skaldal z innych liter - format pozostanie ten sam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...